Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3-4 hafta önce sporcu bir arkadaşımın göbeğimi indireceği tavsiyesi üzerine :( Günde 3 kere üst üste idrar söktürücü olan Desal içtim ki ödem atayım diye. Fakat bende onda oluşan etkiler olmadı. Sık sık tuvalete çıkacağımı söylemişti, ben 3 kere falan çıktım, o da baya şaşırdı dakika başı çıkılıyormuş içildiği andan itibaren. Fakat şöyle bir şey var; benim adetim gecikti, yaklaşık bir 9 gün kadar oldu bugün itibari ile. Desal ile alakası olabilir mi? Arkadaşa sordum, "bende böyle bir şey olmadı" dedi. İnternetten de alakalı bir durum bulamadım. Desal ne için kullanılır? İdrar söktürmesi gerekmiyor muydu? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Desal
Güncellemeler
+1 yıl
bilen yok mu?
Desal ne için kullanılır, Desal nasıl kullanılmalı?
Desal, diüretiktir yani idrar sökücü bir ilaçtır. Böbreklerin idrar atım işlevini hızlandırıp vücuttan kolayca arındırılmasını sağlar. Fakat Desal idrar söktürücü olarak kullanılırken suyla beraber tuz da atılmasına neden olur, bu da vücutta tuz eksikliğine neden olur. Desal gibi idrar söktürücü ilaçların fazla kullanımı, doktor reçetesi dışında kullanımı aslında çok sakıncalıdır. Desal ancak:
- Vücutta sıvı birikmesine yol açan bir hastalık varsa, - Böbrek yetmezliği gibi vücudun su tutmasını direkt etkileyen bir hastalık varsa, - Vücutta idrar atımını zorlaştıran bir durum varsa, - Vücuda sıvı alımının devam ettirilmesi gereken durumlarda Desal reçete edilmektedir.
Desal nasıl kullanılmalı?
Desal gibi idrar söktürücü bir ilacın üst üste kullanılması son derece sakıncalıdır. Doktorun reçete etmesi ve tarif ettiği şekilde kullanılması gerekir. Aksi halde aşağıda belirttiğim etkilerin görülmesi muhtemeldir.
Desal yan etkileri nelerdir?
- Tansiyon düşüklüğü, - Aşırı sıvı kaybı, - Sıvı elektrolit dengesizliği, - Ciltte döküntüler ve kaşıntı, - Kol ve bacaklarda içi su dolu kabarcıklar, - Gözlerde şişlik ve aşırı duyarlılık, - Ciltte kızarıklıklar doktora bildirilmesi gereken yan etkilerdir.
Desal, adet gecikmesine direkt olarak etki etmemiş olabilir fakat yukarıda belirttiğim yan etkiler adet gecikmesini de açıklayabilir. Siz en yakın zamanda bir doktora görünün.
Diüretikler tehlikelidir , öncelikle gerçekten vücutta hücrelerarası ortamda su birikmiş olmalıdır. Bu yoksa hücrelerin doğal suyunu çeker ve hiç bir alakası olmadığı halde zayıflayayım derken buruş buruş kurumuş anneanne tadında bir cildin oluşur.
Kilo verecekseniz az ve sık yiyin , ek olarak da aldığınız kaloriden fazlasını yakacak işler yapın.
Boyle dibi delinen torba gibi su kaybı ile zayıflamayı düşünmek sadece tembelliğie kılıf uydurmaktır , mantıklı ve tıbbi değildir.
10
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
içmedeki amaç kalıcı zayıflık değildi zaten. sadece bir sonraki günü kurtarmak amaçlı göbeğimin küçülmesiydi o kdr. yksa zayıflama konusunda işe yaramadığını biliyorum. bunun yan etkisi olarak adete etki ediyor mu bunu sormuştum?
Buna en iyi cevabı bir jinekolog verebilir ki dalım bu değil. Ancak genel olarak soyleyebileceğim; farkında olmadan atmaya çalıştığın su miktarı ya hücrelerindeki doğal suyu ya da kanındaki doğal su miktarını değiştirir ve olasılıkla adetini de etkiler , zira kanamayı sürükleyecek sıvı bulmaya çalışır vücudun.
Sen su atarken su da içmeyeceğinden , sistemi bozmuş olursun. Sporcularda diuretikler onları zayıflatmaz sadece gecici olarak ağırlıklarındaki suyu gramlar seviyesinde azaltır ve bunu da koçlar kâr sanır , oysa bu bir vücuda maç uğruna verilen zarardır
olayı kesinlikle onaylamıyorum zaten. haklısın da zarar verdim vücuduma. şu an tatildeym dolayısıyla doktora vs gidemiyorum. adet belirtileri vücudumda var yani pms yaşıyorum fakat kanama göremiyorum bu da korkutuyo biraz beni. etrafımda da tıpçı kimse yok buraya yazmak istedim.
Neden 3 tane içtiniz ki? Çok tehlikeli Desal, tok karnına 1 kez alınır. Ve 3 kez alıp nasıl tuvalete çıkamazsınız? Bol su içip (en az 2,5 litre) çıkmanız gerekir.
Çok sıvı almıyorsan Desal ile ödem atamazsın. O tür ilaçlar adeti etkilemez.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
idrar mı atamam? açıkcası o içtiğim gün litrelerce su içtim yne de tuvalete öyle dediği kdr çok çıkmadım. genelde de çok su tüketmem doğrudur belki ondan adetim gecikebilir ilacın üstüne
ben katılmıyorum adetinin az gelmesini etkileyebilir fakat geciktirmez. Adetin hormon dengesine bağlı bir olay vücutta sıvı yok birde biz kanamayalım diye bir durum bana mantıklı gelmiyor.
Ödemi doğal yolla da atabilirsiniz. Bitkisel ödem çayı tarifi: Vücuttan ödem atmak için bir cezvenin içerisine bir miktar mısır püskülü ekleyiniz. Daha sonra bir tatlı kaşığı biberiye ekleyiniz. Biberiye vücuttaki kan dolaşımını artırmaya yardımcı olacaktır. Sonrasında beş dal kiraz sapı ekleyiniz. Hepsi bir cezve yardımı ile güzelce kaynatın. Bu bitkisel çay tarifi günde iki kez içilecek. Bu sayede daha çok lavaboya gidince hızlı şekilde ödem atmış olacaksınız. Ödem atıcı bu çay tarifi özelikle iltihaplı hastalar içinde çok faydalı olacaktır. Kollarda ve bacaklarda yer alan ödemler den kurtulmuş olacaksınız. Bu çay tarifini on sekiz yaşından büyük olan herkes çok rahat bir şekilde uygundur.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İdrar söktürücü özelliği var, ödemli yerlerdeki fazla sıvıya etki eder
vücuttaki toksinleri ve ödemi atsın incelelim diye. o sporcu spor müsabakalarından önce antrenörleri içirirmiş ona etki edermiş fazla suyu atmak için yani. ya neyse sorumun cevabı yoksa bu kdr.
En İyi Cevaplar