Hiç bir tarikata veya cemaate bağlı değilim. Girmek istedim bir ara bazı şeylerden dolayı mantığıma yatmayan şeyler oldu o yüzden girmedim. Tarikata bağlı olanların bunda çok etkisi var tabi. bir mürşidi çok fazla sevmek bana yanlış geliyor. Saygı duyarsın Allah razı olsun dersin fakat canım hocam ciğerim hocam demek bilemiyorum. SAnki peygamber efendimiz (sav) den daha fazla anılıyor gibi geliyor. Aslında bu soruyu bu düşüncelerimi yıkmak mantıklı bir açıklama beklediğim içn soruyorum. Mesela bana mürşidi düşünerek rabıta yapmak da yanlış geliyor. Direk ölüm rabıtası yaparım ama bir bayanın bir erkeği düşünmesi bilemiyorum mantığım kabul etmtiyor.
Cevabın nedir?
bak kardeşim. tarikat aslen kötü birşey değildir. FAKAT günümüzde tarikatların bir tanesi hariç (ismini vermek istemiyorum) hepsi sapkındır.
Çünkü aynen senin dediğin gibi şeyhlerini herşeyden üstün tutarlar.
Tamam tarikatın lideri yol gösterendir hocadır saygı duyulur sevgi olur fakat abartılmaz.
Hz. İbrahim (a. s.) ateşe atılırken Cebrail (a. s.) onu tam ateşe düşmeden önce havada iken koltuklarından yakalar ve "Allah buyurdu istersen seni bu ateşten kurtaracağım" der. Hz. İbrahim'in cevabı bize herşeyin özünü anlatmaktadır: "Sen bırak, BANA YALNIZ ALLAH YETER".
Bir Peygamber Allah ile arasına Cebrail'i bile sokmuyor ise, Bizimle Allah-u Teala arasına kimse giremez...
Sana öğretir ama seninle Allah arasına giremez. Bunu unutma84 Yorumla
Soran+1 yılAynı düşüncedeyim ama hangi tarikat olduğunu söyleyebilir misiniz. Sonra yorum siliniyorsa eğer silersiniz. Bir de şu var ki hııı sen benm tarikatımdan değilsin deyip onu müslüman olarak görmüyorlar kendilerini cennetlik karsısındakini cehennemlik olarak görüyorlar fıttırıyorum
- +1 yıl
şu an zamanın alimi o bahsettiğim tarikatın şeyhi. tarikat demekte yanlıştır onlara iftira olur. beni mazur gör hata etmişim. aslen bir cemaat yani topluluk. bilgi fikir ve dini hususları paylaşmak için bir topluluk. zaten yüzüne baktığında anlarsın. Mahmut Ustaosmanoğlu'dur müceddid'in adı. videoları felan vardır izlerseniz görürsünüz. Allah dostlarının yüzü ay gibi parlar.
Ayrıca o kendinden başkasını ötekileştirenler aynı birer ticaret firması gibidir. rakip istemezler. Bu da bize amaçlarının Allah rızası değil cep doldurmak olduğunu gösterir.
Soran+1 yılİsmailağa cemaati yani bana da o daha yakın geliyor ama bugn cübbeli ahmet hocanın bir kaç videosunu buldum o yüzden neyse dedim kalayım ben böyle cemaatisz tarikatsiz. Sadece sohbetlerinden faydalanayım yetrli
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle dinine bu denli bağlı bulunduğun ve delalete düşmekten korktuğun için sana teşekkür ederim. Sorununa gelirsek; Allah'ın yollamış olduğu İslam dininin yayılması ve daha iyi anlaşılması açısından tarikatlar paha biçilemez. Tarikat mürşidine beslenen sevginin meali şudur; Allah'ı, peygamberi, dini ve kitabı daha iyi anlamakta Allah adına yardımda bulunduğu için sevmektir. Ona şükranlarını sunmaktır. Ona sahip olduğu maneviyat ve din bilgisi için saygı duymaktır. Oraya gelebilmek kolay değil. Düşün ki kaç hatim indirdi, kaç kez tekrar ede ede hafız oldu, her konuya ait ayeti nasıl kafasına kaydetti. Mahsuru yoksa hangi tarikatı düşündüğünü sorabilir miyim?
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun kardeşim. Gerçekten yanlışa düşmekten korkuyorm. Allah'a daha da yakın olmak daha da hissetmek için bağlanmayı istiyorm ama hep yanlışlar görüyorm yani mantığım kabullenmiyo. Veya insanların bu denli yüceltmesi hoşuma gitmiyo. Tarikat kesinlikle güzel oraya sıkıca tutunmak lazım yalnız korkuyorm ben Allah'a daha da yakın olmak isterken bir günah bir şirk işlerim bilmeden diye. Mahmut efendi hazretlerini düşünüyorum intenetten bir kaç arkdaşım oraya bağlı çünkü o şekilde aklıma geldi zatn
- +1 yıl
Kalbim temiz. Allah biliyor ki gönlümden Mahmut Efendi hazretlerinin tarikatı geçti. Bir bayan olarak tarikatta yer alınabilecek en iyi oluşumdur İsmail Ağa Camii. Allah yolunuzu açık etsin.
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Tarikat liderlerinin konuşmasını dinler o konuşmadan bilgiler öğrenmeye çalışırsın bu ölçüde ben saygı duyarım
Ama tarikat liderleri insanları kendi müritleri yapıyor ve istedikleri gibi kullanıyor kaç tarikat lideri Onu dinleyen insana açın kitabı okuyun size ne demek istiyor kendi mantığınız ve duygularınızla dine yönelin beni de anlamadığınız yerler de yardımcı bir şahis olarak görün der bunu diyen tarikat lideri hiç görmedim
İnsanlar dini sorgulamak yerine direk başka ağızlardan öğreniyor bana göre yanlıştır
Bir lider çıkar yukarıda yazdığımı yapar o zaman saygım sonsuz olur03 Yorumla- +1 yıl
Bunu yapanlar da var elbet
Soran+1 yılevet bende öyle bir yer arıyorum da herkes her birine bişey diyo
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılBanna da oyle geliyor..
yengem menzile bagli htta sebde baglan gibisinden bisey dedi.. kadin Almanya da yasarken bile vekillerle buraya baglanmis... bilmiyorum ne kadar dogru.. zikirr vird rabita yapiyor.. denk geldimm.. bana da garip geliyor... adiyamana gidecegiz hatta.. munasiip bir zamanda. bu arada o seyh ddikleri kkisi gerceekten yardim ediyormus... Allah a yaklasman da..
ummarim dogrusunu bulursun.02 Yorumla
Soran+1 yılinşaAllah kardeşim. Menzile genellikle çok iyi diyorlar iyice öğren yengenden her şeyi senin yakınında var en azından yardımcı olur her düşüncene
- +1 yıl
Aynen dogru.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
25Cevap
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılTarikatlar cemaatler yıllardır bu gerçekle imaj kaybına uğradı. Evet Gülen cemaatinde Peygamberin adından çok Hoca Efendi sözü çok geçer. Daha birçok tarikatta Şeyh bilmem kim bilmem kim hoca yok bilmem tövbe alma falan gibi uygulamalar var. İnsanları bir kişiye bağlayarak tarikatların devamlılığı sağlanırken dini yörüngeden çıktığı pek umurda olmuyor. Herkes kendi tarikatının liderini evliyaullahtan sayıyor. Binlerce evliya var bu tanıma göre. Doğru tarikat yani türkçe manasıyla yol tevazu sahibi perde arkasında duran insanların yoludur. Kendini öne atıp şeyh ilan edip el etek öptüren adamlar zaten üç beş yıla mesih mehdi peygamber diye çıkıyor çıkmasa bile o saygıyı görmek istiyor vecahil kesimlerdende bu saygıya yakın bir etki görüyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak böyle işte. demek istediklerim tam olarak böyle. ben evet bir yere bağlanmak istiyorum ama her tarikatında bir yanlışı var bu yanlışı kabullenemiyorm. İsim vermicem ama bir hoca şeyhinin elini öpüyor saygıdan hürmetten eyvAlllah ama bana ters geliyor. Yüceltiyorlar böyle şefaat et bana diyorlar. el etek öpmek uf ne biliyim ters ya bana
- +1 yıl
Sen samimi dindar ol bağnazlıktan tutuculuktan uzak ol hoşgörü ilkesini unutma o zaman zaten yol da yani bir tarikatta sayılırsın. Müslümanlık Hristiyanlık gibi değil ki Allahla kul arasında bir aracı girsin. Elbette ki kanaat önderleri vardır toplumda ama dediğim gibi bu liderler arkaplanda durdukça ne kadar doğru adamlar olduklarını belli ederler.
