Askeri üniformalarda Göktürkçe yazısı veya kurt resmi sembolu yasak mı varsa neden var ve Göktürkun Türkiye ile ne ilgisi var?
Birisi beni bu konuda aydınlata bilir mi
Birisi beni bu konuda aydınlata bilir mi
Göktürk un Türkiye ile alasi su şekilde izah edeyim sana cumhurbaşkanligi forsunda 16 tane yıldız yer alir bunlar tarihte yer alan 16 büyük Türk devletini temsil eder. Bunlardan bir taneside Göktürklerdir tarihte önemli bir yeri vardir. Alfabesi vardir. Göktürk yazıklari vardir. Arastirabilirsin
zaten standartta öyle bir yazı ve arma yoktu da takan takıyordu bildiğim kadarıyla özel harekat ve bordo berelilerde falan takan takıyordu ama aşırı milliyetçi öge içeriyor diye birileri de bundan rahatsız oldu hdp nin başvurusu ile 2017 de TSK, kurt arması ve Göktürkçe yazıların kullanılmasını yasakladı.
Göktürkler de Türklerin atasıdır da sen suriyeli falan mısın neden hiç bilgin yok ki...
Hayır Türküm ama Türkiyede yaşamıyorum bana bunlar hakkında bilgi verilmediği için bilmiyordum
Türk tarihi diye youtube dan videolar izle bilgi sahibi olursun
Teşekkürler :))
Yasak degil takila bilir biz takiyorduk
Cevap
5Cevap
Nereden çıktı ki. Bu? Belkş brövelerde falan olma ihti ali var. Ama yazı yoktur.
Bazı askerlerin üniformalarinda görüyoruz ya omzunda Göktürce türk yazısını yasak mı normalde die sordum ve yasak olmasa bile neden Göktürkçe yani Türkiye ile ne ilgisi var
Ben hiç görmedim gök Türkçe üniformalarda. Sen nerede gördün
Arma mı diolar ne bı şey yapıştırıyorlar ya
Bence yasak değil. Hiç görmedin mi
Kim anlar ne yazıldığını
Türk yazio genelde bunuda herkes bilir
Evet
Peki yasaksa neden yasak ve bu yazıyı neden kullaniolar Göktürk ve Türiyenin ne ilgisi yani neden bu yazı
siyasi olur askeriyede siyaset yasak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?