Dolgulu olduğunu belirtip, çürük olmamasına rağmen yazmak nasıl bir akıldır anlamadım? bu diş zaten çürük olduğu için dolgu yapılmadı mı? eğer kanal tedaviside yapılmış ise ağrıması normal.
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kanal tedavisi yok sadece dolgu yapıldı zonklama şeklinde ağrı yapıyor
Geçmiş olsun. Sorun dolgulu diş de olmayabilir bazen. Diğer dişin sancısı da, yanlış anlaşılabilir. Alt çene de dil çürük iken, üst çenemde ağrı hissettim.. Röntgen çekindiniz mi hiç?
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Röntgen çektirmedim eminim sadece beyaz dolgulu dişim zonkluyor
Önündeki diş de sararmış hafif. Ya da fotodan mı? Bence sararma gibi... Siz eminseniz, dolgudandır.. En garantilisi, diş hekimine gitmek tekrar. Burada ne desek, boş. Belki dolgu da hata oluştu.. Ve sinirler yakışmıyor dolgu da.. Belki geçici süre ağrı olup, sonradan kaybolabilir.. Benim 20 senedir çürük dişim var, ağrımadı hiç.. Geçen çektirdiklerim de, bir gün ağrıdı, bir gün ağrımadı.. Anlamak zor yani.. Tekrar geçmiş olsun..
Hee, anladım asıl meseleyi. Ben dolgu yeni zannettim. O halde, o dişin dolgusuz kısmında çürüme başlangıcı olabilir.. Fotoya göre sağ, yani avurt dedikleri kısım yüze bakan kısım dolgulu.. Dil den taraf olan kısım da, ya da iki dişin arasında da çürüme olabilir, başka sebep olabilir...
Geçici çözüm çok : karanfil, kolonya dökmek, sarımsak gibi de.. En kalıcı ve iyi çözüm, sorunun tamamen ortadan kalkması.. Dolgu dişin üstünde imiş. Ben fotoya fazla bakmamıştım. Sağda sandım.. Orta kısım da çürüme olup, yapılmış. Ortadaki çürüme bloke edilmiş de, yanlar çürümeye daha meyillidir. Çünkü bakteri tabakasının en iyi yuvalandığı yer diş eti ile ile dişin arasındaki minnacık boşluklardır. Çürüme ler, kararmalar ve diştaşı oradan başlar.. .
En İyi Cevaplar