- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir psikoloğa gidin, manevi ve dünyevi bilgisi olan bayan olsun.. öncesinde bir bayan din görevlisine sorun açıklasın kapanmamanın günahı ve zararları ve bu emre uymadığı gibi karşı çıkıp ayeti inkar edenin Allah katındaki vahim durumunu dinden çıkma hadisesini anlatsın !!! akabinde psikoloğa gidin.. dua edin.. vede ailene psikolog yanında diyebilirsin psikologda de derse.. ahirette hesap günü.. anne babaikardeş, eş evlat akraba vb. birbirinden kaçacak hak istermi diye herkes kendi nefsi ve korkusuyla kurtulmaya çalışacak azabdan.. o günde benim vebalimle kaçamazsınız bende hakkımı alırım günahı boynunuza de vb. yada, herkes kendinle baş başa kalıp başka kimseyi düşünmeyecek buna rağmen neden engel olupta vebal alacaksınız? ya da EN AĞIRLARINDAN BİRİ GÜNAHLARDA ÇIĞIR AÇANLAR O GÜNAH İŞLEYEN BUNDAN VAZGEÇMEDİĞİ SÜRECE HER GİRDİĞİ GÜNAH ONA ÇIĞIR AÇAN KİŞİYEDE YAZILIR.. YANİ KAPANMAMA ENGEL OLURSANIZ DÜZENLİ GÜNAHINIZ ARTACAK.. hayırlısı.
14 Yorumla
Soran+1 yılElinize sağlık yazdığınız için ben çok anlatmaya çalıştım fikirleri sabit. Bunu asla kabul etmezler öyle bir psikolog ile asla görüşmezler. Düşünceleri çok kötü ne yazık ki kapalı olan bir insanı bile geri kafalı görüyorlar.
- +1 yıl
O zaman, yazi olarak cikti al ve odanda gorunur yere birak.. onemli cezai yerlerini kirmiziyla isaretle ve ailen gorunce merak eder okur : dinden cikma Allahin bir ayeti inkar edilirse altinda, gunahlarda cigir acanin ortunmeni engellemekle vb. ve dua et.. evladisin pes edicekler insallah olmassa, arastir peruk tak dinen kabulmu aile baskisiyla zorunlu halden bu care olurmu de Alo diyanet ( 190 ) fetva hatti mesai saatleri icinde ara.
Soran+1 yılÇok teşekkürler deneyeceğim. Allah razı olsun
- +1 yıl
Amin, ecmain.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 454 cevap paylaştı. aslında her müslümanın dinine uygun yaşaması gerekir. diger bir deyişle dini gereklerini yerine getirmesi gerekir. Ailenizin karşı çıkmasının sebebi nedir bilmiyorum. islamiyet sade yaşamayı emreder. neyazıkki son yıllarda bir tesettür modası çıktıki allah korusun. çevrendeki ablalar bir bak başlarında sade bir yemeni vucundunu sıkmayan genişlikte elbiseler makyajsız boyasız saçlar tepeye yığılmadan dikkat çekecek parlaklıkta olmayıp mat renkli giyecekler aslına uygun kıyafetlerdir. çok güzel kapananlar var aşırı bir makyaj parlak ve dar giysiler, ya da yerleri süpüren pardüsüler, kafada da gözlükler böyle kapanacaksan hiç kapanma. ailen senin düşüncelerine saygı göstermek zorunda. istersen işe yavaştan başla. evde kafana bir yemeni baglıyıver. önce kapatman gereken yerleri kapat. baş örtüsü en sona kalsın aileni yavaş yavaş alıştırman gerekiyor. sakın onları üzme
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için ben ne için ve nasıl kapanmam gerektiğini biliyorum deneyeceğim artık yavaş yavaş alışacaklar.
+1 yılHiç durma kapan. Ben de senin durumundaydım. Günlerce fikrimi söyleyemedim. Kapandım. Çok baskı yaptılar. Ama evlenmen için erken falan değil bence. Kendine uygun birini bul evlen. Ailenle kalırsan işin zor. Ben imanımda eksiklik hissdiyorum şu an kapalı olmama rağmen. Pantolon dahi giymiyorum mesela. Giysem de pardesüm var üstümde. Babam bu sefer sen ne biçim kapalısın diyor. Bana kalsa çarşaf bile giyerim. Ama peçe takmam. Ferace aldım giymek için karalara bürünme diyor. Ben kolayını bulamadım.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvde nasıl rahat geziyorsun mesela laf etmiyorlar mı peki ben cesaret edemiyorum
- +1 yıl
Yavaş yavaş gözleri alıştı artık iki seneyi geçti benim. Özelden bana her türlü yazabilirsin.
Soran+1 yılPeki tamam çok teşekkürler
Ah ah kardeşim bende geçtim o yollardan ama sonunda ikna ettim daha doğrusu bir hafta felan oldu hemen de kapanmayi düşünüyorum Allahın izni ile:') emin olun sabrediyorum ve durmadan isteyin
1015 Yorumla
Soran+1 yılAaaa nasıl oldu peki anlatır mısın lütfen çok ihtiyacım var
- +1 yıl
2 senedir ugrasiyordum namaz kılarken kılma ne gerek var inatla kildim oruç tutarken hep hasta oldum inatla bırakmadı m onlar uyumam için herşeyi yapsana inatla yaptım onlar laf söyledi bende kuran da yazıyor bana karisamazsiniz açın okuyun derdim hep en son gene kapalilik konusunda çok büyük kavga ettim yani aslında kötü ama etmek zorundaydim en son bu konuda ailemide red etme hakkına sahibim çeker giderim dedim elime aldım bavulu oylelik ikna oldular ama siz bu kadar ileri gitmeyin 2 sene uğraştım
Soran+1 yılYaa ben evden gitsem nereye gidicem bizimkiler beni red eder valla :((( yaşın kaç peki
Soran+1 yıl18 yaşındayım bende senin yaşına kadar sanırım bende ikna ederim kadere bak sen :)
Soran+1 yılOnlar modern biriyle evlenmemi istiyorlar :) kapanma falan Kuranda yazmıyormuşmuş bilmem ne saçma sapan hikayeler anlatıyorlar bana bende bildiğimi anlatıyorum bu sefer susuyorlar ya da yobaz damgası yiyorum
- +1 yıl
Seni almaya niyetllenmiş olsam faraza benim ailemi de hiç istemezki sizinkiler. nasıl olacak.
Soran+1 yılNapıyım yani ailem öyle olduğu için dindar biriyle evlenemiyecek miyim
- +1 yıl
size yakışır. Ailelerinizden anlayış isteyin siz kazanırsınız
- +1 yıl
Benim alanıma girme kendi uzman olduğun alana yönel gönülalan
- +1 yıl
Bu soruyu geçen sende sormamışmıydın :) o zaman kızdımda şimdi mi erkek oldum :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
130Cevap
+1 yılTarihe dönüp bakınca ne büyük kadın zaatlar göreceksin onların çektiği çilelere bir bak izle senn ailen senin için çok basit bir engel. Sana tavsiye güzel kardeşim öyle muhteşem bir karara varmşsn ki şeytan senin zihninle baş edememiş ailenin kullanarak yolundan etmeye çalşyor kır zincirlerini ve hepinizin sahibi olan yaratıcıdan yardm iste. Şu dünyada insan oğlu istemeyi bilseydi yaradanin başlarına bir hadise verip ondan istemeyi öğretmezdi. İste diyor Rabbim benden iste bir kadın istyosan benden iste bir erkekse benden iste bir ekmek mi istiyorsun benden iste darami düştn benden iste şükret ve iste. Güzel kardeşim sanrm anlamşndr allahndan iste ne engel varsa önünde anlat ona deki allahm ben senin emrettiğini gibi mahremiyetimi örtmek istyorum anmin babamin kalbini yumuşat yumuşat ki buyruklarıni yerine getireym..
43 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun inandığınız ve bana fikir verdiğiniz için. Zaten bende onlarla kavga olmasın kırıklık olmasın istiyorum. Bunu canı gönülden istiyorum bu benim inancım Rabbime şükrediyorum bunun için.
- +1 yıl
İnanrmsn allah kadnlari cennete sokmayi çok istiyor:) bak sana sevap almanın kadınlara nekadr kolay oldugunu bahsedeyim :) bir kadın evine eşi geldiğinde ona guluyorsa sevap kazanır bir kadın hamileyse hamile olduğun aylar boyu sevap kazanır bir kadın hamileyse melekler hamile olduğu surece onun çevresinden eksik olmaz ve allah bütün günahlarından onu temizler affeder müjdeci bir melek gelir derki sen artık tertemizsin kucağındaki çocuk gibi gunahszsn. Kadın kocasını perşembe gecesi koynundan mutlu eder ve sabahında abdestini aldrp cumaya yollarsa binlerce sevap alır..
Soran+1 yılBunların hepsini biliyorum ve inşallah eşimle bunları yaşamak nasil olur..
Diğer konusunda 852 cevap paylaştı. Sen Emrolunanı yapmak istiyorsun ve bu yoldan vazgecme. fakat, eğer kapanacaksan da islami usule göre kapan. günümüzde bir çok kapalıya bakıyorumda, basında türban altı cıplak. daracık kıyafetler, içi görünen kıyafetler. bu sekilde olacaksan hiç kapanma daha iyi.
11 Yorumla
Soran+1 yılMerak etmeyin herşeyi araştırdım ne için kapanmak istediğimi ve nasıl kapanmam gerektiğinide biliyorum
- Diğer konusunda 355 cevap paylaştı.
+1 yılAilenin bu tarz tavır yapmaları yanlış. Onları dinleme kapalılık konusunda. Ben dün kapandım kendi isteğimle, ailemdeki bayanlar kapalı olduğundan daha rahat kapandım. Ailenin sana dediği şeyler dinleme. Sonuçta bu hayat senin. Senin seçimine saygı duymaları gerek.
11 Yorumla
Soran+1 yılSevindim senin adına ne güzel. Haklısın evet..
+1 yılPeygamber efendimiz Allah ın emirlerini yaşamaktan alıkoyuyorsa dinleme bildiğini oku demiş özetle. ailen sonuçta seni yetiştiren büyüten başlarda söylediğin gibi laf eder karşı çıkarlar fakat anne baba her ne seçim yaparsak doğruda olsa yanlışta olsa bizi her halimizle sever kabul ederler sen yeter ki niyetlen Allah yardımcın olur İnşallah canım fakat en başta al karşına ciddi ciddi konuş ne kadar kararlı olduğunun farkına varsınlar canım
12 Yorumla
Soran+1 yılZaten konuşmasam buraya yazmazdım bunu kapandıktan sonra ne yapıcam evde nasıl yaşarım bilmiyorum işte Allah razı olsun sendende
- +1 yıl
ezdin yaa :D amin acmain
Çok güzel bir düşünen bir insansın iki gündür burdayım en anlamlı yorum yazmışsınız güzel devam edin nasıl olursa olsun kapan ben böyle bir düşünen bir insan olacağını düşünmedim yanıldım bende arapım alevil suni farkı yoktur Allah emirleri tüm kulları için sonuna kadar peset meyin siz destekliyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılVallahi nasıl hissettiğimi anlatamam çoğu kişi inanmak istemiyor ama bunlar hayatın gerçekleri ne yapayım ailemin düşüncesi böyle
Soran+1 yılÖyle yapıcam zaten. Allah razı olsun
Simdi senin ailen dindar olsaydi ve sen acik giyinmeyi isteseydin sozde modern cahiller diyecekti herkes ozgurdur sudur budur... simdi sana tavsiyem kardesim gereksiz yere elestiri yapan modern cahilleri bosver ailende senin ailendir emekleri var uzerinde al karsina meseleyi anlatmaya calis anlamazlrsa sorun senin degil onlarindir ki bu konuda daha iyi bilgi sahibi olanlar var onlara sorabilirsin vesselam...
