Sizce dinler insan uydurması mı?

dinlerle ilgili yalan yanlış bilgilerimizi bir tarafa bırakırsak
sıfırdan şu dünyaya gelen birine sorsak yapacağı şey ortama bakıp hayret duymasıdır
kendisine, organlarına, organların görevlerine birbiri arasındaki senkronize çalışmasına çevreyle olan uyumuna karşısına portakal gibi bir meyve gelse kokusu burnunun hoşuna,
dilimlenmiş kabukla muhafaza edilmiş şekli gözünün hoşuna,
diliyle tadıyor dilinin hoşuna, vitaminleri vücudunun hoşuna gidiyor bunları yaşayan biri
kesinlikle bir Tanrı olmalı kanısına varır her insan varır ki varmış da binlerce dinlerin olması bunu
gösterir.
Sorun şu ki buraya kadar olan kısımda tüm insanlık bunu fark etmiş ama şunu yapamamışlar
bunları yapan bir tanrı bir din varsa kesinlikle bana ulaşır ve görevimin ne olduğunu bana gösterir
evet ulaşmış, evet göstermiş kitapla, öğretmenle, kainatla
(Biz ayetlerimizi hem kainatta, hem kendilerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun.)
Evet sana katılıyorum bende Müslümanım sadece insanların görüşünü merak ettim
Cevap
4Cevap
Evet insan uydurmasıdan ziyade mitoloji ile bilim, sanat ile insanların kendi kendini düzene sokmak için ve ölüm korkusundan dolayı yaptıkları bir din
Bence değil ama senin kararın saygı duyuyorum
Olabilir tabiki her insanın düşüncesi aynı değildir bende saygı duyarım 🙏
İslam dışında hepsi insanların uydurduğu dinler
Bencede islam gerçek din ama herkesin kendi düşüncesi
İnsan uydurması bı evren galaksiler düzenin mükemmelliği 😌
Ne anlatmaya çalıştığını anlamadım Müslümanmısın
evet! sürü yönetim sistemleri. özellikle orta doğu dinleri.
Senin kararın
baya bilimsel makalelerle desteklenmiş bir açıklama
Cidden baya bilimsel açıkladın ya
Ben dinler hakkında 4,5 senedir araştırma yapıyorum ve kendince hak olduğunu düşündüğüm dine inandım
Tamam
dinin toplum üstüne etkisi demişsin. Kuranı kerim mesela olmasaydı araplar gibi batı ülkeleri gibi hala erkeğe göre alçak konumda olurdunuz neyseki Kuran var.
@GGİZLİÜYE3444 kardeşim sana katılıyorum Elhamdulillah bende müslümanım
Evet insan uydurması olduğunu düşünüyorum
Senin düşüncen saygı duyarım ama bence insan uydurması değiller
Herkesin düşüncesi farklıdır saygı duyarım
İnsan uydurması
Senin kararın
Evet.
Evet
Senin kararın
En İyi Cevap