AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
bence budurumlarda ana babanın isteklerine bakılmaz allah neyi emrettiyse o olur?
Herkes aynı şeyi söylüyor bunun bende farkındayım ama bunun kolay olmadığını söylemek istiyorum
wtf !!! gülü seven dikenine katlanır senin dikenlerin ane baban kolay gelsin
Tövbe tövbe ya niye insanlar böyle konuşuyor anlayamıyorum zamanında sahabelerde aynı şeyi yaşamadılar mı
ne dedikte t. tvbe falan
:D
umarım ailen kapanmana engel olmaya devam eder ileride belki fark edersin ne yaptığını.
Umarım siz başkalarının inancına saygı duymayı öğrenirsiniz
inanca saygı duymak değil bu islam bizi geriye götürmekten başka bir işe yaramıyor yaramadı yaramayacak.
Senin düşüncen.
Türkiye 100 yıldır Dinsiz İslam alimlerini de yok ettiniz yinede dünyanın gerisisindeyiz bu sizin geriliğinizden kaynaklanıyor
sabret devam et hiç yıkılma kararlı oldugunu göster. sureler ayetler oku hatta onlara belki bakarsın onlar da insafa gelirler :) dogru yoldasın :)
Onlar o surelere bile laf bulurlar. Ben yine kendi yolumda ilerlicem.
aynen sonuç olarak sen neyin gerçekte doğru oldugunu bliliyorsn :)
Madem çaldığın kapı Allah'ın kapısı, merak etme senin için muhakkak bir kapı açıkacaktır... Yeter ki, hüsnü niyetle ve tüm samimiyetinle sığın ona...
Ya vallahi sabretmeye çalışıyorum belki içimi rahatlatan cesaretlendiren şeyler yazarda yardımcı olursunuz diye sordum yalancı durumuna düştüm
öncelikle tebrik ederim herkez taşıyamaz onu birde kapan bence onlara sormana bile gerek yok sen onların kızısın ne kadar istemeseler de kabulleniceklerdir
hayat senin kardeşim onun için nasıl giyinmek istersen öyle giyinirsin kimsenin dedğine bakma din de zorlama yoktur kardeşim ama güzel bir dmz vardır bu. şöyle yazayım kardeşim
GÜL
AÇTIKÇA, KADIN KAPANDIKÇA, GÜZELDİR.
Öncelikle modern müslümanlık diye birşey yok. Ailen yobazlaşmış. Kalp temizliği de zaten her müslümanda olması gereken şey. Böyle birşeye nasıl karşı geliyorlar. Allah onlara doğru yolu gösterir inşallah. Arada kalmışlar.
Sana gelince doğru bildiğini yapmalısın bence. Hatta kur-an'ın ayetlerini ailene okutmalısın. Dinimiz açık ve net belirtmiş neyin nasıl olması gerektiğini. NÛR-31. ayet ve AHZAP-59 ayeti okusunlar.
Birde bana Kuran-ı Kerimi okuduk diyorlar ayette geçen Hımâr kelimesinin anlamını bilmiyorlar.
Kardesim sen örtün Allah seni mahcup etmez. böyle bir aileden yanlis anlama senin gibi biri cikiyorsa bu sana Allah in bir lutfudur. birakma sakin kendini
Bende öyle düşünüyorum bu benim imtihanım ama çok zor geliyor bir yandanda gerçekten
kızma ama ailen dinsiz mi de namazına orucuna laf ediyolar anlamadım ateist mi ne yani?
Hayır modern müslümanlar öyle diyorlar
niye modern müslüman namaz kılamaz mıymış oruç tutamazmıymış?