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağolun gerçekten şaka gibi geliyor şunların yazdıkları ya bu kadarda olmaz. Ailem gereksiz görüyor bunları işte karşı çıkıyorlar bunu anlamak çok mu zor
Benim babamda ferace giymeme cok kızıyordu hatta 2 yıl uğraştım sonunda giyiyorum kim ne derse desin hic aldırma fikirlerine boyun eğme onlar gibi yasamak onlarin inandiklarina inanmak zorunda degilsin burada bir kac kisi ailen iyi yapiyo filan demis bu kisiler ozgurlugu savundugunu sanan kisiler bunlar icin ozgurluk basini zorla kapatirsan devreye giriyor eger zorla actirilirsan ailen en dogrusunu yapiyo derler yazık vallaa
21 Yorumla
Soran+1 yılAynende öyle tam üstüne bastın ne güzel dedin. Bende direnicem kapanıcam sonunda.
+1 yılAllah yardimcin olsun canim. Sen gonulden istiyorsan hic dusunme kapan ben kapanali 1 ay oldu ailem karsi cikmadi ama ablamda senin ailen givi batililaamia biri. Ben hic takmadim Allah yardim etti. Eger kafana koyduysan bir dakika dusunme. Ortuyu basindan alip atacak degiller. Onlara ayetleri goster senin onlara inanc konusunda karismadigin icin onlarinda sana bu konuda karismaya hakki olmadiklari anlat. Kavga uslubuyla degil sakin bir sekilde.. Allah el acip isteyenin yanindadir kardesim :)
14 Yorumla
Soran+1 yılAyetlerede inanmıyorlar işte sorun bu müslümanım diyen insan nasıl inanmaz? Gerek yokmuş kalp temizliği yeterliymiş yani. Senin adına sevindim keşke benim sadece ablam karşı çıksa. Yinede çok sağol
- +1 yıl
Yasinin kucuklugune bagliyolar. Ama cok pisman olacaksin niye bekledim diye bende karar verdikten 1 yil sonra kapandim ve keske farkina vardigim ilk an kapansaydim dedim. Burdaki kotu yorumlarada takma Allah inanci olmayin bosa atiyor vazgecirmeye calisiyor tam tersi sen savundukca dinini daha cok benimsiyosun. Unutma bunlarin hepsi sinav..
Soran+1 yılYaşım 19 olmuş çocuk değilim ve yıllardır inancımdan sapmadım. Eskiden onlardan korkardım şimdi artık açıkça söylüyorum tabi aramızda fırtınalara neden oluyor bunlar. Ama kapanacağım görücekler Rabbim inşallah bana hayırlı bir eşte nasip eder.
- +1 yıl
Amiiin insallah
Özgür bir birey olarak istediğini yapma Hakkı'na sahipsin istediğin gibi giyinme istediğin dine inanmakta dahil çevremdeki insanlar her bekadan tasnif etmese bile SAYGI duymak zorundalar sen yanlış ya da kötü birşey yapmıyorsun ki bu arada ailenin dini inancı nedir
21 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlar işte ama ibadet etme gereği duymuyorlar
+1 yılüzüldüm sizin için Allah yardımcınız olsun. belki süreci genişleterek başarılı olabilirsiniz. yani giyiminiz nasıldır bilemediğim için söylüyorum bunları ama böyle bir konuda ne kadar yardımcı olabilirim kestiremedim. inşallah ailenizle kötü olmadan Allah istediğinizi nasip eder. elimden bir şey gelmese de sanırım en azından duamla yanınızda olabilirim. saygılar.
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun yeterince kapalı giyinmeye çalışıyorum.
+1 yılSen bakma onları kapan canım bende kapalıyım 18 yaşındayım ve 3 yıldır kapalıyım bu senin kararın bir süre sonra kabullenirler vazgeçme Müslümansan dininin gereklerini yerine getir bu dünyanın ötesi de var burada az sıkıntı çekersin ama birde öbür taraf var kapanmaya bak sen
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun çok sağol
Allah'ın kimin içine kendi sevgisini koyacağı ve kimi seveceği gerçekten belli değil..
Hem dinimizce ailenin sözü dinlenmeli onlar her zaman üstte tutulmalı ama dinine ve dinini yaşamana karışıyorlarsa değil.. Bu efendimiz zamanında da böyle olmuş keza..
Hani aslında sana tavsiyem kapanmayı cidden düşünüyorsan öylesine değil de herşeyi ile bilerek isteyerek araştırarak kapan... yoksa ne ailen ne de başkalarını gözün görür..
Rabbim nasip ve daim etsin..12 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki biliyorum tabi ki ne için kapanmak istediğimi kapanmanın gerekliliğini aile rızasını biliyorum bilmesem bu kadar ister miyim zaten
Nur suresi (24) 31. Ayet: Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bir ateist olarak değil insan olarak sana cevap veriyorum annende olsa babanda olsa kimsenin inanclarinizi yönlendirmesine izin vermeyin senin inancına saygısı olmayan anne babayı neden dinleyesin ki? Eğer kapanmak istiyorsan kapan hesap verilecek ya da sorulacak birşey değil bu benimde ateist olmama annem uzulsede birşey demiyor mesela olması gereken bu namazinida kıl orucunuda tür kime ne?
21 Yorumla
Soran+1 yılYorumun beni sevindirdi teşekkür ederim :)
- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAçık bir kızım. Hiç basımı ortmedim. Ama sana saygı duyuyorum. Herkesin görüşü kendine. Neyse ilk önce madem çok istiorsan sozlerine aldırmicaksın ailenin. ve takcaksın örtünü. kafandan cekmezler inş. Boyle boyle gormeye alışırlar galiba. Ne bilim kafamdan attım bir senaryo simdi. Eh benden bu kadar. Eyw.
14 Yorumla
Soran+1 yılSağol canımda kolay olsa keşke neyse yinede sağol
- +1 yıl
yani aldırma demek istedim. Hani kafandan falan cekmezler demi?
Soran+1 yılÖnce tabi ki annem üstüme bile saldırabilir evden bile kovabilir.
- +1 yıl
hemen bir sevgili bul sana uygun olanlardan. annen evden kovarsa ona kaçarsın.
Oyle bir ailede boyle bir dusunceyle yetismen cok ilginc ama guzel birsey canim :) Bence bu seninle alakali birsey baska seylerde herzaman aileni onemsemelisin ama boyle bir konuda her koyun kendi bacagindan asilir misalini unutma kendi kararlarinla yasa.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet zamanla çevrem değişince farkına vardım doğru yolu buldum. Hala inanmak istemeyen insanlar var
Çağdaşlıktan bahsediyorlarsa en temel ilkesi olan özgürlüğü hatırlat ailene. 18 yaşına gelmiş yetişkin birisin. İstediğini yapmakta özgürsün. Boşuna dememişler "Zalimden alim, alimden zalim doğar" diye. Allah yardımcın olsun.
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle çok teşekkürler.
+1 yılöncelikle herşe kapamak değil senin için iyi olsun yeter bazıları kapanmışta olmuş? ama kapanmak tabikide çok güzel eğer karşı çıkıyorlarsa müsait bir zamana kadar çevrendekileri kırma, iyi davran, orucunu tut, namazını kıl, kötü favranma çevreye saygılı ol şimdilik yeterli bence kuran-ı keriminide oku
12 Yorumla
Soran+1 yılBunları yapıyorum ama rahat yapamıyorum. Başımı diğerleri gibi kapatmıcam ben sadece başı örtülü olmam. Tesettüre layık olurum.
- +1 yıl
sende haklısın normlade aileler mutlu olur
+1 yılÇok oku, çok araştır, hem kendi kafandaki soruları netleştir hem ailenin kafasındaki. Mutlaka onlar da müslümandır ama bilmedikleri öğrenilmedikleri için yobazlık olarak görüyorlar ibadet etmeyi. Allah sana kolaylık versin ailene de hidayet. Vazgeçme aileni de yola getir tek çare bu. Onları üzmeden kırmadan.
13 Yorumla
Soran+1 yılTam 5 yılda kendi kendime herşeyi açıklığa kavuşturdum. Ezan sesinde bile huzur buluyorum ben. O kadar gönülden istiyorum, bu halde çok huzursuz oluyorum, özellikle biri beni baştan aşağıya süzdüğünde. Kıyafet giyimime bile karışır oldular artık. Benimde bir sabrım var onlara hep saygı gösteriyorum ama inancım önde gelir.
- +1 yıl
Mutlaka inancın önde gelmeli, sana Allahın günah saydığı bir şeyi yapmanı isterseler yapmayacaksın, direneceksin. Bir yandan da onun doğru olduğunu onlara inandıracaksın ve Allaha dua edeceksin. Allah karşına senin gibi temiz bir erkek çıkarsın da hayatını istediğin gibi yaşarsın inşallah.
Soran+1 yılZamanla olucak ben inanıyorum sağol amin inşallah
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılOrtunme onceliklerine uy... en son basini kaparsin.. kollarini bacagini ayagini kapamakla baslar. bol buuyuk giyersin.. arastirmani yaparsin... uygun davranir.. durumun belli ailende alisir. en spn da basini ortersin... Allah yardimcin olsun sakin vazgecme
40 Yorumla - Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılsen kapan emın ol ALLAH senı korur ve kollar mecbur onlarda kabul etmek zorunda kalacaklar sen kapandıktan sonra senı acamazlar bır daha kapan ve ALLAHa sıgın ınsallah her sey gonlunce olur ve RABBIM daım senınle olsun
16 Yorumla
Soran+1 yılEvde nasıl yaşıcam nasıl olucak cesaret edemiyorum işte
- +1 yıl
sen adım at RABBIM meleklerı huzurunda sana destek oalcak yardım edecektır sen buna adım atıyorsun tabıkı hak yolunda muaffak olacaksın kafana takma sen basını getır gerısı kendılıgınden gelır kendını sıkma rahat ol ve kendıne guven ve cok ıyı dusun bugun kapanıp yarın acılma gunah ısleme kesın kararını ver o sekılde hareket et ve emın ol cok guzel bır duygu huzurlu olacaksın emın ol
Soran+1 yılKesinlikle istiyorum ne için istediğimide biliyorum Allah yardımcım olsun o zaman çok sağolun
- +1 yıl
o zamanasla suphen olmasın kendını yuregınle bedenını ALLAH huzurunda ada ve bu yoldan asla sasma korkun olmasın emın ol cok guzel oalcak hayrlısı olacak hakkında ALLAH yar vede yardımcın olsun ınsallah cok ıyı olur senın ıcın
Soran+1 yılİnşallah amin Allah razı olsun
- +1 yıl
amın cumlemızden sagolasın
+1 yılhttps://www.facebook.com/yobazpeceli bu sayfadaki çoğu arkadaşlar sizin gibi ordan deneyimlerini ve bunun yollarını öğrenebilirsiniz
19 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler bakıcam
- +1 yıl
Rica ederim haber veririm şimdi ben sizinle aynı sıkıntıda olan birisi ama onun ki biraz daha farklı
Soran+1 yılBekliyorum
- +1 yıl
Haber verdim siz oraya dertlerinizi anlatırsınız site sahibinede yazın derdinizi onun haberi var bu durumdan
Soran+1 yılPeki yazıcam teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Sitede bahsettiğim kişi sizi sordu çekinmesi dedi eğer çekiniyorsa diye
Soran+1 yılFace hesabımdan yazmaya çekindim açıkçası
- +1 yıl
bekliyor sizi ve yukarda eic verdiğiniz arkadaşta yardımcı olabilir iyi tanıyorum kendisini
Yılan'dan doğmak daha iyidir böyle bir aileden doğmak.
Yılan hiç olmazsa yavrusunu sokmaz. Bunlar kendi yavrusunu zehirliyor.
Hidayetleri için dua et. Senin örtüne karismaya hakları yoktur. Allah hakkı anne baba hakkından önce gelir.21 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum evet ama o cesareti gösteremiyorum çok tepkililer
Yorumları okumadım birşey sormak istiyorum evlenme teklifi aldın mı? (; yani ne diyeyim bikemedim helal olsun diyorum Yaradan hakkında hayrlı ve güzeli nasip etsin hep..
111 Yorumla
Soran+1 yılAmin Allah razı olsun vallahi dilimde tüy bitti. Allah karşıma hayırlı bir eş çıkarsında istediğim gibi iman çerçevesinde bir yuva kurayım başka bir isteğim yok.
Soran+1 yılAilem beni daha vermez ki. Yaşım genç okulum bitmedi. Gerçi dindar birinede vermezler ama ona karışamazlar yinede. Gereksiz görüyorlar kapanmayı ibadetleri falan geri kafalılık yani.
- +1 yıl
Tamamda bak açık olmalısın ki yardımcı olayım.. Kapalı giyinmeyi şöyle başlayabilirsin tunik boll kotlar pardesüler sonra şal.. Belli noktadan sonra şlı eşarp olarak kullanırsun felan filan.. İbadettede gereksizliğini svundukları tezleri ya da zıt oldukları noktaları çökertmekisin.. En önemlisi ailen deist mi agnostik mi inanç durumları ne ve il dışında mısın onların yanında mı okuyorsun..
Soran+1 yılÖyle şeyler giyinsem annem yırtar. Hem müslümanım diyor hemde inançsızım diyor yani bütün dinlerde aynıymış temiz kalpliysen cennetliksin çalışarak ibadet ediyorsun. Bu arada kurbanada karşılar. Üniversiteye gidiyorum onlarla yaşıyorum
- +1 yıl
Yapacağın şey şu git parana kıy ve kendine birşeyler al dediğim gibi bol pantalon uzun kollu yuvarlak yaka şeyler hırka felan al uzun zaten kış.. Çıkmadan öncede istemediğin neyin var neyin yoksa topla kes ve at o zaman aldıklarını zoraki giymek zorunda kalırsın onlarda ses yapamaz.. Sonra konuş onlarla ama net ol inancınız ne sorusuyla başla dinlerini yargıla ama yaşantılarını yüzlerine vurarak örneğin şunu de (çok çok af edersin özür diliyorum binlerce kez) kiminle ne yaptığımın belli olmadığı belki namusun bile önemsiz olduğu birine mi kızım diyip sahip çıkmak isterdiniz yoksa sevmesenizde kapalı günde bir saatini saçmada gelse ibadete ayıran birine mi gururla kızım demeyi.. ya da asi nerde olduğu belirsiz aradığınızda ne var ya geliriz diyen birimi yoksa belli saatten sonra evinde olup size saygı gösteren biri mi.. Yani aileni senden iyi tanıyamayız damarına göre şerbet ver
Soran+1 yılGüzel dedin aslında valla artık canıma tak etti nefret duymak istemiyorum onlara. Çok sağol yorumların için.
- +1 yıl
Saygı en önemlisi ne olursa olsun saygını koru ve açık konuş.. Ailen hakkında daha net örnekler verirsen daha net konuşabiliriz yani tabularını inançlarını ya da düşüncelerini bilmede konuşuyorum şu anda.. Verdiğim örnekler ya da yollar tutmaya bilir.. Ailen deisttir ataisttir ama eve girmenin bir saat kuralı vardır ya da abuk sabuk yerlerde olmanın adabın bir yasagı vardır o zaman dediklerim ters teper.. Yani sonuç yine aynı aileni sen tanıyorsun tepkinin sonucunu kestirenilirsin ve bazı riskleri alıp yapabilirsin.. Ben olsam kendi paramada kıymazdım şayet baba kartını verirmisin bir mini etek beğendim der limite girerdim son kuruşa kadar :D
Soran+1 yılMüslümanlar güya ama sadece Allaha peygambere inanıyorlar Allahın emirlerini yerine getirmiyorlar ya da peygamberim izinden gitmiyorlar mesela ben eve besmele çekip giriyorum ya o bile yobazlık onların gözünde yinede saygımı bozmuyorum.
bir anda degil yavas yavas yap canım mesela uzun kollu giy sadece sonra uzun seyler mustehcen olmayan seyler goyersin daha sonrada yavas yavas yaparsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılYapıyorum ya yapmam mı ona bile sen niye böyle giyiniyorsun falan diyorlar.
+1 yılkapanmana bende karşı değilim. ben açığım mesela. nasıl özgürlükten bahsediyorlarsa her anlamda kapanmak ayıp değil bu senin elinde kimseye sormak zorunda değilsin. onların günahı. her anlamda biri birinin özgürlüğünü hakkını kısıtlıyorsa günahtır buda günah. sen kapan kimseyede bakma.
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıcam zaten burada gördüklerimden sonra
Annen veya babanın sozunu her konuda dinlemeli onları asla üzmemelisin diyor Allah. Ancak dinin konusunda dinlemene gerek yok tek dinlemeyeceğin konu bu diyor yuce rabbimiz. Onlara karşılık verne fakat kapan ve sabırla buna ikna olmalarını bekle zor olabilir ama Cennet çok güzel bir yer onu kazanmak için biraz çaba sarf etmek gerek canım ;)
13 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum tabi ki ama cesaret edemiyorum ya tepkileri bile bu kadar kötüyken..
Soran+1 yılHaklısın ama insan için kolay olmuyor bu işte buradan cesaret aldım denicem herşeyi
Bir anne baba nasıl böyle birşey yapabilir ki aklım almıyor... Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim eminim istediğin olacaktır çünkü Allah kendi yolunda gitmek isteyeni yarı yolda bırakmaz..
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun amin inşallah
ayni sorun bende de var ben kapanmak Allah yoluna girmek istiyorm ailemse tam tersi din konusunda zayif insanlar ikna etmenin bir yolunu bulursan banada yardimci ol.
17 Yorumla
Soran+1 yılYaa istersen mesajlaşabiliriz atıyım mı mesaj
Soran+1 yılMesaj gönderilmiyor :/
Soran+1 yılSanırım ayarladan kapatmışsın
- +1 yıl
Şimdi bişey diyeyim bir şey dikkatimi çekti galıba insanlara yardım etmek bişey ler öğretmektir ben siz cok iyi anladım bir arkadaş da öyleydi ya da biz öyle sandık baktım o iki yerden kendi kendine yazılar yazıyor bizi bir insan Allah için yardım ederiz o nasıl düşünürse muhskak karşılığını bulur inşallah kapanırsınız sizde dil ile kalb aynı olmalı
+1 yılAllah aileni ıslah etsin ne diim çok yobazca davranış bence hayır kapalı olupta açılmak isteyenlerde var ne bilim ya ülkemiz yaşanılmaz hale geliyor valla
13 Yorumla
Soran+1 yılÖyle maalesef.. Bazıları zorla kapatılır bazıları zorla açılır..
- +1 yıl
Aynen uzuldum adına ya :( Allah yardımcın olsun
Soran+1 yılAllah razı olsun amin
+1 yılKuran'ı Kerim okuduysan eğer orada bu konuyu detaylıca anlatılmıs!
Anne babanın ne olursa olsun sözünü dinlemek gerekiyor ancak Allah'ın emir ve yasaklarına uymayan birşey ıstıyorlarsa onları dınlememekte hürsün kardeşim...21 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu biliyorum tabi ki ama bu o kadarda kolay olmuyor işte bahsetmek istediğim o
+1 yılsende onlara karşı çık onlardan ziyade en yakının ALLah tır korkacağın seveceğin gönlüne girmek istediğin tek Allah tır ailen sadece biyolojik bir yapıdan başka birşey değil tabi Allah Anaya babaya sevgi saygı gösterilmesinide emreder ama Allah ın emirlerini engellemedikleri sürece.
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbenimde arkadaşım var annesi açık kız kapalı. ben böyle olmak istiyorum de rahat edemıyorum de. çok diklenmeden ikna etmeye çalış
22 Yorumla
Soran+1 yılBunu burdakilerde okusa çok güzel olur.
- +1 yıl
buradakıleri çok takma. çoğu dalga geçmeye yer arıyor
Rabbim herseyin hayirlisini bilendir hakkiyla gorendir duyandir herseyi Allah tan iste ailen icin dua et Rabbim hidayet versin kararms kalplerini temizlesin insAllah amin..
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin..
Gizli Üye(25-29)+1 yılİbadetlerini dikkat çekmeden gizlice yapmaya çalışabilirsin, kapanmak istiyorsan da kapanmayı dene ailenin tepkisini ölç ona göre hareket etmeye çalış ama karşına ne zorluk çıkarsa çıksın sabretmeye gayret et. Unutma ki Allah sabredenlerle beraberdir. Allaha teslim olup yardımı yalnızca Ondan beklersen kazananlardan olursun Rabbim bir kolaylık kapısı çıkarır karşına inşallah
10 Yorumla
+1 yılBenzer durumlarda kalanları görmüştüm. Neyin daha önemli olduğuna ve sonra da o en önemli olan şey için doğru zaman olup olmadığına karar ver. ;)
18 Yorumla
Soran+1 yılDoğru zaman yok işte bir gün biliyorum kapanıcam ama o zamanda neler olacak acaba Allah biliyor
- +1 yıl
Dediğime geliyorsun işte. Doğru zaman olduğuna inansan şimdi kapanırdın. Ama seni engelleyip duran şeyler varsa ve bunlar gerçekten seni tereddüte düşürüp engelleyebiliyorlarsa, demek ki heniz onları alt edecek kadar hazır değilsin kapanmaya. O yüzden doğru zaman dedim. Hem çevrendekileri, hem hayatı, hem kararları daha iyi idrak ettiğin için kapan.
Soran+1 yılBana kalsa şimdi kapanırım bu kapanmaktan çekindiğim için değil olacaklardan korktuğum ve cesaret edemediğim içindir hissettiklerimi anlasanız keşke.
- +1 yıl
Keşke sen benim karmaşık üslubumu anlasan. Bak neden bunları yazdım sana hemen belirteyim. Geçtiğimiz günlerde, kapandıktan sonra her giydiğine laf eden bir ailesi var diye bunalıma giren bir kız tanıdım. Türlü örnekler var. Mesela sen diyorsun ki "Bana kalsa." Hadi gel bir karmaşa yaratalım şimdi zihninde.
Soru 1: Hemen şimdi kapansan ve artık kapalı giyinen biri olsan, ailen sana neler yapar? Şu an seni korkutan olasılıklar nelerdir yani?
Soru 2: Cahille laf dalaşına girilmez, öyle değil mi? Tabii sen akıllıysan. Bu durumda nasıl hareket etmeli? Elbette "Köprüden geçinceye kadar ayıya dayı demek" ayarında hareket edilmeli. Neden? Çünkü ayı (bu durumda cahil), sen ancak ona dayı (yani bilgili, görgülü, kültürlü) biriymış gibi hissettirdiğin sürece o köprü üzerinde sana dokunmaz. Köprüden geçtikten sonra da herkes kendi yoluna zaten.
Öyleyse Soru 3: Sence neden doğru zaman değil, diyorum?
Soran+1 yılBenim namazıma bile karışıyorlar şimdi ben kapansam annem bana saldırır o derece. O evde ondan sonra nasıl yaşarım söyleyeyim her günüm sorunlu geçicek annem alır kıyafetlerimi parçalar o derece yani anlatabiliyor muyum ben bunlar olsun istemiyorum yaşım genç olduğundan daha kabullenmezler
- +1 yıl
Bak gordun mu? Dogru zaman degil iste. Sen simdilik kisilik olarak oyle yasa, varsin dis gorunusun kapali olmasin simdilik. Boyle bir durumda aileyle inaylasmak iyilik getirmez. Kiyafet degisimini zamanabirak, kisiligini ise islam ahlakin neyse ona gore yasa. umarim ailenin gozu acilir.
Soran+1 yılZamanla düşüncelerime alışacaklar bu şekilde kapanacağım
- +1 yıl
Aynen. Alistira alistira. :D
Diğer konusunda 481 cevap paylaştı. hz. ibrahimin babası bir putperestti put ustasıydı o ise ya ebebi yani ya babacığım derdi bunu böyle yapsak olmazmı güzel dille tatlı dille anne babana ittaat et ancak dinine karışmaya başlarsa onların dediklerini önemseme güzel dille konuş
25 Yorumla
Soran+1 yılEvet herşeyi araştırdım herşeyi öğrendim ve sonunda başladım bu düşüncelerimi aktarmaya tepkileri çok sert oluyor ve ben onlarla kavga etmek istemiyorum
Çok kötü bir durum... Bence ailendeki zihniyet çok yanlış. Ahirette onlar vercek hesabını sana karşı oldukları için
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle..
Soran+1 yılKapanıcam ben inanıyorum sağol yorumun için :)
+1 yılallah anana babana hidayet versin kardeş ne diyelim sen baş örtüsünü taktığında tutupta başından sökecek sana zulum edecek halleri yok ya.
13 Yorumla
Soran+1 yılİlk başlarda öyle yaparlar gerçekten.
- +1 yıl
yapsınlar kaç yaşındasın bilmiyorum ama bu şey dövme piercing gibi düşün sen istedikten sonra kimse sana karışamaz bir süre yargılarlar sende de ki '' yahu siz müslüman değil misiniz? din kapanmayı emrediyor. bende bunu uygulamak istiyorum sizde şeytana uyup bana , tesettürüme el mi uzatıyorsunuz? Vallahi hakkımı helal etmem '' dersin. ciddi bir şekilde.
Soran+1 yılYaş 19 bir kaç seneye zaten taşınıcam ama o zamana kadar nasıl sabrederim bilemiyorum artık zamana bıraktım
ailem izin vermiyor ne demek? demek k senin bonzai falan içmeni istiyorlar :D
12 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalıyorlar işte dayanılmaz hale geldiler artık
İnanç insanın vicdanına kalmış inançsızlığı cumhuriyetçilik olarak görüyosan sen bir yobazsın ailen doğru söylemiş
31 Yorumla
Soran+1 yılSen beni anlamamışsın. Burada ki bazı insanlar namaz kılmayı oruç tutmayı müslüman olmayı kapalı olmayı geri kafalılık olarak görüyorlar ve bu yüzden cumhuriyetçi olunmuyormuş. Cumhuriyetin din ile ne alakası var? Mustafa Kemal kadınlara özgürlük hakkı tanışmıştır. Ben ister kapanırım ister kapanmam herkes inancı kendinedir bunun siyasetle veyatta milliyetçilikle karıştırmaya gerek yok. Eğer öyle olsaydı Cumhuriyet kurulduğunda kapalı insanlar olmazdı daha. Anlatmak istediğim bu.
- Diğer konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılBu konuda sana nasıl karşı çıkıyorlar bu çok saçma. İster kapalı olursun ister açık hayat senin hayatın
23 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten tepki gösteriyorlar bir kaç kişide yalan soru deyip duruyor anlayamıyorum burada sizlerden fikir ve yardım istiyorum neden yalan olsun
- +1 yıl
Yalan demiyorum zaten onların yaptıkları saçma diyorum düzgün oku
Soran+1 yılSana demedim zaten diğerlerini kastetmek istedim senden Allah razı olsun
+1 yılAilen biraz dinsiz galiba? Evlenirsen kendi dengine göre biri o zaman huzur bulursun
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle maalesef.
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı
Tebrik ederim canm umarım kapanırsn takdt ettim valla
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah :)
Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Bir süre siyaset yapacaksın onların yanında açık dışarıda tekken kapalı ya da gemileri yakacaksın kapanacaksın tabi ailenin bu durumda sana karşı tavrını bilemediğim için net bir şey söyleyemiyorum. ama namazın ve orucun için gemileri yak
20 Yorumla
+1 yılGerçekten gönülden istiyorsan diret. Eninde sonunda vazgeçecekler inatlarından
12 Yorumla
Soran+1 yılİnşallahh
- +1 yıl
Amin
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlarda senin imtihanin kardeşim. Dinleme kimseyi Allahın ayetimi önemli yoksa nefsine kapılmış ademoglunun sozleri mi. Bende yasadm bu tip şeyler. Zamanla kapanıyor herkesn çenesi. Allah sabır versin. Zor durum
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet zamana bırakıyorum zaten ama sabretmek çok zor
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum ama bu konuda kmseyi dinlememelisn. Kararlı ol
Açıklamalarında çok haklısın. Umarım sana layık bir eş bulabilirsin. Öyle aileleri Allah ıslah etsin düzene soksun akıl versin inşaallah.
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin amin.
Allah bize bu tarz insanlrla karşılaşamyı nasip etsin ablacım helal osun bence diret elinden geldiğince çünkü haktan öte birşey yok
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet mutlaka Rabbim hesabını soracak onlara onlar yüzünden bende günaha girmek istemiyorum sanki onlar Allahtan üstünmüş gibi haşa.
ciddimisin senin adına üzüldüm ama en ebeveyinlerin hakkında kaygı duyuyorum. işin zor MEVLA yardımcın olsun
21 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki ciddiyim anlamıyorum insanlar neden inanmak istemiyor ailem başımı zorla kapatmak istiyor deseydim herkes inanırdı ama bunlarda oluyor işte
+1 yılöncelikle allahın farz kıldıgı seylerde aile rızası aramana gerek yok. en azından bu konuda bazı istisnalar olabilir. yani anne baba rızası yok suphesıne dusmussen yine de kapanman gerekir
15 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum öyle ama o cesareti gösteremiyorum işte ya.
- +1 yıl
yaş kaç
Soran+1 yıl19 yaş
- +1 yıl
hmm.. allah yardımcın olsn.
Soran+1 yılÇok sağol
+1 yılBziim Ailede Süper Çağdaş Bacım Osmanlıya laf attıkalrında Deliriyom Bişeyler Söylüyom laf etmeyin adamlara diye... Evde Engizisyon mahkemesi kuruyolar BAcım :XXX
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen bizdede öyle osmanlı falan değilde bu dini konularda savaş çıkıcak nerdeyse
çok saçma kapan bence sen istedikten sonra herşey olur inan kapanmak çok güzel tatlım allah için
13 Yorumla
Soran+1 yılOnlara bağlı yaşıyorum çok kötü olur yani konusunu bile açamıyorum
Soran+1 yıl:) sokakta gördüklerine bile ıyy şunlara bak diyorlar düşün artık
Sen kapan alisirlar. Allah yardimcin olur. biraz zaman sonra senin daha guzel gorundugunu fark edecekler
14 Yorumla
Soran+1 yılİmkansızdan bahsediyorsun
Soran+1 yılMaalesef öyle yapmak zorunda kalıcam
+1 yılAllah yar ve yardımcın olsun kardeşim. Akıllıca bir konuşmayı dene. Allah yüreğinin temiz, imanının tam olduğunu biliyor üzme sen kendini.
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin Allah razı olsun
+1 yılBir tarafta Allahın emri diğer tarafta ailenin direktifleri! kararını sen ver. hangisi senin için daha önemli.
12 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki Rabbimin emirleri bunun bende farkındayım
- +1 yıl
o zaman aileni dinlemeyeceksin
Elbetteki allahın emirlerini uygulayacaksın lakin bir şekildede onların gönlünüde hoşnut etmeye gayret edeceksin...
18 Yorumla
Soran+1 yılEtmeye çalışıyorum ama fikrimizi değiştiremezsin diyorlar
- +1 yıl
elbetteki değiştirmezler Allaha çokça dua edeceksin unutmayalımki imtihan dünyasındayız kimimiz parayla kimimiz ailesi ile kimimiz şehvetle... önemli olan bu imtihandan başarılı olmak için gayret göstereceğiz. sende onlara diyeceksinki bende Allaha ibadetimden geri kalacak değilim kızınızım sonuçta beni anlamaya çalışın. Senin eşin olmak isterdim açıkçası...
Soran+1 yılYa hep diyorum bu dinci olmuş yobaz olmuş diyorlar tabi ben yine doğru bildiğimden şaşmıyorum ama ilerde eşimi dindar seçerim düğünüme bile gelmezler hele nikah için aile rızası çok önemli ne olur ne biter hiç bilmiyorum
- +1 yıl
yobaz asıl onu diyenlerdir insanların ne olursa olsun düşüncelerine yaşamlarına saygı göstermeyenlerdir. aile rızası alınır ama şunu unutma iyilikten hayırdan mahrum etmek istetyen anne baba ise itaat edilmeyecek tek nokta orasıdır. İnşallah rabbim onların kalplerinide yumuşatsın. ama senle o mücadele girmek gerçekten o sevabı almak o cihadı yapmak isterdim. duygulandım bak şimdi...
Soran+1 yılVallahi bende karşı taraf ya benim yanımda olmazsa diye korkuyorum ilerde sonuçta oda istemez mi kendi ailesi gibi bir aile
Soran+1 yılÇok sağol hayırlısı..
Gizli Üye(30-35)+1 yılusturuplu giyin basini kapatmana izin vermiyorlarsa ya da peruk al
28 Yorumla
Soran+1 yılPerukta zaten saç olarak görülecek yeterince kapalı giyiniyorum zaten ama yobaz muamelesi görüyorum
Cevap sahibi+1 yılama kendi sacin degil sonucta gunah degil
yobazlik koru korune dine baglanmak bu farkli bir sey iki kere umreye gittim farkli fikirlere saygim var biriyle iliskimin olmasi icin arkadaslik sohbet manasinda insan olmasi yeter kapali acik olmasi beni ilgilendirmez yobaz miyim ben?
Soran+1 yılİnsanlar peruk olduğunu nerden anlayacak hem zaten perukta beni güzel gösterecek o zamanda bakıcaklar anlatabiliyor muyum
Cevap sahibi+1 yılhii sen bakmalarini istemiyorsun sapka tak ya da bandana falan sacini tamamen kapatan
Soran+1 yılYahu kapanmanın anlamı o değil ki tesettürden bahsediyoruz
Cevap sahibi+1 yılarkadasim ailem izin vermiyor diyorsun bende sana alternatif uretiyorum kapanmanin anlamini bilmiyoruz biz sanki tak esarbini yetmiyorsa giy carsafini a=bunu demeyi bende biliyorum ailem izin vermiyor diyorsun
Soran+1 yılTamam sağol ama şapka takınca ya da peruk takınca bir şey değişmeyecek onu demek istiyorum
Cevap sahibi+1 yıltamam ama kendi sacini kapatmis olacaksin
Birisi yazmıs ya alevimisin sen yahu diye soru soran kardşm bn aleviyim saygı da duyuyoruz kim olursa olsun.. soruna ceevap veerirseem karar senin aileenn saygı duyması lazım ama onları üzmedn ikna etmen lazım
20 Yorumlabizimkilerde çok karşı çıktı ben gizli gizli kılıyordum, ikna diye birşey yok
13 Yorumla
Soran+1 yılAl işte bak bir örnek daha kimse inanmak istemiyor ama
Soran+1 yılBizimkiler müslüman ama kalp temizliği yetiyormuş sebep bu
- Devamını Gör (134)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım