Şimdi bir ateist tanrıtanımaz öyle değil mi? Peki ben anlamıyorum ya böyle biri bana dokunsa arkamı dönüp im yaptı diye bakıyorum. Biri yapmış olmalı diyorum. Peki bu dünya bu insan kuşların rengine kadar nasıl kendi kendine olmuş olabilir ki. Şimdi ben sana bir kalem gösterip kendi kendine olmuş desem bana akıllı gözüyle bakar mısınız? Peki sizce bu kadar sanatlı bir dünya nasıl kendi kendine oluşmuş olabilir? Bİr kuş nasıl havada durabilir ööyle? Yani fotoğraf makinası bile bir seviye ye göreçekerken benim senin gözlerin nasıl bu kadar kusursuz görebiliyor? Gerçekten kendi kendine mi olmuş bunca şey? buna inanıyormusunuz?
Cevabın nedir?
Hoca'dan Ateiste Müthiş Kapak !!
.. Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner.
Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır.
Ailesi, delikanlıya yardım etmesi amacıyla, büyük
ilim sahibi olan köyün hocasına götürür.
Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder;
.. Delikanlı söze başlar:
-Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin?
-Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap
verebileceğim.
- Emin misin? Profesörler bile cevap veremedi bana.
- Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım.
- 3 sorum var sana; 1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster. 2. Takdir (kader) nedir? 3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl
yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?
.. Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar.
Delikanlı canı yana yana sorar;
-Neden sinirlendin ki?
-Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der.
-Hiç birşey anlamadım.
-Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca?
-Tabii ki, fena bir acı hissettim.
-Yani, acının varlığına inanıyor musun?
-Evet.
-Bana bu acının şeklini göster ozaman!
-Gösteremem.
-Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama
Allah'ı göremez.
.. Hoca devam eder:
- Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü?
-Hayır.
-Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü?
aklından geçti mi?
-Hayır.
-Bu işte takdir dir (kader).
.. Hoca:
-Biz neyden yaratıldık? Topraktan yaratılmış değil miyiz?
-Evet böyle denir.
-E o zaman? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?2214 Yorumla
Soran+1 yıl-1 vermek yerine dertleri beğenmedikleri her neyse buraya yazsalar keşke belki yardımcı olurduk?
- +1 yıl
hikaye güzel ancak sonuncusu bence olmamış.. ateist sonuçta insanın topraktan yaratıldığını inkar edecektir. dolayısı ile tatmin edici bir son değil
Soran+1 yılŞeytanın ateşten olduğun inanıyorsa insanın topraktan olduğunada inansın bir zahmet ;)
- +1 yıl
Ateist değilim ama hikaye saçma. Çünkü sorular bir ateistin soracağı sorular değil. Tanrı kavramıyla ilgilenmeyen , şeytanın ve kaderin varlığına inanmayan bir insan niye böyle bir soru sorsun ki? VArlıklarını kanıtla diye sorardı belki :)
- +1 yıl
muslumanım ama bu cevap cok sacma ya bunu okuyan musluman ateist olur
- +1 yıl
1. Saksi kafana düsdümü, kafandaki Sinirler, beynine elektronlar gönderir ve böylece o bölgede darbe yedigini "aci hissetirerek" sana bildirir. Bunu Araclar kullanarak görebilirsiz. Yani aci hissetirken beynin hangi bölümü nerde nasil calisiyor bunu Araclar ile takip edebiliyoruz.
"Aci" duygusu var olan birsey, bunu Bilimsel kanitlaya bilirsin. burada Inanc diye birsey olamaz.
Acinin varligina inanamasin, var oldugunu bilirsin.
Bu sadece o Hocanin cahil oldugunu gösterir, ve Ateizme bir kapak degildir.
2. Bu Kaderin varligini nasil kanitliyor, diye sana sorsam Cevap veremeyeceksin. Sanirim Kader üzeri Cevap olarak yeter.
3. Saksinin hangi Maddeden olusmasi önemli degil. Ister Toprak olsun ister, Plastik. Kafaya darbeyi veren, aci histiren Toprak degil. Agir bir Maddenin, hizlan kafaya carpmasidir. Kafaya aciyi yani zarari veren Toprak degil, fizik kanunlari.
Verdigin Cevap Müslümanlarin Cehaletine kanittir.
En İyi Cevaplar
Her şeyi bilmek zorunda mıyız? Öğreniyoruz işte yavaş yavaş. Her bilemediğimiz şey için "Allah yaptı" mı diyeceğiz? Eskiden "Tanrılar kızdıkları için yıldırım düşürürlerdi" şeklinde inanıyorlardı. Ancak biz şu an biliyoruz ki yıldırım bulutlarla toprak arasındaki elektron alışverişinden ibaret. Şimdi de bazı soruların cevabını bilmiyoruz ancak bu öğrenemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ben ateist değilim, müslüman olmayı tercih ettim ve bu cevabı veriyorum. Böyle basit tezlerle felsefi tartışmalara girmeyin. Bıktırdı artık bu "aklını da göster o zaman bana aklın da mı yok bak gösteremiyorsun" muhabbeti. Eksileri bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
319 Yorumla
Soran+1 yılHayır ya eksi falan vermiycem ben. Aklını göstere cevap yok yenisini bul der gibi olmuş bu biraz. Ben tam olarak cevabını bulamadığım birşeyi bir daha sorma hakkını buluyorum kendimde.. bilinen yanlışlar olabilir. Ama sorumun mantıklı olduğunu düşünüyorum ben
- +1 yıl
Şu "aklını göster" konusunun cevabının olmasına gerek yok. "Görmediğime inanmam" mantığı zaten sağlam bir mantık değil çünkü. Ben sadece bunun artık baydığını söylüyorum. Beni ateist olarak düşün. Sana diyorum ki evet benim göremediğim sürüyle şey "var". Görmediğime inanmam demiyorum. Şimdi bana mantıklı bir argüman bul Allah'ın varlığını kanıtlayacak, ateizmi çürütecek.
Soran+1 yılAbi sen bana ateistlikle ilgili birşey kanıtla.. ;) Bak mesala bir örnek verdim. Bİr kalemi göstersem sana kendi kendine oldu bu kalem desem inanırmısın? Hayır! Eee o zaman b mükemmel dolaşımlara sahip insan nasıl kendi kendine oluşsn ki? Her sanat bir sanatkarın olduğunu gösterir. Bak ya da başka bir örnek daha vereyim. bir kağıt al elineve onu masaya koy. Eğer sen oraya o kağıdı koymasaydın o kağıt orda olamazdı öyle değil mi? Aynı şekilde bizi Yaratan hiç bir şey olmasaydı bizde burada olmazdık.. Bunlar yetmez mi ya?
- +1 yıl
Ateistlikle ilgili bir şey mi kanıtlayayım? Bu ne saçma yaklaşımdır. Sen diyorsun ki x maddesi var, ben diyorum ki x maddesi yok. Sen de diyorsun x maddesinin olmadığını kanıtla. Bir şeyin yokluğu nu nasıl kanıtlayayım. Senin olduğunu kanıtlaman lazım. Gelelim mükemellik konusuna. Ne mükemmeli yahu? Evrendeki her şey kaotiktir ve sorunludur. Örneğin insan vücudu. 20 yaş dişleri insan çene yapısına uymaz ancak akrabalarımız olan maymunlara uyar. Bize uymadığı için sorun çıkarır ve birçok insan onları çektirmek zorunda kalır. Apandis işe yaramaz ama yer kaplar hatta iltihaplanır aldırmak zorunda kalırsın. Kuyruk sokumu kemiği vardır ama kuyruk yoktur. erkeklerde meme vardır da ne alaka? Emzirmekten başka işlevi yok bunların. Şimdi bu mu mükemmellik? Bu mu büyüük sanat?
Soran+1 yılBirşeyin yokluğunu kanıtlayabilirsin bence. Aslında varlığından çok yokluğu kanıtlanır belkide. Mesala ben diyorum ki çantanın içinde kalem var sende yok diyorsun. Onu bana ispatlayabilirrsin. Çantanın heryerini boşaltırsın bom boş olduğunu gösterirsin ve bende inanırım anlıyor musun? Yani sen her kitabı okudun mu herşeyi inceledinmi aya ökyüzüne çıktın mı belki Allah vardır. Oralarda bunu görebilirsin belki? Sen her yerini herşeyini gezdin mi dünyanın? Yok diyebilmek için heryerini herşeyini gösterip boş olduğunu gösterip inanmamı sağlayabilirsin bence..
- +1 yıl
Ya da daha kolayı var. Sen diyorsun ki kalem var çantamda. Çıkarır kalemi gösterirsin olur biter. Gösteremezsen ben haklı çıkarım. Ve bu işler böyle yürür. İddia sahibi iddiasını ispatla yükümlüdür. Senin bir iddian var. O da "Allah var." İddia sahibi sen olduğun için senin ispat yükümlülüğün var benim yok. İspatlarsan haklısın, ispatlayamazsan ben haklıyım. Öğren bunları. Ayrıca mükemmellik konusunda dediklerime ne diyorsun onu de hele?
Soran+1 yılAma ben bu dünyada Allah'ı gremeyeceğimizi de biliyorum. Benim dinimde zaten bu dğnyada onu görücez diye bir şey yok ki. Bissürü Peygamber bile görmedi Allahu Tealayı. Biz küçücük akıllarımızla kaldırabilir miyiz onu bu dünyada görmeyi? Hakediyor muyyuz acaba? Ama şunu düşün olur mu? Ya ben yanılıyorsam de kendine? dün gece inkar edenlerin çekeceği azabı okuyup ağladım. İçim acıdı onlar için. Hçkıra hıçkıra ağladım. Çok ciddiyimde.. Allah'ın yarattığı akıllarla Allah'ı inkar etmek çok kötü bir durum.. Çok acı.. İnşallah gözleri mühürlenenlerden kulakları mühürlenenlerden değilsindir. İnşallah Rabbim sana hidayet verir. Gerçekten çok ama çok üzülüyorum. Aslında Allah'a inansan o kadar lezzet alacaksın ki. Bazen bu gece namaz kalsın yarın kılarım diyorum. Çok uykum geliyor. Ama uyuyamıyorum. Ruhum sıkılıyor. İbadet istiyor demektir.
Soran+1 yılVe müslümanlara öyle güzel hediyeler varki öbür dünyada. Biz bunun umuduylaa yaşıyoruz zaten. Ateist olduğumu düşünüyorumda korkunç ya. Sevdiğim birini yakın zamanda kaybettim. Çok sevdiğim biriydi. Ama dedim ki inşallah öbür dünyada buluşucaz dedim. Eğer içimde bu ümit olmasa ateist olup yokoldu desem kahrolurdum ben ya.. Korkunç.. Bİrdaha onu görememek.. Yani mesala ateistin hersaniyesi çok ama çok önemli. Bir malını kaybetsen üzülürsün. Yaşlılığın korkunç olur. Oysa bizim dinimizde amelin güzel olurda islami gençlik yaşarsan sana sonsuz bir gençlik vereceği söyleniyor. Cennette öyle kıyafetler varmış ki mesala 70 kat falan elbise giyicekmişiz. Ama o kadar şeffaf narin olacakmış ki tenimiz görünecekmiş. Huriler var çok güzeller.. Bu dünyayı bu kadar ilgi çekici yaratan Allah kimbilir bir dünyayı nasıl yaratmıştır.. Gerçeği gr artık bence. Ve gerçekleri gördüğünde geç kalmış olma..
- +1 yıl
Bak şimdi Allah'ı göster demiyorum. Allah var diyorsan bunu kanıtla diyorum. Aynı şey değiller. Demişsin ki "Ya ben yanılıyorsam de kendine." Ben de sana diyorum ki "Sen de ya yanılıyorsam de kendine." Ya sen yanılıyorsan. Ya gerçek din İslam değil de diğer binlerce dinden bir tanesiyse? Ya Hıristiyanlıksa ya şamanizmse ya Musevilik, Budizm, Hinduizm ise? O zaman benimle beraber sen de ceza çekeceksin. Onlar da sana üzülüyorlardır belki de ne dersin?
Soran+1 yılI-ıh. Bunu sormadığımı mı sanıyorusun? BElki yüzbinlerce kez bunu sordum kendime. Açık konuşayım yani gerçekten sordum. Ve araştırdım. Birçok dini ama mantıklı gelmiyor. Bu soruyuda sordum acaba dedim. Bir yerlerde kaçırdığm bir mantık hatası var mı? Ama yok işte. Bak birsürü mucizeler yaşanmış bu bir. İkincisi diğer dinler sence ne kadar mantıklı. Put yapıp bu beni yarattı deyip sonrada o putu şeker niyetine yemek? :/ Sonra deist. Allah var dşyor peygamber yok diyorSen Allah'a inanıyorsan Allah Peygambere inan diyor sana zaten. Bu nasıl inanmaktır. Bak kesinlikle kimseye hakaret etme değil amacım. Sadece fikirlerimi gösteriyorum. Ve konuşuyoruz. Neyse işte böyle böyle müslümanlığa bağlanmam arttı
Soran+1 yılı. SOnra son olarak şuda var. Bilmem biliyormusun ama bir namaz var. İstihare namazı. O namazda bir dua okuyorsun gece yatmadan önce. O duayı okuduktan sonra mesala bir şeyin hayırlı olup olmadığını öğğrenmek isteyenler içindir bu. O duayı okuduktan sonra ya da önceydi tam hatırlamıyorum araştırabilirsinİki rekat namaz kılıyorsun. Ardından istihare duasını okuyup. Allahım istediğim şu şey ya da olan şuşey benim için hayırlı ise rüyamda yeşil beyaz renklerden hayırsız ise siyah kırmızı renklerden göster diyip hiç konuşmadan uyuyorsun. Ve o şey hayırlıysa yeşil veya beyaz hayırsızsa siyah ya da kırmızı birşey görüyorsun. Kesinlikle denedim ve defalarca denediğim bir şey. Dene sende göreceksin. Ama müslüman olman lazım galiba.. Ve eğer Allah olmasa ben niye tam o gece yeşil beyaz siyah kırmızı görebildim? Ben hiçbir açıklama bulamıyorum buna. Emin olmak için birkaç gece üst üstede devam edebiliyorsun. Ve benim inancımı çok arttıran bir olaydır.
- +1 yıl
Ne saçma bir mantığın var? Deist adam der ki: Tanrı vardır din göndermemiştir. Tanrı peygambere inan falan demez deizmde. Bak gerçekten bilmiyorsun. Git öğren. Din felsefesi üzerinde yoğunlaş, öğren ve sonra tartış. Diğer dinler konusundaysa şunu söyleyeyim. Diyorum ki tamamı mantıksız. Örneğin dünyada 3000 tane din varsa sen diyorsun ki 2999 tanesi mantıksız ben de diyorum ki 3000 tanesi mantıksız. Ben senden 1 fazlayı daha mantıksız görüyorum çok mu fark var aramızda? İslam'ın neresi mantıklıymış onu de bana. Mucizeler demişsin hangi mucizeler?
Soran+1 yılDinler hakkında aşırı bir detaya inmedim ama bildiğim kadarını yazdım. Ne kadar dinlesemde öğrensemde tek din İSLAM! Bu böyle. Ya artık dahada birşey ne söyleyiyim sana? İstemiyorsan zorlayamam ya.. Keşke bilseydin, keşke bir rüya falan görsen keşke birşeylerle karşılaşsanda inansan bize.. Yani biryerden sonra da diyorum ki Kul ya eyyühal kafirun la abuduma ta'budun. Bensizin taptıklarınıza tapmam sizde benim ibadet ettiğime inanmazsınız. O halde sizin dininiz size, benim dinim bana. Bu kadar eminsin madem. Ölünce cevaplarımızı bulacağız ikiimizde. Sen haklıysan senin dediğin ben haklıysam benim dediğim doğru olacak. Ama benim anlattıklarım doğruysa çok pişman olacaksın çok.. Ve de çok geç kalmış olacaksın ölümden sonrayı beklemekle.. Allah hidayet etsin inşallah ölmeden önce görürüz gerçekleri
Soran+1 yılYemin ediyorum ağzım bir karış açıldı ya bu bana yapılır mıydı? Oldu mu şimdi? :))
Soran+1 yılOldu aksine çok sevindim. O kadar çok yorum cevaplıyorum ki kafam karışmış :)) Ama bende son birşey sorabilir miyim? Neden müslümanken ateistliği bu kadar savundun? Yorduysamda hakkını helal et kardeş ben işte bir iki kişi kurtarmaya çalışıyorum :)
- +1 yıl
İddiaların çok zayıf ve basit geldi onların (bir iki tanesi hariç) zayıf olduğunu göstermek istedim. Hala da çoğu yerde haksız olduğunu ve araştırman gerektiğini düşünüyorum bak. Din felsefesi üzerinde dur biraz ve öğren. Tartışmayı seviyorsan yap bunu ki zayıf kalma. Bununla birlikte asıl sebebim şu: Tartışmayı seviyorum. Genelde muhalif taraf olurum çünkü "aynen aynen aynen" diyerek tartışma olmaz. Zıtlık olmalı. Ben de zıtlık yoksa iyi bir zıtlık yaratırım. :)
Soran+1 yılHımm anladım tabiki daha fazla araştırmam lazım ama hazırlık lı değildim pek ateistlere gerçekten merak ettiğim bunları sormak istedim. Yoksa bilmediklerimi ayağımın altına koysam başım göğe ererdi :) Ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp bende dediğin gibi daha fazla araştırmak isterim. Daha fazla çalışmak istiyorum. Bu konu benim için önemli ve İslamiyeti gerçekten çok seviyorum :) Yardımlarınız içinde teşkkür ederim :)
+1 yılDoğaya bağladıklarında da olay yine aynı kapıya çıkıyor aslında. Basit düşünenin kendileri olduklarının farkında bile değiller. Hangi makine veya hangi bir şey birden binlerce şey yapabilir ki? bir atıyorsun tohumu binler oluyor. Peki bunun fabrikası toprak mıdır? Hava mıdır? Güneş midir? Yoksa o küçücük tohumun kendisi midir? Veya böyle bir sıfatı hangisine yükleyebilirsin ki? Toprağa bakıyorsun bir şey yok, tohuma bakıyorsun bir şey yok. İkisinin birleşimi etkileşimi tarzı bilimsel şeyler diyecekseniz, o birleşim kim tarafından yapılıyor? Güneş mi? Su mu? Hadi bu sadece bir parçası bu sonsuz evrenin. Ya diğerleri? Onlarda mı tesadüfen veya doğru bileşenlerin bir araya 100000'de bir ihtimalle gelmesinden kaynaklanan olaylar mı? Bu ihtimalsizlikler dünyansında yaşarken bile hala Allah'ın varlığından şüphe duyan insanın ben zekasını yargılarım arkadaşım.
01 Yorumla
Soran+1 yılYargılamaktan çok mantık yok. Hni mantıklı olsa aa olabilir diycem. Yok işte yok yanii
+1 yılbir deist olarak anlamıyorum valla merak ediyorum. Neden devamlı siz müslümanlar ateistlere bir yaradanın varlığını kanıtlama çabasındasınız? İnsanların hür iradesi var istediklerine inanırlar. Neden devamlı birbirinizin inancına laf atıyorsunuz?
311 Yorumla
Soran+1 yılLaf atmak değil de belki bir kişiyi müslüman yaarız diye. Bu zevki güzelliği tatsınlar diye
- +1 yıl
zevk? güzellilk? Müslümanlık? bunların 3 ünü 1 cümlede birleştirdiğine inanamıyorum. Elinin altında internet var araştırsan ne kadar saçma ve yanlış bir cümle kurduğunu farkedersin ama neyse. Ben bu tür konuları tartışmayı sevmiyorum. Çünkü genelleme yapmış olucam kusura bakma ama genelde müslümanlar çok sorgulamayan insanlar olduklarından tıkanıyo konuşma belirli biyerden sonra ve hakarete başlıyorlar.
Soran+1 yılBenim bitmiyo. Müslümanım kıldığım namazdan zevk alıyorum. Ve namazında ruhuma güzeelllik kattığına inanıyorum
- +1 yıl
Bak bu senin inancın ve kimse niye inanıyosun diye sana kalkıp bişey diyemez. Sende kalkıp insanları yargılayamazsın inançlarından ötürü. Hani sizin inancınızda zorlama yoktu? Madem öyle niye müslüman yapayım diye dolaşıyosunuz? Ben istesem şu an seni deist yapmak için konuşamaz mıyım? Konuşabilirim ama yapmam çünkü kendi doğrunu kendin araştırıp bulmalısın!! Merak etme özentiler dışında gerçek ateistler ve deistler zaten bütün inançları okumuş araştırmış insanlarız. Senin veya bir başkasının lafıyla değişecek kadar basit düşünmüyoruz olayları. ;)
Soran+1 yılAma bizim dinimiz de islamı yaymak ve yaygınlaştırmak var görevimi yapıyorum..
Soran+1 yılEğer iyi araştırsaydınız bunuda bilirdiniz
- +1 yıl
kusura bakma genelleme yapacağım ama türkiye deki ateist ve deistler ya özendikleri ya da ibadet etmek zor geldikleri için bu görüşü benimsemiş, iq ortlamaları sanılanın aksine çok düşük düşük insanlardır. bakmayın siz o türkiye deki en yüksek puanlı üniversitelerindeki olaylara. ben de onların birinden mezun biriyim ve en dereceli bölümlerde okuyan gençlerin çoğu sağlam birer müslüman. o ateistim diye geçinenler de aynı üniversitenin işe yaramaz bölümlerinde okuyan ergenler.
evet ben de kabul ediyorum müslümanların çoğu sorgulamadan dinlerini kabul ediyor ama ben de zamanında ateistliği benimsemiş ve birçok dini araştırmış biri olarak şunu söylüyorum ki islam gerçekten çok mantığa ve fiziksel kurallara uygun bir din.
asıl komik olan da şu ateistlerin bu görüşü müslüman olmamak olarak algılamaları. yani dünyada o kadar din varken neden bu insanlar o küçük beyinleriyle islamla dalga geçmeye çalışırlar ben de bunu anlamıyorum. yani senin sorunun cevabı:"ateistler kendileri kaşınıyor" - +1 yıl
... en YÜKSEK dereceli...
- +1 yıl
ayrıca şu türkiye deki ateistlere bırak darwin in "evrim" kelimesini ilk kullandığı kitabın adını darwin in kim olduğunu sorsan bilmezler ama sırf laf olsun diye boş boş konuşurlar.
Soran+1 yılİşte olay bu özetlemiş arkadaş. Teşekür ederim. :)
- +1 yıl
@soran iyi niyetini anlıyorum sonuçta herkes kendi doğrusunu anlatmak ve aktarmak ister. Ama dediğim gibi bırak insanlar kendi kararlarını kendilerini vermişlerdir. Belki de senin inancına göre konuşarak sana cevap verirsem 'bu da ateistlerin testidir belkide hayatta' Sonuçta sizin inancınıza göre Tanrı herkesin tanrısı olduğuna göre yine sizin inancınıza göre var olan 'kaderlerini de bu şekilde yazmış olabilir'. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
44Cevap
Biz Allah'ı göremiyoruz diyenlere bir sorum var bizim yaratılışımızda gözlerimiz her şeyi görseydi nasıl yaşayabilirdik düşünelim mesela yemek yiyecegiz tabi ki kasik catal bicak kullanicaz ama her seyi gorebildigimizden bunlarin ustundeki kirleri gorebilecegiz etrafa bakicaz ucusan tozları olu insan derilerini gorucez ve bunun gibi nice gormek istemedigimiz igrenebilecegimi en ufak seyleri gorup hayatimiz berbat olacak belki de delirecektik büyüklüğünden hasa hicbir sekilde süphe duymadigim Rabbimi gorseydik kafayi yemez miydik tabi siz daha gormedigimiz halde kafayı yemissiniz gorulseydi nasıl olurdunuz
20 Yorumlahaklısın. bu anlattığın şeyler muheşem şeyler. muhteşem bir düzen katılıyorum. ama sen bu düzenin ve muhteşemliğin kendi kendine olamayacağını düşünüyor ve bu yüzden tanrı yanılgısına düşüyorsun. eğitim düzeyini bilmiyorum ama eğitim düzeyi düşük olan insanlar arasındaki tanrı inanışı çok daha yaygındır. bunun nedeni o insanların bu muhteşem düzeni açıklayacak yeterli bilgiye sahip olamamasındandır. ve bu yüzden hemen bunu tanrı gibi bir ütopyaya dayandırmalarındandır. bir çok bilim insanı ateisttir. ya da şöyle söyleyim okumuş kesmin ateizm oranı okumamış kesme göre daha yüksektir. bunun nedeni okumuş insanların elde ettikleri bilgilerle tanrı varlığını çürütecek bilgi birikime sahip olmalarından ötürüdür.
012 Yorumla
Soran+1 yılTeşekür ederim öncelikle sorumla ilgilendiğin için. Bende şunları söylemek istiyorum. Herşeyi bir bilime sığdırmak zorunda değiliz ki. Bilimsel açıklamalarla yaşarsak hep hayatımız ne hal alır? Yeri gelicek duygularımızı yeeri gelicek mantığımızı yeri gelicekde bilmi kullanabilicez. Allah'ın yarattığı akıllarla Allah'a karşı gelmek doğru olur mu. Bak çok azap var inkar edenlere. Gel müslüman ol. Bazen yattıp uyurken bile sevap alabiliyorsun bizim dinimizde. Umutlar çok bizde. Sevdiğimizi kaybedince. Öbür dünyada karşılaşacağımza inanıyoruz. Ya öyle birşeye inanmasak hayat ne kadar acı olurdu. Kaybettiğim iğneye bile ağlardım. Gençliğim gittiğinde hayatım maafolurdu çünkü bitmişim artık ben yokolucam.. Çok acı ve korkunç. Oysa bizim umduğumuz cennet var korktuğumuz cehennem var. Kavuşamadığımız hayallere kavuşabilme ihtimalimiz yeniden sonsuz gençliğe kavuşma ihtimalimiz var. Söylesene bu kadar güzel ve ışıl ışıl bir din varken neden ateistlik?
Soran+1 yılEğitim seviyesi düşük olanlar müslüman demişssin. Çoğunluk olarak. Peki Osmanlının eğitimi gücü dillere destanken onlar neden müslümandı. Osmanlı nerdeyse tüm dünyayı ele geçirecekken neden müslümanlardı?
- +1 yıl
öncelikle ilk yazdığın yoruma cevap vereyim. evt islamın vadettiği muhteşem şeyler. cennet var. sonsuz yaşam var. sağlıklı her insan aklı başında her insan bunları ister. ama benim dediğm şey bu sadece bir masal. küçükken anne ve babamızın bize inansırdığı güzel sevimli bir masal. daaha fazlası değil. evet öyle bir yere cennete inanmazsakhayat çok anlamsız bir yer olurdu demişsin haklısın ama senin gibi küçüklükten beri böyle yetiştirilenler için bu durum geçerli. sizin kafanıza koymualr böylre bir yeri şimdi de bundan vazgeçmek ödünüzü koparıyor. çünkü siz varlığına inandırılmışsınız bunu artık kanıksamışsınız. bunun dışında bir şey sizi çok ürkütüyor. ve bir boşluğa düşüyorsunuz. allah yoksa ne olacak o zaman. ben yapacam ben ne olacam. gibi sorular aklınızıbaşınızdan alıyor. ve bu yüzden tanrının olmadığı düşüncesini sürekli reddediyor. sürekli islam alimlerinin uydurdukaları zırvalara inanıyorsunuz.
- +1 yıl
ikinci yoruma gelirsek evet osmanlı çok parlak dönemler geçirdi peki hiç sordu mu kendine neden sonsuza dek sürmedi bu parlak dönemler. osmanlı çöküş dönemindeyken tanrı yok muydu o zaman da vardı. sizin tabirinizle gavurlar yükseldi müslümanlar çöküşe geçti. tanrı buna izin verir miydi hiç isalm kuranda yazanlar doğru olsaydı. şimdi holanda isveç danimarka gibi halkında epey ateist olan üleler fıstık gibi yaşarken islam ülkelerine ba birbirini yiyor. mısırda bir kadın kamera yerleştiriyor üzerine sokağa çıkıyor. sonra kadı eve dönüyor kameranon çektii videoya bakıyprki bütün erkekşetr bu kadına bak mış. rezilliklerin hepsi bunlarda. kadın satanlar bunlar. çocuk tecavüzcüleri bunlar.
Soran+1 yılHayır yani şöyle anlatayım Allah'ın olmasa (ki kesinlikle var) ne kaybederdim ki? Ben ibadetlerimi yaparken bir zorluk değil bir huzurla yapıyorum. Ateistlik doğruysa eğer zaten ölünce yokoup gidicekmiişim. O zaman nasıl bu zamanları hatırlarım ki? Ben yokolmuş olucam. Kaybedeceğim birşey olmayacak aksıne kazandığım olur. Hayatta umutlarla yaşamayı kazanmış olurum. Ama sen şöyle düşün eğer Allah varsa sen ne olursun?
- +1 yıl
evet yine klasik bir müslüman cevabı ile karşı karşıyayım :D sana şöyle söyleyim sen namaz kılıyorsun oruç tutuyorsun huzura kavuşup iradeni güçlendiriyorsun. inandığın uğruna onca şey yaptığın bir tanrın var. çok güzel hayatta tutnduğun bir şey var. buraya kadar çok güzel. amaaa bu düşünce tarzı belki sana çok şey kaybettirmez ama 1.5 milyarlık islam halkına çok şey kaybettirir. çünkü sizin kendinizi dayadığınız şey islam inanışı yani gerçek reel olmayan bir ütopya ama ateistlerin kendini dayadığı şey gerçek doğruya götüren ilim. sorun burada çıkıyor işte. onlar atom bomasını buluyor coğrafi keşifler yapıyor, bilgisayarı, interneti, elektriği buluyor. müslümanlar kendini bilime dayandırmadığı için bir şey bulamıyor. işte bu yüzden şu an dünyaya islam ülkeleri hakim değil. ve bundadn sonra hiç olamayacaklar.
Soran+1 yılOsmanlının çöküşünde bazıları sefahate dalmış ve çküş sebeplerinden biri budur. İslam ülkeleri neden böyle bunuda düşündüm. Çoğu şehit olabiliyor ya da birtür imtihanda diyebilirim. Ama genelde İsrail (müslüman değil), Filistin (müslümanı ) vuruyor. Dİyeceksin ki: "işte bende bunu diyorm neden Allah buna izin veriyor diyeceksin belki. Allah onlara bu dünyada ki azapların az geldiğinden daha daha korkunç bir azap hazırladı sadece onlaaara süre verdi ve ne yapacaklarına bakıyor. Ha müslüman müslümanada savaştı. Onlar ne peki? Nİye Allah onlara aceza vermiyor dersen? Onuda cevaplıyım: Şöyle düşünüyorum ben bir dağın tepesin çıksam. Sağımdan bir araba ve solumdan bir araba geçecek olsa. Onlara uyarılar yapsam şu sınırları aşmayın diye. Onlarda inatla sınırlarını aşsalar ve birbirlerine çarpsalar ben ne yapabilirim. Onca uyarıdan sonra.. Ama bunlar tabi benim küçk aklımla düşündüğüm şeyler. Allahın adaleti zaten sonsuz..
- +1 yıl
estağfurullah herkesin aklı iyi düzeydedir. yazdığın şeye gelirsek. bak şimdi demişsin ki allah bunlara daha büyük azap hazırladı diğer dünyadda bunlar günlerini görecek. işte bu düşünce çok sakıncalı. ya öbür dünya yoksa sen demiştin ya allah yoksa ben bir şey kaybetmem ama görüyorsun ki allahyoksa eğer filistin çok şey kaybedecek. ve inan bana yarın bir gün türkiyenin başına da böyle şeyler gelebilir. işte o zaman ben görürüm seni. o zaman da dersin ben bir şey kaybetmem diye:D
Soran+1 yılMüslüman olan her insan harika diyemem ki zaten. Yani bazen öyle şeyler duyup görüyorum ki bu nasıl müslüman diyorum. Belki bende öyle oluyorumdur. Bizim çoğumuzun bir sorunu var biz arkasında durmalıyız islamın. Başörtüsü mesala. Utananlar çok var. Hepsi değil bazıları kapanmaktan utanıyor. YAv niye utanıyorsun. AÇılan utansın sen gurur duysana islamla. Bunun gibi şeyler biz bizi güçlendirip saymazsak dışardan gelen biri neden saysın. Eğer arkasında daha fazla dursaydık islamiyet belki bugün çok farklı yerlerde olabilirdi. İkinci eğer hayatı mükemmel yaşıyorsan korkmalısın. Tam hatırlamıyorum ashaplardan biriydi galiba. İşte bir zata bir müddet hastalık sıkıntı gelmemiş ve o zat ağlamış ne yaptımda ben beni Rabbim imtihan etmiyor demiş. Firavunun burnu bile kanamamış. Ama ölürken secdeeye kapanmış. Ve o islam ülkesi olmayan İngilterede müzede saklanıyor o Firavun..
Soran+1 yılEveeet kesinlik le haklısın Fİlistin çok şey kaybeder. Ama sen bana sorduğun için kendime göre cevapladım. Ama islam var Allah var. inan ya gerçeekten inan. Mühürleme o gözlerini.. Gör lütfen gör. Hİsset Allah'ı sev. Yİne de hani bir ayet var ya."Sizin dininiz size benim dinim bana."diye belkide artık öyle demeliyim sana..
- +1 yıl
bak bacım ben senin gözünü açmak istedim sadece ama yine başaramadığımı görüyorum. ben sana islam arkasında durmak insanları ne hale getirdi diyorum sen islamın arkasında daha fazla durmamız gerekirdi diyorsun. eğer daha fazla dursaydık şimdi böyle olmazdı diyorsun. ben seni bataklıktan kurtarmak istiyorum sen daha da batmak istiyorsun. ikincisine gelirsek artık öyle inanmışsın ki anlatılan hadislere falan yani mutlu bir yaşam yaşamak sana kötü bir şeymiş gibi geliyor. son olarak bırak bu düşünceleri kendini ilmin temiz ve doğruya götüren yoluna ver. işte o zamn mutlu d olursın dünya yaşamından zevk de alırsın. ve inan bana ölümden de hiç korkmazsın. ben mesela ölünce yok olacğımım biliyorum ama ölümden hiç korkmuyorum. güzel ve kaliteli mutlu bir hayat yaşamak istiyorum. inşallah sen de yaşarsın
Soran+1 yılA-aaa! bir ateist olarak yakıştı mı hiç sana "inşallah" demek.. Cık cık cık komik oluyor amaa :DD Ya dediklerin kendi düşüncelerin olduğu için saygı duyarım. Tabi ki senin kararların bunlar. Ben sana biraz olsun düşüncelerimi aktarmaya çalıştım. Sende bana aktardın. Ben sana bir müslüman olarak öğütler verdim. Yapabildiğimce cevaplar verdim. Bundan sonrası senin kararın. Ben kimseye müslüman olacaksın diyemem. Bu islamda da yasak zaten. Sen öğütünü uyarını tatlı dille yap inanmazlarsa zorlama yok diyorlar bize. Eğriyle doğru ortada. Gerçeği bir gün istersen görebilirsin. Çünkü bu kadar çok sey Allah'ın varlığını hissettirmiyorsa ve görmüyorsa bunca şeyi ibret alamıyorsa bazı şeylere gözlerini kapatmış demektir. Sen gözlerini ne kadar kapatırsan kapat gerçekleri gözlerini açtığında göreceksin zaten. Umarım geç kalmazsın. Yolun açık olsun. Allah hidayet etsin. Nasıl istersen..
Ateistler o kadar çok konuşuyorsunuz ama boş konuşuyorsunuz...
https://www.youtube.com/watch?v=rPZ-iuzYhYk
Bu yalan dünyada herşeye vakit buluyorsunuz biz size saygı duyuyoruz kötülemiyoruz ama sizde sadece 3 saat susmayı öğrenin bize saygı duyun ve şu filmi izleyiin ;50 Yorumla
+1 yılUlan bıkmadınız ateist de ateist diye güney bölgenizi yırtmaya. Kim ne yapmışsa yapmış, size ne? Din Allah ile kul arasındadır, onun yaptıklarının size zararı yok, her koyun kendi bacağından asılır.
Cennete girmek için dünyayı cehenneme çevirmeyin artık.36 Yorumla
Soran+1 yılYazık onlarıda müslüman yapmak isterdimm
- +1 yıl
Zorlamayla yapılan ibadetten ne hayır gelir ne de fayda. Bu iş bu yolla olmaz;devrim değil bu, cebirle halledilemez.
Soran+1 yılZOrlama yaptığımı da nereden çıkardın? Sadece bir fikir alıp bir fikir vermeye çalışıyorum. Konuşuyoruz yani. Zorlama yok herkews özgürdür.
- +1 yıl
Hep öyle diyorsunuz zaten. Ama ateistlerle aranızdaki fark sadece din ve Allah değil. Tanıdığım çoğu ateist müslümanlığı ve Kur'an'ı müslùmanlardan daha iyi biliyor. Sizin sorununuz okumamak. Allah'a inanarak mükemmel olduğunuzu sanıyorsunuz ama bu cahilliğinizi örtmüyor. Siz bu kadar yazıyorsunuz, ateistlere laf sokmaya çalışıyorsunuz, örseliyorsunuz ama onların hiç umrunda olmuyor çünkü sizin cahil olduğunuzu biliyorlar. Sizin inancınızdan olmayan, sizin doğrularınızı kabullenmeyen herkesi asi, isyankar ve zavallı olarak görüyorsunuz. 'Zorlama yaptığımı nereden çıkardın?' diyorsun (uz) ama bu soruyu sorman bile sataşma, öfkeni kusma amaçlı. Dönün kendinize bakın ve kendi zavallılığınızı görün.
Soran+1 yılSen bunu bu şekilde anlıyorsn bence. Öfke kusma falan değil. Bu bir soru. Yani mantık nedir diye soruyorum? Eğer gerçekten bir mantık bulabilsem belki bende ateist olurum. Ama yok? Yok işte.. Görüyorum bunu.
- +1 yıl
Hayırlısı be yenge.
Allah yok. Bu bir inanc degildir. Ateizmde inanc kavrami yoktur. Dünya nasil olustu, kus nasil havada kaliyor bunlar aciklandi, Bilim bunu acikliyor.
Varlik üzeri bilimsel aciklamalari bilmiyorsun, Allah yapti diyorsun.
Antik Yunanlar simsekler nasil olusuyor bilmiyorlardi, bulutlarin üstünde Zeus onlari yere atiyordu diyorlar.
Siz Egitimsiz Müslümanlarin durumu bu.
Egitimsizlikten Varlik üzeri Cevaplariniz yok, böyle bunu Allah yapti diyorsunuz ve Cevap buldunuz saniyorsunuz.14 Yorumla
Soran+1 yılBen bunu eğitimsizlik olarak görmüyorum. Bunlarca şeyin bunlarca sanatın bir sanatkarı oolmadı. Size görede bu şeyler kendi kendine oluşmuş. Biz bir sebepe bağlarken siizn kendi kendine oluşmuş düşünceniz daha saçma değilm i? Hİç cevabınız yok sizin?
Soran+1 yılSen bu vücudundaki sanatı göremeyecek kadar körsen benim ne yapmamı bekliyorsun ki. Bir resim kağıdı alsam elime önüme geldiği gibi boyasam karman çurman birşey olsa gelip buna sanat denebiliyorda, iki şrkı söyleyince sanat olabiliyor da bu vücut sanat olmuyor mu? Bu damarlardan kan geçiyor, klp atıyor, yediğin yemek milyonlarca yoldan geçiyor, senin tuvalete gidebiliyor olman vücudunun çalışması bile mucize! Bir robot yapıyorlarda ne kadar popüler oluyor. Ve insan sanat değil! Peki şuna bak :
www.ukala.net/.../doga10.jpg yani bu resim sanat değil ama bu ikinci resim sanat öyle mi?
www.google.com.tr/.../&h=480&w=640&tbnid=6MtXni9isqgjnM:&zoom=1&docid=EPFS6OdOmOY8sM&ei=qeUdVNW8EoWaygPNyYGoAw&tbm=isch
Peki sence hangisi eğitimsizlik? Bu sanatı görememek mi? Bu sanatı görebilmek mi?- +1 yıl
Hayir senin Egitimsizligine dayaniyor... Temel bilgin bilem yok, Egitimsiz bos bir kalipsin, bu nedenle sana birsey anlatsam dediklerimi anlaya bilecek bir seviyede bilem olamayacaksin.
Al bak bir Ateist sizinle bu konuda ugrasmis.
www.alfasorgulama.com/.../...el-tasarm-iddias.html
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnançlar aileden gelir. Aile hangi dine mensupsa çocuklarda ona inandırılarak büyütülür. Elbette çocuk illa ailesinin öğretileriyle yetinmek zorunda değildir, kimi açar okur inançları değişir. Kimi aynı öğretileri devam ettirir ve üzerine benzer kaynaklardan eklemeler yapar. Mesele bakıştadır. Herkesin algılaması aynı olamaz. Ben mesela kendim deistim. Bir yaratıcı vardır dersen bunu seninle tartışmam, bir yaratıcının olabileceğine ben de inanırım ama dinler konusunda yollarımız ayrılır. Çok açık şekilde dinleri yaratanların insanlar olduğu bellidir. Geçmiş dinlerin hepsine bakarsan insan elinden çıktıklarını görebilirsin. Aynı şey günümüz dinleri içinde geçerli. Hiçbiri net değildir, her okuyan farklı yorumlayabilir. Zaten tek tipte bir inanç olmamasınında sebebi yoruma açık olmasıdır.
10 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=XaABhHKus1s
pilot kalem örneğini vermişsin, sen yokken biz bunları iziliyoduk bize müslümanlık dersi verme sana ateizmi hiç anlatamam sadece biraz sorgula ateist olursun büyük ihtimalle.23 Yorumla
Soran+1 yılBende izledim bunu biliyordum ki zaten. Bunları izlediğin halde ateist olabildiysen var ya ne diyim ben sanna..
- +1 yıl
ulan 1 video izleyip din mi değiştiricem ben? kafayı mı yedin? o zaman bende sana kuranın açıklarını atayım sende ateist ol
Soran+1 yıl;Sen yokken biz bunları izliyorduk demişsin. Bunlardan kastım fatih yağcı mehmet yıldız sözler köşkü videoları nı izlediğini düşünmüştüm. Onları i, zleyip tüm sorulşarına cevap bulabilirsin kardeşim. Ateist olmak için düşüncen neydi. Neye göre ateist oldun. Aslında biraz bunu merak ediyorum yaa
+1 yılYa vmbacim tamam bu kadar dil dokuyosunda kuranda ayetle sabit Allah onlarin gozlerini ve kulaklarini baglamistir deniyor herkes icine baksin sonra milleti duzeltmeye kalkalim bende onceden senin gibi dusunurdum ama olqy bu soruyu sorduktan sonra kitleniyor
00 YorumlaBu soruların cevabı defalarca bir sürü farklı şekilde verildi. Ben sizi anlamıyorum. Niye dünyanız kendinizden ibaret. Tamam kabul insan bir şey düşünür ama sonra yapması gereken bunu araştırmaktır. Buna kendisi cevap veremiyor diye pat diye aha ateizmi çürüttüm diye dolaşmamalı. Bu soruyu soran insan kitabın kapağına bakmıştır ama o kitabı açıp okuman ondan sonra konuşman lazım. Ha ille de cevap mı istiyorsun. Richard Dawkins Kör Saatçi üşenmezsen izle.
25 Yorumla- +1 yıl
richard dawkisnsin tanrı yanılgısı adli kitabını okumuştum. kıtaba ılk girerken cumle şuydu. eger tarafsız okursanız kesınlıkle ateıst olacaksınız kıtap sonunda. endışe ettım acaba ne anlatıyor kı! sonra okudum ve şukurler olsun ki o kitabı okudugum zamn nasıl bır sacmalık oldugu ateıstlıgın kafamda bır kez daha belırgınleştı. bu kadar mı sacma sapan şeylrle dolu olur bır kıtap. aman Yarabbı dedım. ustelık bu kıtap da bu adamda bgun evrımın en önde glen savunucusu...
- +1 yıl
arkadaşın sordugu sornun cevabı dawkinste yok. dawkinsi cok okudum cok dinledım ama emın ol yok. şunu da soyleyeyım dawkıns evrımı ıyı bılıyor ama karsısına duzgun dını nı cok ıyı bılen bır musluman cıkmıyor. bılmeyenlerle muhatap olunca konuşmaları ya da yazdıkları bırılerıne dogru gıbı gelıyor hepsı bu. yanı sucun bır nevı en az yuzde ellı sı muslumanlarda. kendılerını yetıştırmedıklerı ıcın
+1 yılAteist değilim dünya hiç birşey yani bir güzellik arıcaksan evrene bak sonsuz oldugunu dusundugumuz bir evren milyonlarca güneş sistemi bizden başka insanlarda olabilir oralarda ya da baskı canlılar filan bunca şey nasıl oluştu dersen ya bir yaratan vardır ya da stephen hawkingin teorisi gibidir :) bende kararsızım bu konuda ikisinin temelindede hiçlik var :)
20 Yorumla
+1 yılKim yapar bunları diyip varlığı kanıtlanamayan bir şeye inanıyorsunuz oysa biz Nasıl olmuş bunlar diyip araştırıyoruz ve bilimsel bir açıklama buluyoruz ;)
32 Yorumla
Soran+1 yılBayağı bilimsel ha.. İnsanların kendi kendine canlandığını iddia etmek saçma değil mi? KEndi kendine bir kuş yapıp ona can versene? Yapamazken kuş kendi kendine nasıl olsun yaa
- +1 yıl
Sen bir git önce abiyogenez bigbang ne onları araştır biraz birşeyler öğren sonra konuşalım canım ;)
Kardeşim boşuna uğraşma onların kalbi mühürlü bizim dinimiz bize onların safsatası onların olsun kafirun suresinin mealini oku boşuna kendini yorma sadece dua et rabbim hidayet versin böylelerine eğer almazlarsa rabbim islah etsin de yeter
14 Yorumla
Soran+1 yılAmin krdeşim. Ama bu kadar açık bir gerçeği görmemek körlük değil mi? Çok üzülüyorum. Ha ben dört dörtlük müyüm hayır ama işte içim acıyor..
Soran+1 yılHımm anladım peki elimizden geldiğince artık, eğer elden gelmiyorsa bir şey o zaman Allah'a bırakıcaz artık..
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir bebek doğuyor ve o bebe için en faydalı gıda anasının göğsünde oluşuyor yani çocuk rızkıyla dünyaya geliyor ne biliyim bunun için bir akıl gerek mantık gerek düşünebilme yeteneği gerek diye düşünüyorum tesadüf eseri milyonlarca yıl evrimleşe evrimleşe bu noktaya gelinmesi saçma geliyor bana...
