Yavrucum doktor ne bilir psikloji, ancak hasta azarlamayı bilirler. Ama bunu bilmek için dr olmaya da gerek yoktur:) Gerçek bir dr isen vay o hastaların hâline
Ya ben gelmem böyle alt yoruma pek ama yazan doktorum diyince sormak istedim. Mesela küçük prens gerçek hayaller kurarak yaratabilir miydi yazar, ya da Harry Potter, ya da , yüzüklerin efendisi gerçek hayallerle yazılabilir mi? Bugün eğitimde tüm ülkeler hayal üretiminin gerçeğe dönüşmesi peşinde. Soruya dönersek özünde hanımefendinin sorduğu seksin sanalı gerçeği mi onu merak etmiş gibi bu noktada seksin gerçeğinden uzaklaştıracak her türlü metaryalin aşırı kullanılmasını doğru bende bulmuyorum. Ama yorumunuz hayal kurmayın ya da az hayalci oln gibi anlaşıldı.
Hala ısrar ediyor cehaletinde. Şizo kişilik parçalanmasıdır. Hayal değildir. Ayrıca hayal kurmak insanın en güzel aktivitelerinden biridir. Hayal kurmayan insan mı olur.
@Aşkın_Sonu Maladaptive Daydreaming, bir diğer deyişle “Hayallerin Kontrolden Çıkması” insanı hayattan uzaklaştırıp sürekli şekilde hayal kurmaya neden olan bir psikiyatrik durumdur. Buna uyumsuz hayal kurma da diyebiliriz. Uyumsuz hayal kurma, kişinin aşırı hayal kurmasının insanlarla iletişimin yerini aldığı ve günlük işlerin aksatıldığı bir durumdur. şizofreniye götüren bir durumdur. Gerekli açıklamayı yapmıştır bak bilim adamları diyor ben kimim ki? İyi geceler
Yani o yorumuma cevap buysa iki kere giderim. Lütfen o görüş bir hekim görüşü değil ancak sizin şahsi bir görüşünüz olabilir. Zira yukarıdaki beyefendinin dediği gibi şizofrenin tanımında aşırı hayal kurma yoktur. Onlar gerçekle hayalı ayırt edemez duruma gelirler. Hayal ile halüsünasyonu karıştırmayın lütfen
@Aşkın_Sonu illaki kimliğimimi atayım efendim böyle bir mecburiyetim olduğunu sanmıyorum hergun kurulan hayaller sizi şizofreniye ulaştırabilir dozunda yapmalısınız gerçeği ayırt edemez şizofreniler.
Bakın bu paragraf doğru bir açıklama oldu. Sürekli uyumsuz hayal kurma belirtisi var. İşler aksi ak günlük rutinleri aksicak. Sen buraya bu soruya bu yorumla girsen beğenir çıkardım. burada ya zaten kimse okumuyor demeyin hele hekimi dediyseniz bize sorumluluğunuz daha fazla olur bence. Teşekkürler cevap için umarım @soran da konuyu anlamıştır🤣
Lütfen meseleyi kişiselleştirdiğimi düşünmeyin ben burada soru-yorum ilişkisini hekimim ben dendiği için tartışmaya açtım. Şahsınızla değil yorumunuz ile ilgilendim. Şimdi yine itirazım şuna,:üyenin yaşını, konumu, psikolojik durumunu bilmiyoruz, bunla ilgili elimizde hiç veri yokken bu üye buna uyuyor diyemeyiz. Üyeyi konuşturup bir kaç soru sorup bir kanıya varsanız hekim bazı bulgular üzerinden çıkarımda bulundu derdim. Üyenin şu durumda belkide psikolojik sağlığı benden bile iyi. Bu üyeye hayal kurma demek aldığınız eğitim metodolojisine aykırı. Ancak soyut bilimlerde tez ve antitez olayı çok fazla birbirini nesh eden çalışmalar çıkıyor. Yani aslında insan psikolojik sağlığında genel değil tek birey üzerine indirgenmesi ve tedavinin kişiselleştirilmesi hızla yaygınlaşıyor. O yüzden şahsi fikrim şu hayal edin ve ona ulaşmak için harekete geçin. Dahada Davos'a gelmem. 🤣
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Hayal daha güzeldir.
Bencede
Gercekler cunku hayal herzaman hayal
Kalir ve bir adim
Ileri gidemezsin ama gercek olursa en azindan bir ileri iki geri iki geri bes ileri gidersin
Gerçek çünkü hayal olmayan biseydir tutmadığım şey benim değildir
Yerine göre değişir bu eline gerçek geçmiyorsa hayal ile. Yetinmeyi bileceksin
Hayaller de sınır yoktur ama bunu gerçeğe dökmek daha başka
Hayal demek sizofrenliğe bir adım daha yakın olmak demek gerçeklerden uzaklaşma hiç bir zaman
Hayal ile şizo arasında uzaktan yakından alaka yoktur
Bir doktor olarak söylüyorum vardır arkadaşım iyi geceler.
Yavrucum doktor ne bilir psikloji, ancak hasta azarlamayı bilirler. Ama bunu bilmek için dr olmaya da gerek yoktur:) Gerçek bir dr isen vay o hastaların hâline
Ay lütfen cehaletle uğraşamam ben hayal demek gerçeklikten kopmak demek bunu hergun hergu yaparsan ne olur şizofren olursun çocuğum iyi geceler
Ya ben gelmem böyle alt yoruma pek ama yazan doktorum diyince sormak istedim.
Mesela küçük prens gerçek hayaller kurarak yaratabilir miydi yazar, ya da Harry Potter, ya da , yüzüklerin efendisi gerçek hayallerle yazılabilir mi? Bugün eğitimde tüm ülkeler hayal üretiminin gerçeğe dönüşmesi peşinde. Soruya dönersek özünde hanımefendinin sorduğu seksin sanalı gerçeği mi onu merak etmiş gibi bu noktada seksin gerçeğinden uzaklaştıracak her türlü metaryalin aşırı kullanılmasını doğru bende bulmuyorum. Ama yorumunuz hayal kurmayın ya da az hayalci oln gibi anlaşıldı.
Hala ısrar ediyor cehaletinde. Şizo kişilik parçalanmasıdır. Hayal değildir. Ayrıca hayal kurmak insanın en güzel aktivitelerinden biridir. Hayal kurmayan insan mı olur.
@Aşkın_Sonu dr falan değil yaw. Kezonun teki
Tamam doktor sizsiniz gidin ve bol bol hayal kurun 😌✋
@Aşkın_Sonu Maladaptive Daydreaming, bir diğer deyişle “Hayallerin Kontrolden Çıkması” insanı hayattan uzaklaştırıp sürekli şekilde hayal kurmaya neden olan bir psikiyatrik durumdur. Buna uyumsuz hayal kurma da diyebiliriz. Uyumsuz hayal kurma, kişinin aşırı hayal kurmasının insanlarla iletişimin yerini aldığı ve günlük işlerin aksatıldığı bir durumdur. şizofreniye götüren bir durumdur. Gerekli açıklamayı yapmıştır bak bilim adamları diyor ben kimim ki? İyi geceler
Yani o yorumuma cevap buysa iki kere giderim. Lütfen o görüş bir hekim görüşü değil ancak sizin şahsi bir görüşünüz olabilir. Zira yukarıdaki beyefendinin dediği gibi şizofrenin tanımında aşırı hayal kurma yoktur. Onlar gerçekle hayalı ayırt edemez duruma gelirler. Hayal ile halüsünasyonu karıştırmayın lütfen
@Aşkın_Sonu illaki kimliğimimi atayım efendim böyle bir mecburiyetim olduğunu sanmıyorum hergun kurulan hayaller sizi şizofreniye ulaştırabilir dozunda yapmalısınız gerçeği ayırt edemez şizofreniler.
Size kanıt attım yinede kabul etmiyorsunuz? Sizde de var bir sıkıntı geçmiş olsun
Bakın bu paragraf doğru bir açıklama oldu. Sürekli uyumsuz hayal kurma belirtisi var. İşler aksi ak günlük rutinleri aksicak. Sen buraya bu soruya bu yorumla girsen beğenir çıkardım. burada ya zaten kimse okumuyor demeyin hele hekimi dediyseniz bize sorumluluğunuz daha fazla olur bence. Teşekkürler cevap için umarım @soran da konuyu anlamıştır🤣
Lütfen meseleyi kişiselleştirdiğimi düşünmeyin ben burada soru-yorum ilişkisini hekimim ben dendiği için tartışmaya açtım. Şahsınızla değil yorumunuz ile ilgilendim. Şimdi yine itirazım şuna,:üyenin yaşını, konumu, psikolojik durumunu bilmiyoruz, bunla ilgili elimizde hiç veri yokken bu üye buna uyuyor diyemeyiz. Üyeyi konuşturup bir kaç soru sorup bir kanıya varsanız hekim bazı bulgular üzerinden çıkarımda bulundu derdim. Üyenin şu durumda belkide psikolojik sağlığı benden bile iyi. Bu üyeye hayal kurma demek aldığınız eğitim metodolojisine aykırı. Ancak soyut bilimlerde tez ve antitez olayı çok fazla birbirini nesh eden çalışmalar çıkıyor. Yani aslında insan psikolojik sağlığında genel değil tek birey üzerine indirgenmesi ve tedavinin kişiselleştirilmesi hızla yaygınlaşıyor. O yüzden şahsi fikrim şu hayal edin ve ona ulaşmak için harekete geçin. Dahada Davos'a gelmem. 🤣
@Aşkın_Sonu peki efendim özür diliyorum iyi sabahlar diliyorum
Hayal. Kurduğum hayalde üniversiteye gitmek kendime ait bir oda ve paramın olması sadece bunu istedim o da yok
Acıtsa da gerçek iyidir
Günün sonunda gerçekler gün yüzü gibi ortaya çıkacağından hayal kurup kendimizi kandırmanın bir anlamı yok. Bu dünya iyiler için fazla adaletsiz
Hayal ucup. gider gerçek esas olan
9 gerçeğin hayale dönüşmesi daha güzel
Hangi konuda sorduguna gore degisir
Her zaman gerçek
Hayal...
Gerçek temas sence hangisi
Ne için?
Geeçek