sizce insan şansı varken , zorlukları göze alıp hayallerinin peşinden mi gitmeli , yoksa riske atılmadan sadece gerçeklerin mi?
Peki ya gerçekler hayallerimizse o zaman ne yapmalı?
Peki ya gerçekler hayallerimizse o zaman ne yapmalı?
Şimdi bu öznel bir soru net bir cevabı yok, ben hayalperest ve idealist biriyim hayallerim olmadan yaşayamam gerçekler benim için fazla basit. Oku, iş sahibi ol, evlen vs. Vs. Çok sıkıcı şeyler benim için hayat dünyada iz bırakmaktır öldükten sonra ne olarak anılacağım? Benim için önemli olan bu. Ama realist birine sorarsan da hayaller ulaşılamaz şeylerdir vakit kaybıdır o yüzden gerçeklerin peşinden gitmelisin der. Anlatabildim mi?
Gerçekten çok güzel anlattın ve seninle kesinlikle aynı fikirdeyim. En büyük hayallerimden biri öldüğümde insanlar tarafından çok güzel anılmak birnevi yaptığım işlerde buna yol açmış olucak. Belki de hayallerimiz peşinden gitmeye ve risk almaya değerdir , öyle değil mi?
Risk olmazda değeri kalmaz ki zaten önemli olan o tereddüte düşüp de vazgeçmeden inandığın şey uğruna savaş vermendir. Bir söz var " savaşacak bir şeyin yoksa hiçbir şeyin yok demektir" tam olarak bu işte.
benim gibi düşünen insanların olduğunu bilmek harika bir duygu , çok teşekkürler söylediklerin için.
Canım aslında ikiside aynı şey ...
Hayali vardır herkesin evet ama onu gerçekleştirmekde senin elinde...
Anladın mı kardeşim :)
yani hayallerimiz risk almaya değer konumdaysa mı onların peşinden gitmeliyiz?
Risk alan hiç birşey hayal değildir kardeşim..
:)
nedir o zaman risk içeren şeyler
gerçekler hayallerinse olay bitmiştir zaten. Afili cümle kuracağım derken anlam bozukluğu yapmışsın.
Amacım afili cümle kurmak değildi zaten. Olayın bittiğini göstermekti. Tebrikler çok zor bir şeydi yaa nasıl anladın ahah
canım benim , fikirlerinizi merak ettim o yüzden sordum zaten. Sende beni baya güldürdün.
hayallerin pesinden gitmeli onlar olmazsa gerceklerde olmaz
Cevap
6Cevap
gerceklestiremicegim hayalin pesinden kosarak xaman kaybedemem, gerceklesictirebilcegim hayallerin de pesinden cok kostum hepsini de gerçekleştirdim
Hayal demek beklenti demek ve beklenti her zaman yanıltır.
peşinden gidilecek türden hayallerim yok
Gerçekler hayat gerçekler üzerine kurulu
Hayalleri gercege donusturmeli
Hedefler
Aslında hedef dediğimiz nokta sanki hayaller ile gerçeklerin buluşup , tatlı bir tartışma sonucu ortak noktada buluştuğu kavram gibi ve ben sanırım hedeflerimin peşinden gitmeliyim ki hedeflerimde hayallerim saklı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar