ben henüz evliliğe hazır hissetmiyorum daha yapcak çok şey var ama etrafımdakiler hep baskı yapıyo evlenmem gerektini söylüyolar çok bunaldım :s
Cevabın nedir?
Açık ve net konuşalım.
Erkekler çıtır ister tamam ama neden?
Bu aslında şuradan kaynaklanır. 26 yaşında bir kadının geç kalmış olmasının sebebi, kadınların erkeklerden önce çökmesidir.
Fiziksel ve biyolojik olarak bir kadın bir erkekten önce çöküyor.
Menepoz ve antropoz olayları.
Tabii olarak erkekte bu durumu kendi bilmese de, çevre bu konuda baskıya başlar.
Bir erkek 30 yaşlarında, 18-20 yaşında bir bayan ile evlenebilirken, 30 yaşında bir bayanın kendinden küçük bir erkekle mesela 20-22 yaşında bir erkekle evlendiğine şahit olmazsınız pek. Çoook nadir olsada olabiliyor :)
26 yaş erkek için normal fakat bayan için tehlike çanları çalmaya başlamış demektir.
Evlilik oyuncak değil. Kocasız kalacak gibi önüne çıkanla da evlenilmez ama aşık olup ta evleneyim diye de elde baston beklenmez.
Aklı başında olan büyüklerine kulak ver. Parası olanla değil, edebi olanla adam olanla evlenmeye bak.
Bazı arkadaşlar haklı. 30 dan sonra işin zor.
"Kusuru mu var" diyerek bekarlar yanaşmaz, dul biri veya birde çocuklu olanlardan seçmek zorunda kalabilirsiniz.
*Bu kısmı dikkatli oku.
Biz ne desek boş. Nikah ile ecel saatini Allah c. c. önceden belirlemiştir ve değişmez. Hatta nikahlanacağın kişi de bellidir.
Sana düşen, usulünü öğren ve dua et.
Allah tan Hayırlı zamanda hayırlı mekanda ve hayırlı olan eşi ışte. Sen usulünce istersen o karşına çıkacak. Nerden biliyorsun deme, bende senin gibi düşünüyordum. Gerçi daha tamamına erdiremedik ama kuyruğuna geldik sayılır ;)
Rabbim cümlemize hayırlı eşler ve hayırlı evlatlar nasip etsin... Amin...41 Yorumla- +1 yıl
Erken diyen bayanlara bakıyorum :))) 18-24 yaş aralığı. Bir kısmı 18 bile yoktur eminim. Siz hele bir 30 korkusunu yaşamaya başlayın, birde çevrenizde evlenecek adam olmasın bak bakalım 26 geç mi erken mi. Karşı ki dağa çıkıp
Kocaaaaaa diye bağırırsınız da takan olmaz.
3 kat astar 5 kat boyayla dönüp te bakan olmaz.
Elinize bir avuç kınayı duldan başka yakan olmaz.
50sinde nineyi, karı diye koluna takan olmaz.
(Bastonla kolkola zor olur o açıdan) :)
En İyi Cevaplar
yuh artık, 26 yaşa bile erken diyorlar artık. sonrada gel saglıklı bir evlilik bekle. sen 26 olursan erkekte en az 30-32den az olmayacaktır. iki insan, küçük büyük büyük tüm duyguları kalıplaşmış olacak. fedakarlık minumum düzeyde, saygı minumum düzeyde, iletişim minumum düzeyde olacak ve bu evlilikler saglıklı olacak öylemi? bayanin en fazla 27 yasindan sonrasi hem cinsi hem anaç olmasi sebebiyle psikolojil açidanda çok sorunlu olacaktir. tvlerdeki dizilere göre bir yuva kurmaya çalisiyorsaniz bilemeyecegim ama aile kavramini, evlilik makamini mümkün olan en degersiz hale getiren zaten o dizilerdeki yuva örnekleriyle oluyor. kadının kocasina, kocanin kadinina hosgörüsü, eyvallahi, fedakarligi olmayan bir evliliktir ileri yas evlilikleri. bizim kültürümüze uygun yaslar degil bu yaslar. avrupa ülkelerine bakip imreniyorsaniz eger bu ezilmişliktende kurtulun derim. sözüm bir kişiye veya bir cinsiyete değil, genel olarak türkiyenin aile degerini yok edecek kadar önemsizleştirdiler.
02 Yorumla- +1 yıl
Hosgoru, fedakarlik vs ileriki yaslarda daha cok olur, sacmalama istersen.
- +1 yıl
ileriki yaslarda hoşgörü ve fedakarlık daha çok oluyor diyorsan eger bir istatiksel verilere bakmalısın. boşanma oranlarına bakmalısın, erken yaşta evlenmeninmi boşanma oranı çok yoksa ileri yaşta boşanmanınmı? ayrıca kendi beynindeki fikirlerin aksini düşünen birinin yorumları saçmalık oluyorsa (ki herhangi bir terbiyesizlik yapmadan kendi düşünce/fikir/mantıgını paylaşıp yazıyorsa) sadece kendi fikrinde olanların yorumu almayı önemle not düşmelisin!!! ne size hakaret ettim nede uslubumda bir hadsizlik vardı! saçmalamak yorumunu kendinize yakıştırmamalıydınız. benim düşüncemin aksi istikametinde düşündügünüz için; benim tarafımdan baktıgınızda sizde saçmalamış olursunuz bu durumda. saygı gösterinki saygı bulasınız... vesselam.
evliliğe hazır olmaman kötü çünkü evlilik büyük sorumluluk ister
başkalarına bakma doğru bulduğun kişiyle evlen
ama sırf aşık olmayı bekliyorsan boşuna bekleme aşk yüz yıllardır yok ne yaparsan yap olmayacak çünkü aşk güzel bir kalp büyük fedakarlık ister isteyince olmaz
düzgün bir insanı bulmanı öneririm buluncada kaçırma çünkü ön yargılı değilsen sonradan da sevebilir sin ama hoşlandığın biriylede ilişki yürüyecek diye bir durum yoksa
onca sevgili görüyoruz yıllarca birlkiteler ama bir çırpıta bitiyor geriye hayal kırıklığı ve insanlara karşı ön yargı kalıyor111 Yorumla
23 yasindayim nişanliyim.. daha kendim icinde erken diye dusunuyrdum bu tamamen karsindaki insani sevmene ve bunu goze almana bagli sevdikten sonra evlilige hazir hissediysn zaten dusunmuyorsun bile.. hatta farkinda olmadan bu isin icinde buluyorsun kendini :) şu an sevebilcegin biri cikmadigi icin evliligi dusunmuyosun bu cok iyi bir sey ;)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
106Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılIyi ideal bir yaş. Ama kişisine kalmış. Sen kendini kesinlikle hazır hissetmiyorsan evlenmemelisin. Evlilik öyle başka ağızlarla olan bir durum değildir. Hayatının eşini seçeceksin. Belli ki henüz kafanda ve hayatında bir şeyler oturmamış. Onları oturtmaya bak, biraz da zamana bırak. Elbette kafana göre biri ile tanışacaksın. Şimdilik stres yapma yeter.
20 Yorumla Gencsin daha, baskalarinin baski yapmasina izin verme takma kafana, sen ne zaman hazir hissedersen gercekten istersen o zaman evlen. Evlenmek icin evlenilmez, aceleye gelmez bu isler.
Neye göre kime göre gec kaldin? Istersen 30, 40 yasinda evlen bu senin hayatin, toplum kurallari koyamaz.
Hayirlisi olsun :)10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yıl2-3 sene daha bekleyebilirsin etrafındakilere bakma ama daha yapacaklarım var deyipte yapacaklarını yapamazsan boşu boşuna zaman geçirirsin sonra bugünleri arar duruma gelebilirsin doğru dürüst evlenelim diyen kalmayabilir. Birde yaş gurubun 18-24 görünüyor profilde.
00 Yorumla
+1 yılNe geç ne erken tam zamanı... çünkü yaş ilerledikçe daha seçici oluyo kızlarımız.
Arnudun sapı üzümün çöpü derken evlenemiyolar. Bitürlü beğenmiyolar..
35 inden sonra çocuk doğur. çocuk okula giderken sen nenesi gibi dur ondan sonra yanında.30 Yorumla
+1 yılevliliğin yaşı falan olmaz ama en güzeli evlenmemek günümüzde evlenenleri görüyoruz çeşitli sebeplerle çok kısa bir süre sonra boşanıyorlar adliyeler boşanma davalarıyla doldu taştı. her yer dul insan kaynıyor ve bu boşanan insanların çoğuda tekrar evlenmeye yanaşmıyor zaten bunlarrı yazdım diyede benimde boşanmış biri olduğumu sanma ben hiç evlenmedim ve evlenmeyede niyetim yok zaten paşa gönlüm nasıl isterse öyle yaşıyorum
10 Yorumla
+1 yılKendın ne istiyrsan onu yap. Baskıdan dolayı evlenırsen, alelacele birini bulabılr ve karsındakını tanımadn baskı sonucu evlenebılırsın. Zamana ve akısına bırak.. Evlenecek olan da sectıgın kısıyle bır omur gecıreck olan da sensın.. Önemli olan senın ne ıstedıgın...
00 Yorumla
+1 yılNe erkendir evlenmeye, ne de geçtir herşeye.. Evlendiğin zaman da pek ala yapacak çok şeyin olur eşinle.. Arkadaşlarınla yapacağın herşeyin daha fazlasını yapabilirsin bence eşinle... Yeterki saygı, sevgi, sadakat olsun...
00 Yorumla
+1 yılEtrafına değil kendi mantığına bak. hayatı yaşayan sensin etrafın değil. şimdi otur ve ''UMUDUNU KAYBETME'' filmini mısır patlağı eşliğinde izle. azıcık kilodan bir şey olmaz :)
12 Yorumla
Soran+1 yılask filmimi
- +1 yıl
hayat okulu diyelim..
+1 yılbu yaşa kadar hazır hissetmediysen bu yastan sonrada hiçbirşey değişmez. bnde 24 yasındayımmm. ama hazırım. adayımda var. tek sorun askerlik. gidip 5 ay yapıp evlencem D:
04 Yorumla
Soran+1 yılkarar vermek çok zor ya nasıl evleniyor millet anlam veremiyorum
- +1 yıl
korkun ne. yani neden evlenmekten korkuyorsun
Soran+1 yıletrafımdaki evil çiftleri görünce korkuyorum hiç mutlu görünmüyolar ya da evlennce sorumluluk artıyo yemek yapmasını bilmiyorum eşimin herşeyime karışmasını istemiyorum fln..
- +1 yıl
anlaşılan sen serbest yetişmiş birisin. karsılıklı anlayıs cercevesinde konusarak buu sorunu halledebilirsin diye düşünüyorum
+1 yılBnce kadim ve erkeğe gore değişir. bir bayan içintam zzamani hatta geçiyor yani. BN 23 yasindayim ve o yasta evlenmeyi düşünüyorum Rabbim kismet ederse. ama tabiki doğru ve bir omur surdurebikecegin biri lazim ki. Sende bunu bekliyosundur. kendini hazir hissetigin zaman evlen derim. ve imanli bir erkek bulursan mutlu olursun :)
00 Yorumlakim canlandırdı 3 aylık konuyu acaba...
Neyse görüş yapalım. 26 yaş ideal bir yaş. Çoğu insan yaş önemsiz der ama kadınların doğurganlık yaşı 30 dan sonra yıl yıl azalacaktır! Bizim erkek vücudu gibi değil vücudları.00 Yorumlabende 26 yaşındayım ama nişanlıyım seneye evlenicem. Etrafa kulak asarsan çok üzülürsün boş ver sen ne istiyorsan onu yap.
10 Yorumlainsanlar evlenmen gerektiğini söylüyor diye evlenemezsin. önce bir damat adayın olmalı. uzun süredir tanıdığın. ve evet, daha erken.
04 Yorumla
Soran+1 yıldamat adayı varda ben onunla evlenmek isteyip istemedmden emin değilim
Soran+1 yılsevdiğim yok işte
Aman evlencen de nolcak bir sürü sorumluluk daha bu yaştan. Milletin dediğine ne bakıyosun sen yıllarca ne görmüşlerse onun peşine takılıyolar. Sen hayallerinin peşinden git bırak kimin ne dediğini :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13b cevap paylaştı. Ben 25 yaşındayım bunaltan olmadı hiç. Sen ev kızı mısın?
30 YorumlaBen kız olsaydım şahsen en geç 20 yaşında evlenmek isterdim. Kızlar çabuk çöküyor. Yaşlanıyor hemen =/ En güzel olduğu çağlarda hala iş peşinde koşuyor.
10 Yorumla
+1 yıl26-28 arasi ideal normal sartlarda ama senin planlarin varsa eger baskalarini dinleyipde evlenmen cok sacma hayat senin fikir senin ;)
30 YorumlaTam zamanı aslında ve yapacağın şeyleri evlendikten sonra da yapabilirsin bence seni tek olumsuz etkileyen bu baskı
00 Yorumla
+1 yılSevdiğin biri varsa hersey tamsa evlen. 26 kadın için ideal yaş
00 Yorumla
+1 yılİdealim 30 um da evlenmek. 18-20 yaşında taş gibi kızla.
02 Yorumla
Soran+1 yılKuzenimde aldı 18 yaşında kızı bir ay sürmedi evliliği yaşına uygun birile evlenmek en doğrusu bence
- +1 yıl
Ben güzelliğe ve gençliğe baktığım için en çıtırıyla evlenmek istiyorum :D:D Elimde tutarım ben
+1 yılAynı yaştayız. ben önce ev alabilmek için bekliyorum da sen niye bekliyorsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılaşık olmayı belkide bilmiyorum
- +1 yıl
hım o zaman bişe diyemem bu en doğal hakkın tabiki. aşk daha doğrusu sevmek sevilmek güzel şeyler bunlar. aşık olmadan evleneceksen niye evlenesin ki haklısın. iyi geceler.
+1 yılkendi hayatında neyin eksik olduğunu bilmek istiyorsan, tek bir soru sor...
kendine Mutluluk nedir?00 Yorumla
+1 yılKoca buldun da bizden mi saklıyorsun? Evlenmek için 3 senen daha var tabiki en az 3 senelik ciddi bir ilişki de şart ve en önemlisi bunu söylemeden edemeyeceğim az 3 çocuk.
00 Yorumlasevdigin biri varsa şu an tam yaşı. ama yoksa hayatında biri evlenmek içinde evlenilmez tabiki.
00 YorumlaTam zamanı. Ama nasip meselesi bu durum. Aslında 25 ten sonrası biraz geç oluyo bence
00 YorumlaYAŞ OLARAK EVLENME CAGINDASIN AMA OLGUNLUK OLARAK BİLEMEM
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. saçmalama ben o yaştayım ve geç kaldığımı bile hissediyorum :D
00 Yorumlaevliliğe hazır değilsen evlenme.
milletin dediklerinide aldırma, zor tabi bu.
doğru kişiyi bulduğun anda evlen.10 Yorumla
+1 yılBir bayan için uygun bir yaşta evlenmek için evlenmekte yersiz karsina o kişi ciktiktan sonra sen yaşa falan bakmaz 20 sinde giderdin
00 Yorumlavalla kimsenin ağzına bakma ama kızların yaşı geçtimi bozuluyolar :D
02 Yorumla
Soran+1 yılbozuluyolar derken
Sen elalem ne der diyemi geldin dunyaya? Ben 30 yasimdan asaga evlenmeyi dusunmuyorum baskasinin baskisi ailemin baskisi ( ki ailem baski yapmiyor cok sukur) zikimde degil.
00 Yorumla
+1 yılkendini ne zaman evliliğe hazır hissediyorsan o zamandır doğru evlilik yaşı
00 Yorumlakadın için ideal erkek için 1-2 yıl daha geçse daha iyi sanki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen istemiyorsan erken. Sanırım henüz sevdiğin bile yok, ilk evlilik heyecanını sadece bir kere yaşayabilirsin. Aşık olduğun biriyle evlen.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYoo bence çok erken
Şöyle 45 geldiğinde evlenirsin.01 Yorumla
Soran+1 yıl:))
Bana göre erken bir yaş. Hissetmiyormuşsun zaten sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılYaş26 olmus bu saaten sonra ne zman evlenıp çocuk dopuracaksın benım yaş 30 oldu bu yaşa kadar evlenmedım pişmanım
10 Yorumla
+1 yıl26 yasında evlenceğin kesinmi? ya sarkarsa 30 olursa hemen olan bişey değilki bu
114 Yorumla
Soran+1 yıl30 olursa nolur çokmu geç
- +1 yıl
30 olursan seni 40 yasındaki dul alır anca erkekler daima genc ister 26 yı bile gecirme bence
Soran+1 yılyapma ya
- +1 yıl
ben 28 yasındayım mesela kendi yaştımla ilgilenmem tabi hayırlşısı olsunda benden küçüklere bakarım sen düşün yani erkekler böyledir sadece ben değil 23 yasındakı gencmi 30 yasındaki olgunmu sence hangisi cazip?
