link
Nitrojen nedir? Ne işe yarar? Nerelerde kullanılır? Nerelerden temin edilir?
link
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer hakikaten ya, bukadar olmayın be kardeşim..
biraz okuyun biraz araştırın, biraz mantık kullanın.
200 yıl demişsin ya 1800 lü yıllarda insanlar ne yapıyordu biliyor musun. o yıllarda insanlar suyun neden oluştuğunu bilmiyorlardı (hoş hidrojeni ve oksijeni bildiğini de sanmıyorum ya),
azotu nereden bilecekler. sıvı azotu nasıl vereceksin damarlara donmayacak mı 10cm sonrasına nasıl yollayacaksın sıvı azotu.. siz böyle kulaktan dolma hurafelerle devam edin, okuyup araştırmayın. böyle yerlerde sorun belki cevaplayan olur.. araştır biraz, araştır
şunu söylim, senin nitrojen dediğin; bildiğin hava (soluduğun havanın %70' i. yani azot azotun latincesi..
1. si bilmedigim şeyi soruyorum
2. si 200 yıl önce insanlar teknolojiden yoksundu demişsin ama ben dirilen var diye bişey demedim
3. sü eger eski zamanda teknoloji yoksa bana piramitler nasıl yapıldı onu anlatırmısın şimdi sen dersin onlar çok eski o zaman elektrik nasıl bulundu?
4. sü tekrar söylüyorum burası bildigim kadarıyla soru ve cevap sitesi dolayısıyla kolay yada zor soru sormak herkesin hakkı sanırım bu şiddet ve hiddet neden?
5 si bu soruda kızılacak taraf göremedim ben ya siz?
kızmadım beni yanlış anlamayın, ülkece afyonlanıp düşünme yetimiz frenleniyor. ben ona veryansın ediyorum..
200 yıl konusunda biraz saçmaladım kabul ediyorum:-)
diriltme konusuna gelince; evet öyle bir olay var. ama bunu sıvı azot ile değil, bir çeşit tuzlu su solisyonu ile gerçekleştirmişler. olaydan birkaç dakika sonra köpeği tekrar canlandırmışlar(!) ama unutmayalım ki ''veren de alan da O dur.''
piramitler hakkında çok ekstrem bir teorim var.. burada açıklarsam beni deli sanacaklardır.
Bir de otomobillerin performansını arttırmak amaçlı kullanılıyordu galiba NOS Nitrous Oxide System
Behsettiğin olay cryonics dedikleri şey galiba, bir ara ilgim vardı, araştırınca huylandım biraz :) Metallica'nın şu şarkısı da bu olaydan bahsediyor galiba
öyle değilse eğer kusura bakmasın metallica hayranları :)
Cevap
5Cevap
nitrojen türkçesi kötü olan insanların bi tarafından uydurduğu bir isimdir. ingilizce nitrogen kelimesinden gelmektedir. tükrçesi azottur. bildiğin azot! insanları diriltmekte kullanılmaz. ancak sıvı azot sıcaklığı 77 K dir. yani yaklaşık -196 C derecedir. Böylece birşeyleri bozulmadan saklamak için dondurucu olarak kullanılabilir.
öyle her okuduğuna sazan gibi atlama. insanları diriltme işlemi diye birşey yok. bugüne kadar da kimse diriltilmedi. ama öyle fantezileri olanlar var. kendini dondurup ilerde diriltme teknolojisi çıkarsa beni diriltin diye. ama bugüne kadar kendini donduran oldu mu bilmiyorum.
link
Bütün aradığın şeyler bu linkte..Bu kadar basit olmayın ya..
Yani sankıcası yokta böyle sırf puan artsın laf olsun diyede soru sormayın lütfen
Hadi bakalım öyle olsun...Yumuşadım şimdi.
Sıvı nitrojen ile işlemci soğutuluyor.. Böyle vakalar var..
Gazdır. Araba lastiklerinde kullanılır.
Arabamın lastiklerine basıyorum ben bunu..
Nitrojen denilenşey Azot gazıdır
kim dirilmiş damarlarında nitrojenle? elvis mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar