Yıl olmuş 2021, hâlâ bu yalana inanan kardeşlerim var 🤭… Amerika deyince "Kesin doğrudur!" diyenler var. Şimdi gelelim bilime. Bu yalanın ispatı çok kolay…
1- En basiti 1969'da aya çıkılsaydı şu an Ay'da Türkiye bile TOKİ kurmuştu 😅 (Pahalı olduğu için gitmiyoruz diyor sahtekarlar 🤭 Yalana bak yalana, bugün Mars'a gönderdikleri insansız cihazların maliyeti 10.000.000.000$ (okuyamayanlar için 10 milyar dolar) ve bu cihazdan 5-6 tane gönderdiler. Sadece 2 tanesi hedefe ulaşabildi. Yani "Pahalı olduğu için gitmiyoruz." demek, büyük bir yalan. 2- Şu anki teknoloji ile bile fırlatma rampasız bir roketi hareket ettiremezsiniz. Ay'da bu rampayı kim yaptı 😳? 3- Roketler yakıt tanklarını uzayda bırakırlar, sadece çekirdek hedefe ulaşır. Tekrar hareket için, yakıtı nereden tedarik ettiler? Hadi ettiler, nasıl ateşlediler? Hadi ateşlediler, bu ateş nasıl devam etti yanmaya 🤣🤣🤣? Ayrıca bahsettiğimiz yakıt öyle az buz bir yakıt değil. Yedek depo vardır diyenler çıkacaktır şimdi 😜 4- Ay'a gitmelerinden kısa bir zaman önce NASA’da bir kaza oldu bu kazada yaklaşık 13 astronot yanarak öldü ve seslerini Houston'dan canlı yayında dinlediler, YouTube'dan bulabilirsiniz! Şimdi böyle bir kazadan sonra siz cesaret edip rokete binebilir misiniz? Hele Amerikalılar gibi ölmekten ödünüz kopuyorsa (Vietnam ve Irak’ta ölüm korkusundan kafayı yediler filmlerini bile yaptılar 😳). 5- Ay'a gittik yalanına kadar Rusya, Amerika’nın çok önündeydi. Pat bir yalan attılar, "Ay'a gittik". Haydaaaa ve herkes inandı! Çünkü söyleyen Amerika'ydı ! Eee dünyada da Amerika aşığı çok, ne yaparsın !
Güncellemeler
+1 yıl
Bana yobaz diyenler bir tane bilimsel bir veriyle gelemediler… vah Türkiyem vah… geleceğin aydınları hep karanlık
1-) Ay'a TOKİ kuramayiz çünkü, Ay'da hava yoktur. İnsanlar oksijensiz yaşayamaz. Ayrıca Ay'da hava olmadığı için iklim de yoktur. Bu da bütün Ay coğrafyasında aynı toprak tipinin olduğunu gösterir. Bu yüzden sırf bilgi almak için ekstra bir Uzay araci göndermek gereksiz maliyetli ve boşunadır. 2-) Aya gönderilen uzay araçları yakitlarinin bir çoğunu atmosferi aşabilmek (hava direncini kırmak için) yakar. Uzay araçlarının itiş motorları atmosfer geçtikten sonra kapatılır buna rağmen araç daha da hızlanır. Çünkü artık bir sürtünme kuvveti ile karşılaşmaz.( Dünya'nın yer çekiminin devinimsel gücünden yararlanıyor.) 3-) Gitti ama nasıl dönecek sorusu burada devreye giriyor. Bizim kalan ana modülde halen itiş motorları ve yakıt bulunuyor. Tabii ki miktarı dünyada ki kadar yüksek değil çünkü buna gerek yok. Aydan havalanmaya yetecek bir itiş gücü uzay aracının eve dönüşü için yeterli olacaktır. Çünkü tekrar ediyorum uzayda hava yok, sürtünme yok. 4-) Amerika, Vietnam'da kaybetti diye yazar tarih. Fakat bir de rakamlara bakalım. Amarika, Vietnam da 60 bin askerini toprağa verirken. Vietnam'da bu rakam 2,5 milyondur. Irak'ta ise zaten kaybetmedi. Irak'ı halen sömürmeye de devam etmekte, sadece askerlerini çekti. 5-) Senin de söylediğin gibi Rusya Uzay yarışında öndeydi ve bir çok ilke imza atmıştı. Sence, Ay'a hiç gidilmeseydi Rusya bunu bu kadar kolay kabul eder miydi?
