Bu soru vurdu beni işte. Çoğu soruya xp kasmak için cevap veriyorum ama burada takılıp kalacağım biraz bakalım neymiş insanların amacı. Belki bir fikir edinirim bende.
Benim herhangi bir amacım yok sanırım yaşamak dışında. Yaşamakta çok kolay ve basit geliyor. Yüz binlerce olay yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum, her günüm farklı bir atraksiyon ama gene de hayat rutin geliyor. Bir amacım olmadığı içindir belki hayatın bana basit gelmesi. Ama olamıyor bir amacım da. Çünkü benim olsun dediğim her şey öyle ya da böyle oldu ve gerçekten çok istediğim şeylerde benim çabamla olacak şeyler haricinde oldu.05 Yorumla- +1 yıl
Yazdığını okuyunca ilk önce şanslı demek geldi içimden sana ama sonra insanların istedikleri şeyler çabucak, emek harcamadan olunca onların gözünde ne kadar değersizleştiğini gördüm. Senin ki de öyle. Ama mutlaka seni çalışmaya, çabalamaya yönlendirecek bir amacın olacaktır öncelikle istemelisin tabi ki. Aşık mısın bilemem ama belkide aşktır senin hayatına anlam katacak olan. Sadece vazgeçme, iste ve bekle. :)
- +1 yıl
Tşkler. Ve haklısın kolay elde edilen şeyler değersiz olmasa bile başkaları için olan önemi sende olmuyor. Ben bekliyorumdan ziyade yoluma devam ediyorum. Bakıp göreceğiz ne olacak. Ve hayır aşık değilim aşkla ilgilide söyledim aslında "benim çabamla olacak şeyler haricinde" dediğimde o da var işte :)
En İyi Cevaplar
Ben de bilmiyom zorunlu bir sınava tabiyiz işte gelmisiz gidecez
02 Yorumla
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılınanır mısın kardişhıc bı amacım yok
yarın gıdip yıne ıcıp ıcıp sevıseyım barı
demek gectı ıcımden
ama ne yazık kı duygusuz sevısemıyorum05 Yorumla- +1 yıl
kanks bılıyorum
ama cıdden hıcbır sey yok la
bı ınsanın hayatında hıc mı bısı olmaz
yok yanı yok
para? paraya onem vermıyorum
aıle? aıle kursam nolcak bı ton sorumluluk kım ugrascak
ıyı bı karıyer? karıye olmadan da bı suru bılgım olur zaten
gerıye bısı kalmıo pek - +1 yıl
bence aşk ama onu da bulamıyorum
bulmaya da calısmıyorum
cunku ben bulursam sonunda genelde uzuluyorum
yorumların ıcın cok sag ol kanks :)
Neymarı Beşiktaşa transfer edip basın toplantısında tercümanı olmak. Hayaller Neymar hayatlar Sabri orası ayrı tabi..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
141Cevap
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben kendimi bulmak için buradayım. Ölene kadar da kendimi arayacağım aslında. Birlikte olduğum her insan da benim aynam. Bana beni ne kadar düzgün yansıtırlarsa o kadar sevecek, ayna puslandığında çekip gideceğim yeni aynalar bulmaya. Bu benim geliş amacım.
01 Yorumla
+1 yılhiç bir amacım yok tek amacım var insan olmak ve insanlığımı korumak ölümüm arkasından insanları yürekten ağlatmak yüreklerini dağlamak insanların. aynı korlar içinde yakmak. inançlarını sarsmak yürekten ok ile vurmak. acıma duygusunu bırakma dışında üstüne çıkarak duygusallığa taban yaptırmak.
03 Yorumla- +1 yıl
eskişehirdeyse giderim gitsem değişebilir miyim?
- +1 yıl
Aslında insanı kendinden başkası tedavi edemez. Deli olduğumu düşünme. Ben içimde başka bir insan varmış gibi oturur kendimle konuşurum. Çünkü seni senden daha iyi hiçkimse anlayamaz. Birisi mantığın tarafı yani gerçekleri gören taraftır diğeri ise duyguların hakim olduğu kalptir. İkisi birden oturur açıkca birbirlerine doğruları anlatırlar ve bir sonuca ulaşırlar. Ve o iş doğru yapılmışsa doğruya da ulaşmışındır. Sende otur ve kendinle yüzleş neden bu kadar umutsuz olduğunu ve nelerin buna sebep olduğunu otur mertçe konuş kendinle. Gerçeği gör yaptığın yanlışları ve umutsuzluğunun sebebini öğren. Kendinden başka kimseden öğrenemezsin. İşte o zaman gerçekten nasıl devam etmen gerektiğini anlarsın. Farkına var ve hayatını yaşa, herşey gönlünce olsun.
Ben bir bilim insanıyım ve bütün bilim dallarında araştırmacı bir yapım vardır ama şu ana kadar denediğim bütün yollarda başarız oldum.. Bir yerden tutabilmeyi başarırsam faydalı olduktan sonra ne olursa olsun bu dünyadan birşeylere yaramadan göçmeye niyetim yok (tabi allah bilir) ama yanlış devletin yönetiminde hapsolmuşuz, vatanı terketmek de hiç bana göre değil..
00 YorumlaOkulum bitsin işim gücüm olsun bir de benim vicdansızı evlenmeye falan ikna edeyim tamamdır mission complete :D
34 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç bilmiyorum amacım ne. işi gücü düzeni kuramadım gitti. Son sevdiğim atanamadım diye terketti. Akranlarım evlendi çoluğa çocuğa karıştı. Amacım şimdilik kendi başıma bir yerlere gelmek onun için yğraşıyorum. Çabalıyorum. olursa güzel olur. olmazsa sıkıntı yok zaten berbat bir hayat yaşadım.
03 Yorumla- +1 yıl
Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama daha ne kadar yaşayacağın belli değil. Belki de önünde kocaman bir ömür var, vazgeçmezsen şimdiye kadar yaşadığın sıkıntıların karşılığını alacağına eminim. Bu arada bende terk edildim, hemde doğru insan sandığım kişi tarafından sebepsizce. Acı ve üzüntü her insanın hayatında var, yapman gereken vazgeçmeden ilerlemek. Zaten çabalıyormuşsunda, vazgeçme yeter. Umarım istediklerine ulaşırsın yolun açık olsun.
Cevap sahibi+1 yıl2.5 yılımı verdiğim insanın beni bu şekilde terk etmesi çok acıttı canımı. hala atamıyorum aklımdan. Bakalım ayat bize ne göstericek. sağol senin de yolun açık olsun.
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Eskiden evlenipte çocuk sahibi olmaktı,
O amacım yıllar önce yıkıldı!
Ikinci evliliği düşünmüyorum artık onun yerine bazen kötü insan Olasım geliyor.06 Yorumla- +1 yıl
Tabi ki haklısın ne yaşadığını, ne kadar acı çektiğini insanın kendisi bilir. Diğerleri ne kadar anlıyorum seni desede anlayamaz. Çünkü hepimiz farklıyız ve olaylar karşısındaki hassasiyetimizde çektiğimiz acılarda farklı. Kötü insanlar var hemde o kadar çok ki! Ama en kötüsü de hepsinden kötüsü de umudunu kaybetmek. Sen kaybettiğini söylüyorsun, yapma. Umudunu kaybetme. Çünkü umut olmadan yaşanmaz ve acı çekenler elbet mutluluğa ulaşır. Sana kötülük yaptıktan sonra o insanın kazandığına nasıl karar verirsin ki! Belkide bedelini büyük bir şekilde ödemiştir ya da ödeyecektir. Bak, emin ol adalet var. Polyanna olduğum için değil, şahit olduğum bir sürü olay olduğu için söylüyorum bunları. Er ya da geç insanlar iyi ya da kötü yaptıklarının karşılığını alır. Sana tavsiyem isyan etme ve umudunu tam olarak kaybetme. Ben inanıyorum ki sabredersen sende mutlu olacaksın. İnsanın en büyük sınavıda sabırladır zaten, kendiyle olan sabrıyla. Sabret, ve iste.
- +1 yıl
Haklısın.
Ama bazen insan umudunu kayıp eder çünkü ne zaman bişey için umud ederse tersi oluyor.
Sonra diyorsun ki vardır bunun da bir hayırı ve yine umud etmeye başlarsın sonra o kişiye hayatın dan anlatirsin anlatinda senin dedin gibi anlıyorum seni derler ama anlamazlar boşuna dememiş ler sadece derdi olan anlar derdini diye.
Zaten sabır ediyorum ama ne zamana kadar?
kötü bir insan değilim çünkü kötü insan olsam yatalak olan anneme bakmastım banane ya deyip kendi hayatımı yaşardım ama demedim ve etmedim de çünkü o benim annem beni 9 ay karnında taşımış ve sancı çekmiş ne kadar da ona baksam da az dır anne hakkı asla ödenmez diye söz vardır.
Ben yine de sabır ediyorum ama ben sabır ettikçe ile bir arızalı çıkıp canımı sıkar,
yeniden birini sevmeye kalkarsin ben senin annenle uğraşamam sözü yersin.
Ve bu yüzden de ayrilirsin.
ama haklısın dediklerinden. - +1 yıl
Ben inanıyorum ki sen olmadığı için üzüldüğün her şeye sonradan şükredeceksin. Çünkü sen seni hakeden mükemmel bir insanla karşılaşacaksın. Ve onunla karşılaşmak için çektiğin o zorluklara şükreceksin, çok da güzel bir hayatın olacak. Umarım o kişi seni çok bekletmez. Herşey gönlünce olsun. :)
ne olursa olsun dogru yoldan ayrılmamak benim sadece hayattan beklentim mutlu ve huzurlu olmak mesela gece kafamı yastıga koydugumda huzur içinde uyumak gibi gerisi boş bence
03 Yorumlaokul bitti işe başladım. hayatımın sonuna kadar da işe gideceğim düşüncesi acayip bunaltıyor açıkcası. amacımın oldugunu hissetmiyorum. bir araba alırım diyorum 100 bini biriktirince amaç herhalde bu da.
01 Yorumlaailemden yeterince uzak olmak yani benim canimi sıkmalarini onleyecek kadar uzak birbirimizi ozleyince gorusebilecek kadar yakin olmak , e tabiki bide para kazanip hayatimi surdurmek
03 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Bu dünyaya kendi genlerimden bir veya iki çocuk getirip, onları düzgün birer insan olarak yetiştirmek..
04 Yorumla
+1 yılBir çok hedefim var bunların içinde en büyük hedefim Allahın rızasını kazanmak. Sonra sevdiklerimi mutlu edebilmek. Sonra işimde kariyer yapabilmek
02 Yorumla- +1 yıl
Amin. Hayırlı işler için cümlemizin yolu açık olsun
Şerefli bir şekilde yaşayıp, şerefli bir şekilde ölmek.. Arkamdan beddua değil dua almak. Babamın boynunu eğmek değil dik tutmak.. !
04 Yorumlaamaç yok işte askere bir amaç içinmi gidiyoruz? zorunluluk dünyada öyle mecbur yaşıyoz ölcez işte zamanı gelince
05 Yorumla
+1 yılAmacım, Öldüğümde dünyaya değil de Allaha kul olarak ölmek için yaşamak..
13 Yorumla- +1 yıl
Aynen bunu diyorum.
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yasayip görücez yaslanicaz ölücez
bir amac gütmedim ve bir amac icin de gelmedigimi düşünüyorum
Elimden geldikte insanlarayardim etmeyi severim o kadar08 Yorumla- +1 yıl
Eskiden öyle düşünüyordum ama hayat oyle degil
Hep dünyayi kurtarmak isterdim ama oyle bir şey imkansiz ve yok
Bana sorarsan sadece özel kişiler (peygamberler) disinda herkes yasamak icin geldi
Onlarinki bildigin görev yani amaclari belli
Ama güzel düsünüyorsun ama zamanla daha iyi anliyacaksin diyeceklerimi - +1 yıl
Onların geliş amaçları bizimkilerin kat be kat üstü olabilir haklısın ama ben sadece yaşamak için, amaçsızca bu dünyaya geldiğimi kabul etmiyorum. Ne benim ne senin ne de kimsenin hayatı bu kadar basit ve değersiz değil. Aksini düşünmek sorumluluktan kaçmaktan başka bir şey değil, sen de ne kadar özel olduğunun farkına var ve hayatını yaşa gerçekten yaşa.
- +1 yıl
Kabul etmeyebilirsin saygi duyarim iyi güzel saf düşünceler besliyorsun
Ama bunlar bana bir hitap etmiyor
Hayatini yasa demesi kolay herkes icin ama unutma herkesin onunde belli basli sıkıntılar cikiyor
İstedigin hayati yasamak icin para lazim
Dünyayi gezmek istiyorum mesela
Ama dedigim gibi herkes bir amac icin gelmedi ama bir amaç icin yasamis gibi gösterir hep
Ya da herkes icin geçerli degil bu
Tesla Atatürk gibileri var ama onlar da ozel gonderilenler yani
+1 yıl2 kişinin bildiği sır değildir:)))
RABBiMin rizasina mazhar olup ona laik kul olarak yasayip cennetini kazanmak sonsuz hayati kazanmak varken bu dunyads ne yapayim mali mulku amac ne zaten serefli adam gibi adamım ona uygun yasiyorum ee sonra 😉02 Yorumla- +1 yıl
Amin ins cümlemizin:))
+1 yıl1-Cenab-ı Hakkı tanımak
2-Gittiğim yolda sadakat
3-İmanla kabre girmek02 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah...
universteyi kazanib ayaklarimin uzerinde durub kendi isim kendi maasim kendi kariyerim olmasi
03 Yorumlaşimdilik yaşamayı düşünüorum. zamanı gelince de ölürüm.
04 YorumlaÖyle bir şekilde tutunmak değer verdiğim kimse kalmayana dek
07 YorumlaKendi isteğimle gelmedim bu dünyaya, banada sormadılar, tesadüfen geldiğim bu yerde akışına bırakıp yaşıyorum, ne fazla nede eksik üstlendiğim bir misyon da yok, hayat fazlasıyla yük veriyor zaten.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben herkesin kendi isteğiyle geldiğini ama bunun bize unutturulduğunu düşünüyorum. Ve öldüğümüzde bu bize ispatlanacak kendi gözlerimizle göreceğiz bunu. Hadi öyle birşey yok. Bizler bunu isteyip istemediği sorulacak kadar üstün varlıklar mıyız ki? Bizler o kadar yüce ve muhteşem bir varlık tarafından ona kulluk etmek için yaratıldığımıza şükredip, ne kadar şanslı olduğumuzu düşüneceğimize bir de kalkıp isyan ediyoruz. Sence bu doğru mu?
- +1 yıl
Ne anne ne baba, nede bulunduğum ortamı ben seçtim, inancım düşüncem hepsi içinde bulunduğum toplumun bana yükledikleri. ustun bir varlıklıyım bilemem koskoca evrende tek olmadığımıza inanıyorum. sahip olduklarım konusunda tabiki şukur içerisindeyim, iyi olmaya çalışan, insan olmamın erdemiyle hareket eden bir faniyim. dediğim gibi amaçsız değilim ama kahramanda değilim olamamda. sadece üzüntülerimi, acılarımı , bana küçük yaşta verilen ağır yükün izlerini unutmaya çalışan çocuğum.
+1 yılHayat kısa ve güzel , anı yaşayıp tadını çıkarmak istesem de kapitalist düzene uyup birilerini zengin etmem gerekiyor. Benim hayattan ne istediğimin bir önemi yok aslında , hayat bizden ne istiyor?
06 Yorumla- +1 yıl
Ne yaparsan yap , sorumluluklarından kaçamazsın hayatta. Doğru karakterli bir insan da kaçmamalı. İşte ben kaçamadığım için hayatta sadece fırsatları beklerim.
- +1 yıl
Fırsat yaratılınca güzel evet.
- +1 yıl
Teşekkürler cümlemize :)
üniversite kazanıp kendi ayaklarımın üzerinde durmak
12 Yorumlahayattaki amacımız Allaha kulluk ve ibadet etmek geri kalan zamanda da hayatımızı sürdürmek :D
02 Yorumla
+1 yılMezun olup isin basina gecmek daha sonra hayatimi birlestirecegim kisiyi bulmak evlilik coluk cocuk yaslilik derken... gidiyo oyle iste :)
02 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim insallah :)
- Diğer konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek - çoluk çocuk sahibi olmak. Nasipse çocuklarımın çocuğunu görmek ve mürüvetlerini görmek : )
01 Yorumla - Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇoğunun hayali benim şu anda sahip olduğum şeyler iyi bir eğitim iyi bir iş boy kilo fizik vs :) İnanın insan sonra da daha farklı şeyler istiyor bu işin sonu yok zamanın tadını çıkarmaya bakın
03 Yorumla- +1 yıl
Kısa vadedeki şeylerden bahsetmiştim zamanı anlamlandırmak için elimden geleni yapıyorum zaten. Eğer biraz emek verirsek anlamlı güzel bir hayata ve herşeye sahip olabiliyoruz.
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılPlanı olan bir adam gibi mi duruyorum. Benim ne olduğumu biliyor musun? Ben arabaları kovalayan köpek gibiyim. Eğer yakalasam bile ne yapacağımı bilemem. Anlarsın ya… Ben sadece yaparım.
JOKER02 Yorumla- +1 yıl
Öyle ve güzel.
Diğer konusunda 320 cevap paylaştı. Yıllardır İyi Çocuk Oldum Ama Hala Amacıma Kavusamadım :( ' Şirinler 'i Görmek İstiyorum Artık Yaa
07 Yorumla
+1 yılokulu bitirip tercih edilen bir veteriner hekim olmak ve bir kedi köpek kliniği açmak
00 YorumlaHer saniye ölüme yakın olduğumuz gibi yaşamaya çalışıyorum...
00 Yorumla
+1 yılDeliler gibi aşık olup türlü türlü zorluklar çekip sevdiceğimi elde etmek ve sonsuza dek mutlu olmak
13 Yorumla- +1 yıl
umarım canım teşekkürler
+1 yılAllah bir amaç uğruna yaratmış o amacın gerçekleşmesini bekliyorum henüz bende bilmiyorum :) öğrenince söylerim
01 Yorumla
+1 yılonce formasyon sonra okulu kesınlıkle uzatmadan bıtırmek ve temmuzdakı kpss ye kadar herseyı tamamlamak
03 Yorumla- +1 yıl
bılmem. inş. kolay gorunmuyor. sırtımda yıllık toplam 45-48 arası ders var
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek gözlü sömürü düzeninden kurtulmak
https://i.hizliresim.com/9p5bDZ.jpg
olmadı ona tamamen boyun eğmek01 YorumlaKanka evli bir kadin var onu ayarlarsam bir istegim yok baska ama olmuyo evliyim bende ama guluyo kabul etmiyo napcaz
01 Yorumlabir gün ölmek için her gün yaşıyoruz önemli olan bu her günü adil bir şekilde yaşamak. amacım dürüstçe ölmek
01 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Uluslararası alanda iyi bir genetikçi olmak, herkes adımı bilsin, bir mendel olayım :)
00 Yorumla
+1 yılHiç düşünmedim. Dur kankama sorcam. @AklımdanZorumVar kanka amacım ne l*n benim.
02 Yorumla- +1 yıl
Elbet verir.
Hayat ne getirirse yani hayat bizle oynuyor biz hayatla değil.
04 Yorumla- +1 yıl
Farkındayım merak etme. Hayatta bazı şeyler istediğin gibi olmuyor. Olmazsa olmaz yani ama çabalıyorum pes eden bir yapım asla olmadı olmayacakta. Kendime göre özelimdir bana özelsin diyen annem vardır o kadar zaten başkasından duysamda inandırıcı gelmez. Basit kelimeler bunlar bana göre. Amaç zamana göre değişir bugün bunu istersin yarın başka birşeyi. Hayattaki amacım ne diye soracak olursan; sevdiğim insanı bulup onunla bir ömür geçirmek ve beraber yaşlanıp ölmek...
+1 yıl1. Mutlu olmak
2. Anne olmak
3. Hayatımı elime almak.22 Yorumla- +1 yıl
Sağol
+1 yılamacım hayat otobüsünde yolculuk bitene kadar beklemek. yani ömrün dolması için yaşamaya devam
03 Yorumla- +1 yıl
haklısın. zaten elimden geldiğince boş geçirmemeye gayret ediyorum ama takdir edersin ki hayat rüzgar biz yaprağız. o bizi nereye sürüklerse oraya gidiyoruz. o bize ayak uydurmuyor. olduğu kadar işte. amaç olabildiğince dolu dolu ve mutlu yaşamak öyle söyleyim
İyi bir eş, iyi bir iş, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam
02 YorumlaHacettepe - Atom müh. işte bu olduktan sonra ölsemde gam yemem
09 Yorumla
+1 yılben aşkı arıyorum. aşık olmak sevmek istiyorum.
para kazanabilirim. bir süre sonra terfi edebilirim.03 Yorumla- +1 yıl
süpersin :)
+1 yılallha ibadet edip olabildigincw az gunah isleyip olabildigince cok sevap isleyip sonrada cennete gitmek
01 Yorumlabenim amacım orta gelirli bir gelirim olması ve beni seven birinin olmasını isterim çok birşey istemem
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu sınavı adam gıbı atlatıp konforlu yaşam surmek :) YGS - LYS WTF
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkur ettim çalıştıgımdan giremiyorum geç gelıyor cevap :D
Diğer konusunda 392 cevap paylaştı. amacım insanları doğruyu bulmalarına yardımcı olmaktır. mutlu olmalarını sağlamaktır elimden geldiği kadarıyla.
02 Yorumlahayattaki amacım kıza bak bide yanındaki lavuğa dedikleri lavuk olabilmek..
34 Yorumla- +1 yıl
İyiydi
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Gün bu gün günü kurtarıyorum yarını yarın düşünürüm desem :/ ^_^
02 Yorumla
+1 yılbenim hedeflerim saymakla bitmez... ilk fırsatta şu saçma eğitim sistemine el atacağım mesela...
02 Yorumla- +1 yıl
sağ ol, ömrüm yeter ie alacağımdan eminim...
+1 yılGerçekten aşık olmak, mutlu ve huzurlu olmak istiyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılVakit gecsin diye yasiyorum bu dunyadan bir beklentim yok
06 Yorumla- +1 yıl
Neler yapayim mesela bayan cok bilmis
- +1 yıl
Ayrica bu dunyadan beklentim yok dedim orada ince bir mesaj var anlayana
- +1 yıl
Yiyip icip sukur ediyoruz daha ne amacimiz olsun
Amaçtan daha çok temenli oluyor benimkiler malesef..
05 Yorumla- +1 yıl
Temenli: Bir şirkette büyük bir fotoğrafçı olucam
Amaç: Sabancı şirketinde e-ticaret sitesinde ürünlerden sorumlu fotoğrafçı olucam.
İkisi arasında ki farkı biliyorum fakat bilmekle yetiniyorum bu zamana kadar bir kaç hedefim oldu başardım ama yakın zamanlı amaçlardı ileri dönük amaçlarım temenliden başka birşey olmuyor malesef.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayattaki amacım evlenip helalinden bir yuva kurup çocuklarımı okutup onlarında hayatını şekillendirip yuvalarını kurup ahiret alemine temiz bir birey olarak girebilmek...
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEyvallah ozaman :))
BİZLERİ ALLAHA YAKIŞIR KUL PEYGAMBER EFENDİMİZE İYİ BİR ÜMMET... ALLAHA YAKIŞIR ŞEKİLDE ÖLMEK
07 Yorumla- +1 yıl
selim sabah öyle demiyordun :D
- +1 yıl
l*n olum senin zaten nickinden isim belli oluyor :D
her insan gibi doğup, büyüyüp, evlenip, çoğalıp ve sonunda mutlu bir şekilde ölmek amacım...
04 YorumlaHiç bir gayem yok sap geldim saman gidicem. Boşuna yaratılmışım yazık harcadığım oksijene bdjsdsfg
01 YorumlaHelal para kazanıp ailemle mutlu mesut geçinip yaşamak.
02 Yorumla- Devamını Gör (117)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat