Doktora gittim, röntgen çekti çürük yok. Ben de anlamadım neden ağrıyor. İstiyorsan kanal tedavisi yapayım dedi, ne demek bu? Dişimde dolgu var çürük yokmuş ama üzerine bir şey bastırınca yerken çok ağrıyor:(((Dolgulu diş ağrısıDolgulu diş çürük olmadan neden ağrı yapar? Kanal tedavisi nasıl uygulanır bilgi verebilir misiniz?
Büyük ihtimalle diş kanallarınızda iltihabi bir durum olabilir, hava almış olabilir. Dişinizde dolgu varsa bu tür sorunlar olma ihtimali yüksek, zaman geçirmeden kanal tedavisi yapılması gerekir, aksi halde dişi çektirmek zorunda kalabilirsiniz.
Kanal tedavisi korkulacak bir durum değildir, diş kanalının içindeki sinirler mikro aletlerle temizlenir sinirler temizlenince dişinizde sinir kalmadığı için ağrı ve sızı hissetmezsiniz. Dişiniz sağlamsa en mantıklı çözüm kanal tedavisi yaptırarak ağrı ve sızıdan kurtulmaktır. Dolguyla arasındaki tek fark, diş kanalındaki sinirlerin alınması ve dolgunun diş kanalı da dahil yapılmasıdır. Geçmiş olsun.
Yanındaki başka diş ağrıyor sen de o ağrıyor sanabilirsin, kanaldan çürümeye başlamış olabilir. Bu gibi durumlarda uzman doktora görünüp tavsiye almak önemli. Gittiğin doktor kanal tedavisini tavsiye etmiş. Eğer başka bir diş çürüğün olsaydı tespit ederlerdi sanıyorum ama röntgen çekildiğinden emin ol, tam teşhis için detaylı kontrol edilmesi lazım.
Kanal tedavisinde pulpa dokusunun çıkartılarak kanal boşluğu temizlenir ve sonra uygun bir malzeme ile dolgusu yapılarak şekillendirilir. Diş sorunlarında kurtarıcı tedavi yöntemidir. Sinirlerin çıkarılmasından dolayı da ağrı sorunu tamamen biter.
kaplama var mı ona yakın bir yerde? hava almış olabilir ya da kulağın veya boğazında dişe vuruyor olabilir aynı diş ağrısının kulağa ya da boğaza vurması gibi.. uzman doktorlar var git baktır çürük yoksa sıkıntı başka yerde olabilir ard filanda vardır sen görmemişsndr o ağrı yapar.. sebepler fazla biz bilemeyiz
o nasıl bır doktor öyle anlamadım. Kanal tedavısı ıyı yapılmazsa ve hatta yapılmadan dolgu yapılmışssa rezil bir agrı olur. Duzgun özel bır doktora gıdıp kanal tedavı ve porselen kaplama yaptırın. Diş devlet hastanelerı vs bu konuda cok basarısız.
Kanal tedavisi yapılmadan yaptırılan dolgularda çıkan sonuç şiddetli ağrılar. Kanal tedavisi yaptır diş minesini tamamen öldürüyorlar sinirlerini de dolguyu tekrar yapıp porselen kaplama yapıyorlar ağrı vs kalmaz ondan sonra
şimdi dişçiden geldim bende hala uyuşması geçmedi o derece :D senın buyuk ıhtımal sınır ucları acıkda oldugu ıcındır bu arılar aynı dert bende de var ondan bılıyorum
İki sene önce Dişimde kanal tedavi Yaptırdim sinirler alındı dolgu yapıldı ama şimdi sıcak soğuğa tepki veriyor napmalıyım sıcak soğuk bişey tüketemiyorum
Bende ikiay oldu kanal dolgusu yaptırdım malesef hiç yararı yok çektirip diş siz kalmak daha iyi hala üzerine basıp bir şeyler yiyemiyorum ağrı var yakın zamanda gidip cektirecem
En İyi Cevaplar