Vakit 05.38de giriyor ezan 1 saat sonra okuyor ezan okunmadan namaz kılsak kabul oluyor mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Vakit 05.38de giriyor ezan 1 saat sonra okuyor ezan okunmadan namaz kılsak kabul oluyor mu?
Aynı soruyu bende sormuştum :))
Sabah namazının vakti imsak ile girer, güneşin doğması ile biter. Ancak Hanefilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, Şafiilere göre ise erken, karanlık iken kılmak faziletlidir.
Hanefi mezhebinde sabah namazının geç kılınması daha faziletli olduğu için, imsaktan hemen sonra kılınmamaktadır.
Ayrıca ezan imsak vaktinde değil de namaza başlanacağı vakit ezan okunur ki, insanlar namazın kılındığı vakti bilip cemaate gelsinler diye namazdan önce okunmaktadır.
İmsak girer girmez de namaz kılınabilir; ezanı beklemek şart değildir.
teşekkür @Aşkın_Sonu
arkadaşım kuranda belirtilen fecri sadık vaktine göre namaz kılınır. diyanetin ezanları da da hata var
erken kılarsan o gece namazı olur sabah namazı olmaz
Kerat vakti girdikten sonra kilabilirsin namazını.
Evet öğrendim öyle yapıyorum
Amin
Cevap
5Cevap
Namazı kılsan kabul olur, ezanın geç okunma sebebi camiye cemaat gelsin diye
Ay Allah razı olsun yıllardır bir türlü anlam veremedim bu konuya rqmazan ayında vaktinde okunuyor mesela hep kafama takılırdı bi hocaya sorayım dedim nasip olmadı
Rica ederim ne demek, kafana takılan birşeyler olursa sorabilirsin. Bilmediğim şeyleri de öğrenir söylerim :)
Çok tesekkür ederim ☺️👏
Çok rica ederim 😅 Kılacaksan Allah kabul etsin, ezan da okundu zaten şimdi 😅
Evet şimdi kılıcam inşallah ☺️
Dua edersin artık bana da 😅
Güneşin dogmasına 1 saat kala ezanlar okunur. Sadece ramazanda imsakta okunur. Güneşe 30 dk kalada namaz kılınır.
Namaza kalkanlar tekrar uyumak istemeyebilir. Uyku süresi yeterli olsun diye. İslamda sabah namazı ile gün başlar. tekrr yatılmaz.
Çünkü başlangıç vaktinde ezan okunuyor, tam namaz vakti aşağı yukarı 45/50 dk içinde gece ile gündüz tam ayrisana kadar zaman geçiyor öyle. kiliniyor
Kılınır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?