İstersem değişebilir miyim?

Yepyeni bir hayata başlamak istiyorum arkadaşlar , öyle ki tüm korkularımdan arınmak ferahlamak istiyorum tatmadığım bir çok şeyin tadını almak istiyorum ama çok yabancıyım hayata karşı sosyalleşemiyorum dışarda oyalanacak bir işim olmuyor bana yardımcı olur musunuz bu konuda.. Ben herşeyde kaybetmiş bir insanım 0 dan bir hayata başlayacağım bakımsız olan saçımı olmayan dişimi , görmeye bir gözümü , duymayan bir kulağımı , boyumu , çatlaklarımı , kilomu , ve en büyük sorunum olan a-sosyalliği yenmek zorundayım.. 25 yaşındayım lise 1 terkim , alnıma yazılmış bir de engelli damgam kimliğim var , okulum da yok işimde , arkadaşlarımda , Artık kendimi eve kapatmanın sonu gelmeli , bende birey olmak zorundayım , yaşamak istiyorum.. bir robot gibi bütün gün evde otur yemek ye bilgisayar oyna çok sıkıldım 9 yıldır evde odamda durduğum yeter , mutlaka düzelmeliyim , ama kendimi okul ve dış görünüş yüzünden eksik görüyorum ben nasıl insanlarla kaynaşabilirim hayatın sunduklarına hiç yabancılık çekmem nasıl?
İstersem değişebilir miyim?