Dün biti adetim gittim gusul. aldim sonra sahurda tvlt giderken günlük ped kullaniyorum ve böyle sarı kahve akinti vardi ama tam kahvede degil daha cok sariya gidiyo ama simdi bilemiyorum normal akinti mi adetimin devami mi? Napcam ya okadar sinirlendim ki bitmişti anlamiyorum dedigim gibi daha cok sari öyle kahve degil ama orucum bozulmus mu simdi?
Ve kuran dinlenmez mi? Lütfb yardm edin acil
Ve kuran dinlenmez mi? Lütfb yardm edin acil
Güncellemeler
+1 yıl
Offfff delricem ama ya
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
10 günden sonrası özür sayılır. Adetli olsands oruç tutabilirsin. Kahverengiyse akıntın bugün sondur zaten yarın tutarsın
6 gundu bugun 7 ama kan gibi defil ya kahve bile değil
adetliyken oruc olmaz
@FatihSoruyor12345 adet bitti dun dus aldim 1 dsmla bundan geldi. Bu normal akinti mi yoksa adetmi bilmiyorum
www.google.com/.../normal-hayiz-gunlerinden-once-veya-sonra-da-leke-goren-kadin-nasil-davranmalidir%3famp
güvenilir site
@FatihSoruyor12345 tsk
Orucunu tut oruç bittikten sonra 1 gün oruç tutman gerekiyor bilerek bozmadıgın için bilerek bozsaydın 60+1 tutman gerekiyordu
Ama bozuldu mu Şu an anlamiyorum? Kan değilki
Vücuttan herhangi bir şey çıkması kusmada dahil
Adetin bittiyse sonradan gelen kan özür kanıdır orucunu bozmaz..
Kuran okzyup dinlmk caizmi
Adetin bittiyse okuyup dinlemende sakınca olmaz.
içinde kalanların vajinal akıntıyla dışarı atılması gibi duruyor. araştırmak lazım
Napcam ya
araştırdım. diyanet açıklamış. adetten sayılıyormuş
cok hafif 1 damla
1 damla da olsa gelmiş sonuçta. orucunu boz :(
Moralm bozuldu. Kan degilde. sari oldugu icin emin degilim adet oldugundan ama yinede kaza ederim. O yuzden tutucam devam , aksam gusul alirim yine
adet kanı değil ona hemfikiriz. ama diyanet kanın nereden geleceğini her seferinde tespit edemeyeceğinden böyle saymış bence
Cok sinirliyim gercekten saclarim cok uzun normalde bugün sacimi yikamazdim simdi sacta cikti 1 saat bunlada ugras orucumda sayilmaz belki gelde. delirme
hiç böyle olmaz mıydı adet sonrası?
Ya cok dikkat etmedim ama sanirim oluyor nadir fakat ozaman ramazan olmadigi için bukadar detayli dusunmedim
bu tür durumlara her ramazan hazır ol bence. çok moral bozma
Tesekkur ederim dogru diyosun ama oruc belki kabul olmaz onada moralm bozuldu. Aslinda annem bugunde bekle yarin tut dedi ama dinlemedim acele etim
evet annelerin var tecrübesi
Neyse artik saglik olsun kaza ederiz inshaa Allah
Allah kabul etsin
Amin seninde
Uzun sürüyo mu reglin
Genelde 1 hafta
Her sene 1 hafta borçlanmak da zor be
Evet ya
neyse iyi yanından bak. adet sonrası oluşan arzu için oruç değilsin şu an. özgürsün :D
Yok orucum bence bozulmadi normal akintidir bu
Yinede gusul alcam
Hadi bakalım. Gelmedi dimi bi daha
Yok yine dus aldim dün
Gelmiş geçmiş olsun
Saol
Oruça devam ediyorsun. İftarından sonra tekrar abdest almalısın ve yerine oruç tutmalısın.
Bu oruc. sayilmiyosa neden devam ediyorum ki
ORUCU BİLEREK BOZMANIN HÜKMÜ NEDİR?
Din İşleri Yüksek Kurulu resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, "Orucu kasten, yani mazereti olmadığı halde bilerek bozmak, Ramazan’ın hürmetine saygısızlıktır ve büyük günahtır. Hz. Peygamber (s. a. s), orucunu bu şekilde bozanların keffâret ile yükümlü olacaklarını belirtmiştir (Buhârî, Savm, 30; Hibe 20; Nafakât, 13; Keffârâtü’l-eymân, 2-4; Müslim, Sıyâm, 81). Oruç keffâreti, iki kamerî ay veya 60 gün ara vermeksizin oruç tutmaktır. Buna da gücü yetmeyen kişi, 60 fakiri bir gün ya da bir fakiri 60 gün doyurur. Bu keffâretin yanında ayrıca, tövbe edilmesi ve bozulan orucun da kazası gerekir (Merğînânî, el-Hidâye, II, 261-262)."
Sayılmayan orucun yerine oruç tutarak borcunu ödersin. Ancak bilerek yemek, içmek ve cinsel ilişkiye devam edersen o halde 60 günde cezası olur.
Öğlen ezanindan önce tekrar gusül al
Tekrar dus al