00 YorumlaBak kardeşim bu dünyayı bizden önceki insanlar yaptı bizden önceki insanlar son teknolojiye ulaştı ve bir deney yaptılar ve bu galaksi oluştu ama kendileri yok oldu sonra başka galaksiden bu galaksiye dünyaya uzaylılar yani insanlar geldi ve çoğaldılar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeki tanrı olsaydı savaşlar olurmuydu? ya da onu geçtim çok ünlü bir dolandırıcının bir hikayesi vardı ondan örnek vereyim. 12 yaşına kadar her gece kırmızı bisikletim olsun diye tanrıya yalvardım diyo. ama bigün tanrının çalışma prensibinin bu olmnadığını anladım diyo. gittim kırmızı bir bisiklt çalıp her gün tanrıya beni affetmesi için yalvardım diyo adam. onu geçtim işid tanrı için mi kelle kesiyo. olan bir tanrı bunu engelerdi sanırsam.
23 Yorumla
Soran+1 yılAllah'ı yaptıklarınızdan habersiz sanmayın. O her yapılanı görür işitir. Sadece o büyük günü bekliyor. Belki ona verilen ömür boyunca bir kez tövbe eder? Belki bunca günahına çok pişman olur diye onlara süre veriyor. Ve sürelerimiz bittiği gün toplanıp hesap gününde haketttiğimiz yerlere gidicez
Cevap sahibi+1 yılşu onca savaşa engel olmayacak mı merhametli? masum inasnların ölmesini. masum kadınların zorla tecavüze urayışını izleyecek kadar aciz mi?
Soran+1 yılOnlar belalarını elbet bulur. Ama bugünama yarın. Karşılıksız kalmaz dinimiz: Fİravunda ben Allahım diye geziyordu bak ölürken ne oldu? İngilterede müzeye konuldu?img359.imageshack.us/img359/1953/adsz3ywdj5.jpg
+1 yılsimdi tesaduf diye yaratici var mi demek oluyor. bu mudur iki uclu sig dusunce biciminiz. neyse gec.
42 Yorumla
Soran+1 yılTesadüf demedim ki.. İnanıyormusun yani cildin böyle mükemmelken gözlerin bir insanın yapabileceği kameranın kaç katı kadar güzel görürken gerçekten bunlar tesadüf olur mu? Olabilir mi? Mantıklı gelen bir şey bulmıyorum. Bulursam bende ateist olabilirim ama yok ki.. Merak ediyorum. Nasıl bunca şey kendi kendine olurKuşlar bile rengarenk? NAsıl kim yapar bunları?
- +1 yıl
neyse dedigimi anlamamissin, salla.
+1 yılateistler tanrının kesinlikle olmadığına inanmıyorlar şu an için elimizde yeterli veri yok varlığına dair o yüzden şimdilik yok olarak kabul ediyoruz diyorlar. Kendileri Bu şekilde açıklıyor durumu. çok garip ya
02 Yorumla- +1 yıl
Pozitif ateizm = taneı kesinlikle yoktur negatif ateizm = tanrı olabilir falat yeterli bilgi yok bu yüzden taneı yoktur deizm = tanrı var din yok kısaca böyle sen sanırım negatif ateizmi biliyorsun?
- +1 yıl
galiba öyle ben bu yukarıda yazdığım kadarı ile biliyordum @thomasward ötekisi yalnış bilinen bir olgu diye sanıyordum öğrenmiş dolum
+1 yılEn guzeli deistlik abi hem daha mantikli hem daha temiz aciklaniyor. Ateistligin acigi cok ama deizimin sonsuz delili var on numara bes yildiz. :)
17 Yorumla- +1 yıl
Kadındaki lükse bak
- +1 yıl
deist bir kişi eğer çok zeki ve bilgili değilse korkaktır. ne tanrı yoktur diyebiliyor ne de vardır. tam bir ahmaklık
Soran+1 yılMüslümanlık 100 numara 50 yıldız ama :)
- +1 yıl
Muhammed suresi 4. ayet:
Kâfir olanlarla savaşa giriştiniz mi vurun boyunlarını, onları iyice yaralayıp kırdınız, bozguna uğratıp da onlara üst geldiniz mi işe sağlam yapışın, bağlayın sımsıkı tutsakları, ondan sonra da isterseniz öylece salıverirsiniz onları, isterseniz para alır da bırakırsınız savaş ağırlığını atıncaya dek, bu, böyle; ve Allah dileseydi savaşsız da helâk ederdi onları ve fakat bir kısmınızı, bir kısmınızla sınamak ister ve Allah yolunda öldürülenlerin yaptıklarını asla boşa çıkarmamaktadır. - +1 yıl
@çılgınSincap12
ayetein taa başında SAVAŞTA kelimesi varken sen hala neyin muhabbetini yapıyorsun ben onu anlamıyorum. ayrıca diğer dinlerdeki insanların savaşlarda nasıl işkenceleri yaptığı nasıl vahşetçe insanları öldürdüğünü de biliyoruz. ama sizin o ergen beyinleriniz ateizmi bütün dinleri inkar etmek değil müslüman olmamak olarak algıladığı için ne haçlı seferlerinde yapılan katliamları görürsünüz ne coğrafi keşiflerde, nazi kamplarındaki soykırımları. siz bu kafayla çok yaşamazsınız. devam edin.
Gizli Üye(36-45)+1 yılparanoyak mısın. biri dokunmştu vs vs
inanıyorum..
herkesin dini mezhebi tanrısı kendine.
kimseyede sen niye hrıstiyansın demiyorum niye inanıyorsunda demiyorum.
senin sorduğun gibi de sormuyorum banane başkasından.22 Yorumla
Soran+1 yıliyi ama belki bir kişiyi kurtarırız
Cevap sahibi+1 yıliyiyim ben teşekkür ederim
neymiş canım patlama olmuş herşey tesadüfen oluşmuş :D öyleyse big bang ten sonraki insanoğlunun kendi yarattığı veya volkanik patlamalar gibi doğal patlamalarda niçin yıkım oluyoda big bang de varoluş oluyo :D?
10 YorumlaDiğer konusunda 339 cevap paylaştı. izle kardeşim.
https://www.youtube.com/watch?v=XaABhHKus1s11 Yorumla- +1 yıl
Ulan en yfak mantık yok sen o kalemin fabrikasını göösyerip al işte burada yapılıuo diyebilirsin ama yaratıcıyo yine kanıtlayamazsın. ? ( Telefondan yaIyorum imla hataları için kusra bakmayın )
Gizli Üye(30-35)+1 yılO "şey" bir tanrı olmak zorunda değil diyorlar mesela. Bilmediğimiz şeye hemen tanrı/yaratıcı diyerek mi açıklama getireceğiz diyorlar.
40 YorumlaÇok basit düşünüyosun. Bu basit düşüncelerinle de kimseyi müslüman yapamazsın boşuna uğraşma.
20 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. Bir şeyi açıklayamıyor olman onun ''Tanrının işi'' olduğu anlamına gelmez.
37 Yorumla
Soran+1 yılPeki kendi kendine oluştuğu anlamına nasıl geliyor. Bir insan yapamaz kendi kendine olamaz.. Peki nasıl olur?
Soran+1 yılYoook
- +1 yıl
senin yaratılışını bildiğin, kendisini anlayabildiğin kavrayabildiğin bir varlık senin tanrın olabilir mi?
bunun gibi cevapları çok basit sorulara güvenip mi ateist oldun?
neyse boşver. sana bütün fizik kuramlarını anlatırdım da sizin o ergen beyinleriniz onları anlayamaz - +1 yıl
daha hiçbir şey anlatmadım zaten. bir de anlatsam herhalde 1 ay mavi ekran gezersin.
gözlerinin kusursuz göründüğünü düşünüyor isen yanılıyorsun. sorgulamadan inanmak insan beynine hakarettir
24 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden yanılıyorum? Kusursuz değil mi? bir kameraya göre kusursuz bence.. Hastalık varsa o ayrı o imtihan
Soran+1 yılBuna inanmıyorum. Böyle basit değil. EİC yide okumanı tavsiye ederim. İkincisi ya şimdi o kartalın gözünü örnek alalım peki? Onun kendi kendine bu kadar mükemmel olma ihhtimali nedir? Evetdünyadaki olaylar mükemml olmayabilir. Çünkü Allah bu dünya yı bize imtihan olarak verdi. Ve biz insanların çoğu bu dünyaya kimimiz zarar verdi kimimiz yarar. Ve inanmayan biri illa kötüdür diyemem ama inanmayan biri nedden kötülük yapmasın. MEsala ben inanmasam günah olmasa zinada yaparım hırsızlıkta yaparım insanda öldürürüm. Ama beni tutan Allah korkusu.. İnanmayanları tutan ne? bu yüzden çoğunda korkmuşumdur. Ama inandığım dinde bu yapılan kötülükler karşılıksız kalmayacaktır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s0njyOe2EfhK
iyi dinle panpa senin için yazdım03 Yorumla
Soran+1 yılSen sana bu sesi veren Allah'ı bilir misin peki? ;)
Cevap sahibi+1 yılsesim güzel değil fakat bilirim müslümanım :D
Soran+1 yılHe iyi ya bende dedim ateist bir kişi daha mı :D
kim ne isterse ona inanır. hepsine saygı duyarım. lütfen siz de saygı duyun ve dini konularınızı işin ehli olmayan kişilerle tartışmayın.
48 Yorumla
Soran+1 yılBenimde saygım var ama müslüman yapmak isterim hepsini
- +1 yıl
nasıl farklı duşunuyorsun?
Soran+1 yılBelki fikirlerimizi değiştirir ;) Ya senin ya da bizim..
Soran+1 yılBenim için zaten öyle. Fakat benim inandığım dinde islamı yaymak ve yaygınlaştırmak var. Ben görev alıyorum bunu. Belki biraz yapabilirim diye. o yüzden soruuyorum
Onlara göre Tesadüf!! bir de deizm var. Allah var ama din yok. cennet cehennem yok diyenler. Onlardan farklı görmüyorum deistleri de :)
05 Yorumla
Soran+1 yılİŞte.. Aslında kimseyi aşağılamak falan değil derdimBöyle bir dine nasıl inandıklarını öğrenmek amacım
- +1 yıl
ya ben de aşağılamam. ama onların dediği lafları gördükçe karşılık vermemek elde değil. Gericiymişiz, yobazmışız, yok adil değilmişiz, yok kadınlarımız eziliyormuş. Özgürlük diyorlar bunun altında uygunsuzca giyinip, uygunsuzca davranarak insan içindeki değerlerini azaltıyorlar. Fazlasıyla ulaşılabilir oluyorlar. Sonra gelip bize laf atıyorlar. Ben açarım ama sen bakamazsın !! Sanırsın ki ateistler "aseksüel", biz abazanız ! Allah islah etsin...
Soran+1 yılAmin amin. İşte anamıyorum bende. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş ya. İşte bizede ulaşamıyor bazılar ve bir çoğu da laf atıyor. Ama unutmayalım ki birileri bize yobaz gerici diyorsa bilelim ki doğru yoldayız ;)
Soran+1 yılAmin sizde :)
+1 yılgerçekten çok dogru noktalara deginmişsin geçen ateitin birisiyle ben tartıştım burdan hemen hemen senin söylediğin örnekleride verdim ama ne dediysem tatmin olmadı
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle ya :( Ne bileyim bunca güzel bir cennet varken neden yok olucaklarına inanıyorlar?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist değilim ama bence ateistlik hakkında pek bilgin yok yazdıklarına bakılırsa öyle ya da böyle saygı göstermelisin kimsenin inancı seni ilgilendirmez
32 Yorumla
Soran+1 yılSEnin de müslümanlık hakkında pek bilgin yok sanırım. Müslümanlık ta da isamı yaymak ve yaygınlaştırmak vardır..
Cevap sahibi+1 yılEksiklerini aramak değil niyetim ama Kuranda şu muhakkak ki inkar edenleri uyarsanda uyarmasanda onlar için birdir onlar inanmazlar şeklinde ayet var nasıl yorumlarsan
+1 yılTesadüfler sonucu bir canli hucrenin meydana gelmesi bir hurda yıgına isabet eden kasirganin savurduğu parçalarla tesadufen bir boing 747 ucaginin oluşmasi kadar İMKANSIZDIR
20 Yorumlatüm ateistleri başımıza topladın şimdi başımıza taş yağacak :D
17 Yorumla
Soran+1 yılAhahah ama napıyım bir mevzu var :D
Ortada bir yaratıcı olduğundan hiçbir şüphem yok ama bunu dinlerin temeline dayandırmakta ne kadar doğru bilemiyorum
20 Yorumla- Diğer konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılKeşke hepsi bir kere açıp adam akıllı Kuran-ı Kerim'i okusalar.
25 Yorumla
Soran+1 yılKeşke..
- +1 yıl
Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar , okuyup anlayan ateist olur. - Nicola Tesla sanırım bu söz ateistlerin çoğu müslümandan dha çok kuran okuduğunu göstermeye yeter !
- +1 yıl
Insanlar beyninin yüzde 5'ini bile kullanamıyorken Allah'ın gonderdigi bir kitapta çelişki aramak akıl sağlığını bozar.
Soran+1 yılTamam o zaman o büyük günde Nicola'ya sorarsın. Hey Allah'ım ya.. Sen niye onların sözlerini okuyorsun. Osmanlının sözlerini bir baksana sen. Kendi ülkene. Peygamber Efendimiz yüzyıllar öncesinde Fatih Sultan Mehmet'in geleceğini söylemiş. Bunu nerden biliyor olabilir? Bnlar yalan olsa milyolarca insan boşunamı namaz kılıyor? Boşunamı kapanıyor? BOşuna mı oruç tutuyor? uran yüzyıllardır neden hiç yokolmuyor? KAbeye neden zarar verilemior? Neden bazı yererde Allah yazıyor? Neden bazı insanlara bu telefon kendiliğinden oldu desem bana delimisin gözüyle bakacakken dünyanın kendi kendine olduğuna inanıyor? MAdem insan kendi kendine oldu neden kendisi elleriyle bir insan yapamıyor? Neden can veremiyor?
Soran+1 yılNeden öleceği günü kendi kendine seçemiyor?
sorma sonra tahrik ediyolar kavga etmek zorunda kalıyoz
20 YorumlaOnları boşver koyver gitsin herkes gerektiği gülün ederini bulucaktir
11 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlduguna nasil bu kadar emin olabiliyorsun? Gordun mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleğer allah varsa gelsin bu yoruma ona bir kaç soru sorcam , yoksa zaten gelemez. hadi iyi geceler.
215 Yorumla
Soran+1 yılBir gelse var ya çok merak ederim yüzünü. Ama böyle yüce bir Yaratıcı niye buraya gelipte bizimle konuşssun. Onu kendin hissedip keşfedebilmek mesele. Mesala sen eşinin sana güvenmesini istersin. Ne yapıp yapmadığını bilmezsin belki ama güvensin istersin. Bir şey olduğunda acaba benim eşim bu kötü şeyi yapmış mı desin istemezsin. Yapmaz benim eşim demiş olsun istersin. Allah'ı görsen zaten inanıcaksın ama mesele görmeden hissetmek inanmak sevmek güvenmek ;)
Cevap sahibi+1 yıliyi de görmediğin birine neden güvenip sevesin ki? bir nedeni yok :D mesela şu dediğine göre beni sevip bana güvenmen hatta bana itaat etmen gerek allah ben dahi olabilirim.
Soran+1 yılSen gerçekten çok akıllı birisine benziyorsun.
Soran+1 yılAma sadece benziyorsun. Çünkü senin bile göremediğin aklının varlığına ben nasıl inanabilirim?
Cevap sahibi+1 yılişte sorunda o ya :D daha olup olmadığnı bilmiyorsun fakat sözlerine göre bunu kabul edip inanmak zorundasın.
Soran+1 yılAma var diyorum sana var. Senin aklın var ama göremiyoruz ama inanıyoruz! Olay bu. Duyguların var hissediyorsun ama göremiyorsun.. Mutluluk diye bir şey var göremiyorsun ama var. Birşeyi görememen onun yokluğuna işaret değil. Allah'da var göremedik ama var..
Cevap sahibi+1 yılsen duyguyu hissediyorsun çünkü o varlığını belli ediyor. ama allah etmiyor. sen etrafndaki güzellikleri ondan buluyorsun çünkü öyle olmasına inanıyorsun ama bu onun olduğunu kanıtlamaz :)
Soran+1 yılAma duyguyu hissettiğin gibi Allah'ıda hissedebilirsin sadece istemen gerekiyor :
2.bp.blogspot.com/.../secde.jpg bunlarda Allah'ınolduğunu hissedebilirsin mesala.
https://s2.dmcdn.net/X5LC/526x297-4Df.jpg
f.internetara.com/.../...770lv_AP_v21xk_SL_kqh.jpg
https://rsm.haber365.com/N/1354957877_81_9.jpg
4.bp.blogspot.com/.../...es+of+Allah-tomato+01.jpg
ben bunlarıkanıt olarak görüyorum. Senin kanıtların neler? Ha birde şöyle düşünelim. Aslında islamçok güzel mesala bir ada da olsak tek başımıza bir tusunami gelse boğulmak üzeri olsak ben "Allah'ım beni kurtar " diye bağırırım. Ama sen ne diye bağırırsın? Issız bir adada kimin olur?
Cevap sahibi+1 yılyani allah artık ayı bölmekten sıkılıp domatesin hayvanların üstüne isim yazmakla mı yetiniyor? sen olsan napardn? düşün biri sürekli sana mesajlar gönderiyor ama yok ortada. yani sahte. sana şu an gizli olarak yazıyorum herkes olabilirim şu an belki babanımdır? belkide cidden allah benim seni deniyorrum? bilemezsin. bu yüzden soyut olan bir şeyin kanıtını sunmaya çalışmaktan vazgeçmelisin artık. kendin araştır kendin bulmaya çalış çünkü başta sözlerin kendinle çeliştiriyor seni sonra da iyice bilgi sahibi ol. iki dağ aşağı doğru duruyor diye bunu allah yaptı diyemezsin?
o zaman bunlarıda aynı allah yarattı dimi?
ateistcanavar.files.wordpress.com/.../67.jpg?w=394
ateistcanavar.files.wordpress.com/.../nature2.jpg
ateistcanavar.files.wordpress.com/.../56.jpg?w=446
ateistcanavar.files.wordpress.com/.../...dx5wr.jpg
ateistcanavar.files.wordpress.com/.../...016_n.jpg
ateistcanavar.files.wordpress.com/.../tree-sex.jpg
Cevap sahibi+1 yılbirinin beni kurtarmasına gerek yok ölmem gerekiyorsa ölürüm. çabalarım yüzerim kaçarım ama kaçamadıktan sonra bir süper kahramanın beni kurtarmayacağını biliyorum :)
Soran+1 yılİşte bunlar bakış açısı farklılıkları.. Mesala ben aldığım her nefeste ibret alınacak birşeyler görebiliyorken sense milyonlarca şeyden ibret alınacak birşey bulamıyor olabilirsin. Yani bu şeye benziyor. Bir bardağın yarısı su doludur. Ben yarısı su doludur diye düşünür bakar sevinirim, sen yarısı boştur diye düşünür bakar üzülürsün. Aynen öyle. Bakış farklılıklları.. Ya birde ateistlik senin için çok korkunç değil mi. Ben göze alamıyorum ateist olmayı. Ya bir düşünsene bir ölüüyorsun ve yok oluyorsun bu korkunç. Ben çok sevdiğim birini kaybettim yakın zamanda. Ama umut vardı içimde onu öbür dünyada göreceğime dair. Ama düşünüyorumda ateist olsaydım. onu birdaha göremeyecek olsaydımm kahrolurdum ben. Her saniyemi dolu geçirmek için çıldırırdım. Bir saniyem bile çok önemli olurdu. Her kaybettiğim şeyde yıkılırdım. Yaşlanınca çok üzülürdüm. Biten gençliğim içinn
Soran+1 yılAma müslümanlık böyle değil. Öyle bir cennet vadediyorki.. 70 kat elbise giysende tenin gözükebilecekmiş. O kadar şeffaf ve narin. Her saç teline inciler takılabilecekmiş. Bissürü huriler olacak mesala. Eşleriniz bu dünyadan daha çok güzel olacak orada. Hurilerden bile daha güzel olacakmış. Yani gerçekten bir cennet işte. Köşkler var.. Yeşillik. Meyveler.. Her istediğin oluyor.. Ama inkar edenlere ise korkunç bir azap var. Dün okudum hıçkıra hıçkıra ağladım. Senin ve senin gibiler için. Çok korktum üzüldüm. Vicdanım acıdı. Ya Allah'ım yalvarırım gerçeği görmelerini nasip eyle bu kullarına. Allahın yarattığı akılla Allahı inkar etmeyelim lütfen.. Bir düşün lütffen. Ya ben yanılıyorsamda bu kız doğru söylüyorsa de ve oku araştır. Gerçeği bul. Her şey bilimsel olmak zorunda değil. Robot muyuz biz? Ta hristiyan ülkelerden müslümanlar olanlar çıkarken biz müslüman bir ülkedeyiz. Lütfen Allah'a inan. Ama çok geç kalmış olmazsın inşallah..
Cevap sahibi+1 yılcennet dediğin araplara vaat edilmiş ırmaklı ağaçlı serin bir yer değil mi arkadaşım? cennet araplar sırf inansın diye yoktan uydurulan bir yer. ccehennem ise bulundukları ortamın daha sıcağ olan bir yer bu da inanmazlarsa gidecekleri yer bu da uydurma. araplar karı düşkünü bir millet olduğunu herkes bilir ki onlara cennete girerlerse huri verilecek demişler ama ruhani bir yerde senin huriyle işin ne :D zaten ruhsun? inamazlarsa da alevli topuzların olduğu cehenneme gideceksin diyor kuran :D komik komik valla bak aç eleştirerek oku bir kez çok şey bulcaksın ama körü körüne okuyorsun..
Soran+1 yılAma sende eleştirerek okuyorsun ;) Araplar için değil cennet. Allah'ın affettikleri istedikleri ve amelleri iyi olan ve tüm müslümanlar için.. Arap kafirse nereye cennete giriyormuş? Öyle olmaz. Bu dünyayı yaratan Allah öbür dünyayı elbette ayarlmasını bilendir.. Bilmiyorum banada ateistlik komik geliyor yani ne bileceğim fantastik hikaye gibi.. Yokolucaz diyolar.. Yani mesala sana göre bu dünyada yaşadığın kadarsa herşey.. O zaman neden bu sitede vakit harcıyorsun ki. Gençliğin gittikten sonra yaşlılık ve yokoluş. Sence de çok basit değil mi
Cevap sahibi+1 yılneden sonsuz bir hayata inanasın ki :D ölcen bitcek işte hepsi bu neden ölümü kabullenmiyosun ki? bedenin çürüyüp gitcek yok olcan bu gerçek ruh diye bişi yok :D yok işte :D konu sıkmaya başladı. sen zaten olmadığını biliyosun neden bu kadar zorluyorsun ki? o yok , hiç olmadı. eğer o gerçekse harry potter da gerçek olmalı. bu böyle bişi işte.
+1 yılAllah herkese nasip etmiyor müslümanlıgı. Çok sükür müslümanım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de başlığı görünce akıllıca bir soru soracaksın sandım hay allam yaa... Ateistleri bu kadar basit görme emin ol senin dinini senden iyi biliyorlar öyle olmasa ateist olmazlar zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtesit değilim ama bende şunu merak ediyorum. Dinimizde iddia yasak fakat Allah ile şeytan da bir nevi iddiaya girmedi mi yani şeytan bu şekilde insanların aklını çelmeye çalışıyor
11 Yorumla- +1 yıl
İddialaşma yok. Kuran'daki şeytan ve Allah'ın diyaloğuna bakarsan şeytan diyor ki" Bana süre ver insanların çoğunu saptıracağım." Allah da diyor ki" O halde ben de onları yakacağım." İddialaşma olsaydı Allah "Yapamazsın" derdi. Ayrıca yine iddialaşma olsaydı kazanan tarafın alması gereken bir ödül olması gerekirdi. Bu da söz konusu değil. İddialaşma yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerşey kusursuzmu. ? Allah yarattıysa kusursuzmu yarattı sence? bunucevaplarmısın
00 Yorumlatoplayacaksın şu ateist olan ergenleri başımıza
10 YorumlaBende eskiden bir ateisttim bana sorabilirsin
17 Yorumla
Soran+1 yılİşte sordum zaten yazıyor :)
Soran+1 yılNe kadar güzel çok sevindim. Allah bir daha yolundan ayırmasın. Peki sizi tekrar müslümanlığa çeken neyddi
Soran+1 yılmüslüman değil misin
Soran+1 yılHe iyi o zaman :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılciddiye alınmayacak kadar basit düşünüyorsun.
33 Yorumla
Soran+1 yılPeki senin düşüncelerin ne kadar ciddi ne kadar sağlam. Dİnlemek isterim. Saygım var yani :)
Cevap sahibi+1 yılkusura bakma, dediğim gibi ciddiye alabileceğim bir kapasitenin olmadığını, yeterli argümana sahip olmadığını düşünüyorum. düşüncemi kısaca özetleyeyim; şu an inançlar üzerine bir tartışma yürütmeye çalışıyorsak, çok net bir şekilde söyleyebilirim; ruhani olgulara inanmıyorum. düşünmüyorum ve ilgilenmiyorum. tanrı dediğiniz şeyin varlığını bana hiç bir şekilde ıspatlayamazsın ve beni yokluğuna inandığım için yargılayamazsın. birbiriyle ilgili olmayan iki farklı durum. dediğim gibi. olay basit, ilgilenmiyorum. dolayısıyla tanrı denilen şey benim için yok. senin için var mı? elbette var. ve bu şu demek oluyor; birileri için var olan, birileri için yok olan şey, sadece insanların ruhani olarak yarrattıkları "şey"dir. tanrıyı siz yarattınız. insanlar yarattı. o sizi değil.
Soran+1 yılBen yargılamadım ama sen beni yargıladın. Her neyse şu an benim için daha önemli olan birşeyi sormak istiyorum. Sen bana varlığını kanıtla demişssin. Seni bilmiyorum ama ben gördüğüm herşeyde Allah'ı hissediyorum. Varlığını görürüyorum. Tama belki sana işte Allah budur diyemem ama sen bana yokluğunu ispat edebilir misin? Birşeyin yokluğunu ispat etmek için heryerini bakmak gerekir yokluğunu isppat ettiiğin yerde. MEsala ben sana çantada kalem yok dersem o çantayı boşaltır bana yokluğunu ispat edersin. Peki bunu şu an yapabilir misin. Ben öldükten sonra öbür dünyanın olacağını hesaba çekileceğimize inanıyorum. Bunu da gidip görmeden bana kanıtlayamazsın. Aslında sende bana yokluğunu ispat edemezsin. Dediklerine anlattığın şeylere seninde inanmadığını biliyorum. Allah sana inşallah gerçeği gösterir. Ama umarım bu dönüşü olmayan bir zamanda olmaz. Herşey için çok geç kalmadan gerçeği öğrenir görürsün inşallah. Allah hidayet etsin..
bir adnancı daha...
10 Yorumlaataistler maymundan gelmıs
21 Yorumla
+1 yılherkesin inancı ne diyeceksin bacım
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen ama düzeltebilmek isterdim :)
- +1 yıl
kim istemez ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan nasıl yaratıldı söylermisin?
09 Yorumla- +1 yıl
Yuh mk ölünce yaradana sorarsın kız nerden bilsin
Cevap sahibi+1 yılBro bilmediğiniz konularda tartışmayın o zaman. .
Soran+1 yılToprktan yaratıldı Allahın üflediği ruhtan canlandı ve yaratıldı..
Cevap sahibi+1 yılMadem öyle şimdiki topraklar neden insan olmuyor?
Soran+1 yılO sadece yaratılışa mahsustu. Şimdi anneyle babadan sonra çocuğun oluyor Allah'ın izniyle.. İlk insan topraktan yaratıldı..
Cevap sahibi+1 yılHah aradığım cevap varsayalım dediklerin doğru o zaman allah insanı ilk insanı yarattı bide kadın yarattı (kendi kendilerine üreyebilmeleri için) dünyaya gönderdi ve kendi haline bıraktı öyle mi?
Soran+1 yılEvet öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılmesai dışı açıklama yapmıyorlar mış
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok doğru diyorsun
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılböyle böyle köklerini kurutcaz inşallah
helalllll
11 Yorumla
Soran+1 yılGerçekleer
+1 yılevet?
11 Yorumla