Polisin üstünü kapattığı iftira ve taciz olayı için nasıl suç duyurusu yapılır?

SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ

Konu: İftira, menfaat (rüşvet) teklifi ve geçmişte yaşanan zorbalık hakkında suç duyurusu

Sayın Cumhuriyet Başsavcılığına,

Tarafıma, gerçeğe aykırı beyanlarla iftira atılmış olup, şahsım hakkında asılsız suç isnadında bulunulmuştur. Akabinde, bu konuda dava açmamam veya şikayetçi olmamam karşılığında tarafıma bir araç (otomobil) teklif edilmiştir. Bu teklif, açıkça menfaat temini amacıyla yapılmıştır.

Olayın geçmişi şu şekildedir:

Ben, Ahmet Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu'nun eski öğrencisiyim. O dönemde, sözde bir kıza taciz etmişim gibi bir iddia ortaya atıldı. Bu sebeple okul müdürü ve emniyet görevlileri dahil bana zorbalık uygulandı. Olayın gerçekleşmediğini defalarca belirttiğim halde, okul ve emniyet yetkililerinin tanıdıkları olduğu gerekçesiyle hiçbir işlem yapılmadı ve şikayetçi olmamam için para yerine araba teklif edildi. Ben çocuk olduğum için bu teklife inandım.

Olayın üzerinden belli bir süre geçmesine rağmen şikayetim dikkate alınmamış ve şimdi ise süre aşımı olduğu belirtilmektedir. Bu süreçte, polis ve yüksek makamlar nezdinde tanıdıkları olduğu gerekçesiyle gerekli işlem yapılmamıştır.

Bu eylemler Türk Ceza Kanunu'nun:

267. maddesi (İftira)

252. maddesi (Rüşvet vermeye teşebbüs)

kapsamına girmektedir.

Söz konusu olan emniyet personelleri ve onlara yataklık eden kişiler hakkında gerekli soruşturmanın başlatılmasını arz ederim.

Güncellemeler
5 ay
RİZE PAZAR EMNİYETİ KÖPEKLERİ
Polisin üstünü kapattığı iftira ve taciz olayı için nasıl suç duyurusu yapılır?