Öncelikle gerçekten birinin okuyarak cevap yazmasına o kadar sevindim ki anlatamam 1- hava yok doğru 😅 ancak suni ortamlarda hava tutabilip ( devasa bir fanus gibi ) yaşamayı o kadar çok istiyorlar ki bunun belki 20 tane filmini yaptılar filmler hayallerden doğar ! Yani denemekten vaz geçmezlerdi ayrıca bilimde genelleme yoktur genelleme yapan bilim adamları her zaman başarısız olmuşlardır ( edison için 1000 defa denedi derler ampül İçin ) yani genelleme yapıp ay yüzeyini araştırmaktan vaz geçmezlerdi ! NASA ABD’de maliyeti en az umursayan bir şirket bu yüzden hatta çok eleştirilir 2- hava direncini aşabilen bşr uzay aracı henüz icat edilmedi ( bunu kendi başkanları bile söyledi obama bizzat dedi Ya da ağzından kaçırdı ) ayrıca iniş yaptıktan sonra tekrar havalabilen roket teknolojisi yeni yeni denenmeye başladı ! Elon musk hala deniyor ! İkinci bşr kalkış “1969” da mümkün değildi 3-hava olmayan yerde ateşleme nasıl yapılıyor? Bu arada ayda yer çekimi var ! Yani sürtünme var ! Yer çekimine karşı sürtünme ! 4- Vietnam’da ölen sayısı fazla çünkü savaş Vietnam topraklarında oldu ! Ölenlerin de çoğu sivildi !!! Ayrıca kayıtlarda ABD kaybetti olarak değil ateşkes antlaşması imzalandı olarak geçer ! 5- uzaya ilk insan gönderen Rusyadır ! Rusya ABD’nşn zaten aya gittiğine inanmıyor ! Ayrıca uzay dediğimiz burada atmosferin en üst tabakasıdır ! Artistlik yapmak İçin uzay diyorlar ! Mesela uluslararası uzay istasyonu atmosfer içindedir ( tabi ki oksijen orada O2 olarak değil O3 olarak bulunur yani solunamaz! ) 2-
Uzayda yapılan şeylerde ilk olmak önemlidir, devamlı olmak değilki. Aya ilk kez gitmek, ilk kez mars görevi, ilk marsa ayak basma vs vs gibi. Aya ilk giden ülke için çok büyük prestij ama ilk zaten elde edildi. Tekrar neden denensin ki sjsjsjjs
Gerçekten böyle düşünmene inanamıyorum ! Mars’a bile defalarca başarısız olmalarına rağmen 6-7 kere cihaz gönderdiler sadece 2 si başarılı oldu ilki de çok kısa sürmüştü… ayrıca bşr konuda haklısın prestij olarak çok önemliydi Rusların gerisinde kalan ABD böyle bşr yalan atmak zorunda kaldı ! Yani aslında NASA değil hollywood aya gitti?
Marsa jeolojik yapı olarak dünyaya en çok benzeyen yer 😃😃 o sebeple yaşam kurulacaksa ayda değil marsta kurulur ama kuşakları hesaba katarsak mesafe fazla olduğundan gidiş sorunu var. Yani marsa gidiş zor yaşam aya kıyasla daha kolay, ayda da atmosfer olmadığı için güven yok ama gidiş kolay
Kusura bakma şu an araştırmadan konuşuyorsun 😔 ne ayda ne de Mars’ta yaşam izine dair hiç bir şey bulunmadı bunu NASA diyor ! Ayrıca yine kendi başkanları obamada bunu dile getirdi henüz atmosferi geçebilen insanlı roket teknolojisi yok az biraz araştırın ezbere konuşmayın
Ben dünya düzdür dedim mi? Dediklerinin hangisinin yalan olduğunu bile ayırt edemiyorsun ! Vakit kaybında ziyade karşımda konuşamadığın için ahlaksızlaşan bir zavallısın
Çok güzel bir yazı olmuş ben Amerikanin hiçbir dediğine inanmadığım gibi buna da inanmıyorum gerçi ben öyle gök bilimine meraklı falan değilim anladığım konular da değil zaten ama yine de inanmıyorum.
Be mal oğlu mal. Vaktini buna mı harcadın sen. Daha faydalı işlerle uğraşana artistlik taslayacağına. Banane Amerika'dan da aydan da. Bunu yazdın diye aydın mı oldun. Sen önce kendi haline yan zavallı.
Biraz araştırırsanız Rusya’nın bunu kabul etmediğini hatta Amerika’da bile bir kesimin kabul etmediğini görürsünüz ! Amerika kendinden orjinal kayıtlar istediğinde ise dökümanların yandığını ellerinde olmadığını söylemiştir ! Az biraz araştırın
5 tane madde var hangisine itirazın ayrıca biraz kafanı yorarsan tek söyleyen beyt_16 olmadığını anlarsın… hazır cevap olmaktansa biraz araştırın biraz…
Söylemeye ihtiyacım yok ki Zaten araştırdığın şeyler de Amerika tarafından hazırlanmış şeyler sen bulduğun bilgilerin doğru olduğunu ne biliyorsun. Gittik diyen de kendiler gitmedim diyen de kendiler aslında Bi de sizin gibi her şeyi çözdüğünü sananlarla dolu
Okudun ve benim hayatımın video oyunları ve YouTube'dan ibaret olduğunu şak diye analiz ettin. Tamam en zeki sensin. En saygı duyulasi adam sensin. 3 kişi yorum atmış zaten nfnsndndks
3 kişi değil 2 kişi onu bile yanlış saydın… okumadın okusan Amerikanya hazırlamış kaynakları demezdin 🤦♂️… en azından ben gizli değilim… ben hayatın o iki şeyden ibaret demedin soru sordum ! Anlayışınız çok dar size bşr şey anlatmak o kadar zor ki… gerçekten kandırılmanız çok basit
Cahilin tekine bir tane elle tutulur bir şey demedin… dikkat etmediğin birine 4 tane mesaj ( yorumları kast ediyorum sen şimdi yine yanlış anlarsın ) yazdın… ve buna rağmen cahil dediğin kişi kendine ait firması ve irili ufaklı yatırımları olan benim 😜😜😜
Cumhurbaşkanın bile sahte diploma sı olan bir ülkede firman olması ifade etmiyor. Daha da yazma sen akıllı en bilgili sensin kabul ediyoruz. Yeter yazma
Daldan dala atla şimdi dicem diplomadan kim bahsetti? Tutar genel kurmay başkanlığına atlar tüm bakanlıkları sayarsın 😜 okuyun okuyun ezbere konuşmayın popüler fikirlere aldanmayın… zamanınızı heder etmeyin insanlığa bir katkınız olsun… o maddeleri bile inadından okumuyorsun inat size sadece kaybettirir…
Hakaret edince haklı mı olunuyor? Ve ağzını bozunca cool mu olunuyor? Erkeğim diyorsan adresini ver gizli saklı erkeklik olmaz ! Hep kafan basmıyor hem de yürek yok yazık…
Adres isteyince adam mı olunuyor Senin gibi hanzo erkeklerle dolu bu ülke adres iste sonra git kafasına sık bu kadar kolay mı 😂 tanımadığın kişilerle konuşurken cesur olma hayatını bitirmesin senin
Gel hayatımı bitir ! Aklın yetmiyor benimle konuşmaya… yetersiz kaldığın İçin hakaretler ediyorsun çünkü karakter yoksunuz ! Aklın yetmediği gibi yüreğinde yetmiyor ! Biri bana kız çocuğu muamelesi yapsaydı ( benim sana yaptığım gibi ) çoktan gizliliğimi bozmuş haddini bildirmiştim ! Tabi yürek bu herkes de olmaz… hele sizin gibi sosyal medyayı gerçek sananlar da hiç olmaz
😂😂 sosyal medyayı gerçek sanmadığın için zaten bu kadar kudurdun. İçinde büyüyen büyük bir aptallık var ve hala kabul etmiyorsun. Bir gün anlarsın büyük bey.
Kudurmayan sen mi 10 tane mesaj attın? Deli aklı olmayan kullanamayandır tıbbi bşr hastalıktır ama aptal adam kendini Zeki zanneder öyle ki ona göre herkes aptaldır ! Sen böyle kendi bokunla oynamaya kız çocuğu gibi saklanmaya devam et ! Bşr tane bile elle tutulur bir şey söylememiş gelmiş bana mahalle kadını gibi dedikodu yapıyor ama aptal , canım hep başkaları !!! Büyün dicem de siz onu da beceremezsiniz popüler kültürün köleleri gidin YouTubeda çoluk çocuk seyredin
Senin kuş kadar aklınla değil benim 3 yaşındaki kardeşinin bile aptal olup olmadığına karar veremezsin ! Sanki bana allame i cihan ona buna hüküm veriyor em. besil ! Köle olduğunun farkında olman güzel bir şey 😉
Siz Z kuşağı hakaret edince küfür edince haklı mı olunuyor sanıyorsunuz? Adamın bşri yalanı atmış parayı götürmüş inanan akıllı acaba diyen canım öyle mi? Size bu kafayla mutluluklar…
Al sana bilimsel cevap Nasa en son marsa araç indirdi Hatta o topraklardan toprak örnekleri aldı Ve videolar çekti Sence marsa araç indiren nasa Yanı başımızda ki aya astronot indiremicek mi