Soran+1 yılniye yaşıtınla anlaşamazmısın peki daha küçük istemenin sebebi nedir
- +1 yıl
o secici olurlar ya da herseyi cok bilirler sen 30 yasında 10 sene sonra menopza girersen 22 yasındaki biri 18 sene ki buda az değil bu konuyuda anlamısındır umarım 30 yasındaki yaslanıcak hemen
ama illa olmaz demiyorum belki istediğim gibi biri cıkacak 28 yasında
sadece ben değil tabiri caizse erkekler çıtır isterler hep - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı. Bence tam zamanı geç kalmadan evlen çoluk çocuğa karış
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç çocuk istemiyorum uğraşamam
Ben evimi arabamı aldım işim de var güzel 24 yaşım ama evlenilcek bir bayan yok o ne olacak :D
10 Yorumlabana kalırsa tam yaşındasın. ben 21 yaşındayım sevgilim 19 evlendirseler hiç hayır demem
00 YorumlaBende 26 28 arazi düşünüyorum evliliği ideal bence ;)
10 Yorumla
+1 yılHadi evlen demekle olmaz. insani sevmek kabullenneknlazim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 327 cevap paylaştı. Aslında tam yaşi ama 1 2 sene daha erteleyebilirsin 30 ve sonrasida çok geç olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılmaddi ve manevi olarak hazırsan hemen evlen derim.. yaştan çok yaşam mücadelesi önemlidir..
00 Yorumla
+1 yılevliliğin yaşı olmaz ama insanlar genel olarak yirmibeşinden sonra tam anlamıyla olgunlaşmaya başladıkları için oluyor bu psikolojik baskılar
00 YorumlaKimin ne söylediğini önemli değil. Evlenecek olan sensin. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlenmelin bence. Doğru insan olmalı.. Yaşın hiç önemi olduğunu düşünmüyorum.
00 Yorumlane zaman istiyosan o zaman evlen insatn 30'dan sonra hemen yaşlanmıyo.
00 Yorumla
+1 yılBence bir bayan için en ideal ve en geç yaş 25'tir. Bunu geçirmemeye özen göstermelidir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 512 cevap paylaştı. Ee ufaktan planlama vakti gelmiş. Cocuk ve için zor olur geç olursa.
00 Yorumla
+1 yılPampa sen geç kalmışsın 30 una kadar zombi olursun bu aralar evlen git bence.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı. Açıkçası kısmet bu işler. Hiç aklında olmaz evlilik ama bir bakarsın karşına kısmetin çıkar ve o An evlenmeyi düşünürsün. Belli olmaz yani :)
00 YorumlaErkekeler 20 lik kız secer sen hemen evlen bence seni zaten 30 undakş adam alır bence :DSAfsadasf
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendini hazr hissetmiyorsan erken demektir. Sahsen 26 yi gecirmem :) en ideal evlilik yaşı bence bayan için
00 Yorumla
+1 yılTam yaşı aslında ama biri yoksa da yaratacak halin yok :) sağlam temellere kur yuvani
00 Yorumla26 yaş tam zamanı evlenmesen bile bul birini sözlen hazır hissettiginde evlenirsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılTam zamani hatta simdi yüzükleri takin 28 de evlenin
00 Yorumla
+1 yılerken kalkan yol erken evlenen döl alır evlen evlen
00 YorumlaNormal bir yaş tam zamanıda sayılır. Ama 30u bulma derim.
10 Yorumla
+1 yılGeç kalacağın kadar kalmışın. Ha 26 ha 40 farketmez, kafana göre takıl ;)
00 Yorumla- Devamını Gör (80)
Devamını Gör(125)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt