Youtube kullanıyorsan karşına çıkıyordur. Başında sarık omzunda cübbe bilindik bilinmedik (kadınlar dahil) şahıslar içeri paylaşıyor. Kendilerine göre İslam`ı yorumlayıp fikir beyan ediyorlar gelecek şerler hakkında (hayırdan bahseden göremedik) Zeynep Işık diye bir kadın cennetin olmadığıyla alakalı içerik paylaşmış Cübbeli dahil bir kaç kişi cevap içeriği paylaşmış. Şimdi merak ettiğim husus İSLAM etkisini kaybetmeye mi başladı?
Derler ya yaşama amacı inanç İnsanlar daima bunlara ihtiyaç duymuştur. Zamanla Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam dinleri ortaya çıkmış ve yayılmıştır. kimileri bu uğurda yaşamış kimileri inançsız olsa da Ateist, Deist ve Agnostik inancına sahip çıkmışlar. Kısaca inan veya inanmayanlar da bir fikre inanmışlar.
Diyoruz ki günahların kefaretini çekiyoruz peki Yahudiler ve Hristiyanlar neden daha çok sefa çekiyor onlar son din ve peygambere iman etmiyorlar. son 100 yıla baktığımız da en çok zulmü Müslümanlar çekmiş ve çekmeye devam ediyor.
Bunları okuyunca kısmen ne demek istediğimi anlamışsındır. Herkes Hz. Mehdi bekliyor peki böyle bir şey var mı? Gerçekleşecek mi veya bizim kolaya kaçışımız değil mi? Haram helal kavramına bakacak olursak bunlar İslam harici de zararlı ve yararlı şeyler diyebiliriz. Sorguluyorum sorguluyorsun aklım hayli karışık
Aklımı karıştıran konuyu sizlere danışıyorum? Uzun ama okuyup yardımcı olmalısınız? Konu başlığı İslam ve dinler? Hak din var mı?
kardeşim en iyisini yapıyorsun düşünmekle. Ben inançsızım ama islamı araştırdığım dönemlerde mehdi nin sünnilerin değil şia'nın hadislerine dayanan bir kavram olduğunu sünnilerden olan hanefilerin mehdi gibi son zamanlarda dizi filmlerde görerek dinde olduğunu sandıkları kavramların olmadığını biliyorum. Yani mehdiyim ben diyenler zaten kendini rezil ediyor üstüne üstlük zaten eğer hanefiysen zaten buna inanmaman gerekiyor. Alevilerse mehdiye inanabilir.
Mehti diye bir şey yok bu 1. si Diğeri ise Allah hangi dinden olursan ol karışmıyor çalışan kazanıyor. Cennetin var olup olmadığını öldükten sonra göreceğiz, ama mesela Gazali cennet cehennem sonsuz değil diyor çünkü sen Allah ile bir seyi eşit görmüş oluyorsun buda itikadı bozar diyor.
Allah'a sonsuz inanıyorum. günah olmasın ama bazen günah mı acaba diye düşüncemizi soylrmekten bile çekinir olduk ben şöyle düşünuyorum zamanla kitaplardaki bilgilerin değiştirilmiş olabilegini ve insanlar kendi çıkarları doğrultusunda yeni şeyler turetmeye başlıyorlar.. ve akıl alır gibi degil bunlar.. sorgulamaliyiz tabi ama bana kalırsa çokta irdeleme çünkü irdeleyince kafan daha da karmaşık hale geliyo.. yaşıyoruz istee ne diyelimm.
0
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Aklımı karıştıran konuyu sizlere danışıyorum? Uzun ama okuyup yardımcı olmalısınız? Konu başlığı İslam ve dinler? Hak din var mı?