Arkadaşlar ben saçımın yıpranmaları ve kırılmaları yüzünden maşadan, düzleştiriciden ve fön makinesinden nefret ediyorum... Saçları dalgalı veya kıvırcık hale getirmeyi bigudi ile başarabilirim ama saçları düzleştiriciden başka nasıl bir şekilde düzleştirebilirim bunu kara kara düşünüyorum.. Sizin bildiğiniz ısısız saç düzleştirme yöntemleri varsa lütfen paylaşın. Çok teşekkürler.Isısız saç düzleştirme
Düzleştirdikten sonra bile bozulan, elektriklenen saçlar gerçekten çok sinir bozucu. Ben genel olarak saçlarımı tarayıp dışarı çıkmak isterim fakat şekillendirmeden bu mümkün olmuyor. Böyle durumlarda da kolay saç düzleştirmek için doğal yöntemler imdadımıza koşuyor.
Isısız saç düzleştirme: Saç nasıl düz olur?
1. Sütle ısı kullanmadan saç düzleştirme
Süt maskesi yapanlar da var ama sütü sade olarak uygulamak da aynı sonucu veriyor. Süt saçların elektriklenmesini, dalgalanmasını engelliyor. Sprey şişesine sütü soğuk olarak koyuyoruz ve saçlarımıza sıkıyoruz. Saçlarımız her yeri nemli olmalı. Sonrasında güzelce tarıyoruz ve 15 dakika bekletiyoruz. Saçlarımızı yıkayıp durulayabiliriz.
2. Şekillendirici krem uygulaması
Kolay saç düzleştirme
Isı kullanmasam bile Elidor Mükemmel Düz şekillendirici kremi saçlarıma uyguluyorum. Saçlarım hem daha güzel kokuyor hem de yumuşak oluyor. Elektriklenmeyi, kabarmayı önleyerek saçların daha düz olmasını sağlıyor.
3. Saç bakım yağı ve sık dişli tarak
Nemli saçlarına saç bakım yağı uygulayarak saçlarını sık dişli bir tarakla taramalısın. Saç bakım yağı saçların yatışmasını sağlarken, kabarmaların da önüne geçiyor. Saçlar daha pürüzsüz gözüküyor.
4. Muz maskesiyle evde düz saç nasıl yapılır?
İki tane muzu ezerek püre haline getiriyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyip iyice karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı eşit miktarda saçlarımıza uyguluyoruz. 20 dakika beklettikten sonra yıkıyoruz. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Saçların kabarmasını, elektriklenmesini, dalgalanmasını önlüyor.
Düzleştirici saçı kırmaz "yakar"... O yüzden kıza sirf sacini kestirsin diye "kirilmisti kestirdim" felan demeyin. Canim benim sana tavsiyem bazi msrkalarin duzlestirici spreyleri var. Nemli sacina uyguluyorsun sac onu emdigi zaman dumduz oluyor. Benim hem boyadan hem duzlestiriciden yanmisti ayrica farkli sebeplerden solayi da kirilmisti. Kestirdim suana kadar hic duzlestirici surmedim. Bence duz sac o kadarda dikkat cekmiyor orup acmalisin ama illa ki duzlestiriyorsan o spreylerden kullan. Hem pahali felan da degil. Benim elimde kullanip asiri memnun kaldigim avonun urunu var :) Tavsiye ederim. Yalniz saclarina argan yagi gibi urunler kullanirsan bir sure sonra kendiliginden duzlesecektir :) benim sacarimin son 5 cmi felan yogun dalgali ustleri duz :D Konu ne ara bana geldi bilmiyorum ama sana tevsiyem bu. d
Şu ince plastik lastikler var saçlarını tara o lastiklere saçını bağla şaçnın uzunluğuna göre değisiyo sonuna kadar bağlaman gerekiyo sabah uyandğnda dümdüz oluyo hem saçı yıpratmıyo (iyice olsun ediyosan saçnın üstüne bide kumaş gibi bişi sar onla beklet )
8 ay düz saçlı gezmek istiyorsan bunun bir yöntemi var.. bir tanıdık denedi ve geçenlerde internette okudum.. kuaförde saçının bir tür boyayla boyuyorlar ve 8 ay saçın dümdüz kalıyor.. hangi kuaförlerde var bilmiyorum birde hangi tür renkler sürülüyor bilmiyorum
Duştan sonra saçına duygulanmayan keenden sur ve tara, sonra güzelce yukardan aşağıya fon tarağı ile düşük hızda yavaşça kurut. Nemli kalmasın iyice kuruduktan sonra saçına tülbent ile bağla ve tülbenti saçın gozukmeyecek şekilde sar. Gece yat sabah ac, saçın yatışmış elektrikten arınmış ve hafif dalgalı düz olduğunu göreceksin. En doğal düz kalma yöntemi budur Yok ben yapay isterim dersen keratin bakimi yaptir ve dus sonrasi tarayarak kurut fon ya da duzlestirixi ihtiyacin olmaz. Ama keratin fazlası saçına zarar verir
2 bardak süte bir yumurta karıştırıyorsun. ve saçına yediriyorsun. 10 dakika bırak sonra SIK saçlarını ve bir bone takıp 30 dakika daha beklet. Sonra yıka. Haftada 2 defa yaparsan düzleştirici etkisi olacaktır. yıkadıktan sonra fırça ve fön yardımı ile kurut.
baska yontem yok ben saclarımı kestırdım kırık cok dıye artık eskısı gıbı kullanmıyorum sac duzlestırıcısını ama sac kırıklarını önleyen sampuan ve kremler var onları kullanm ıse yarıyo
Benim saçlarım belime geliyordu şimdi çok kısa kestirdim ama 5 gün geçmeden yine kırıklar çıkmaya başladı adi kuaför saçlarımı jiletli tarakla kesti! yarın kısacık saçlarımı yine kısaltıcam.. artık tüm kuaförlerden nefret ediyorum
En İyi Cevaplar