Kıvırcık saçlıyım ama buklelerimi hiç beğenmiyorum, kullandığım şekillendiriciler vs. de pek işe yaramıyor malesef:( Saçımı doğal yollarla saç düzleştirme ya da evde kalıcı saç düzleştirme imkanım var mı? Bunun dışında, kalıcı saç düzleştirme yöntemleri nelerdir?kalıcı saç düzleştirme yöntemleri
Saçlarımız için birçok yöntem deniyoruz. Doğal saç düzleştirme yöntemleri ile saçlara şekil vermek mümkün.
Evde kalıcı saç düzleştirme nasıl yapılır?
Evde kalıcı saç düzleştirme için birçok şeyden faydalanabilirsin. Doğal ürünlerden faydalanabilirsin ve saç düzleştiricisinden yardım alabilirsin. Saçlarını sağlıklı şekilde düzleştirmek için saç bakım kremlerinden faydalanabilirsin. Böylece saçların daha kolay şekil alır ve kalıcılığı artar. Benim tavsiyem Elidor şekillendirici saç kremlerinden yana. Saçlarının şekli uzun süre bozulmadan kalacak. Ayrıca saçlarının yıpranmasını da engellemiş olacaksın.
Kalıcı saç düzleştirme yöntemleri nelerdir?
Saç düzleştirmek için birçok yöntem bulunmakta. Bunlardan biri kalıcı saç düzleştirme uygulamasıdır. Bu sayede 4 ay kadar düz saç kullanmış oluyoruz. Bu işlem saçlar için biraz yıpracı olabilir. Kalıcı saç düzleştirme yöntemleri olarak kaliteli bir düzleştirici alabilirsin. Bu sayede istediğin sonucu aldığın düz saçlara saçlarını yıpratmadan kavuşabilirsin. Saç düzleştirme için tavsiyem Dyson Airwrap. Güçlü motoru ve ısı kontrolü ile saçların zarar görmeden kolayca düzleşir. İstediğin sonucu kısa sürede alabilirsin.
kalıcı saç düzleştirme yöntemleri
Doğru saç düzleştirme için nelere dikkat edilmeli? - Saç düzleştirme öncesi saçlar taranmalı - Saç düzleştirme öncesi saç şekillendirici kremler uygulanmalı - Saç düzleştirme sonrası sprey uygulanmalı.
Doğal saç düzleştirme nasıl yapılır?
doğal yollarla saç düzleştirme
Doğal yollarla saç düzleştirme için en etkili tarif süt maskesidir. Süt saçları düzleştirir, hacim ve parlaklık kazandırır. Sprey şişesine süt doldur ve saçlarına iyice uygula. 30 dakika bekledikten sonra durula. Bu maskeyi haftada 1-2 kere uygulayabilirsin. Bu yöntem ile doğal saç düzleştirme mümkün.
Kendi saç tipim hafif dalgalı ve elektriklenmeye çok müsait. Mecburen her gün düzleştirmek, ısı uygulamak ya da şekillendirmek zorundaydım. Tabii böyle olunca saçlarımın her geçen gün daha da yıpranması, cansız ve bakımsız durması kaçınılmaz oldu. Benim de saçlarımı doğal olarak nasıl düzleştirebileceğimi araştırma serüvenim böyle başladı. Sonuçtan çok memnun olduğum için de bu süreçte neler yaptığımı, neler denediğimi ve favori bakım ürünlerim ile nasıl tanıştığımı sizinle paylaşmak istiyorum.
Doğal Saç Düzleştirme Yöntemleri Nelerdir?
Doğal yollarla saç düzleştirme yöntemlerinden en yaygın olanı süt maskeleridir. Süt tek başına da saçları sakinleştiren, düzleştiren bir etkiye sahipken başka ürünlerle karıştırarak uygulayacağınız maskelerle de aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.
Doğal Saç Düzleştirme Yöntemleri Nelerdir?
Saç Düzleştirmek İçin Doğal Maskeler
Süt Spreyi: Süt, saçlarımızı hem besler hem de doğal, pürüzsüz bir görüntü elde etmemizi sağlar. Bir sprey şişesine süt doldurabilir, saçlarınızın her yerine eşit olacak şekilde sprey yardımıyla uygulayabilirsiniz. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra da saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Süt ve Bal Maskesi: Bir fincan süte 2 yemek kaşığı bal ekleyerek hızlı bir şekilde maskenizi hazırlayabilirsiniz. Biraz daha güzel kokması için isteğinize bağlı olarak içerisine biraz da çilek ekleyebilirsiniz. Elde ettiğini püreyi saçınıza uyguladıktan sonra mutlaka 2 saat bekleyin. Ardından saçlarınızı uygun bir şampuanla yıkayın.
Hindistan Cevizi Sütü ve Limon Suyu: Bu maskeyi hazırlamak için tek yapmanız gereken bir bardak Hindistan cevizi sütünün içine çeyrek bardak limon suyu ekleyerek krem kıvamında bir karışım elde etmeniz. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza uygulayın, biraz bekledikten sonra ılık su ile saçlarınızı yıkayın.
Bahsettiğim 3 maskeyi de saçlarınıza rahatlıkla uygulayabilir, düzenli uygulamanızdan sonra saçlarınızdaki farkı kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
Bu süreçte tanıştığım ve kullanmaya başladığımdan beri de her gün beni kendine daha fazla aşık eden bir seriden bahsedeceğim şimdi.
Elidor Güçlü Saç Uçları Hindistan Cevizi Yağı Serisi
Her ne kadar amacım saçlarımı düzleştirmek olsa da saçlarımın güçlenmesi, daha canlı ve sağlıklı gözükmesi de kullandığım ürünlerden beklediğim etkilerdi. Hindistan cevizi yağının saçlar için ne kadar mucizevi bir yağ olduğunu bilmeyen kalmamıştır sanırım. Bu yüzden Elidor Güçlü Saç Uçları Hindistan Cevizi Yağı serisinde beni ilk etkileyen şey serinin Hindistan cevizi yağı içermesi diğeri ise kapağını açtığınızda burnunuza dolan kokusu oldu.
Elidor Güçlü Saç Uçları Hindistan Cevizi Yağı Serisi
Ben her zaman kullandığım bir ürünün serisindeki diğer ürünleri de kullanmayı tercih ediyorum. Böylece alacağım verimin ve etkinin en üst seviyede olacağını düşünüyorum çünkü. Elidor Güçlü Saç Uçları Hindistan Cevizi Yağı serisinin tüm ürünlerini birlikte kullanmaya başladım yani. Düzenli kullanıma devam ettikten sonra saçlarımda gözlemlediğim değişim “Bu zamana kadar nasıl denememiş olabilirim!” dedirtti bana.
Son bir üründen daha bahsedeceğim size, bu seriye ek olarak kullandığım tek ürün saçlarımın daha düz gözükmesi için.
Saçlarımda daha belirgin bukleler elde etmek için aynı serinin Belirgin Bukleler ürününü kullanıyordum. Daha sonra Elidor 7/24 Elektriklenme Önleyici Şekillendirici Saç Bakım Kremi’ni denemeye karar verdim ve tek kelimeyle ba yıl dım! Keşfettiğim en güzel saç bakım kremi olabilir çünkü bu kremi kullanmaya başladıktan sonra elim başka hiçbir kremime gitmez oldu. Kesinlikle bunu da saç bakım rutininize eklemenizi öneriyorum.
Bir üye bana bu site'de (benzer bir soru sormuştum) ''süt'' cevabını vermişti. Süt ile durula bakalım işe yarayacak mı. Ben henüz denemedim ama üşenmediğim bir zaman'da denemeyi düşünüyorum. :D
İyi bir düzleştirici al yüksek ısı olmasın ve düzleştirmeye yardım edecek saçının kabarmasını önleyici ürünler kullan mesela durulanmayan saç bakım yağı
Süt diyorlarda internette pek güvenemiyorum. O yüzden kendi halinde kullanmak tercihim eğer gerekliyse de fon cektiriyorum. İlla düz kullanacağım diyorsanız brezilya fonu diyorlar ama o da zararlı diye duymuştum.
sacini kuruturken tarakla beraber yap hem tara hem kurut yani öyle böyle yipraniyo saclar sonucta sicak hava geliyo yakio ama dedigim gibi eyer fön ve tarakla yaparsan daha iyi olur
işte sende en kolayından basla ve asitli yaglı gıdalardan uzak dur , kapalı ortamlarda kalmamaya gayret göster , geceleri en olmadı saç bonesi ya da filesi kullan
Üstelik her hafta sonu saçı besleyen ve hacim veren zeytin yağı sürüyorum, haftada bir gün de bakım yapan argan yağı kullanıyorum, güneşe çıkmıyorum, kullandığım şampuanlar saçın sağlığına etki eden şampuanlar genellikle. Elektriklenmesine sebebiyet verecek şeyler değil, daha çok zeytin yağlı şampuanlar. Yediğime içtiğime de gayet dikkat ediyorum, ama sen bunları bilmemene rağmen elimdeki nimetin farkında olmadığımı söylemiştin değil mi
evet halen daha da ısrarla bana laf yetiştiriyorsun , senin bir kere psikolojık olarak kafanda tonla sorular var , stresi falan geçtim yani , onları hallet sonra saçlarına iyi bak,