Erkegin para konusunda cimri olması ve kadından destek istemesi beni soğutuyor? Ne olacak böyle?

Bir öncekiyle nişanlanacaktık para hesabi cok yapti. Bunu sen al bunu ben alayim, birikmis paran var degil mi bunca zaman çalışmissin biriktirmissindir dedi sogudum ve ayrıldım.

Simdikiyle nişanlıyım benden maddi destek bekliyor ama is ev islerine gelince kendisi ortada yok. Tuttuğumuz evi tek basima temizledim. Annem rahatsiz oldugu icin demedim. Kaynanayi da isin icine sokmak istemedim. Temizlik sirketine daha önce temizletmisligim var ama memnun kalmamistim. Hem param gitmisti hemde ben tekrar temizlemistim bekarken kaldigim evi o yuzden o işe yanaşmadim.

Bu da bana şunları sunlari sen hallet diyor. Peki soruyorum bu erkekler bu hayatta ne yapacak baska? Ev islerinde yoklar, cocuk bakiminda yoklar, ben eve ekmek parasi getiriyorum devri bitti, kadinlarda çalışıyor, para kazaniyor. Peki bu erkekler ne işe yarayacak? Artik kadina, eve maddi destek saglamak yok. Dedigim gibi diger islerde zaten yoklar. O zaman niye varlar? Ne iş yapacaklar, boyle mi eş olacaklar?

Çamaşır makinesini ben alacakmışım. Sorun yok cok sukur imkanim var alırım ama en basta beyaz esyalari sen al diye konustuk. Evi, düğünü, nikahi, gelinligi cogunlukla hemen hemen her seyi ben ödeyeceksem, evi hemen hemen ben dizeceksem bu adamin yanimda ne işi var?

Erkekler oyle bir hale gelmis ki zaten kadinin sirtina yukledikleri ev isleri cocuk bakiminin yaninda, maddiyati da kadina biraktiklarini görüyorum. Ki bu yuzden calisan kadin istiyor cogu. Maddiyat olarak rahat edeyim, daha iyi evlerde oturayim, altimda suv luks araba olsun diye anncak cift maasla oluyor bunlar bunu farkindalar. Biz kadinlar, erkek rahat etsin diye okumadik ki kendimiz rahat edelim diye okuduk, bizim başımıza patliyor yine ekonomik özgürlüğümüz bile.

2. defa yanlis tercih mi bilmiyorum yoksa ulkenin erkekleri mi hep boyle artik bilmiyorum ama niye evleniyorum diye dusunmeye basladim. Ulkenin bir kadini olarak evliligin sadece kadinin ustune oldugunu gördüm. Eskiden kadin evdeydi, ev islerindeydi erkekte para getiriyordu. Iyi de olsa, kotu de olsa bir paylaşım vardi.

Simdi bakiyorum her sey kadina kalir hale gelmis. Ev isleri de kadinda, cocuk bakimi da kadinda, para da kadin da, ehliyette kadin da. Erkekler kadin calissa dahi is paylasimi yapmayi bir turlu ogrenememisler. ulke bunlarla dolu.

Yol yakinken geri donecegim galiba. Temizlik yaparken hep bunlari düşündüm. Eve de benim aldigim buzdolabi geldi o sira temizlik yaparken. Cunku ne yapti etti şu buzdolabi olsun dememe ragmen gidip 2000 lira kadar daha ucuz ve baska marka buzdolabi siparisi vermis benim begendigime gore daha kucuk hacimli ustelik. Iptal ettirdim. Bu esyalar net 10 yil kullanılıyor. Ilk basta iyi alacağız elbet.

Güncellemeler
+1 yıl
Erkekler cok cimrilesmis. Evliligi kadina yuk yuklemekten baska bir sey olarak görmez hale gelmisler. Hadi maddiyati gectim. Ayni işi yapıyoruz ayni maasi aliyoruz ben erkegim diye hala ev islerine, yemek yapmaya, temizlige geri durmayi anlamiyorum.

O zaman biz kadinlar niye evlenelim her seyi biz yapacaksak. Ben zaten bunlari bekarken de yapıyorum. Medeni halimde evli yazip bekar hayatimdaki gibi olacaksam niye evli yaziyor? Yükümü 2x yapmak icin evlenmiyorum.
Erkegin para konusunda cimri olması ve kadından destek istemesi beni soğutuyor? Ne olacak böyle?