Aklımı karıştıran konuyu sizlere danışıyorum? Uzun ama okuyup yardımcı olmalısınız? Konu başlığı İslam ve dinler? Hak din var mı?

Youtube kullanıyorsan karşına çıkıyordur.
Başında sarık omzunda cübbe bilindik bilinmedik (kadınlar dahil) şahıslar içeri paylaşıyor.
Kendilerine göre İslam`ı yorumlayıp fikir beyan ediyorlar gelecek şerler hakkında (hayırdan bahseden göremedik)
Zeynep Işık diye bir kadın cennetin olmadığıyla alakalı içerik paylaşmış Cübbeli dahil bir kaç kişi cevap içeriği paylaşmış. Şimdi merak ettiğim husus İSLAM etkisini kaybetmeye mi başladı?

Derler ya yaşama amacı inanç İnsanlar daima bunlara ihtiyaç duymuştur. Zamanla Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam dinleri ortaya çıkmış ve yayılmıştır. kimileri bu uğurda yaşamış kimileri inançsız olsa da Ateist, Deist ve Agnostik inancına sahip çıkmışlar. Kısaca inan veya inanmayanlar da bir fikre inanmışlar.

Diyoruz ki günahların kefaretini çekiyoruz peki Yahudiler ve Hristiyanlar neden daha çok sefa çekiyor onlar son din ve peygambere iman etmiyorlar. son 100 yıla baktığımız da en çok zulmü Müslümanlar çekmiş ve çekmeye devam ediyor.

Bunları okuyunca kısmen ne demek istediğimi anlamışsındır.
Herkes Hz. Mehdi bekliyor peki böyle bir şey var mı? Gerçekleşecek mi veya bizim kolaya kaçışımız değil mi?
Haram helal kavramına bakacak olursak bunlar İslam harici de zararlı ve yararlı şeyler diyebiliriz.
Sorguluyorum sorguluyorsun aklım hayli karışık
Aklımı karıştıran konuyu sizlere danışıyorum? Uzun ama okuyup yardımcı olmalısınız? Konu başlığı İslam ve dinler? Hak din var mı?