Annemin kredi kartını kullanıyorum alışveriş yapacağım siteden güvenlik kodu nerede yazıyor arkasında sadece 3 tane sayı var o mu oluyor? Kredi kartının imza alanında bulunan rakamların son 3 hanesi diyor o 3 haneyi mi gireceğim? Bir de kart üzerindeki isim ne demek? Annemin ismi yazıyor o mu?kart üzerindeki isim
Kredi kartı üzerindeki isim ve güvenlik kodu ne demek?
Kredi kart üzerindeki isim kartın sahibinin yani kredi kartının kimin üzerine olduğunu gösteren isimdir. 16 haneli kredi kartı numarasının ve kredi kartının son kullanma tarihinin altında yer alır. İnternet üzerinden alışveriş yaparken kart bilgileri kısmında kartın üzerinde yazan ismi girmek gerekir. Aileden birinin veya tanıdığınızın kartı ise kart üzerindeki ismi girmeye dikkat etmek gerekir yoksa kartı kabul etmez.
Kredi kartı güvenlik kodu ne demek?
Her kartın kendisine ait bir CVV kodu yani güvenlik kodu bulunur. Güvenlik kodu genelde internet üzerinden alışveriş yaparken kullandığımız bir koddur. Güvenlik kodu kartın arka tarafında imza bölümünün hemen sağ tarafında yer alır. Kimi kartlarda 7 haneli kimi kartlarda 3 haneli olarak görünür. Güvenli kodu 7 haneli olsa dahi alışveriş yaparken son 3 hanesini yazmanız gerekir. Kart güvenlik kodunu görsel ile de ekleyeyim, daha iyi anlatmış olurum.
Kart üzerindeki isim yoksa ne yapılmalı?
Kart üzerindeki isim yoksa
Ön ödemeli kart gibi bazı kartların üzerinde isim yazmamaktadır. Çünkü ön ödemi kartlar para ile satın alınan kartlardır. Bir kişi adına başvuru yapılarak çıkarılan kartlardan değildir. Bu yüzden kartın üzerinde isim yazmaz. Ancak bu tarz kartlardan aldığınızda internet sitesine kart numarası ile giriş yapmanız ve isim, soy isim, telefon numarası gibi bilgileri girmeniz istenir. Bu işlemi yaptığınız andan itibaren girdiğiniz isim ve soy isim, kartın üzerinde yazıyor kabul edilir. Ancak internet sitesinden bilgilerinizi girmediyseniz ön ödemeli kartın müşteri temsilciliğini arayarak nasıl yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Genelde internet alışverişi yaparken kartın üzerinde isim yazmasa da, kartın üzerindeki isim kısmına kartın sahibinin adı yazılabilir. Eğer yazdığınız isim kabul edilmiyorsa bankayı arayarak bilgi almalısınız.
Kredi kartı ise direk çekimde sorgu istemez. 3D Secure güvenli sistemdir o karta ait cep telefonuna onay sms'i gelir.
Evet kredi kartının arkasında şeritin en sağında 3 tane numara var. Örn: 789 gibi. Onu gireceksin. CVC koduna. Kartın üstündeki isim neyse o. Annenin ismi yazıyorsa elbette atıyorum "Necla Soylu" gibi.
0
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
3d yapmasamda olur dimi sonuçta annemin haberi var şu an yanımda zaten
son sorum daha fatura adresi ile teslimat adresini aynı yaptım evimizin adresini yazdım. farketmiyor dimi? kargo eve getirince sadece kargo parasını ödemek için mi o fatura adresi?
Ödemeyi yapınca kargo parasıyla beraber ister. Fatura adresi ise kesilen faturanın çıktısını size getirmek için bu şart zaten yasal olarak zorunluluk onlar için. Teslimatta eşyanın ürünün size gelmesi için doğal olarak.
Hepsiburada sitesinden aldım :) kargo ücreti 4,55 kargonun parasını vercem sadece yani :D yanlış bişey yapmak istemiyorum o yüzden kafanı ağrıttım biraz bilmemek ayıp değil sonuçta :) Ya bide o parayı normal kredi kartının bankasına gidip diğer borçlarla beraber ödesekte oluyor dimi
Tamamdır güzel site hepsiburada. 20 tl ürün 4,5 tl kargo. 24,5 tl kredi kartından çekilecek. Ev adresin belliyse evine kargolanacaktır. Sipariş takibini yap. Rica ederim ne demek yıllardır bu işlerle uğraşıyorum :) İstediğini sorabilirsin. İstediğin zaman sorun yok.
Zaten kredi kartına yansıyacak eğer ekstre tarihinden önce aldıysan ekstre tarihinde borç gözükür. İster internet bankacılığı ister eve gelen ekstre faturasından görebilirsin. Öyle olursa diğer borçlarınla birlikte ödeyeceksin zaten :)
Ekstre tarihinden sonra harcama yaptıysan bir sonraki ay ödersin ora da sıkıntı değil daha ekstre tarihiniz gelmemiştir ay başıyız :) Her ayın 5'i gibi oluyor genelde şahsen benim öyle :) Rica ederim. Ne demek.
Annene mesaj ve bir kod gidecek demek. O kodu annene sorup belli surede girersen satınalma çalışır , giremezsen olasılıkla site o kart numarasını bloke eder , tekrar girince kabu etmez
Canım son sorum daha şimdi aldıığım ürün 20 tl kredi kartıyla aldım tamam ee sonra kargo gelince kargoya ürünün yani 20 tl yi hemde kargonun kargo parasını mı vericem