Kalbin temiz olması yeterliymiş çalışarak ibadet yerine getirilirmiş.
hangi kitapta yazıyo bu? kusura bakmada ailen harbi saçmalamış
Daha neler saçmalıyorlar bir bilsen
ailen modern müslümanlığın kutsal kitabını mı yazmış ta böyle şeyler uyduruyolar. gitsinle bir alime danışsınlar ders alsınlar. ona bir kere müslümanlık denmez imansızlık denir.
bir anlatabilsem onlar kaç kere söyledim neler anlattım hep sonu kavgaya çıkıyor
sen Allah'ın yolundan git. boşver onları.
Canım sen yeterki iste çok zor bir durum tahmin edebiliyorum Allah yardımcın olsun
Sağol teşekkür ederim amin
ne demek ailem karışıyor. çok yanlış. kararını ver kapanacaksan kapan. Onlar sadece baksınlar.
Kolay olduğunu mu sanıyorsunuz
ne yani görüşlerine saygı duymazlar mı
Tabi ki hayır beni o evde rahat bırakmazlar namaz kılmayı bile gereksiz gören insanlar bir ton laf söyleyen insanlar
ibadet konusunda kimseyi dinleme. dinlemen bile sakıncalı.
Nasıl yani
sen kapanmak ve ibadet yapmak istiyorsan, ister anne olsun ister baba kimse karışamaz. dediğin gibi karışıyorlar ise bile dinen onları dinlememen gerekli. istemediğin halde onların isteklerine boyun eğdiğin için günah işlediğinden şüphe edebilirsin. kim ne derse desin sen kapan ve ibadet yap. istersen git bir cami imamından da yardım al ve kuran kurslarından birine de gidip bayan ve ya erkek hocadan da yardım al.
Evet camiye gitmeyi düşündüm teşekkür ederim yapıcam dediklerinizi
önemli değil. ibadet, her Müslümanın yapması gereken durum. yapmak istemeyenin vay ki vay haline. ilk sorunun cevabı ve asıl güzelliğin ve temizliğin sebebi. sen yeter ki yapmak iste ve bunun için çabala. bak o zaman Allah nasıl karşılıyor seni.
O kadar çok istiyorum ki anlatamam dışarda kapalı birini görünce nasıl özeniyorum tabi en doğru şekilde örtünenenlere özeniyorum Allah banada nasip eder inşallah
inşallah. sen yeter ki isteğini gerçekleştirmek için çabala. Allah zaten yardım eder.
21. Yy da yaşayan bir ailen olduğu için şanslısın biraz otur konuş onlarla ufkun açılsın
Ailen imanina müdahale ettiği durumlarda onlara karsi cikabilirsin dinen caizdir.
Allah ın emri anne ve babanın isteklerinden önce gelir. Onları dinlemeyeceksin ve kapanacaksın. Niyetin Allah rızası olursa sonucu da güzel olacak inşaEllah.
Ailen sözde atatürkcü dediğin gibi düzgün sana karışmayan veya dinine bağlı birisi ile evlemek
Sen beni iyi anlamışsın işte teşekkür ederim yorum için. Aynen öyle yapıcam inşallah Allah nasip ederse.
Gönlümce hayırlısı ise olsun İş işten geçtikten sonra nafile..
Kuranda El Ve Ayak Bileklerinize kadar kapanın yazıyor. Baş ne alaka?
Baş örtünüzü yakanıza kadar örtün diyor ne diyorsun sen?
Allah yardımcın olsun sen doğru bir şey istiyorsun emin ol yakında istediğine ulaşırsın
İnşallah çok sağolun yorum için.
Ailen dini inanclarini yapiyolarmi namaz oruc falan yoksa hic alakalari yokmudur
Hiç alakaları yok
Anladim sebebte o zaten azhap suresi 59. Ayet kadina tesetturu emretmistir sen kendince istedigini yap Allaha sirk kosma
yaşın kaç üni ye gidene kadar sabret sonrasnada karıştrma öyle ailemi olur
Üniversiteye başladım zaten
başka şehirde okusaydn keşke ozaman evlenene kadar sabret
Acayip bir durum genelde kapanmasini isterer seninkiler acilmani istiyor
Evet ve buna inanmak istemiyor çoğu kişi burada. Çok acayip ya
Inanc meselesi olabilir.. allah yardmcin olsun kardesim.
Biraz daha sabret evlenecegin kisiye soyle kapanacagini ona gore evlensin
Evet ama geciktirmek istemiyorum kapanmayı
senin hayatın senin kararın bir şekilde kabul edecekler fazla diklenmeden kabul ettirmeye çalış dua et...
Biraz daha idare et evlenince kapanirsin onemli olan niyet cunku. kalbinle buğ et yeter
Evlenmeyi beklemek istemiyorum ama :/
Valla ben seni cok iyi anliyorum da ailene de karsi gelme bence
Dini inançlarım yüzünden bana karışmaya hakları yok
Bunu onlara söylediğinde karsina alicaksin. sonra belki de hic konuşmamak isteyeceksin ailenle epey sıkıntılar yasicaksin. sonra ailenle barismak isteyeceksin is isten gecicek. neyse sana kalmis benden gelen tavsiye bu
Allahın emirleri önce gelmez mi? Bunun hesabını vermeyecekler mi? Annemden babamdan önce Rabbim gelir. Herşeyi saygı çerçevesinde halletmeye anlatmaya çalışıyorum zaten
ailene islamiyet hakında bişeyler anlat özellikle annene.
Kuran okumuş güya. Bugüne kadar neler anlattım bir bilseniz. Kuranda ne yazdığını biliyor ama uygulamıyor müslüman ama ne zaman isterse.
Sen üzülme önemli olan niyettir inş evleniceğin eşinde senin gibi dindar olur rahatça ibadetini yaparsın
İnşallah amin
Ailen dindar düşüncesine ters tepki veriyorlarsa onların sorumluluğu vebali çoktur. Ve şakaya gelmez.
Allah yardımcın olsun çok zor aileni karşına almak ama Allah izniyle o da olur niyetin güzel bir kere:))))
İnşallah en kısa zamanda
inşallah ama helal olsun :))))
Bunu bir deist olarak söylüyorum doğruyu söylemek gerekirse ailenin karşı çıktığı konusunda sana inanmıyorum kapanmak istersen kapanırsın ailen onaylamaya bilir fakat karşı çıkıyor dediğinde kesinlikle başörtüsü kullanmana izin vermiyorlar hatta kullandığın taktirde seni ailenin bireyi olarak görmeyecekleri anlamına geliyor bence sen yeterince üzerinde durmamışsın.
İstersen önyargıda bulunmayalım ne yaşadığımı bir ben birde Allah biliyor
Önyargıda bulunmuyorum gerçekleri söylüyorum aileni karşına alıp kapanmanın ve inancının kendi tercihin olduğunu ve sen onların tercihlerine nasıl saygı gösteriyorsan onlarında senin tercihlerine gerekli saygıyı göstermelerini beklediğini söyledin mi? Eğesöylediysen ve genede karşı çıkıyorlarsa bu onların yobaz olduğunu gösterir eğer böyle bir konuşma yapmamışsanız yukarıda söylediklerim geçerli.
Böyle bir konuşma geçmeseydi buradan fikir ve yardım istemezdim zaten aşırı tepki gösterdiler
Allah ailenin içine sindirsin bence elinden gelirse ailebi sohbet yerlerine gotur belki bir nebze olsa yumuşarlar ve senin tercihlerine saygı duymalılar
Vazgeçmemelisin sonuna kadar zorla şansını baktın herşey daha kötüye gidiyor vebali onlara kendine göre birisiyle evlenene kadar sabredeksin. Allah yardımcın olsun o seni görüyor.
Ailen Allaha karşı mı geliyor orucundan namazına ya da başörtüsüne kadar. Allahın ayetlerini reddeden babanda olsa uyma sen yap. Babana değil Allaha hesap vericeksin sonuçta.