Elli türlü tarikat var. Bunları seçerken Allah ve peygamberine yani kuran ve sünnete ne kadar uyuyorlar. Insanlara faydası var mı. Yetimleri düşünuyor mu?
Bu konulara dikkat et yeter. Tasavvuf Mevlanaları, Yunus Emre leri, Abdulkadir Geylanileri, Somuncu baabları yetistiren bir yoldur.
rabıta olayını anlatmak biraz vakit alır.
Ama benim araştırıp 20 küsür cemaatten titizlikle seçtiğim Yahyalı yani Ali Ramazan Dinç Efendininki. Ben rüyamda efendimizi görup bu yola girdim.
Hayatımı değistiren, namazıma huşu katan, bir yer.00 Yorumla
+1 yılMürşidi cinsiyetiyle değil maneviyatıyla düşünüyorsun..
Mürşidi çok sevmenin nesi kötü olabilir?
Uzun meseleler bunlar.. seyri sülük yolculuğunda tek başına gittiğinde şeytanın maskarası olursun.. bir mürşidi kamile bağlanmadan onun yönlendirdiği yolu takip etmeden bu yolculuğu sağ salim tamamlamak zor.
Çünkü mürşidi kamil de bu yolu başkasının vesilesiyle bu yolu bitirmiş dönmüş.. bu yolda şeytani vesveselerden kurtulmak için tek başına yapman sıkıntılı olabiliyor..
Geçmişte Allah dostu diye nitelendirdiğimiz çoğu zat bu yolculuğu yapmıştır.. usule riayet etmezsen vesvese kaçınılmaz olur.110 Yorumla
Soran+1 yılİlk önce şu cümlenden baslamak istiyorum. Kesinlikle katılmıyorum bu yolculuk hayırlısıyla hiç bir mürşid olmadan da tamamlanır Allah'ın izniyle. Öyle derseniz Mürşidi olup da yoldan çıkanları görmemiş olursunuz. Peygamerimize bağlanmak yeter elhamdülillah. Sadece daha fazla içinde olmak o maneviyatı hissetmek için çok güzel bir şey. Zaten bu yüzden girmek istedim tarikata. Ama tarikata girmeyenin de yolu hak yoldur. Mürşidi sevme konusuna gelince. Kızlar mesela mahmut efendinin fotoğrafını paylaşıp aman canım hocam aman gülüm hocam yazıyorlar. Yahu sen ilminden yararlan Allah razı olsun de mürşidin için dua et dua iste ama böyle laubalikler yanlş geliyor. Ayrıca bazıları hangi tarikat bilmiyorum mürşidinin resmini alıp ona bakarak rabıta yapıyormş. Resme bakarak olurmu hiç. Bazıları sürekli her söze başladığında mürşidim diyor ki diye başlıyor. Yahu desene peygamberimiz diyor ki diye.. Yok ilk öncelik mürşidi. Bazıları o cizgiyi aşıyor gibi bilemiyorum tabi gözlemlediğim kadar.
- +1 yıl
Mahmut efendi Resimlerin teşhirinden razı değil. bunu belirtmek isterim önce. bu yolu yanlış takip edenler tam intisap edemeyip günahlara set çekemeyenlerdir.
Mürşidi olup yoldan çıkanlar var neden peki? Usule riayet etmiyor çünkü.. tarikatsız olanlar şöyledir olmayanlar böyledir demek benim haddime değil..
Hanefi mezhebinin imamının vefatının son iki yılında nakşiye bağlandığını ve "son iki yılım olmasaydı helak olurdum" sözünü biliyor musun?
burada girmeyenlerin helak olacağını değil gerekliliğinden bahsediyor. imamı azamdan bahsediyorum.. kaynak olarak sunduğumuz hadisi şeriflerin ravisi..
Ve en büyük fıkıh alimi.. - +1 yıl
Açıklayıcı olsun diye bişey eklemek istiyorum.
Bu yolculukta (zikir bu işin ana konusu ve besleyici unsurudur) mürşidin görevi nedir biliyor musun?
Diyelimki kötü bişey yapmaya niyetlendin?
Veya Allahın razı olmadığı bir hareket fiil işleyeceksin.
Bu sırada Allahtan nida beklenmez sonuçta.
İşte burada mürşid gözünün önüne geliyor. sana gözüküyor. veya rüyana giriyor. ve sen haya ediyorsun vaz geçiyorsun. engelliyor seni...
Buna vesile oluyor.. mürşidin sana doğru yolu çiziyor..
Şimdi gelipte herşey kuranda var deyip manipüle eden arkadaşlar olabilir.
Ben de o kişiye sorarım. kuranı o kadar iyi anlasan başını secdeden kaldırmazdın.. ayetlere itikat ediyorsa o kişi eğer.
Bu yolculuk bambaşka bişey.
Bilmeyenler çamur atar. ben bu kişileri umursamam çünkü içeriğinden haberleri yok.. şirk derler.
Ama şirkin ne olduğunu bilmezler. - +1 yıl
Süleyman hilmi tunahan hz. Resmini duvara asıp seans düzenleme işi süleymancılarda varmış. duydum ben de.. bu yanlış bişey zaten.. daha başka sapkın şeyler de duydum.. ama hilmi tunahan hz. Bunlara katmak yanlıştır.. başta da dediğim gibi usulsüzlükten oluyor bunlar.
Soran+1 yılBiraz önde diğer arkadaşa da dediğim gibi tarikatın ynalışlığından bahsetmem asla. Tarikatta olanların yaptığı yanlışlar böyle düşündürüyor olabilir. Mesela son verdiğiniz örneği ilk defa duyuyorum. Rüyaya girme örneğini. Böyle olduğunu bilmiyordum. İçinde olmak lazım. Olmadığımdan bağdaştıramıyorum belkide.
Soran+1 yılKesinlikle öyle.. Sİz nereye bağlısınız peki sakıncası yoksa
- +1 yıl
Bunlar Manevi şeyler.. mahmut efendinin kerametlerine şahit olan nice müridler var.. mürşidi kamilin haleti ruhiyesine birazcık vakıf olsak neler olur neler..
Bilmediğimiz o kadar şey varki inan herşey boş ve anlamsız.
Edebe ve usule riayet...
Bu işin püf noktası bu.
Soran+1 yılRabbim doğru yoldan ayırmasın biran önce bana da nasip etsin inşAllah
- +1 yıl
Bağlı değilim. ama bundan hicap duyuyorum. bu kapıda yetiştim. içeriğini çok iyi biliyorum.
Sempatim var.. öyle diyeyim. - +1 yıl
Birgün inş sana da nasip olur.. doğru yolu bulmak için hangisi sünneti seniyyeye bağlı. taviz vermeden yaşayan cemaatler hangisi..(bireylerin yanlışı cemaatlere mal edilmesin ama ) ona bakarsak doğru yolu buluruz inş..
