Namaz kılmaya yeni başlayacağım. Ezan okunduktan 45 dakika sonra kadar namaza başlanıldığını duydum. Bu doğru mudur? Lütfen alay etmeden yorum yapınsabah ezanı okunduktan kaç dakika sonra namaza başlanıyor?
Sabah ezanı okunduktan kaç dakika sonra namaza başlanıyor?
Sabah namazı "imsak" olarak geçen vakit ile kılınmaya başlanabilir; imsaktan yerine göre bazen 20-25 dk sonra ezan okunur, isterseniz ezanı dinleyip de huşusuyla kılabilirsiniz. Sabah namazı ise "güneş" vaktinden sonra 45 dk boyunca "asla" kılınmaz çünkü bu kerahat vaktidir yani sabah namazı imsak ve güneş vaktitkeri arasinda herhangi bir dilimde kılınabilir.
MaşAllah; tebrik ediyor, her daim bu şekilde ilgili olarak ibadetinizi yapmanızı diliyorum. Hayırlı sabahlar; Allah kabuk etsin.
Bir yıl sonra, Ramazan-ı Şerif'in ilk niyet gününde böyle bir soruya En İyi Görüş seçilmem çok naif oldu🍃
Şunu da yazayım belki gören olur; Sabah namaz ezanı aslında Ramazan ayı dışında yukarıdaki yazdığım şekilde okunur ama Ramazan ayında "imsak" vakti girer girmez okunur, yani imsak vaktiniz sizin yeme içmeyi kestiğiniz vakittir.
Aradan bir 15 20 dk geçmesi gerekir Ama mesela ben 7.30 da evden çıktığım için ezan okuduktan sonra kılıyorum. Çünkü beklemeye vaktim yok. Tabii ki bundan da birşey olmaz Senin ezandan sonra vaktin varsa evde aradan bir 20 dk geçince kılabilirsin. Allah kabul etsin. Devamını getirmeyi nasip etsin.
Sabah namazı imsak vaktiyle girer. O andan itibaren kılabilirsin. Ezan imsak vaktinden yaklaşık 45 dk sonra okunmaya başlar. Güneş doğuncaya kadarda vakit vardır. Oda yaklaşık 1 saat sonra doğar.
hayır. okunur okunmaz kılanılırsın. ayrıca Sabah ezanını her hoca kafasına gore okuyor. ezan okunmadan öncede kılabilirsin. İmsak vaktinden Güneş dogdugu saate kadar namaz kılanbilirsin.. genelde hocalar güneşin dogmasına 1 saat kala veya 45 dk kala okur
Imsak girdikten yarim saat sonra ezan okur ezandan 15 dakika sonra namaz kilarlar camiide Ama isin varsa uyuya kalmak gibi. Bir durum soz konusu oldugunda imsak girer girmez kilinabilirr
alakası yok vakit aslında imsak kestiken sonra girer ama ezanı duyduktan sonra kılmak daha makbul ha işin var bir yere gideceksin diyelim imsak kesmiş ezanı beklemeye vaktin yoksa sen ezanı oku kendin imsakta kesmişse kıl eazan oknuduktan sonra beklemene gerek yok
Ezan okununca kilabilirsin, kilamayacagin vakitler var. Güneşin doğmasına yanılmıyorsam 45 dakika kalincadan itibaren yani 45 dakika boyunca kilmak doğru değil, kerahat vakti deniliyor.
Sabah namazı için ezanı beklemene gerek yok. İmsak 'ın girmesiyle namazı kılabilirsin. Ezan okunduktan 45 dk sonra diye bişey de yok. İmsak vaktinin girmesinden güneşin doğuş vaktine kadar kılabilirsin
En İyi Cevaplar