Namaz kılıyorum makyaj yapıyorum evet günah biliyorum. Abartmadan yapmaya gayret ediyorum. Benim sorunum şu ultra güzel bir kız değilim elim yuzum duzgun cok şükür. Kısaca ortlama bir kızım. Öyle hokka küçük burnu, iri gozleri, iri dudakları olmayan. Ama abartiya kacacak kadar da kusuru olmayan biriyim şükürler olsun. O yuzden makyaja ultra ihtiyac duyuyorum en azindan bir rimel aylaynir. Ama namaz kilarken dışarı makyajli çıktığımda namazim kazaya kalıyor. Işe girince daha sıkıntı olacak. Makyaj uzerinden abdest alsam mi diyorum ama kabul olmayabilir abdest diye korkuyorum. Ne yapsam?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. "Ama namaz kilarken dışarı makyajli çıktığımda namazim kazaya kalıyor."
Bir makyaj uğruna namazını terketmen doğru değil, bu samimiyetsizliği gösterir.
Makyaj yapma da (çünkü caiz değil), hadi yapacaksan da malzemelerini yanına al, abdestten sonra bir daha yap. Ama böyle saçma bir sebep için namazını ihmal etme.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Kabul olmaz oyle. Evden abdestini al ondan sonra makyajini yap diyecem de, bu makyaj isinden de bi kurtulsaniz valla sizin icin de cok daha iyi olur, valla bu goz icin yaptiklariniz kirpik falan onlara eyvallah onlar sik da durabiliyor kizlarin kirpiklerinde ama o ne oyle boyalara surunup cikiyorsunuz...
00 Yorumla - +1 yıl
Kardeşim vücutta tabaka bırakmayan tüm makyajlarda abdest geçerlidir. Yeterki alkol içermesin ve sürüldüğünde tabaka bırakmasın. 😊
10 Yorumla - +1 yıl
İslamda makyaj günah değil, aksine uygun görülür. Ancak abdest alırken tenine su değmeli. Buna dikkat ederek makyaj yapabilirsin.
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Eğer namaz kılmak istiyorsan makyaj yapmayacaksin. Makyajın üstünden abdest alırsan makyajın zaten bozulur. Ben de namaza başlayalı makyajı bıraktım. Sürekli makyaj yineleyip abdest alınmaz çünkü. Sen de diyorsun zaten, dışarı icin makyaj yapmak günahtır.
00 Yorumla Makyaj üzerinden abdest oluyo mu öğren olmuyosa makyajı bırak
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Namazı bırakma da, kusurun varsa da affedilir inşallah
10 Yorumla - +1 yıl
Makyaj üzerinden abdest olmazki
00 Yorumla - +1 yıl
Tercih senin kimseyi alakadar etmez
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Makyaj üzerinden abdest olmaz
00 Yorumla canımsın namazsini kıl mal makyaj yapma
00 Yorumla- +1 yıl
Müslüman degilim