Bu kadar pahalı hafif kalır ben Avusturya'da yaşıyorum , 1 aylık maaş ile alınabilen bir telefon , Türkiye'de 35 bin TL öhhhh Allah yardımcınız olsun Türkiye umarım bir gün bu bok çukurundan çıkabilirsiniz
İPhone 13 pro Max Türkiye'de neden bu kadar pahalı?
Yani birinci sebep vergi. İkincisi bir dolar 14,73 tl şu an. Ve Türkiyede maaşlar Rusya ve Çindeki gibi düşük dolar karşılığı veriyor.
Sen orada aylık 1000-1500 dolar alıyorsun asgari ücret olarak. Biz şu an yaklaşık 289 dolar alıyoruz.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
14 milyar lira vergi şaka mı bu , resmen soygun , haraç kesmişler bu vergi olamaz yuh kimse itiraz etmiyor mu ya bin TL bile yüksek bir vergi iken 14 binden bahsediyoruz
Bak şu 3 videoyu izle. Bunlar klasik akp seçmenleri. Ve bu ülke Akp gibi bir partiyi %50 üstü bir oyla 20 sene boyunca seçti. Böyle bir ülkeden ses çıkmaz.
Ha ben Akpli değilim. Ama bu halka Akp müstahak. 2023 yılında ben Muharrem İnceye oy vereceğim. 2023'te gene Erdoğan seçiliyorsa gidip Akpye oy vereceğim. Sebep: Eğer 2023 te gene Akp seçiliyorsa 2023'ten sonraki seçimlerde Bu millet daha çok çile çeksin diye bende Akpye oy vermeye başlayacağım.
Kimse ağlanıp sızlanmasın şu an. 2018 yılında seçim zamanı Muharrem İnce bas bas bağırdı dolar 8-10 tlyi görecek ( o zaman 4,5 tl idi) ekonomi batacak dedi. Kimse dinlemedi. Herkesin aklı bir karış havadaydı.
Şimdi bana gelmiş bir tane Akpye eskiden oy vermiş bir işçi, ellerim kırılsaydı da Akp'ye oy vermesiydim diyor. Çocuğum et istedi alamadım diyor. Ziktirsin gitsin, gram acıyorsam şerefsizim; beter olsunlar. Ve işin en ilginci diyor ki; geçinebilsek zaten oy vereceğiz diyor.
Bu halk oy verirken eğitim, adalet, ekonomi, dış politika gibi şeyleri değerlendirip büyük bir devletin vatandaşı olarak oy kullanma bilincini bilmez. Seçim zamanı köpeğe kemik atar gibi makarna atarlar bu koyunlar da gidip oy verir Akpye. Akp 2023'e kadar sadece market fiyatlarını düzeltsin bu koyunlar gene gider Akp'ye oy verir.
Bu yüzden bu ülkede ne yaparsan yap ses çıkmaz. Akpye oy vermeyen senin benim gibi adamlar ses çıkar. Bize de terörist demeye kalkarlar. Onlardan değilsen teröristsin onlara göre çünkü.
Mesele telefon değil ki aslında alım gücü zayıf fazla zayıf yani bir araç bile türküde aşırı pahalı şöyle düşün burada ergen velet bile çok rahat bir şekilde araç alabiliyor , et alabiliyor , alim gücü iyi asgari ucretli çalışan zaten yok burada benim aylık 10 bin Euro'ya geliyor Türkiye'de bu para kral yapıyor , çok kötü gerçekten durum