Evlenene kadar sabret Allah'a Sığın ve bu konuda onlarla güzellikle konuş belki düşnceleri degişir Allah'ın izniyle? evleneceğin kişiyi iyi seç sonra kapalı olanları açan erkekler tanıyorum artık neden açıyorlarsa bilemedim?
Ya evleneceğim kişi tabi ki öyle olacak ama o zamana kadar kapanmış olmak istiyorum
Ailenle konus belki zamanla kabul ederler etmezlerse de artik bilemiyorum? ama anlamiyorum buna neden karsi cikiyorlar.
Yobazlık olarak görüyorlar
Birşey diyemem onların fikri tabi ama hiçte iyi etmiyorlar. Allah yardimcin olsun
Amin çok sağol
Evlenicen kişiye de karisirlar evlenicen kişinin ateist olmasini isterler
Aynen öylede söylediler geçen bir konuşmamız oldu ve evleneceğim kişinin bile kendilerine uygun olmasını istiyorlar
Bence ipi ellerinde tut karismalarina izin verme
ALLAH sizin gibi bacılarımıza kapanmayı da namusuyla evlenmeyi de nasip etsin iNŞALLAH.
Amiin inşaAllah.
Hep duacınız olucam. ALLAH bu yoldan ayırmasın.
Allah razı olsun
Alınmada ailen çok cahil ve saçma sen onlardan daha olgun ve akıllısın nasıl bir şey bu?
Alınmıyorum gerçekten öyle. İnanın bana burada ki çoğu kişi bunu yaşasa evi terk etmişti. Tabi benim anlatmadığım bir sürü şey daha var. Sadece kısa ve öz olarak fikir ve dua etmenizi istedim.
Fikrim bu işi zorlaman he baktın olmuyor Rabbimize sığın emin ol sen elinden geleni yapıpta kapanamıyosan bundan sorumlu adledilmiyeceksindir onlar böyle yaparak günhkar oluyorlar sıkı tut bu işi kendine iyi bak güzel kardeşim duacıyım sana..
Allah razı olsun sizden inşallah kendi evlatlarımı iman çerçevesinde yetiştiricem.
İnşallah
Ailenden izin isteme. İstediğin gibi giyin ve çık. Bu senin hayatın.
Gel kız senin gibisini gormedim tanissak ya ciddiyim ;)
Qbazan kayniyo
allah ailene hidayet nasip etsin allah seninde gönlüne göre versin
Amin Allah razı olsun
Eger ki sana dini ibadetini yasamani engelleyecek bir engel var ise onu dinlememelisin. Ailende olsa kocanda olsa.
Geceleri ibadet et hem daha makbulmüş diye biliyorum. İkna edemiyorsan kapalı kıyafetler giy dışarı çıkınca başörtüsü tak. Ailenin karşı çıkması zaten saçma ama çözümü böyle bulabilirsin.
Sen nasıl mutlu oluyosan öyle davran. Kendi kararlarını alacak yaştasın..
İnançsız olanlar mı çağdaş ve cumhuriyetçi oluyor bu nasıl bir saçmalıktır?
Ne demek şimdi bu anlamadım ben bu cümleyi?
Burada ki çoğu kişi inançlı olunca yani sanki namaz kılınca oruç tutunca kapalı olunca çağdaş olunmuyor demek istemiş. Bende diyorum ki çağdaş olmak için inançsız mı olmak gerekiyor? İnançlı olanlar yobaz mı?
Hayır önemli olan senin düşünce yapındır görünüşün ikinci planda ben hem düşünceleriyle hem de görünüşüyle çağdaş olan insanları severim ama senin inancın öyledir kapanırsın bişey diyemem
Gelde bunu başkalarına anlat bende çağdaş bir ailenin içinde büyüdüm ne demek olduğunuda iyi biliyorum ama bunu inançla karıştırmanın manası nedir
Bu soruyu soranin gerçek biri olduğunu düşünmüyorum ailen neden karşı çıksın ya kardeşim anlamıyorum duyan da annesi babası ateist kendi gerçek müslüman sanacak anlamıyorum neyse evlen o zaman kapan ne diyim arkadaş !
Anlamıyorum bu kadar mı anormal geliyor size? Size burada üzüntümden bahsediyorum belki içimi rahatlatan şeyler söylersiniz diye iyi niyetimle geldim sordum hala ciddi olmadığımı düşününenler var. Ne yapıyım ses kaydı mı yapıyım video mu çekiyim. Annem babam müslüman ama ibadetleri yerine getirme gereği duymuyorlar ben ise namazımı kılmak istiyorum orucumu tutmak istiyorum Allah için kapanmak istiyorum Hacca gitmek istiyorum Kabe için bile araplara para yedirmeyiz diyorlar
Evlenmem kolay mı sanıyorsun ya böyle konuşmak size kolay ama bunu yaşamadan anlamanız çok zor en azından daha düzgün cevap verebilirsiniz
Ik bye
Ailenle konuşmalısın hala tepki gösteriyorsa ne diim yani herkez özgür :d
hmm ailenle konuş anne biraz daha anlayışlı olabilir bu konularda. kapanmak istediğini söyle. izin vermiyorlarsada ilerde kapanırsın ailenide kırma üzme :/
Anne babaya ancak şeriat sınırları içerisinde itaat farzdir
Allah yolunda gitmek istiyorsan onlar dine (yaptigina karsisa eger) onalara ters olabilirsin sadece ozaman izin vardir. Allah kabul etsin insallah
Hakka isyan olan yerde mahluka itaat edilmez ama itaat etmemek başka isyan etmek başka dinimizislam. com buraya bir bak ailene de okut ve dua et
Ya sen buradakileri boşver burada hakaret edenler birgün pişman olur ama iş işten geçmiş olur
Yeterince istiyorsan bir yolunu bulmalısın Allah yardımcın olsun :)
Allah sabredenlerle beraberdir sabret doğru yoldasın
Kapanamiyorsan usturuplu giyin onlarinda gozu hrm alismis olur dha sonrada kapanirsn
değilim cok yanlızım yanlızım :/ birine ihtiyacim var
Dua edin ve sabredin hayırlısı olsun inşallah...
Amin
Vay be demek tersi durumda da aileler karsi cikabiliyormus
O aileden nasil böyle kız çıkmış diye sorarlar
Sorarlar evet
Ee hani cevap? :)
Vallahi zamanla oldu çevre değişikliği ve sonunda huzurun nerde olduğunu anladım.
Kapanmak dedigin. sey normalde sacma bisi ama neden kapanmak istiyorsun mantigini anlatirmisin?
Buna inandığım için olabilir mi? Allaha inanmıyorum deseydim bana aynı şeyi soracak mıysın? Allaha inanmayan birine saçma diyecek miydin?
kapanmanın sebebi nedir? kapanmaktan kastın ne başını kapatmak mı?
Kapanmaktan kastım sadece başımı kapatmak olsaydı diğer ibadetlerimide yerine getirmezdim. Dışarıda başkalarının bakışlarına maruz kalmak istemiyorum. Allahın emri olduğu için kapanmak istiyorum. Ayrıca Allahın neden bunu emrettiğinide bildiğimden istiyorum canı gönülden istiyorum.
allahın emri kapanmaktır evet ama namahrem yerleri kapatmaktır. buda koca kuranı kerimde 2 yerde geçer kafanı kapatmak değildir.. işte bunu sana anlatmak için bu soruları yazıp senden cevap bekledim anladın... kuranı kerimin ve müslümanlığın indirildiği zamanı ve yeri düşün arabistan çölleri sıcaklık gölgede 50 derece ve gölge yok. insanlar fakir şimdiki gibi kumaş ve alım gücü yok. hatta arabistanda müslümanlıktan önceki inanışa göre kadınlar insandan sayılmaz kıyafet bile giydirilmezmiş. peygamber efendimizde örtünün namahrem yerlerinizi kapatın demiştir. lafı bir yerlerinizden anlayıp yorumlamayın. sözüm sana değil. daha doğrusu tek sana değil...
Kuran da baş örtünüzü yakalarınıza kadar kapatın diye emrediliyor Allah aşkına aynı şeyleri söyleyip durmayın
hangi sure hangi satırında yazıyor bu. söyle bana açıp kurana bakıcam...
Nur suresi 31. Ayette örtü geçmektedir arapça hımâr olarak buda baş örtüsü anlamına gelmektedir
Yorumlaman harika. daha bisi diyemicem pes yani. pes ediyorum...
Bakara suresi 154 ayet Allah sabredenlerle beraberdir
kapanmak saçmalık , iyice gerileşti ülkemiz beynini yıkamışlar senin kapanınca ne olacak , sahiden böyle görüntü çirkinliği vermek istiyormusun dünyaya
Allah size akıl fikir versin BU BENİM İNANCIM ateist olsam Allaha inanmıyorum desem saçmalık olmaz dimi? Saygılı olun biraz
önce sen kendine bak bence başkalarına akıl vereceğine...
senin oranı buranı açman görüntü güzelliği mi cidden...
Allah ıslah etsin..
Yukarıda senin gibilere Mehmet Akifin cevabını yazdım
Bakın ben orasını burayı açmayı savunmuyorum, benim de Allah inancım var, fakat kapanmayı din göstergesi gören insanlar var, Dini böyle yaymaya çalışanlar var, ben açık saçlı olup Yasin okuyan namazını kılan bir çok insan tanıdım, Yani senin kalp güzelliğindir inancın , sadece saç kapamakla cennete gidilmiyor, Açıklarda da bozuk olan insanlar çok ama türban takıp açıklardan da açık olan insanlarda çok, Türbanlı o kadar kötü insan gördüm Güya Allah inancım var deyip her pisliğin altından çıkan kusura bakma. kimseye lafım yok sadece saçı açık olan insanları dinsiz sanıyorlar
O halde neden insanların yanlışını islama ve örtünmeye bağlıyorsun? Namazında niyazında temiz kalpli kapalı insan olunmuyor mu? Başı kapalı olupta ya da müslümanım diye geçinen kötü niyetli namaz kılan insanda var. Kalbi temiz olup namazında niyazında olan başı açıkta var. Ben kapanırsam layık olmaya çalışırımda zaten. İyi niyetimle geldim sordum ailemede saygıda hiçbir zaman kusur etmedim sizden fikir istedim sadece kimsenin düşüncemi saçma bulmasına gerek yok, pis yorumlarda aldım şaka gibi.
Özür dilerim belki de benim yıllardır aldığım bir ön yargı , lütfen beni kötü biri gibi algılama, elbette ki buraya yazıp fikir alacaksın, Allaha inancım sonsuz neden böyle tepki verdim bilmiyorum Allah affetsin beni, sadece amacım kapanmak istiyorsun ama bunun nedenini bilmek istemem, neden kapanma istiyorsun? onu merak ediyorum. galiba önyargım bu yüzden oldu Özür dilerim..
Kapanmak neden istiyorum evet güzel soru. Artık neyin ne olduğunu anlamaya başladığımdan beri fikirlerim değişti ibadetlerimi yerine getirmeye başladığımdan beri çok huzurluyum. İslamı tam anlamıyla öğrenmeye başladığımdan beri çok huzurluyum. Kapanmak istiyorum çünkü Allahın belli nedenleri olduğu bir emridir bu. Şimdi benim saçım açık dışarı çıkıyorum saçım sallanıyor parlıyor vs vs. Kadının süsü saçıdır öyle olmasaydı kuaföre gitmezdi kadınlar. Tabi ki sadece baş örtüsü yetmiyor vücut hatları belli olmayacak şekilde giyinmeli ve ben bu şekilde kendimi rahat hissediyorum. Şimdi benim saçım açık olsun ama ben yinede kapalı giyineyim benim ailem yine der ki sen dinci misin neden böyle giyiniyorsun
Yobaz sensin bu kabalığından dolayı
@nurum98 sana demek istemedim
annene babana çok üzüldüm ya... sen bak, büyüt, okut, çağdaş bir kadın olsun diye uğraş sonra gelsin bir gün ben kapanıcam desin.. ne büyük bir zorluk onların açısından...
Ne yani kapalilar cagdas degilmiler?
değil tabi. çağdaş kapalıymış bu da yeni çıktı avutmak için.
İşte sizin gibiler özgürlük özgürlük derler ama inancımıza saygı duymazlar kızım kapalı olanların anaları babaları büyütmüyorlar mı onları okula göndermiyorlar mı kapanmakla ne ilgisi var bu bir inançtır açık olunca mı çağdaş olunuyor yani :)
işte senin annen baban gibi bakıyorum ben olaya kapalı insan geri kafalıdır bana göre çağdaş falan da değildir. saygı duymaya gelince ben sana kapanma demiyorum kimse diyemez zaten ama onların açısından çok büyük bir hayal kırıklığı, kendi kendilerine düşünüyorlardır kim yıkadı bizim kızımızın beynini diye üzülüyorlardır yazık. bugune kadar ne açıl ne açılma ne kapan ne kapanma diye kimseye bişey demedim demem de. ama bu benim görüşüm kapalı insandan, dindar insandan çağdaş falan olmaz. tabii bu her açık kadınında çağdaş olduğu anlamına gelmiyor açık olduğu halde geri kafalılarda var.
:) evet tamam haklısın Atamızın anneside çağdaş değildi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurduğunda kapalı olan kadınlarda çağdaş değildi onlar geri kafalıydı çünkü halifelik açılıp saçılmak için kalktı değil mi?
ahahahah :D geleneksel başörtüsüyle, türbanı biribirinden ayıramayan beyinlere laf anlatmaya kalkan bende kabahat :D tamam canım sen çağdaşsın sen modernsin şampiyonsun tamam :D
Hayal kırıklığı mı? O halde gerçekten yobaz olan bir ailenin çocuğu senin gibi düşünseydi onun için mutlu olacaktın ve ailesi için hayal kırıklığı olmayacaktı ama ben inancımı yerine getirmek istediğim için hayal kırıklığı oluykr
yoo o da elbette ailesi için hayal kırıklığı olurdu ama evet ben en azından onun adına sevinirdim orası ayrı. çünkü benim doğru gördüğüm bu olduğu için böyleyim.
Bak baş örtülü var bide başı örtülü var. Ben nasıl kapanmam gerektiğini iyi biliyorum. Emin ol çağdaşlığı, laikliği, cumhuriyeti senden çok daha iyi biliyorum. Öyle bir aileden geldim ki tüm hayatları bunlarla geçmiş olan ve bana bunları anlatan öğreten bir aile. Bana öğrettikleri herşey için onlara minnettarım. Fakat inancıma saygı duymalılar bu kadar basit.
kimin neyi ne kadar bildiği belli olmaz ayrıca bişeyleri bilmekle de çağdaş olunmaz. çoğu ateist bir sürü müslümandan daha iyi bilir kuranı mesela bu onları dindar yapmaz değil mi? kapanıp kapanmamak senin bileceğin iş saygı duyuyorum. ama çağdaş değilsin bu da benim ve benim gibi düşünenlerin görüşü sende buna saygı duymalısın.
Çağdaş değilsin buna saygı duymalısın ne demek oluyo kıza hakaret ediyosun ettiğin hakarete saygı duymasını bekliyosun
Ne insanlar var ya Allahmm
ya o zaman duymasın saygı kendi bilir. ama benim görüşüme göre çağdaş falan değil. harbi sıkıldım ya çağdaş kapalı ne? gönlünüz olsun diye uydurmuşlar öyle bişey kendinizi avutun işte. ok by.
Sen çağdaşlığın anlamını bilseydin bunu demezdin zaten Gazi Mustafa Kemalin gençliğe öğrettiği bu mu yani :) yazık
ne öğretti türban mı? :D off ya türbanlı Atatürkçü he :D iyiymişş :D türbana girmeye çalışan kız bana Atatürkçülük öğretecek çağdaşlık öğretecek, he gülüm tamam :D
Canım Mustafa Kemalinde annesi kapalıydı Fikriye hanımda kapalıydı kız kardeşide kapalıydı Mustafa Kemal kadınlara özgürlük hakkı tanıdı kapanmaya karşı olduğu için değil önce tarihi öğrende gel :)
bak gene aynı mevzu buna cevabımı çok önce vermiştim zaten asıl sen geleneksel başörtüsüyle türban arasında ki farkı öğren önce :D of ya hangi beyine ne anlatıyorum kabahat bende sorry canım :D
Ben Tesettürden bahsediyorum Kuran-ı Kerimde çok güzel açıklanmıştır. Kapandığım zaman vücut hatlarım belli olmayacak dar ya da renkli şeyler giymeyeceğim 10 kilo makyaj yapıp sadece başımı kapatmayacağım. Senin gördüklerinle İslamda yazılan çok farklı. Senin bunu anlaman içinde önce İslamı tanıman lazım. Cumhuriyeti, laikliği, çağdaşlığı, Mustafa Kemalin uğraşlarının ne için olduğunuda öğrenmen lazım. Yazıktır ki Türk gençliği Mustafa Kemali yanlış tanıtıyor ve bu yüzden Mustafa Kemalin izinden gidenler Cumhuriyetçiler inançsız gösteriliyor. Çünkü çağdaşlık inançsızlıktır değil mi? Vay anasını ne hallere geldik
bak canım geleneksel başörtüsü anadolu kadınının saçımın tek bir teli bile görünmesin kaygısı duymadan kullandığı örtme şeklidir. senin dediğin tesettür de türbanla aynı şey ve bu türban, şeriatin emrettiği ( ki şeriatte kurana aittir farklı bişey değil yani) bir örtünme şeklidir. şeriatin emrettiği ve istediği şekilde saçının hiç bir teli görünmesin diye örtünürsün kapanırsın. şimdi sen kafanı istediğin gibi örtebilirsin ancak şeriatin emrettiği şekilde giyiniyorsan kendine cumhuriyetçi diyemezsin. anladın mı demek istediğimi?
Şeriat ülkeleri İslamda adı bile geçmeyen kurallar uygulanıyor bunların ben farkındayım ve ayrıca tesettür islamda Allahın bir emridir cumhuriyetçilik ise açılıp saçılmak değildir
islamın tek kaynağı kuran değil buhari, müslim gibi 6 tane hadis kitabı var aç oku. şerr'i hukuk bu kitaplardan doğmuştur. bunları okuduktan sonra karar ver bence doğruya yanlışa sonra da gözünü seveyim bir de aç turan dursun kitabı oku araştır öğren. tüm bunları okuduktan sonra hala türbanlı çağdaşlık, cumhuriyetçilik olabileceğine inanırsan ve kapanmak istersen gel yüzüme tükür.
ne yazık sen beynini yıkayarak yetiştir çok kültürlü bilgili bir insan olduğunu düşün ama bir gün gelsin kapanmak isteyen birisine yobaz cahil desin istediğini söyle bu kız inşALLAH kapanır sen onu yolundan çeviremezsin
inş canım yaaa :D ahahaha :D banane be istediğini yapsın bana ne zararı olur ne faydası. herkes gibi bende kendi fikrimi söyledim gerisi onun bileceği iş :D
Gel biz ikimiz evlenelim sende kapan ailen karisirsa vur de vurim :D
:).,