Hz. Meryem mucizesi nasıl gerçekleşmiş olabilir sizce? Ya da Hz. İbrahim'e gösterilen mucize çok mu inanılmaz? Evet bugün kuantum fiziğinden ve çok boyutlu evrenlerimiz üzerinden gideceğiz 😎
Bugün fizikte genel olarak olarak kabul görmüş kuantum alanlar kuramından bahsedeceğim. Temelini bu reislerden bazıları atmış.Kısaca bahsetmek gerekirse evrenimizde BOŞLUK DİYE BİR ŞEY YOKTUR. Onun yerine evrenin dokusu vardır diyebiliriz. Evrenin dokusu dalgalıdır. Bu dalgalar farklı şekillerde dalgalandıkça enerji paketçikleri ortaya çıkar. Yani kuantumlar. Bu kuantumlar dalgalandıkça atom altı parçacıklar, onların da dalga boyuna göre elektronlar vs. Sonra onların dalgalarına göre atomlar vs diye gidiyor. Bizim bile dalga boyumuz var ancak gözle göremeyeceğimiz kadar küçük.
Size şimdi quantumların oluşmasının similasyonunu yapıştırıyorum..Gördüğünüz gibi enerji rastgele oluşuyor.(bu arada bu da ilginç, kaostan düzen oluşuyor 🙂)
Şimdi size bunun çalışma şeklini anlatıyorum.
SİZ BU ALANLARDA HAREKET EDİYORSUNUZ, YANİ MESELA ODADA YÜRÜRKEN SİZ DALGALARDA TEKRAR TEKRAR OLUŞUYORSUNUZ. 😂 Evet şaka değil. Sizin eskiden olduğunuz yer tekrar hava olarak titreşiyor. Şaka değil.😂😎
Şimdi size soruyorum, havada kendi kendine kaya oluşturabilir misiniz? Cevap evet ancak Haşa Allah olsaydınız.
Neden mi? Evrenimiz çok boyutlu arkadaşlar. Fiziği anlama şeklimiz 4 boyutlu evrene sıkışmış. Ve bizim bulgularımız mesela telefonda konuşmaktan ibaret örnek verecek olursam. Şimdi anladınız mı?
Evrenin veya evrenlerin tüm boyutlarının bilgisi ve onu kullanma gücü yalnızca Onu yaratanda olabilir. Biz bu boyutta algılayabildiğimiz boyuttaki fiziği anlayabiliriz sadece.
Allah yarattığı evrende yaşayan bir kişinin önünde aniden bir kaya belirtebilir. Ve bunu isterse doğaya uygun (evrenin dokusuyla) yapar isterse tamamen doğa dışı yapar.
Yani Hz. Meryem'in rahminde bir bebek kendiliğinden oluşabilir. Bu da fiziğe uygundur. Bunu biz de yaparız ancak tüm boyutlardaki tüm evrenlerin bilgisine (onun üstünde maddi bir şey varsa ona da) sahip olmalıyız (hepsi birbiriyle bağlantılı çünkü) ve onu %100 kullanmamız gerekir. Bunun imkanı yok, Sadece Allah bize bu gücü verebilir. Yani bunu yapmamız imkansız. Çünkü içinde yaşadığımız şeyin sadece algıladığımız 3. boyutunu kullanabiliyoruz. O da kısıtlı.
Yani Mucizelerden bazıları fiziğe uygun da yapılmış olabilir 😎 Yine mucize sayılır çünkü bunu ancak doğa üstü, bilmediğimiz evren üstü bir şey varsa onların bilgisine, tüm evrenlerin bilgisine sahip ve onu kullanabilen birisi yapmış olmalıdır. Çünkü bildiğimiz fiziksel her şey diğer boyutların da bir parçasıdır...
Güncellemeler
+1 yıl
Yanlışlarım varsa umarım Affolur. Umarım ateşle oynamıyorumdur. Bu yorumlarım kesin değil. Sadece tahmin ona göre. OKUYANLAR !!!
Bir kadının rahminde kendiliğinden embriyo oluşması tamamen doğa üstü bir mucize mi sizce?
Dediklerin tahmin olsa da mantığıma yattı benim, demek fizikçi haklıymış, fizik hayatın her alanında diye. Açıkçası bu konunun bağlantısı olması fizikle nedense ilginç geldi bana düşününce ve okuyunca detayı mantığıma yattı diyebilirim. Bir ara kendi kendime hamile olduğumu sanıyordum, kendi kendine oluyor cümlesini okuyunca içimde bir korku oluşmadı değil. 40 kere düşünsem hamile olur muyum acaba. :D Kahretmesin, başak burcu takıntılığım tuttu yine. Neyse, hem mucize hem fizikmiş, bugünde aydınlandım.. hshj
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tabi mucizeler fizikten bağımsız da olabilir orasını unutmayalım yine de ha bak. Kız beni ateşlere mi attırcan 😄.
kuantum deyince bir deney izlemistim youtubeda.. "kuantum isik deneyi"yazarsan cikar google. da.. Isiklar onlari gozleyen oldugu zaman farkli tepkiler veriyörlardi😮 biliyormusun o deneyi
Evet biliyorum. Hatta 2 yarıktan geçiriyorlar sonra 2 yarıktan daha. Dedektör koymadan bakarsan hepsi çizgi oluyor. Önce normal levhaya düşürürsen iki tanesini sonra 2 tanesini dedektörle izlesen bile 2 tanesi yine dalga şeklinde yansıyor. Yani zamandan bağımsız oluyor 😎
En İyi Cevaplar