Gizli Üye(36-45)+1 yıltarikat kelime anlamıyla yükselen yol manası taşır bence sen daha seni yükseltecek yolu bulamamışsın mürşidler hakkında yanlış düşünüyorsun mürşid o yolda rahat yürüyebilmen için yolu aydınlatan insandır şirk derecesinde sevgiye elbetteki karşıyız ama muridin murşide ölünün yıkayıcısına teslim olduğu gibi olması gerekir rabıta konsuna gelirsek biraz araştırdığında sahihliğini göreceksin binlerce sahtekarın milyonlarca fikir kirliliğinin içinde doğrusunu bulmak çok zor dua et iste rabbim bir kapı açar bu uğurda amaç karın doyurmak kimisi çorbayla doyar kimisi pilavla kimside tatlıyı çok sever sen hangisini seviyorsan onu ye ama diğerlerini yiyenleri eleştirme kendi yediğine bak amaç karın doyurmak
11 Yorumla
Soran+1 yılEleştirmiyorum aksine kendime sorduğum soruların cevaplarını bulmaya çalışıyorum. Rabıta yanlıştır demiyorum ama farz olmadığını biliyorm.
Yanlış anlamadiysam menzilden bahsetmişsin.
Rabia da amaç vekil kılmaktır. Bir insanı sen çok üst boyutlarda göremezsiniz ama ona aracı olması ve nazar etmesi için ilgi duyabilirsiniz. Bu biraz da denizi vapurla geçmek gibi. Hangi vapurla güvenin ona binersin binmek zorunlu değildir ama binmek yolu hızlandırır. Bir bayanın düşünmesi ise niyete bulaşır niyet arinmak öldüktan sonra amelin yanlış olmaz.02 Yorumla
Soran+1 yılYok kardeşim menzilden bahsetmedim genel olarak gördüklerimi söyledim.
+1 yılO mursidi peygamber yolunda gittiği için seversin zaten sama sürekli allahı hatirlattigi için seversin asla bir peygamberlestirme yok ya da Efendimiz den fazla sevmek gibi bir düşünce Düşünsene sen mursidin sayesinde rabbini peygamberini her yönden tanıyorsun böyle bir durumda canım hocam da dersin bir tanecik hocam da dersin bu minnetterligin getirdiği bir sevgidir
06 Yorumla
Soran+1 yılBelkide dediğiniz gibidir. İçinde olmadığım için tuhaf geliyordur bana.
- +1 yıl
Mesela içinde olduğu halde bilemeyen anlayamayan insanlar vr sizin de bunu merak etmeniz doğal bence
Soran+1 yılSiz bağlı mısınız bir tarikata
- +1 yıl
Evet yukarda bir yorumda yazdıklarınızın birazina da katılıyorum reme balım bir şeyler yapmak gerçekten sapkinliga giriyor ama resim paylaşabilirsin bir insana karşı duyurulan sevgidendir bu tabi bu kişiden kişiye değişir
Soran+1 yılKişilrin yaptığı ynlışlar zaten tarikatın yanlışlığı değil tabi :)
- +1 yıl
Aynen öyle ya da Tarikatin başındakinin de değil onlar sevgi sonucu ortaya çıkan şeyler bana göre
Bir Müslümanın gerçek mürşidi ve rehberi Kur’an ve Hz. Muhammed (sav) dır
İnsanın illa da bir tarikata bir cemaate girmesi, bir şeyhe bağlanması şart değildir. "Bir tarikat şeyhine veya cemaate bağlı değilse, İslamiyeti yaşayamaz." diye iddiada bulunmak yanlıştır..09 Yorumla
Soran+1 yılEvet kesinlikle bazı tarikatlarda böyle yanlış cümleler çok kullanılıyor lakin o kadar ilme sahip olan insanlar onlarda neden böyle yanlışlar yapabilirler acaba ben mi yanlış üşünüyorum diye de kendime sormadan edemiyorm
Soran+1 yılAllah razı olsun bu yoldan şaşırtmasın Rabbim
- +1 yıl
Bağlı olduğunuz Bir mezhebiniz var mı @citadel
Soran+1 yılYok kardeşim şefaati inkar etmiyor Allah muhafaza nasıl anlatayım bilemiyorum ama şeyhlerin şefaat etmesi hakkında konuşmaları var. Peygamberimiz bile kızına seni ben kurtaramam Fatıma diyorken şeyhler nasıl olurda siz cennetliksiniz diyobiliyor diye kızıyor. Teymiye hakkında konuşmalarından dinlediğim teymiye de masum değildir konusmasını dinlemiştim o yüzden bilemicem kardeşim. Nureddin hoca bazı şeyhlere kızdığı için çamur atıyor bazıları Allah affetsin
Soran+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=CjU1l1hTUIQ bnu da dinleyin inşAllah kafam benimde çok karşıyor böyle şeyler duyunca ama Allah için çok feyz aldığım bir hoca
Soran+1 yılYok bir hocaya bağlı kalmıyorum tabiki Cübbeli hoca İhsan hoca gibi hocalarımızın da sohetlerinden yararlanıyorum. Böyle de o ona laf atıyo diğeri ona laf atıyo bu sefer benm hocalar hakkında şüphelerim başlıyo.
+1 yılHocasına şeyhine çağırana değil! sen ALLAH'a çağırana git adı tarikat olur kurs olur vs bu bir gerçek çoğu tarikat çıkarcı. Bende hiç bir tarikata adı neyse vsvs bir yere gittiğim yok bende isterim ama burada kafama yatan tarikat yok nurettin yıldız hocann sohbetlerini tavsiye ederim.
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet son zamanlar dinlediğim hocalardan birisi ona da yanlış şeyler söylüyorlar kafam allak bullak oldu
- +1 yıl
Ne diyorlar ben hiç duymadım araştırıym
Soran+1 yılEn önemlisi teymiyeci diyorlar. Teymiyeyi seven hocadan da sevmeyenden de dinledim neyin doğru olduğuunu bilemedim.
- +1 yıl
Şimdi benimde kafam karıştı ama dediklerinin yüzde 80nını onaylasamda yüzde 20sini onaylamam.
Soran+1 yılVallahi bnmde kafam öyle karışık ki artık bütün hocaların yaşar nuri gibiler hariç sohbetlerini dinleyip feyzleniyorm. Hadislere dayanan sözlerini ele alıyorum.
- +1 yıl
Araştırcaksın başka alternatif yok takma böyle Şeyleri. Yaşar Nuri bilmiyordum kaptım :)
En doğrusunu düşünüyorsun zaten. Tarikata girenler bildiğin şirk işliyorlar her saniye. Mürşidin bir sidiğini içmedikleri kalıyor.. SAkın bu tür şeylere girme , hem böyle şeylere girmen emredilmedi sana zorunda değilsin. Bunlar yanlış şeyler. Aklın başında oku kitab araştır. İlla bunlara girmek zorunda değilsin. Uzak kalmak senin için en iyisi.
00 Yorumla
+1 yılAhir zamanın en şiddetli döneminde yalan ve fısk öyle bir hal alır ki size benim yolumdan gittiğini söyleyen ve benim sünnetimi uyguladıklarını hatta benle kan bağı olduğunu iddia eden bir topluluk ortaya çıkar. Bunlar sizi delalete sürükler ve yaptıklarıyla iyice yoldan çıkarsınız. O zamanda şunu iyi bilin ki Kuran, sünnetim ve ehl-i beytimden başka kimse sizi kurtaramaz.
12 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten de öyle ama Allah diyen insandan da nasıl kötülük bekleyebilirim diye düşünüyorum. Hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum ama bir vekile de bağlanmamız gerek diye duydum tam hatırlamıyorum öyle demişti birisi
- +1 yıl
Bu yazdığım hadistir. Ona göre oku.
+1 yılBacısı sana yolunda ve mantığında doğru olduğunu söylemek isterim, ek olarak ta "tarikat filan bunlar boş işler"... Kuran-ı Kerim var... senin rehberin odur... bir kaç tane insanın bir araya gelip biz burada din için varız, Allah'ı zikrediyoruz demesi vesaire tamamen boş beleş işler... yapman gereken şeyi zaten şüphenle ortaya koymuşsun... zaten, Tavsiyem Kuran Oku... sayg
00 Yorumla"Falancanın hatrı için bana yardım et Allahım" - Ehli Sünnete göre en azı mekruhtur , meşhur görüş BİDATDİR - eğer o kişi ölmüş ise (Sağ ise problem yok )
Direkman ölüden istemek ise - Şirktir.
