AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
enterasan kapan diye baski yapani duydumda kapanma diyeni ilk defa duyuyorum her iki durum icinde bu baskiyi kiniyorum
Evet çok ilginç bir durum olduğunun farkındayım sizler için ama ben alışkınım benim gibi daha bir sürü insan var ne yazık ki
evet cok yazik hersey gonlunce olsun kardesim iyi aksamlar
Amin sağol iyi akşamlar
Allah Sabredenlerle Beraberdir. Dualarım Sennle.
Allah razı olsun.
Cümlemzden İnşAllah :)
ne meraklısınız kapanmaya ya mahrem yerlerini kapat yeter saç telini kapayınca nolcak
Ya havle vela...
he * malı azcık ailene benzeseydin keşke esarete amma meraklısınız ya salaklar
Kapanmaya esaret açıklığa medeniyet eğer medeniyet açmaksa bedeni hayvanlar bizden daha medeni. Bacımın ortusu batmakta rezilin gözüne scırım tukuruğe billahi tükürsem yuzune Mehmet Akif ersoy
ulan tabi ki hayvanlar bizden daha medeni hangi hayvan durduk yere kendi cinsinin kafasını kesiyo
Utanmıyorsun değil mi bu şekilde konuşmaya sizden küfür etmenizi mi istedim? Bu benim düşüncem kaş yaşına gelmişsin hala saygılı olmayı öğrenememişsin yazık sana
@sarabende aynen , benle ayni fikirde olan birini gormek guzel :)) hala anlayamadilar kapanmakla namusun olmayacagini.. turbanin bir simge oldugunu.. aciklar kapalilardan daha namusludur ya ne b*k varsa kapalilarda var cunku duygularini bastiriyorlar
Haksız olan kişi diyecek bişey bulamadığı için kufur ve hakaretlere başlar
aynen saç kapamak ne alaka saç cinsel bir yer mi saç telinden tahrik olan varoşlar işte naparsın
Siz TESETTÜRÜN anlamını bilmiyorsunuz dışarda siz ne görüyorsanız bizde onu görüyoruz BAŞ ÖRTÜLÜ var birde BAŞI ÖRTÜLÜ var. Baş kapatmak moda değil bizim inancımızda İslamda dini bir görevdir. Mahrem yerlerini açarak modern olmuyorsun.
Kuranı kerimde ayette hımar kelimesi yani baş örtüsü geçmektedir biz buna inanarak başımızı kapatıyoruz saç kadının süsüdür kuaföre gidip süsleniyorsan ya işte aynen öyle
Nasıl bayanlardınız Allah emirlerini ne hale getirmişsiniz Allah sizi ihlas eylesin Allah cc ne buyurmuş peygamber efendimizin Hz Muhammed Mustafa umetine soyle tepeden tırnağa kadar örtünsün yoksa cehennem ateşinde odun diye yakarım siz bu kafayla devam edin suç sizde değil yetiştiren ailelerde sen kapan bacim boş ver bunlar yarın katı diye alacak adamların vay haline
Artık bir şey demiyorum Allaha havale ediyorum onları
ya tamam siz kapanın çarşafa girin erkeğin cinsel mülkleri zavallısınız ben deistim özgürce bu hayatı yaşıycam sizlerse bu dünyada hiç bişey yapamadan toprak olucaksınız asıl zavallılar sizsiniz acıyorum size be
anan babana öyle üzüldüm ki... yazık insanlara sen büyüt özgürce bu mal gelsin ben kapanacam desin vallaha dayaklık
Komiksin
:) sana sadece gülüyorum
İşte sizin yaptığınız bu kendi halinizde yaşamayı bilmiyorsunuz. Deistsen deistsin senin inancına birşey diyen oldumu. Sanane milletin inancından. Açıp kitap okumamışsın oluşan bile kendi zevklerine gore yorumlamıssın
Sen vallaha ne onuda mi biliyosun heryerinden cahillik akiyor. Ac kurani oku az beynine oksijen gitsin. Sacini acinca medeni olmuyorsun. Eger hayvanlarin medeni olsugunu dusunuyosan deistligi sectigin gibi hayvanligida secebilirsin ;)
hayvanların sizden medeni olduğu kesin pis varoşlar çekilin şurdan
bak canım ALLAH tarafından kadının çekici yerleri haram kılınmıştır saçların kirli dağınık yıpranmış olmasının bir önemi yok dikkat çekmeyen bir kadınınki de haramdır dikkat çekeninde haramdır güzel çirkin ayrımı olmaz sana kapatmanı söylenen yerler başka erkeklere haramdır
merhaba lütfen bana ulaşır mısın? Ben de aynı şeyi yaşıyorum ve cesaret etmekten korkuyorum lütfen benimle iletişime geçer misin
K. Bakma ama öyle bir ailem olacağına öksüz yetim kalmayı tercih ederim.
Ne söyleyeyim bazen bende öyle diyorum ama bir yandanda yanlış bir düşünce ama işte ne yaparsın imtihanımız böyle
Sen çok büyük birsey basariyorsun bilmem farkinda misin. Rabbim ailenide hidayete erdirsin.
Aminn.
Arkadaşım sen bana özelden yaz ben sana senin ne kadar yanlış düşündüğünü kanıtlarla anlatıcam
Bana bir şey anlatamazsın fikirlerim ve inancım asla değişmez.
Koyun gibi yanlış şeyler bilipyaşarsın ozaman dostum
Yaşın başın kaçta bana akıl veriyorsun 5 yaşında ki çocuğa anlatmıyorsun. Ben neyin ne olduğunu neye inandığımı iyi biliyorum yolumdanda sapmam. Fikir veremeyeceksende cevap verme.
Uygun zamanı bekle derim.
Uygun zaman ne zaman? Bunun uygun zamanı yok ki her an uygun zaman nasıl alıştırıcam onları? Ablam kardeşlerim annem babam herkes karşı
Evlendiğin zaman olabilir mesela... Ayrıca 18i geçtiysen sorun olmaz ki. Kapan mesela, alışmalarını bekle. Alışmak zorundalar. Senin yerine hesabı onlar vermeyecek sonuçta...
19 yaşına giricem evlenmeyi bekleyipte kendimi başkalarına göstermek istemiyorum geciktirmek istemiyorum
İyi de başka çözümü yok ki bunun. Beklemek zorundasın ailen böyleyse.
karşı çıkmalarının nedeni ne?
Modernler ve onlar gibi olmamı istiyorlar yani tabiriyle batılaşmışlar ve benim düşüncem geri kafalılık.
Neden karşı çıkıyorlar nedeni olmalı?
Çünkü benim düşüncelerim yobazlık dincilik geri kafalılık ben akp liyim işid çiyim. Aynen bunları söylüyorlar kafayı yicem.
Ailenin görüşü ne peki siyasi veya düşünce ypısı olarak. Türkçülermi?
Aşırı hemde. Tamam bende cumhuriyetçiyim ama bunu nasıl cumhuriyete çağdaşlığa bağlıyorlar anlamıyorum ne yani inancımı yerine getirmek istiyorum diye yobaz mı oluyorum
Öylelerse yapcak bişey yok. Bence aileleri takas edelim senle. Senin gibi bir ailem olsun isterdim. Benimkiler kapalı ben değilim. Düşünmüyorumda.
:) haha ver onları bana
😊😊😊
Ama onlarda haklı ailende asker subay vs. Varsa olmaz öylw şeyler. Bende kara harp okuluna gitmeyi istiyorum çalışıyorum bakalım ne olacak. İnşallah kazanırım.
Yok canım onunla alakası yok. Bizim aileye yakışmaz görüşü var işte
Hmm
Her şeyin başı niyet o sağlam olmalı
Niyetim olmasa buraya sormazdım o cesareti gösteremiyorum
O zaman en iyi ilaç sabır ve azim aileni kırmadan sen yolunda gitmesinin bence aklıma başka bir şey gelmiyor
Zamana bırakıyorum mecburen
Aynen en iyisi bu olsa gerek
anne ve babaya bir tek bir konuda karşi çikabilirsin
sendwe allahtan töbe et ve evlendikten sonra kapan :D
Çok enteresan bir ailen var
Öyle..:/
ama sen bu oyunu bozarsın, sen Allah için kapanıyorsun gerisi boş..
İnşallah
ALLAH yardimcin olsun
Amin
Evlen yasın varsa sen özgürsün
Bu o kadarda kolay değil
Senin hayatin senin kararlarin
Her şey senin elinde, sen ister açılırsın ister kapanırsın. Allah ile senin aranda bir durum bu.
şu kapanan kızlara çok sinir oluyorum siz kapanan kızlar biz erkekleri abaza olarak mı görüyorsunuz da saçınızı bile kapatıyorsunuz saçdan ne olur l*n alt tarafı tüy
Saç kadınların süsüdür. İslam hakkında bilgin yoksa tartışmaya girmenin bir manasıda yoktur bu benim inancım kimseye laf söylemek düşmez.
18 inden sonra özgürsün
ailen müslüman degilmi
Müslümanlar münafık diyelim
münafık deme aneye babaya ayıp :))
olar sana karışamaz istedigini yap
Ayıp değil bu bir gerçek.
onalr sana karışamaz kapan
Onların kafasını değiştiremessin canım
Zamana bırakmak istemiyorum ama evlenmeyi mi beklicem
O zaman direniş zamanı diren güzelim
Dualarınıza ihtiyacım var valla
Ettüyatiden başlıyorum
Ettehiyyatü* dua derken onu kastetmedim
O zaman ALLAH yardımcın olsun
Amin
Bu konuda etkilendigin biri var demi?
Hayır tabi ki ne alakası var
Ruhunu kapat edepli olan dışı o kadar önemli değil ;9
imama git durumunu anlat o bir çaresini bulur
Aynen öyle yapıcam cami hocasına anlatıcam durumu.
Sizin gibiler olsun artik ya yalan soru bu da hayal aleminden bir cikamadiniz ya yok ailesi batiliymis da vidi vidi ben sahsen ailesi batili olup kendi kapali olan goemedim ayrica bence haklilar eger ki gercek bir soruysa ama dedigin hayal gucu
Siz kendi hayal dünyanızda yaşayın asıl anlayamıyorum şimdi size ailem beni zorla kapatmak istiyor deseydim inanırdınız ama buna inanmıyorsunuz?
Hayir kizdigim konu bu degil kizdigim konu milleti trolluyorsun canim
O zamanda inanmazdim cunku bu tar sorular burada troll olur cunku kimse gercekten kalkip burada bunu sormaz ailesi o kadar gerikafaliysa eger internete de sokmaz cocugunu canim
Kimseyi kandırmıyorum niye böyle bir saçmalık yapıyım anlamıyorum? Yaşadığım şeyi söylüyorum bu kadar saçma mı yani hayret ediyorum size ya
Şaka mısın? Bunun internetle ne alakası var?
Hahaha cok alakasi var. ailesi kizi zorla kapatiyor dusun , internete girmesine birsey demiyecekler burada soru soracak birde ustune hakkatten komik :D modern muhafazakarlarda oyle birsey sozkonusu degil. O dedigin ancak koylerde ya da iyice yobazlasmis yerlerde olur kusura bakma ama bunlar gercek burdakiler saf veya yuzeysel olabilir. herneyse sorunun cevabi burada degil bence illa kapanmak zorunda degilsin inanmak ve iyi bir insan llmak yani icinden yasamak daha guzel turban gosteris ve simgedir ayrica turbanlilar daha cok laf yiyor ve degisik giyiniyorlar.. inancina da ailen zorla karisacak degil ya?
Bak İslamda tesettür açıkça anlatılmıştır bende ona göre kapanmak istiyorum. Sen benim demek istediğimi saygıyla karşıla dahada başka bir şey deme.
Ne halin varsa gor hatta tesettur altina sutyen giy cik canim kafan kapali sonucta cennete gidiceksin :))
Allah sana hidayet versin. Kuran-ı Kerimde nasıl kapanmamız gerektiği gayet güzel açıklanmış. Müslümanım deyip her yeri açıkta olan vücudunun hatları ortaya çıkanlardan olmayacağım ben. Senin gördüklerini bizde görüyoruz herkesi onlarla kıyaslama.
Birsey mi dedim ki ben neden kizdin :) kapanabilirsin cunku ulkenin tek sorunu bu insanlarla ugrasmak bilim, teknoloji ilerlemek bunlar onemli degil cunku :) hep heryerde turban.. bende bu duzene yem olmayacagim erkekler kpansin ya da nefislerine hakim olsunlar istiyolarsa ve dedigin turden kimse kalmadi benim turbanli arkadaslarim var benim kiyafetime hic karismazlar moda icin turbana karsi degilim ama turban uzerinden herkesi elestirip ayiriyorlar dovme de yasaklandi okullarda zaten , yani demem o ki umrumda degil cok sanslisin ama ailenin kiymetini bilemiyorsun
Tamam haklısın evet çok şanslıyım tabi canım
Kaç yaşındasın?
18 yaşındayım
Lisede misin? Belki ailen daha küçük olduğunu düşünüyorlardır, onları en iyi sen tanırsın gerçi. Ne yapmak istiyorsan yap ama pişman olup olmayacağını düşün tabii ki.
Ailen sana bu konuda karşı çıkıyorsa onları öldürmen senin için helaldir , sevaptır.
yok daha neler :o
vebali onlara canım üzülme elinden geleni yap :(
Allahin rizasi mi ailenin rizasi mi öyle düşün.
Kapanmakta moda oldu he :D
aahhahah
ne yapıcan kapanıp.
Boşver.
Kapanmanın modayla ne alakası var bu benim dinimde emredilmiş ben buna inanıyorum sizde saygı duyarsınız.
Kapanmanin moda düşünen insanlar olduğun bilmiyordum vay halimize tabi biz erkek milletini çoğu acık sacıklar farklı şeyler hiseyme gibi bir lüksümüz var. Batı inaclar işte kapan kimseyi dinleme ne anne baba karşıysa bile dinleme Allah tan kork ve kapanmnnnn
Ahahaha kapanmamanın cezası çok ağır bak ben sana söyliyim
İstediğini yap senin hayatın
Kapanma boşver o zaman zorla güzellik olmaz
Bu konuda aileni dinlemen icab etmez
nasıl bir ailedir yaa
Maalesef bazıları zorla kızını kapatır bazılarıda kapanmasına izin vermez
sen yıne bıldgınden şaşma dogru yoldasın
Çok teşekkürler
:) :) :)
eee gavur olmak kolay olmuyor :)
Kim gavur ne alaka şimdi böyle bir yorum
Bu senin kararın kimse karışamaz
Allah yardımcın olsun başka söze gerek yok
Neden karşı çıkıyorlar
kapanmaktan kastın görsellik ise bu düşüncelerden uzaklaşmalıısn.
Tabi ki hayır. Ne için kapanmak istediğimi biliyorum Allah için kapanmak istiyorum saçım açık diye dışarda dolaşmaya çekiniyorum
bu tutum yanlış Allah için yapılabilecek o kadar çok şey var ki. kapanmak bir simgesel bir tutum bu yetersiz kalmaz mı sence.
Ben bunu Allahın bir emri olduğu için istiyorum dışardan sakınmak için istiyorum
ailen ne diyor peki.
Her seferinde bağırıp çağırıyorlar
o zaman tam tersini yap tamamen açıl o zaman onlar kendi elleriyle seni istediğin kıvamda kapatacaklardır.
Öyle bir şey asla yapmam.
tabiki de yap demiyorum benimkisi sadece ailene bir tepkiydi.
Öyle olmamı tercih ederlerdi bence
nerelisin peki
Aydın
Hımm. Evlenince kapanırsın sende ama belki eşin olacak kişi de bunu belki onaylamayacak. Ama kapanmakta çözüm değil bazen. sen yine dini görevlerini yerine getir. sana karşı çıkan olursa da günahı onların boynuna artık
Eşimin öyle olmayacağına inanıyorum asla hemde
helal olsun kaldımı senin gibiler
Aferin sana bu ne güzel istek inşallah olur derim
Nasıl istiyorsan onu yap canım
Dinini iyi öğren, kimseden dinleme oku araştır.
Zaten yaptım tabi ki öğrendim. Öğrenmem mi hiç? Herşey tamam ama ailem sorun çıkartıyor ve ben onlarla aramda kötü şeyler yaşansın istemiyorum.
Onlarla konuşmayı denedin mi? Neden kapanamayacağını açıkladılar mı sana?
Hiç konuşmam mı neler konuştuk hemde. Bazen gülüyorlar düşünsene ilerde kapandığını ayy bizim aileden böyle kız çıksa diye kötü şeyler diyorlar. Onlar için önemli olan temiz kalplilik ama herşeyi yapıyorlar dedikodu vs vs.
Birkaç soru sorucam sana. Lisede misin? Lisedeysen dersaneye gidiyor musun?
Hayır üniversiteye gidiyorum.
Şunu öğrenmek istiyorum dini bilgilerini nerede geliştirdin? Cemaat okulu zamanında dershanesi olabilir ne bileyim ablalar?
Kendi kendime geliştirdim kimseden etkilenmedim ben ezan okunduğunda bile huzurdan dolayı ağlayabilecek bir insanım. Kalbimde ki o inancı gördüm namazımı bile internetten öğrendim. Ne camiye ne bir yere gittim. Gittim dini kitaplar aldım gizli gizli okudum. Kimseden etkilenmedim ailem ise etkilenmiş diyor.
O zaman sabretmelisin, biliyorsun dinimizde ailenin önemi büyüktür, anne baba saygısı ön plandadır. Zamanı geldiğinde, kendi kararlarında kendini özgür hissettiğinde kapanabilirsin bence. Anne babayı ezmek olmaz. Hiç bir şekilde sana bilgi verecek yön verecek değilim. Annem beş vakit namazındadır fakat kapalı değil. İslamın şartlarında kapanmak diye bir yaptırım yok zaten paranın ve imanın kimde olduğu bilinmez der atalarımız.
Yarın hatta belkide şimdi ölmeyeceğimiz ne malum? Zamanında sahabelerde Hz. Muhammed (s. a. v) İslamı yaymaya başladığında onlarda onun ümmetinden olmadılar hiç bekletmeden bende hemen istiyorum ama kendimde o cesareti bulamıyorum sözle veya gizlilikle olmuyor ne yazıl ki. Namazlarımı bile kazaya bırakmak zorunda kalıyorum Rabbim bunun hesabını hem onlara hem bana soracak istesem karşı gelirim tamam ana baba rızası çok önemli ama inancıma karışamazlar. Benimde bunu en düzgün şekilde anlatmam gerekir uygulamam gerekir dediğim gibi cesaretim yok bu istemediğimden değil çok istiyorum
Tabi ki yarının garantisi yok. Peki yaradan kalbini bilmiyor mu? Hem "Ameller niyetlere göredir." İslamiyet bile yayılması için uygun zaman beklendi. Seninde düşünce olarak aileni yavaş yavaş işlemelisin zamanı geldiğinde de yapmalısın.
İnşallah öyledir o zaman beklemekten başka çarem yok yorumlarınız için çok teşekkürler Allah razı olsun.
Ben teşekkür ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
Düşünce yapına uygun biri ile evlen.
Evlenmem için daha çok erken
ya dinin ya ailen mecbur kakrsına alıcaksın
Tabi ki öncelikle Allahın emirleri gelir ama yaşam şartlarından dolayı o cesareti gösteremiyorum
günahı ailenin boynuna o zaman biraz zorlşcaksın nasıl ailenden gizli sevgilin sigran vs oluyosa kızlarında sende saklı yap en azından
Nasıl saklı kapanıyım zaten ibadetlerimi gizli yapıyorum
yani dısarı cıktıgında kapanabilirsin altınada dar olmayan elbise gyersin
@fuocoturco ya katılıyorum. zaten evin içinde kapanmana gerek yok sana mahrem olan biri si yoktur herhalde. çantanın içine koy baş örtünü dışarıya çıktığında geçir kafana. nasıl diğer kızlar uzun etekle evden çıkıp kıvırıyorsa o hesap :)
Mantıklı aslında ama onlarla dışarı çıktığımda ne yapıcam :)
Ailen sana karisamaz kli basinda bir kizsin
bu algıyı yaratanlar utansın.
Ne iyi bir ailen var. Değerlerini bil. Sana doğru yolu gösteriyorlar. Zihnini bulandırma.
Ya dalga mı geçiyorsunuz siz benimle? Bu mu iyilik? Düşüncelerime saygı duymayıp beni aşağılamaları mı iyilik? Sırf Allah'a olan derin inancımdan dolayı bana hakaret etmeleri mi iyi? İyi niyetle anlatmaya çalışıyorum kaç yaşıma gelmiş olgun bir insanım kendi kararlarımı kendim veririm bundan sonrada fikirlerim değişmeyecek yıllardır olduğu gibi. Sorduğuma bin pişman oldum ya ben İslamda huzur buluyorum anlıyor musunuz? Ailemlede ne yaşadığımı neler yaptıklarını bir ben birde Allah bilir. Kendinize göre değerlendirip yorum yapmayın. Yardımcı olamayacaksanız cevapta vermeyin.
Neyse. Daha çok gençsin. Ailenin inançlarına saygı göstermemesi kötü. Sen inandığını yaşa. Bakma kimseye.
Aynen öyle yapmaya devam edeceğim. Fikrimde ve inancımda hiçbir zamanda şaşmayacağım.
İnandığın şeyden vazgeçme. Selametle
sen dua et gerisini boşver
konu din olunca aileni bile dinleme
Böyle bir durumda aileni dinlememe hakkın var.
nasıl karışıyolarmış yahu alevimisin sen?
Alevi olmakla ne ilgisi var alevi olsam kapanmak ister miyim? Ailem tabiriyle çok batılaşmış anlatabiliyor muyum
ne alakası var yahu alevi olup kapanan kızlar var annesi babası karşı çıkmasına rağmen en yakın örnek 2 üst katımda oturan komşu kızı :) nese napıyosan yap banane.
Ben namaz kılıyorum oruç tutuyorum diyorum ayrıca bahsettiğin şey daha farklı. Sadece sizden yardım ve fikir istedim
üslubunu düzelt o zaman bu üslupla olmaz.
Gayet normal sordum ve söyledim
alevi değilim ama sevgilim alevi bir aç oku araştır sonra Alevilik hakkında yorum yap
@primline banamı diyon?
evet sana diyorum
banane olum senin sevgilinden? istersen kızılbaşla çık. @primline
sana Aleviliği araştır öğren diyorum
la bana mı anlatıyon sen aleviliği ya. ben alevilerin içinde tek sünni kökenli çocuk olarak 14 sene boyunca büyüdüm. nese işim var hadi sen haklısın tamam. @primline
aramıza yeni cahiller katılmış!!!
dini inançlara göre yaşamanın alevisi sunnisi diye bir ayırımı yoktur. lütfen konuyu bu şekilde degerlendirip kafaları karıştırmayın aleviside, sünniside, şafiside aynı Allah ave peygambere aynı kitaba inanıyor. alevi kapanmaz sunni kapanır diye bir olay yok. herkes inancının gergini yerine getirmekle mükelleftir
@kursun_06 tam bir troll soran kızda hiçbir problem yok adam nato kafa nato mermer tıngırdayıp duruyor.
@AgresifEntellektüel kimseyi kandırmıyorum kimseyi yemiyorum burada şunu demekten vazgeçin.
@soran arkadaş ben zaten senın yanındayım neden kandırma ihtiyacı duyasın ki? sen sorunu sormuşsun ben sorunu cevaplamışım. yukarıda ben burada kurşuna kızıyorum. saçma sapan konuşuyor alakasız bir şekilde.
Bilemedim bir an kusura bakma troll soru falan deyip duruyorlar o yüzden
@AgresifEntellektüel ne diyon la sen?
valla ben senınle aynı meşrubatı içmiyorum o kesin.
Pekiailen gayrimuslim mi inanmiyormu
İnanıyorlar ama kendi istedikleri gibi inanıyorlar
Kardesim allah ijsanlari turlu turlu sekilderde imtihan eder imtihani kazanmanin yoluda sabirdan gecer sabret sukret allah mukafatini elbet verecektir. bu arada ailenide uzme belki onlarda bir gun seni ornek alir
Örnek asla almazlar iknada olmazlar öyle günler gelicek ki başımdan çekmeye çalışıcaklar örtümü ama ben yinede yolumdan sapmam.
Bak ben kendimden ve insanlardan edindigim sabir konusunda bir tezim var bende onceleri inanan ama cok gunahkar biriydim bir gun tum ramazan boyu oruc tutmaya ne olursa olsun tutucamdedim son 1 hafta kala saglik konusunda tutamicak duruma geldim ama ben soz verdim tutucam dedim baska engellerde cikti ve tuttuminana bana ilk bayrm gunu mucizeyi gordum ve daha neler sabret insallh
Aynen öyle bir yerden başlamayınca olmuyor işte sabır sabır sabır başka bir şey değil
Rabbim yardimcin olsun herkesin insallah
Hayret ettim valla.
Allah kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın..
Amin ya valla.
hayatı kendimize zindan etmek için ne çok sebep oluşturuyoruz...
Kendi inancım kendi hür iradem herkes kendine mutlu
Bence sen tersini diyorsun..
Ne yani ailem mi beni kapatmaya çalışıyor? burada yaşadığım bir şeyi söylüyorum benim gibi bir sürü insan var
Aynen JAJSKSKDK
Kapanmani istemiyorsa o aile aile dwgil
Buyur gel kendin söyle o zaman onlara ben 5 yıldır bunu anlatmaya çalışıyorum
nerelisin
Aydın/izmir
hım o taraf biraz öyle kapanmaya karşılar
Aile den sorumlu bakan mıyım ben amk? banane soruyorsun
Sana sormadım ilgili olanlara sordum. Kalbinizde azıcık bile iyi niyet yok.
Evet çünkü iyileri düzüyorlar zenci
O ailede nasıl senin gibi güzel insan cikti
kapan bence
Vay be