Felsefeden anladığınız olmuşun bitmişin doğru olup olmadığını mı tartışmak, ciddi misiniz siz?

Olayı anşatayım, büyük ihtimal herkes benim ap. tal ya da deli olduğumu falan düşünecek, umrumda değil. Ap. tal çoğunluğun içinde deli olarak görülmeyi benimsemeye başladım. Olay şu;

Felsefe bakış açımı genişletmek için Discord'da felsefe sunucusuna katıldım. Kurallarda şöyle bir şey yazıyordu "Felsefi alıntı yaptığınız kaynaklar onaylı olmalıdır". Ben de düşündüm, dedim sadece düşünülmüş bir şey üzerine düşünerek felsefe mi yapılır diye. Neyse katıldım sunucuya, girdim fikirlerimi yazdım, -fikirlerimi özetle en sona yazıcam, çok özet olacak ama sorup sorgulamadan yargılamayın derim-, 1-2 kişi bana cevap verdi, onları okurken birinin mesajımı alıntılayıp bu arkadaşı banlayın moderatörler gibi bir şey yazdı moderatörleri etiketleyip. 1 dk geçmeden banlandım. Fikrimi belirttim diye, anlamadım imgilizcede fikrimi yazarkan almanca sövdüm falan mı acaba? Normalde düşünmenin ve fikirlerin dünyaya oranla tr de daha çok kısıtlanıldığını düşünürdüm, değilmiş. İnsanlar her yerde aynı.

Fikrim: insanlığın dünyayı sadece mahvettiğini, insanlığın tamamen bencil ve empati yoksunu olduğunu, türünün kırılmadan hiçbir şeyin düzelmeyeceği.

1-2 cümle yazdım bununla ilgili, sonra dediğim banlanma olayı oldu, daha düşüncemi açıklamaya fırsat bile verilmeden. Felsefe ve düşünce özgürlüğüne bak. Gerçekten felsefe yapacak birileri yok mu şu dünyada acaba?
Güncellemeler
+1 yıl
Buradan da düşüncemi dürüstçe söylediğim için banlanma zamanı. Elveda millet.
Güncellemeler
+1 yıl
Tabi bahsettiğiniz sapıtma ihtimali de bir o kadar doğru, yine de; dünyanın, insanlığın bulunduğu şu durumdan daha kötü hale gidemeyiz. Herkes kendince ayrı kafalar yaşıyor, kimsenin kimseye saygısı kalmamış.
Felsefeden anladığınız olmuşun bitmişin doğru olup olmadığını mı tartışmak, ciddi misiniz siz?