selam yaşadığım yerde kaymakam mahalledeki muhtarı koruyup kolluyor tüm suçlarına rağmen ona soruşturma açtırmıyor savcılık o yüzden bir şey yapamıyor bu konuda ne yapabilirim ben kendim muhtarı mahkemeye versem hakim onu yargılayabilirmi acaba? kadastroda dedemin yerlerini kendi ailesinin ve akrabalarının üstüne geçirmiş buralar bizim demişler bilirkişi olarakda kendi akrabasını ve tanıdığını seçmişler tam bir çete bunlar şu an için avukat tutacak param yok bilgisi olanların görüşlerini bekliyorum iyigünler
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
kadastro mahkemeleri var dava açabilirsin ama hukuk davası olur muhtarı hukuk mahkemesi yargılayamaz sadeece sen iddialarını söyler ve ispat edersen kadastro işlemini iptal edebilir mahkeme
muhtarı yargılatmak istiyorum ama kaymakam buna izin vermiyor bunun bir yolu yokmu acaba?
Maalesef yargılama izni çıkmaz ise zor mülki amiri kaymakam yargılanamaz derse yargılanamaz kaldıki uzçsulsüz bir işlem yapmamıştır muhtar kılıfına uydurmuştur önecelikle dava açıp hakkınızı aramanız gerekir
işte kendilerine ait olmayan dedeme ait tapulu yerleri kendi dedesinin üstüne ve akrabalarının üstüne yapmış kadastro geçerken ve şu an halen daha dedemin üstüne olan yerlerin sınırlarını bozup yerimizi kendi alanlarına ekliyor akrabalarının yerlerine ekliyor bizim yerlerimizi alıyor onları kadastor ölçümünden düzeltiyoruz gelip bakıyorlar onlar halloluyor ama bu şerefsiz hiç uslu durmuyor gene sınırları geçiyor gene geçiyor ne yapsan akıllanmıyor yaani bize düşmanlığına bunları yapıyor istediğin yere şikayet et deyip gülüyorlar
o zaman kadastro memuru geldiği zaman talep ettikleri ile ilgili olarak bir tutanak tutturmanız yararınıza olacaktır o zaman kaymakalıktan izin çıkar yargılama için görevi kötüye kullanmaktan
işte biz İstanbul'da yaşadığımız için orada olup bitenleri tam takip edemiyoruz olup bitenleri öğrenince ama hemen ilgileniyouz bu şerefsiz ve şerefsizler biz orada olmadığımız için at koşturmuşlar ve halen daha koşturuyorlar yaani
Tek yol dava açmanız o zaman
asliye cezadan kendimiz dava açsak buna olur mu acaba o zaman yargılatabilirmiyiz muhtarı? bir avukat yazsa keşke cevap verse
Sen ceza davası açamazsın
avukat açamazmı?
Avukatta açamaz sende açamazsın sadece savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin savcın açabilir
savcıda açamıyor kaymakam izin vermeyince
savcılık ancak cinayet tecavüz adam kaçırma yaralama rüşvet vs gibi ağır suçlar varsa izne gerek duymadan hemen dava açabiliyor
Maalesef ki mülki amirin izni olmadan savcılık soruşturma başlatamaz bunun için elinizde sağlam delilleriniz olması gerekir.
İdari yargı yoluna gitmeyi deneyin sonuç olarak izin verilmediyse bu biröidari olaydır idari yargıta kaymakamın soruşturma izni vermedigini itiraz ederek idari yargı yolundan karar alabilirsiniz
https://disk.yandex.com.tr/i/jxbHLvsa-qBGJA dedeme ait olan bu tarlanın yola bakan tarlaya giriş kısmını ve hambarın yerini vede ilerisinde olan yeri kadastro geçerken bizim adımızdan sildirip kendi adlarına bizim diye yazdırmışlar eski kayıtlarda dedeme ait olduğu belli oluyor kadastroda sahtecilik yaptıkları apaçık belli şahitlerimizde var ama kaymakamlı soruşturma izni vermiyor biz şu anda o tarlamıza geçemiyoruz bizi tarlamıza geçemesin diye kasıtlı olarak yapılmış bir şey bu yaani ben burasını yola verdim diyor mundar bozuntusu ama orada öyle bir yol yok hiç kimseden öyle bir yol alınmamış kasıtlı olarak bize zarar vermek amacıyla yapılmış bir düşmanlık bu bize tarlamıza geçmek için bir yol verilmesi lazım orası gerçekte onların bile olsa ama değil yaani bu mundar bozuntusuna burayı keyfi olarak kazıyor kendi iş makinasıyla oradaki toprağımızı alıp kendi tarlasına döküyor biz tarlamıza nereden geçeceğiz diye ona sorduğumuzda ise banane nereden geçerseniz geçin diyor gülüyorlar oradaki köylülerle ve belediye çalışanlarıyla falan seni şikayet edeceğim dediğimizde ise istediğin yere şikayet et bana bir şey olmaz deyip sırıtıyorlar
Dediğim gibi idari yargınyolu açık kaymakamlıkmkararını şikayet edebilirsniz
burası bir örnek buna benzer daha bir çok sorunlu yer var daha yaani
yargıtayamı gitmek lazım?
birde tarlanın ortasından mahsusdan köye su borusu şebekesi çekmişler yüzeysel olarak sırf bize zarar vermek için yapılmış bu işler
Dediğim yol dışında bir yol yok maalesef
Coklu olarak cımerden sıkayet kaydı olusturun devamında duruma gore mahkemeye verırsınız
cimerden yazıyorum ama onu hemen ekarte ediyorlar kapatıyorlar bir şekilde yaani
Cimere şikayet et Cumhuriyet savcılığı veya
cimerden bir süre sonra konuyu kapatıyorlar savcılıkta takipsizlik veriyor kaymakam soruşturma izni vermediği için
Kaymakamın öyle hakkı yok
öyle yapıyor soruşturma izni vermiyor
Soruşturma izni savcılık verir
bu muhtar bozuntusu istediğin yere şikayet bana bişi olmaz benim arkam sağlam demişti sonradan ne demek istediğini daha iyi anladım yaani
Tam olarak olayı anlatirnisn
muhtar olduğu için kamu görevlisi sayılıyor dolayısıyla bağlı olduğu birimden yaani kaymakamlıktan savcılığın muhtar hakkında soruşturma izni alması lazım kaymakamda izin vermeyince savcı bir şey yapamıyor ancak çok ağır suçlarda cinayet tecavüz rüşvet vs gibi şeylerde savcı izin talep etmeksizin kamu görevlisi sayılan muhtar hakkında soruşturma açabiliyor
Ne yani bu adam seni altına alıp hamile biraksa bisey olmuyormu yani saçmalama bence ben yıkarım o düzeni kaymakama yanar alırlar iceri
sen ne saçmalıyorsun yaa?
Örnek olay verdim , diyorum ki onun hakkı yok
adamlar çete olmuş tecavüz edip öldürseler onu bile hemen olayı kapatırlar bence yaani polisler bile muhtarı tutuyorlar çok düzenbaz kötü bir yer olmuş orası yaani
Neresi bura
Kaç yasindasin
polisler en ufak bir olayda hemen bu muhtarı arayıp bilgi veriyor onun aleyhine bizim lehimize çalışıyorlar polis olan adam hiç suçu suçluyu korurmu? ona akıl verirmi? suçluyu olay yerinden kaçırtırmı yaani? ama oluyor işte 💡 ülkesinde bunlar gayet normal şeyler bence yaani
Saçma yani işte, diyelim ki tecavuzue uğradı kadın hamile kaldı suçlu kim ozman
Kaç yasindasin ayrıca sen
pardon şu kısmı yanlış yazmışım onun lehine bizim aleyhimize olarak bunu düzeltiyorum
Anladim ben konuyu
ona cesaret edemezler de ama öldürüp bir yere atabilirler yaani
Neden cesaret edemesin işsiz bir yerde işini bitir kondomuda takar parada verir kapanır konu adam öldürmeye aynı bence sorun
memur suçlarında kaymakam izin vermezse doktor suçların sağlık bakanlığı izin vermezse vs vs savcılık soruşturma açamaz yargılama izni almak zorunda avukat içinde adalet bakanlığpından ve barodan izin almak zorun gibi gibi uzar gider bu durum
@bordoberee61 muhtar olduğu için kamu görevlisi sayılıyor memur değil aslında ama böyle bir hak tanınmış muhtarlara akp onları koruyor ben öğrendim orada a kp üyeleri çeteleşmişler kaymakamından tüm oranın çalışanlarına orman işletmesine polisinden tapu müdürlüğüne belediyesine kadar herkes birbirini tutuyor ve koruyor 💡 patlamadığı sürece orada adaletin tesis etmesi zor gibi görünüyor yaani
parti koruması degil kamu görevi ifa edenler için var bu yasa soran
@bordoberee61 koruyorlar işte uğraştırıyorlar bizi şerefsizler