Uzayla ilgili bir şey keşfetmek için, insanlar önce optik fiziği, sonra mercek inşa etmek için malzeme bilimi, teleskop için mekanik çalışıyorlar. Yetmiyor, baktığın yıldınızın uzaklığını, parlaklığını hesaplamak için inanılmaz matematik bilmek zorundasın. Bitmiyor, daha iyi ölçüm almak için ışık parlaklığı ölçen gereçler yapılıyor vs vs. En sonu, adamlar 10 milyar dolarlık teleskop yolluyor uzaya.
Sen de bununla ilgili bir soru soruyorsun.
Sonra bi bakıyorsun, biri geliyor "işte allahın kerameti, kuranda şöyle yazmıştı zaten" deyip, engin birikimini paylaşıyor.
Merak ediyorum, bir tarafta yüzlerce yıllık, binlerce insanın eneğiyle elde edilmiş teknik ve bilimsel bilgi/veri birikimi var; öte yanda bunları 2 dk'a dine bağlayan tipler.
İnsan emeğinin hiç mi hakkı yok sizde? Merak ediyorum, nasıl hiç utanmadan böyle cevaplar verebiliyorsunuz? Nasıl bir özgüven bu?
Sen de bununla ilgili bir soru soruyorsun.
Sonra bi bakıyorsun, biri geliyor "işte allahın kerameti, kuranda şöyle yazmıştı zaten" deyip, engin birikimini paylaşıyor.
Merak ediyorum, bir tarafta yüzlerce yıllık, binlerce insanın eneğiyle elde edilmiş teknik ve bilimsel bilgi/veri birikimi var; öte yanda bunları 2 dk'a dine bağlayan tipler.
İnsan emeğinin hiç mi hakkı yok sizde? Merak ediyorum, nasıl hiç utanmadan böyle cevaplar verebiliyorsunuz? Nasıl bir özgüven bu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
din ile bilim yanyana duramaz. doğasına ters.
fakat kuran ıcın konusursak yol ve ogretıcı kıtaptır ilk ayetı oku ile baslar . kafanın ıcınde beyın mevcut %100 kullanmıyorsun ama % 5 kullan fanta değil o. arastır sorgula türet iyileştir.
bu kıtapta 1500 sene once o zamankı bilgi birikimi ile ilgili bırsey yazılmıs zaten , ınsan aklını gleıstır ve arastır.
Emeği çöpe atmakla bunun alakası yok bilim insanlarının emeklerini çöpe atan da yok utanmadan cevaplar veren sizlersiniz çünkü siz Allah'ın gücünü kudretini sorgulayacak kadar ahlâksızsınız
Allahın gücü kudretini sorgulamıyorum, varlığını sorguluyorum.
Benzer şeyler
Ahşaksızlık, akıl ile sorgulamak mı?
Akıl mı?
Akıl tabii. Akıl sorgular. Bu taş niye düşüyor yere? Eğer tanrı varsa neden göremiyoruz?
Akıl öğrenmek, anlamak ister, kavramak ister. Olayları sorgulamadan bunu yapamaz.
Haksız mıyım?
Çünkü akıllara bu yerleşmiş ve kimse lütfedip geniş perspektiften bakamıyor. Maalesef böyleler.
Valla, hafi üşeniyorlar, öğrenmeye niyetleri yok, anlarım. Ama yorum yapmaya utanırdım ben olsam.
Yine karşıma çıktın ya ne diyim ben 🤦♀️
Keşke ben de tanıyabilseydim 🤔
Her seferinde tanıyamıyosun zaten
bunlar kuranda yazıyor çünkü araştırın az
Nolur "sarkazm yapıyorum" de
dinle sarkazm olmaz allah çarpar
Jefkıekf, tamam, mesajı aldım. Rahatladım