Mantığın bana göre doğru yönde.10 Yorumlabunları okuyup anlaman lazım semerkand yayınlarının arifler yolunun edepleri kitabını tavsiye ederim semerkand bayilerinde bulabilirsin okumazsan anlamazsın ilk emir oku! değil mi?
00 YorumlaRabıta olayı bence de yanlış sana hak veriyorum yazdıklarında, saygı duyarsın ama fazlası olmamalı illa bir tarikat şart değil ki.
01 Yorumla
Soran+1 yılElbette şart değil. Yanlış mı deği mi bende bilmiyorum ama farz değil bunu biliyoruz en azından
Diğer konusunda 653 cevap paylaştı. kimseyi eleştirmiyorum ama neden tarikat be kardeşim allah sana boşunamı kitap göndermiş bir kulun rabbine yapması gereken herşey orda yazmıyormuda farklı kaynaklar aranıyor
05 Yorumla
Soran+1 yılBöyle düşünmen normal kardeşim baslarda bende tarikat denince bir ürperirdim o zaman uzaktım biraz Rabbim o günlerimi affetsin. Allah'a yakınlaştıkça kuran okudukça peygamberimize benzemeye çalıştıkça daha da fazlasını yapmak istiyorsun kalbin ferahlıyor adeta. Ve ahireti daha fazla düşünmeye başlıyorsun ve birine bağlanıp yolunu kolaylaştırmak istiyorsun. kötü bişey değil tarikat insan Allah askı rızası için daha fazla maneviyt kazanmak istiyor ve bunun en güzel yeri orası
Soran+1 yılHa işte bende tam o yüzden duraksıyorum. Bağlanamıyorum bir yere
+1 yılBağlanmak istediğin yol sana, Ayet ve Hadis dışında bir emir veriyorsa terketmelisin, eğer Ayet ve Hadislerin dışına çıkmıyorsa sımsıkı sarıl derim arkadaşım
02 Yorumla
Soran+1 yılOnu da içine girmeden bilemiyoruz sanıırm. Ben girmek istiyorum ama çekincelerim var. Eğer yanlış bir yere bağlanırsam kalbim körerir ve onların ddikleri doğru gelir diye endişeleniyorum.
- +1 yıl
Benim tavsiyem nakşibendi tarikatına git
Ulan bu tarikat kafalari ne zaman biticek arkadas kuranda demiyomu ben size sah damarinizdan daha yakinim diye siz ne diye elin adamini Tanri ile aranıza sokarsiniz ki?
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah ile arama birini sokmak değil bunu yapmak istemem zaten sadece o maneviyatı hissetmek istiyorm
- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıltarikat ve tasavvufdan uzak dur, islamdan ayrı bir din
04 Yorumla
Soran+1 yılO kadar da değil.
- +1 yıl
çok daha fazlası,
- +1 yıl
cübbeli idrar yaz google
Soran+1 yılTamam bakıyorm
- Diğer konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılKendi kişisel görüşüm olarak yazıyorum;
Tarikattır, mezheptir bunların dinde yeri yok.
İslam insanları bir yaparken bunlar ötekileştiriyor.10 Yorumla ben pek cok tarikata dernege uye oldum girizgah oldum. kafaniza ne takiliyor?
00 Yorumla
+1 yılEn som. fernandese demistik tarikat kur muridin olak. Oda gitti ya la
10 Yorumla
+1 yılbu işler abaza adamların uydurduğu yrak kürek işler:)) namazını kıl yeter
00 Yorumla
+1 yılKuran oku ve yüce rabdan sana karsina gercek bir kamili mürsid cikarmasi icin dua et
00 Yorumla
+1 yılSenin gibi düşünüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılHangi hocanın doğru konuştuğunu bilemiyorum artık Nureddin Yıldız çok mantıklı geliyor ama ona da çamur atıyorlar
Ooo tarikat kafası alırım bir dal
10 YorumlaMenzil var bildiğim :)
00 Yorumla
+1 yılDoğru olanida vardır elbet misal mevlana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmiyorum valla exper alıp çıkıcam
10 YorumlaAteisti sev :)
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı