ben ikisinin de ayrı olduğunu düşünüyorum namaz kılar bir insan sevabını alır açık giyinir günahını alır ''aaaaaa bu namaz kılmıyo muydu açık açık giyinmiş '' diyen insanları çok gördüm yanlış bir düşünce bence siz ne düşünüyosunuz
Cevabın nedir?
Namaz farzdır. Örtünmekte farzdır.
Öncelikle hiç bir farzı hafife almayın. Farz olarak örtünmeden namaza duramazsın. Setri avret yani farza uygun örtünmek namazın farzlarındandır. Kadın için el, yüz ve ayak hariç her yeri haramdır. Bunların harici açık olan bir yerinin olması namazı geçersiz kılar.
Aynı şekilde ayaklara kadar uzun, dar olmayan, ten rengini belli etmeyen, saç telini ve rengini belli etmeyen bir şekilde örtünmelidir. Bunları yapamazsa namaz sahih olmaz.
Açık bir insan sadece başını kapatarak namaza duramaz. Namazın adap ve farzlarına dikkat etmesi gerekir.
İkinci konu yapmış olduğundan emri yerine getirir borcu öder amel kazanır yapmamış olduğundan sorumlu olursun.
İşine geleni yapıp işine gelmeyeni yapmamak çok yanlış bir davranıştır.
Sen son nefesine kadar namaz kıl, oruç tut, zekat ver ama Allah'ın tek bir emrini hafife alıp önemsememen bile imansız gitmene sebep olabilir.
İnsanlar Allah'ın azabını ve gazabını çok hafife alıyor.
Ömrün boyunca ibadet etsen gözünün hakkını veremezsin belkide. Bir emri önemsememek keyfi okarak yapmamak bile ebedi azap için yeterli sebeptir.
Sanmayın sakın. Müslümanız cennete gideceğiz kesin. Günahkar oksakta cezamızı çektikten sonra gideceğiz. Öyle değil efendim. Asıl imtihan son nefeste. Sekaret halinde. O zaman kurtaramazsan imanını değil cenneti görmek kokusunu bile almak hayal olur.
Bütün Dualarımız son nefeste iman için. Onun için her farzı yerine getirmeye bütün sünnetleri yaşamaya çalışıyoruz.
Bir kere okuyun.
Örtünmeyenin cehennem azabı nasıl olacak. Hele bir öğrenin.
Sırf parfüm sıkıp dışarı çıktığınızda o parfümün kokusunu alan her erkekle zina etmiş gibi günah kazanılır biliyormusunuz.
Şunuda unutmayın. Bir ahiret yılı dünya yılı ile 80.000 yıl yapıyor. Farzedinki 100 ahiret yılı azap göreceksiniz. 8 milyon dünya yılı.
Allah cümlemizi affetsin. Cümlemize hidayet etsin.
Cenneti bedava sanıyor herkes. :)01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılZaten kimse dini vecibelerini birebir eksiksiz olarak yerine getirmiyor. Şöyle bir ay oruç tutan veya sadece cumadan cumaya dinini hatırlayan insanların da en iyi müslüman kendilerini zannetmesini hiç anlamıyorum. Herkesin günahı kendine sevabı kendine. Allah sevap işleme özgürlüğü de vermiş, günah işleme özgürlüğü de.. Amaan battı balık yan gider mantığıyla hiçbirini yapmamaktansa namazımı kılarım ona göre hayatımı da yaşarım, kime ne?
40 Yorumla
+1 yılBir insan namazını kılıyorsa vakitten şaşmayarak , şeytanın vesvesesine gelmeyerek, açık ya da kapalı ne fark eder? Bu Allahla o kişi arasındaki bağdır. Allah ona yeterince sevabını veriyordur. Bu namaz kılıyor ama açık olmaz tarzında konuşan çok boş insan var. Bu Allahın bileceği iş Günah mı ya da sevap mı? Buna sadece Allah karar verebilir. Bunu eleştirmek, kınamak biz insanlara düşmez. Bu devirde ibadetlerini dört dörtlük yapan insanlar çok nadir artık. Ama namaz kıldığı halde açıksa bunu kötü eleştirmek bizim ayıbımızdır. Açıktır ama ahlakı yerindedir. Niyetini biliyordur. Namaz kılmak için kılmıyordur. Kapanmak öyle pat diye olacak birşey değil. Bu devirde kapanan kadınlarıda görüyoruz. O şekilde giyenerek kapalı olmuş olunmaz. Kuranda kapanmanın şartları yazıyor. Ama açıksan namazın kabul olmaz tarzında bir ayet ya da yazı yazmıyor... Namazı kıldıkça Allah onun kalbine verir o kapanma güzelliğini. Allahın bileceği bir iş. Biz yinede sonuna kadar ibadetlerimizi yerine getirelim kabire girdigimiz zaman bize sordukları zaman söylemeye yüzümüz olsun. Allahın gücüne gitmesin. Diyeceğim gibi bir insanın fikri neyse zikride odur...
110 Yorumla
İmanın kimde olduğu hiç belli olmaz.
Başı açıktır, namaz kılıyordur.
Başı kapalıdır ama namaz kılmıyordur. Her kapalıyı Allah'ın bütün emirlerini yerine getiriyor diye düşünmek başlı başına saçmalık olur. Ayrıca her başı açık bayanı da Allah korkusu olmayan, imandan bihaber olan bayan olarak düşünmek de başlı başına saçmalık.
Başı kapalıdır, farzın bir tanesini yerine getirmiştir ama namaz kılmıyordur bu kez de farzın bir tanesini yerine getirememiştir. Ya da açık bayanlar içinde geçerli. Tabii ki tam olarak bütün farzlar yerine getirilse çok güzel olur.50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
38Cevap
Eğer namaz, kötülükten alıkoymuyorsa, doğru kılınmıyor demektir.
Namaz dinimizin direğidir bütün yaşantımızı etkiler düzenler ama doğru kılınıyorsa insan etkisinde kalır gözüne inen günah perdeleri açılır kalbi yumuşar ve hakkıyla doğruları hisseder. ee yani başı açık olmak kötülükmüdür Allah ın emrine ters her şey kötülüktür arkadaşım bu demek değildir beceremiyorsun namazı bırak daha iyisini yapmaya çalışmalı çaba göstermeli hiç kimse dört dörtlük olamaz ama en azından çabalar çabalarım ve emeklerimizle güzelliklere ulaşılmaz Allah ın isteğiyle ulaşılır önemli olan güzelliğe ulaşıldığında nerede olduğundur izleyen mi olacaksın yoksa başarmak için çabalayan mı. namaz kılanın açık giyinmesi kısaca bu nedenden dolayı şaşırtıcıdır ama yargılanacak bir durum değildir.00 YorumlaYani doğru düşünüyorsun tabi fakat ikisi de ayri ayri farz olan yükümlülükler. Namazını kılarsın Allah kabul etsin fars ibadetini yerine getirmiş olursun. Başın açık olur. Haramdir fakat namaz kılmaya engel degildir. Allah herşeyi layıkıyla yapmayi nasil etsin. Aminn ecmain.
20 Yorumlanice kapalılar nasıl giyiniyor sadece başını kapatıp. insanları dış görünüşten yargılamak salakça , açık diye namaz kılamaz mı ? Allah katında yerini sadece Allah bilir. hocamız hep derdi bütün fazları yerine de getirsen içine bir vesvese kibir düştüyse hepsi boşa diye. Allah bizi iyilerden eylesin..
30 Yorumlatespitin doğru fakat tehlikeli.. islamda bütün ibadetler müstakildir aynen dediğin gibi namazını kılan sevabını alır cezadan kurtulur, orucunu terkeden cezaya müstehak olur ve namazının sevabı da eksilme. lakin emirler aynı yerden gelmektedir :) dolayısıyla onun emirlerinin kimisini yapıp kimini terketmek en hafif ifadesiyle emir verene saygısızlık olabilir.. bu ince nüansı göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim acizane...
kal sağlıcakla :))00 Yorumla
+1 yılNiyet önemlidir. Olabilir yani namaz da kılar açıkta dolaşır ama içi temizse eyvallah değilse kendi bileceği iş. Ben ne insanlar tanıyorum iyi niyetli, yerine göre giyinen , namazını kılan her açık olan kötü olacak değil ya
22 Yorumla- +1 yıl
evet bende bunu kastettim namaz kılan biri zaten nasıl açık giyinmesi gerektiğini bilir
- +1 yıl
yanii
ben bu toplumun atasözlerini çok sevmem ama derler ki 'para ve imanın kimde olduğu belli olmaz'
bende çok gördüm giyim ve kuşamla din arasında ki yakın bağlantıyı.
şunu biliyorum ama eğer dini tam yaşayacaksak kuralları bellidir.
bende bu kuralları tanımadığım için dindar değilim00 Yorumla
+1 yılNamaz borctur. Borç sözdür. söz namustur. Yani namazi kilar borcunu verir allahin bir emrini yerine getirir güzel birşey. Acik giyinmek se insanin tercihidir. Farklı şeyler.. Acik olsa da namaz kilan insanlara hep imrenirim..:)
20 Yorumla
+1 yılSaçmalama ya kapalısındır ya açık tercih senin. Yalnız namaz kılıpta açık giyinen sen dahil kim olursa olsun. Yanlış bir davranış biçimidir. Kabul edilemez. Ve dinimizce caiz ve mubah değildir. Saçmalama ve sorularını sorarken 2 kere düşün.:D
00 Yorumla
+1 yılDine zorlama yoktur ama dinde zorlama vardır. Eğer gerçekten inanıyorsan sana emredileni yapmakla yükümlüsündür. Elbette günahında sevabında yeri ayrı ama bir yerden sevap kazanılırken aynı zamanda diğer taraftan günah kazanıyorsun. Bu boşa kürek çekmek gibi olmuyor mu?
20 Yorumla
+1 yılNamaz kılan birinin herşeyine dikkat etmesi gerek bence en önemliside kendisinden çok kıldığı namaza laf getirtmemeli
10 YorumlaKimse kimsenin ibadetini, sevabını ve günahını yargılayamaz sorgulayamaz şirke girer, herkes kendinden sorumludur o kadar...
40 Yorumlaböyle düşünen varsa çok yanlış düşünmüş olur. İmanın kimde olacağı belli olmaz. İnsanları yargılamam ama benim çevremde çok açık var fakat neler neler yaptıklarını biliyorum.
10 Yorumlaonce her kesin namazini ALLAH kabul etsin ama kimse kimsenin din konusunda namazina orucuna ibadetine karisamaz yargilayamaz cunki o yalniz ALLAHA mahsus
20 YorumlaNamaz kilip her halti yiyen de var kilip acik giyinende. Herkes kendinden sorunludur kimseyi namazina gore yargilamamak gerekir. Davranislarina gore yargilanmali. Ama ulkemizde esek cok ustune binmedikce anlamazlar
20 Yorumla
+1 yıltabiki yanlış tercih meselesi bu. en önemlisi niyettir. asıl böyle düşünenlerin niyeti kötü. :) başı kapalı mini etek giyenlere ne demeli o zaman?
20 YorumlaYani dine düşkünsen gidip namaz kılıp ibadetini yapıyorsan gidipde mini şort giymezsin herhalde bilemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılÖnce kendini tam vermeli , zaten Allaha kulluk etmek için namaz kılıp ibadet eden biri ona kulluk etmek için tesettürlü giyinir. Senin bahsettiğin şekil hiç bir anlamı kalmaz , kendiyle çelişkili biri olur.
00 Yorumla
+1 yılkimse kimsenin ibadetini bilemez. zaten biliyorsa bir sorun vardır o ibadet gösteriş için yapılmış olur. benim için çok normal bir durum açık giyinen kız namaz kılabilir biz. Allah ile kendi arasındadır.
10 Yorumla
+1 yılBence namaz kılarken nasıl giyiniyorsa o kapalı insan normalde de abartılı şeyler giyinmemesi gerektiğini düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılherkesin kendi tercihi. doğruyu biliyor musun? evet. günahı biliyor musun? evet. o zaman laf bana düşmez.
00 Yorumla
+1 yılBunlar müslümanlığın bir iki şebekeden oluştuğunu sanan sığ görüşlüler. Kale almaya değmez.
00 Yorumla
+1 yılbu konuda çok haklısın kapanıpta neler neler yapanlar var...
00 Yorumla
+1 yılBurası Türkiye :) Genel olarak ; Hoşgörü 0 , Saygı 0 çok nadir insanlar var saygılı ve hoşgörülü.
00 Yorumla
+1 yılİslamda zorlama vardır. Müslümanım diyorsan kapanmalısında , bence
110 Yorumla- +1 yıl
İslamda zorlama yoktur sana yaparsan ve yapmazsan ne olacağını söyler kitap sadece
- +1 yıl
İslamda zorlama yoktur diye birşey yok istediğin alime sorabilirsin. Din seçiminde zorlama yoktur. İslama girmek hürdür. Girmemektede hürdür ama girdiysen. Emirlere uymalısın. Emir adı üstünde.
- +1 yıl
O zaman söyle bana etrafında kaç tane müslüman var
- +1 yıl
Sorduğun soruya bakar mısın? Sülalem emirlere uygun. Çevremdede emirlere uyan çok ama sorsan herkes müslüman o yüzden ona müslüman buna şöyle diyemem.
- +1 yıl
hayır müslümanlığın bütün emirlerini eksiksiz yapan kaç kişi var etrafında
- +1 yıl
Yapabileceği gibi veya yapanileceği kadar yapabilen çok insan var. EN AZINDAN DENİYORLAR. yanlış mantıkla ilerliyorsun. Herkes cehennemlik olsa sende mi onlara benzeyeceksin. Mantıklı birine okut açıklama yapsın uzun uzun. Yazdıklarımı okusa bile anlar
- +1 yıl
denemesi bişey ifade etmiyo senin başta söylediklerine göre sonuçta müslümansa hepsini yapmalı sen bu görüşü savunuyosun bana
- +1 yıl
Görüş değil Allah'ın emirlerini yerine getirmezsen müslüman olmanın anlamı ne diyorum arkadaşım neyin çabasındasın anlamıyorum.
- +1 yıl
Arkadaş benim anladığım kadarıyla nefsine göre fetva arıyor sen ne desen boş...
- +1 yıl
Aynen dostum
Açık ve ya kapalı olmak namaz kılmaya engel değil ki. Saçma bir düşünce.
00 Yorumla
+1 yılDin konularında Müslümanların geneliyle tartışmak boşa kürek çekmektir.
00 Yorumla
+1 yılNeden insanlara açıklama gereği duyuyorsunki namaz kıl kendine olsun, kimseye söyleme
Her müslüman bütün farzları yerine getirmek mi zorunda yani?00 Yorumla
+1 yılBizim ingilizce hocası da etek giyen oynak bir hatundu ama düzenli olarak namaz kılıyorum dedi kimse öyle düşünmüyor ama dedi dış görünüşe pek aldanmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılİnsan önce karakterindeki çirkin huyları kapatmalıdır diye düşüncelerdenim.
10 YorumlaSen ordasın be cicim ben namaz kılıp evli olup aldatanları tanıyorum ahhh ulan ahh
00 Yorumlaibadeti kul için yapmadığın için hür iradenle özgür hareket edebilirsin
00 Yorumlanamaz kılıp oranı buranı acmak dogru bir harekettin mi peki?
04 Yorumla- +1 yıl
ben yapıyorum demedim dikkat lütfen
- +1 yıl
yo demedin
+1 yılnamazı hakkıyla kılarsn o namaz senin hayatını düzene sokar bir bakmşsn kapanmışsın Allah Nasip ederse
10 YorumlaAyri dogru ama namaz kilan orasini burasini acmaz dogru olmaz. Kapanmayablr ama acik giynmek yanlis.
21 Yorumla- +1 yıl
her şeyin bir ölçüsü var tabi
hiç birşey yapmamaktan iyidir.. açık olup namaz kılanıda var kapalı olup jartiyer giyenide var ön yargılı olunmamalı
00 Yorumla
+1 yılnamaz kılıp açık giyinmekte bişey mi? ben her önüne gelene veren türbanlı biliyorum :)
00 YorumlaHerkes kendi hayatını yaşar. Din polisi olmaya gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılnamaz kılar sevap alır
açık giyinir günah alır.
süpermişşşş00 Yorumla
+1 yılçelişki ama inanıyorum diyen birçok insanın yaptığı bir şey bu
00 Yorumla
+1 yılUfaklık sana bu konular fazla.
10 Yorumla
+1 yılNe yardan geçerim ne serden meselesi
00 YorumlaSenin gibisinide ilk defa duydum )))
00 Yorumla
+1 yılNamaz kılıpta zina yapmak gibi bisey.
00 Yorumlabence farklı kulvarlar
01 YorumlaAçık giyinmekten kastin dekolte mini falan mi
01 Yorumla- +1 yıl
yok açığında bir sınırı var tabi o kadar değil
Acik derken ne kastettin bayan?
06 Yorumla- +1 yıl
şort kısa kollu tişörtler elbise gibi işte
- +1 yıl
bence de öyle
- +1 yıl
Benim kalbim temiz olayı şeytanın vesvesesidir. Kalbi temizlemek Allah'ın emirlerine ve peygamber efendimizin sünnetine uymaktan geçer.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBir ahlak bekçisi daha.
00 Yorumla Bu ne böyle üstü minare altı kerane gibi...
00 Yorumla
+1 yılKapalı olupta ors.. puluk yapanda var
00 YorumlaSeninle aynı düşüncedeyim
00 YorumlaÇok karmaşık gibi şef
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Dinde kadınların açık giyinmesi günaktır.
00 YorumlaHakkını ver kank açık açık olmaz 😜
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu ne lahana tursusu bu ne perhiz..
00 YorumlaBence de yanlış
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih