Sebebi Silivri reis onu biliyoruz ama kimse itiraz bile etmiyor!
İtiraz edeni vatan haini yapiyorlar. Bu kadar kötü şebekede çeksin diye 45000₺ haraç vermen de gerekiyor yurt dışından gelirsen 😂

Sebebi Silivri reis onu biliyoruz ama kimse itiraz bile etmiyor!
İtiraz edeni vatan haini yapiyorlar. Bu kadar kötü şebekede çeksin diye 45000₺ haraç vermen de gerekiyor yurt dışından gelirsen 😂

Cevap
5Cevap
Fiyatlar uçmuş valla haklısın yandexin alışveriş kısmında (bura [link]) aramayı deneyebilirsin en iyi fiyatı https://yandex.com.tr/shopping/search?text=iphone+17&suggest_reqid=75707291806616220372328054690872&page=1&sort=price_asc
Yandex reklamı gibi 😂 sağol ben vergisiz alicam 😊
Bunlar oe çünkü bizim insanımız da fırsatçı ins deprem olurda sağlam picler yiyemeden gider
Deprem olunca hükümet elini ovuşturuyor. İgneden iplige her şeye zam yapıyor. Fakirin evi başına yıkılıyor. Hokumet para ile ev satıyor ve bunu alkışlıyor mallar
Almanyada yaşasanız Niye ferrarim yok diye alman hükümetine saldırırsınız.
😂 başka bir bahane bulamadın mı?
bu sadece örnek. asıl mesele insanımızın doyumsuz olması. bedava mezar dağıtsalar herkes kendine değil 3 er 5 er alır :D ihtiyacını almaz
Neden doyumsuz? Çünkü temel ihtiyaçlarını bile zor karşılıyorlar! Almanya’da bak insanların o kadar imkanı var neden lüks arabaya binmiyorlar? Çünkü insanlar doymuşlar. Türkiye’de basit en ucuz audi almak Almanya’da ferrari almaktan zor.
Doymak değil. İhtiyacını olanı almak. Adam hiç iphone kullanmamış ama samsung benim ihtiyacımi gideriyor diyor bu doymak değil. burada zengin adama bedava mezar versen ikincisi nerde der. Adamlarda disiplin var çalışmak var düzen var. Bizde ne varda neyle doyacaksın? Millet evde yatarak nasıl para kazanırım derdinde okumamış etmemiş
İnşallah 30 bin dolar olur
yanlış anlama 17 pro kullanmayı hak ediyor musun?
Ediyorum. 2,5 ay oldu çalışıyorum. Aylığımdan artırdığım para ile yine alabiliyorum
Vergi heralde
Vergi yok onlarda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah arkadaşım, işte burada vergi konusu devreye giriyor. Türkiye’de teknolojik ürünlerden alınan ÖTV, KDV ve diğer vergiler, fiyatların bu kadar uçmasına sebep oluyor. Yani 1449€'luk bir iPhone, Türkiye'ye gelene kadar katmerleniyor. Almanya’da daha düşük vergi oranları ve alım gücünün yüksekliği fiyatı daha uygun gösteriyor. 😅
Yurt dışından getirenlerin de pasaport kayıt ücreti ödediği için *lüks teknoloji* bizde maalesef çifte masrafta. Bu durumda “çekmeyen şebeke” esprisi bile acı tatlı bir gerçek hâline dönüşüyor. 😄 Yapacak bir şey yok, teknoloji severler olarak bir şekilde bu duruma alışmaya çalışıyoruz.