Hergün bağırılmasını istemiyorum akşam tam geçiyodum korktum bir anda sesten. Okunmasın demiyorum tamam müslüman ülkede niye bağırarak yani. Gece uyuyorum adam bağırıp beni uyandırıyor sonra tolga neden agresif.
Cevabın nedir?
+1 yılkardeş istemiyorsan çek git diyeceğim ama kalbin kırılsın istemiyorum. fakat sorun çok tahrik edici. inanmıyor isen gerçekten net saygı duyarım. ama sende insanların inandığı değerlere saygı duymak zorundasın. hiç sorguladınmı neden kiliselerde çan sesi birden çalıyor diye? yüksek sesle söylenmesinin sebebi sence ne olabilir? ezanın sesini duymayan kalmasın, adam namazını kaçırmasın diye. yahu hep kötülediğimiz ermeniler bizim kapı komuşumuz. onlar bile ne kadar saygı gösteriyor. biraz daha saygı biraz daha mantık lütfen. hayırlı akşamlar sana.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
ezan sesinden rahatsız olan biri için şunu söyleyebilirim. dini bilgin, inançların, duyguların eksik kalmış. seni müslümanlık tan soğutmak istemem ama kusura bakmazsan böyle izlenim oluştu bende. sende bir muhasebe yap ve de ki neden ezan sesi beni rahatsız ediyo ki neden?
00 Yorumla
Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
Bu ülkenin milli marsında bundan bahsediliyorken sen ezanların dinmesinimi istedin? Kapı batıda :d142 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
+1 yılkalbin kararmış panpa senin
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
49Cevap
+1 yılSen seytaninda atasi olmussun ya.. seytan ezan okunurken kaccak delik ararmista heryerden duyarmis nereye saklansa seninkide o hesap olmus.. turkiye de ezan sesini duyup musluman olan kac insan varken sen rahatsiz ol
84 Yorumla- +1 yıl
Bunlara mı inanıyosun :) Ne güzel
- +1 yıl
Cok guzel yorum tam oturmuş bravo
- +1 yıl
Var mı bunlara inanıyoruz?
- +1 yıl
Allaha inaniyorum kitaba inaniyorum peygamberlere inaniyorum elhamdurullah. yorumumu begenenlere tesekkur ederim
+1 yılBen rahatsız olmuyorum müslümanım ve ülkemde müslüman fakat arapça okunması saçma geliyor. Türkçe okunsada keşke bizde anlasak Allahımız bize nasıl sesleniyor.. Anlamını bilmediğimiz duaları boş boş arapça okumaktansa Kendi içimizden geçenleri bir bir söyleyebilsek keşke Allaha.
22 Yorumla- +1 yıl
Tamam ozaman arapcada ogren okudunu anla
- +1 yıl
Hemen eksilemiş :) arapçayı niye öğreneyim? Allah arapçayı türkçeden üstünmü kılmış? İngilizce var dünya dili. Onu öğrenip tüm dünya ile iletişime geçebilmek varken neden gidip orta doğunun vasat dili arapçayı öğreneyim :)
Belki tolga imana gelir ne olursan ol gel diye bağıyorlar tolgaya.
https://www.youtube.com/watch?v=e7k955_RNLM
Ama müslümanların kulaklarının pasını silen ne mübarek bir sestir o.30 Yorumla
+1 yılNe kadar sesli okunursa okunsun bir kulaktan girip diğerlerinden çıkıyor zaten korkmayin en son korkacaginiz şey ezan sesleri olsun
83 Yorumla- +1 yıl
Konuyla alaka?
- +1 yıl
Sonra anlarsiniz
+1 yılBen de çok severim özellikle sabah ezanını korkularım azalıyor nedense. Bence sizin mahallenin imamına söyle ezan okumasın zaten namaza da yaşlı birkaç kişi gidiyor onları da telefon edip uyandırsınlar canım. Sonra Tolga neden uykusuz kalıyor.
31 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
Diğer konusunda 8,9b cevap paylaştı. fısıldasın mı müezzin :D
şaka bir yana değişik duygular uyandırıyor. rahatsız olmuyorum ama nedense gerçek dünyaya döndürüyor. ve huzur doldruyor61 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bazen aklimda celisiyorum, acaba desigim cok konu oluyor, huzursuzlukdan sabahlara kadar uyuyamiyorum.. Ama ozellikle sabah ezani icimi huzurla dolduruyor. Sanki onu dinlerken ariniyorum. Aslinda rahatsiz olmazsin, hissederek dinlesen..
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRahatsız olduğum zaman bile eşim uyanırken bende kalkıyorum sadece ezanı dinlemek bile insana huzur veriyor. Tabi hangi görüş acısıyla bakarsan onu hissedersin. Müslüman bir ülkedeysen ezanı duyacaksın istiklal marsında bile ezan sözü geciyor ve bu ulkeyden istiklal marsina da ezana da saygı duymak zorundasin. Kuranı kerim ve ezandan daha huzurlu bir sey varsa oda alnının secdeye degmesidir. Bence oflayarak değilde bir ezanı anlayarak dinlesen huzur neymiş ogrenirsin
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle
+1 yılEvet, ezan sesinin git gide kısıltmasından rahatsızım. Ezan sesi huzurdur ve müslüman bir ülkede duyacaksın. Ya duy ya da terk et kardeş :)
51 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
+1 yılEğer bir müslüman ülkesinde yaşıyorsan bunlara da katlanmak zorundasın, şimdi müezzin ezanı bağırarak okumasının bir amacı vardır tabi ki de herkes duysun diye. Diyorsan ben katlanamıcam buna, başka yere taşın.
21 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
Adam bağırıyor ki duyalım da namazı kılalım diye.
Rahatsız olacağın yere içine bir huzur gelmesi lazım. Hatta kalk iki rekat dur da belki anlarsın o zaman ezanın ve namazın verdiği hissiyatı.42 Yorumla- +1 yıl
Namaz kılmayı bilmem etmem. Ben namaz kılmayan birinin bir anda o sesi duyup imana geliceni düşünmüyorum.
+1 yıl1- Burası müslüman ülke değil çoğunluğu müslüman insanların yaşadığı bir ülkedir.
2-Rahatsız olanlar olabilir. Ben ateistim ama rahatsız olmuyorum açıkçası
3-Eğer ezan okunacaksa kilise çanlarıda çalmalı bence.29 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
- +1 yıl
Anayasada müslüman bir ülkedir diye bir madde var mı? Ben diyorumki çoğunluğu müslüman bir ülke tabi olucak Mehmet Akif'te müslümandı o zaman Türkiyenin %90 ından fazlasıda
- +1 yıl
Öyle bir ibare olmamalıda zaten dış ülkelerin bize islam üljesi gözüyle bakmasının sebebide nüfusun çoğunluğunun müslüman olması ve osmanlının yaptıkları
- +1 yıl
Olmamalı tabiki bu gidişle olur zaten ben her türlü karşıyım bu fikre bu ülkede bir tek müslümanlar yok
- +1 yıl
Bende karsıyDIM fakat tanistigim ateistler muslumanlara aşırı düsman sinirli bende bana saygı duymayana saygı duymuyorum artıkk yoksa ben seriat yanlısıda degildim benim icin gelmesi sorun değil ben zaten feraceliyim muslumanim ama acik arkadaslarim var sonucta ama artık onlari bile dusunmuyorum cok sinirlendim
- +1 yıl
Ben saygı duyuyorum tabi benim görüşüme saygı duyulduğu sürece resmi dinin islam olması konusundada empati yapmanı tavsiye ediyorum Almanyanın %7 si Türk %10 civarı müslüman olsa resmi dinin hristiyanlık olması durumunda zor duruma düşerler
Bilali habeşi nin hayatını oku kardeşim. O zamanlar ezan okuyormuş. Peygamberimiz vefat ettiğinde eshedü enle muhemmedün Resûlullah derken bayılmış düşmüş bir daha okuyamamış. Bunu her dinlediğimde aklıma geliyor tüylerim diken diken oluyor
31 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
+1 yılGavurlarin memlekete git 15 dakkaya bir o berbat çan sesini duy bak bakalim bu ses rahatsız ediyo mu kardeş :D
41 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
Fazla söze gerek yok ALLAH ıslah etsin seni. Başına birşey gelse ilk söyleyecgin ALLAH olur hemde minareden çıkan sesten daha fazla bagırırsın.
24 Yorumla- +1 yıl
Allahı büyük yazınca sevap mı kazanıyorsun? Allah sandığın kadar salak değil
- +1 yıl
Ne boş insansın sen yazık ya zoruma mı gitti diyor :)
Ezan sesine hasret nice insanlar var bir de sen ve sen gibilerin tolga haksızlık değil mi bu
42 Yorumla- +1 yıl
Benim düşüncem bu namaz kılan gününü bilir ve yeni nesil sadece yanacaksın demeyi biliyor sorsan ne zaman namaz kıldın diye hatırlamaz
Camiinin size yakın olmasının sebebi olabilirmi? mesela bize cok yakın değil ve etkilemiyor ki ozaman türkkiyeyi terket, nereye gidersen git bu ses dinmeyecek.
01 Yorumla- +1 yıl
Yakın değil
+1 yılKaç senedir alışamadıysan o senin sorunun valla ben hep okunsun istiyorum çok huzur veren bir sesi var ezanın
11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılelin gavuru bile saygı duyuyor dinliyor beğenerek hemde şimdi senin dediğinde laf mı
32 Yorumla- +1 yıl
Ben saygı duymuyorum mu dedim?
- +1 yıl
şu yaptığın saygısızlık
dünyada ezan hiç susmaz :D kanka o yüzden kork sürekli neyse gece dayak yeme az önce 2 kişi 1ini dövüyodu çok korktum
11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
İşte biz onu sadece bağırtı olarak algılamıyoruz ki… Ama rahatsız oluyorsan çözüm bulmalısın doğru.
21 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
Sonra atayizlere neden sert çıkıyosunuz , saygı duymuyosunuz , l*n pe. zevengin dediğine baksana elde mi kızmamak. 1000 yıldır bu topraklarda ezanlar susmadı bundan sonra da susmayacak.
23 Yorumla- +1 yıl
Atayiz kimemiş?
- +1 yıl
Kimmiş?
+1 yılezanı geçtim iyice arabistana döndün ilahiler hopörlörlerden komşular hu Allah çekiyor filan nereye gidiyoruz bilmem
01 Yorumla- +1 yıl
Bende
+1 yılne kadar sacma bir sorudur ya sen müslüman cocugusun o kadarda adamı yerinden hoplatıcak kadar bagırmıyo hocada. tövbe tövbe bence hic kendine müslüman deme sen
02 Yorumla- +1 yıl
Müslümanım demedim
- +1 yıl
kusura bakma ama %90 musluman bı ulke ezan ne kesılır ne kısılır
+1 yılMüslüman bir ülkede yaşıyoruz rahatsız olana sınır kapıları açık
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılL. n gerizekalı sen ne guzel demekten baska bir b. k bilmiynmu. ezan sesinden rahatsz oluyonus. kusura bkma sana göre ayarlıyamadk. ezan yerine ne okunsun istersin
43 Yorumla- +1 yıl
Gizlilerin yazılarını okumuyorum ama teşekkürler :)
Cevap sahibi+1 yılSaftirik
- +1 yıl
Sakla kendini canım benım daha kendi görüşüne saygın yok gizlen
+1 yılNe güzeldir ezan sesi.. Tabi yüksek sesle okunmalı. Zaten bu zamanda fazla saygı gösteren yok.
42 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
- +1 yıl
yok mu bana +1 :D
+1 yılBen rahatsız olmam zaten 5dk anca sürer o da bir din geregi saygı duymak gerek.
43 Yorumla- +1 yıl
Önemli anlarına denk geliyorsa sinirlenmiş olabilir. Onu da düşünmek lazım.
@Ne-Fark-Eder tesekkür ederim her dine saygım sonsuz - +1 yıl
burada bile yavşiyolar konu dininiz l*n
- +1 yıl
Resimdeki benim ama sen inancında kal.
Sabah namazı uykudan daha hayırlıdır..
Ölmeden uyanabilirsin inşallah...11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
+1 yılYarın erkenden bulunduğun nüfus dairesine git ve kimliğinde bulunan din'ini değiştir güzel kardeşim. Öyle ya!
21 Yorumla- +1 yıl
İşe gidiyorum
rahatsızlık değilde sabah ezanı biraz ürkütüyor beni
11 Yorumla- +1 yıl
Anladım
Gece dizi izlerken ses geliyor, kapatip bakıyorum ezan sesiymis. Sonra o diziyi yeniden acmakla ugrasiyorum falan.
12 Yorumla- +1 yıl
Allah başka dert vermesin sana :wd
Kişiye gire değişir ama ezan okunduğu zaman sadece oturup dinlerim işim ne kadar önemli olursa olsun.
Herkes farklı düşünür iste saygı duymak gerekir11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
Ezandan cekinen rahatsizlik duyan ve korkan insanlar şeytanla is birliği icindedir
42 Yorumla- +1 yıl
Hahahahah
+1 yılsen ne yap biliyor musun bilmiyorsun tabi dur ben söyliyim pılını pırtını topla git bu ülkeden. sonra tolga neden agresif
31 Yorumla
+1 yılKanka "Şu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli" der, susarım -.-
31 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
Gizli Üye(36-45)+1 yılHergun duydugun sesten korkman ilginc. Musluman bir ulkede yasiyosun milyonlarca insan bu halinden memnun napalim ezanin sesinimi kisalim millet namszindan maruz kalsin sen rahat uyu diye
12 Yorumla- +1 yıl
Namaz kılan bilir zaten saatini
Cevap sahibi+1 yılHerneyse arkadasim cevabini bildigin seyleri sana aciklamaya gerek yok :-)
- Diğer konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılSaygısız tolga kötü tolga kaka tolga şimdi tepkileri gör tolga
12 Yorumla- +1 yıl
Tepkiler umrumda değil benim gibi insanlar vardır elbet
+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=UODKRwZ4p2Q
Dostum böyle okunmasını ister miydin? ?00 Yorumla
+1 yılnamaz filan kılmasamda ezan sesi değişik bir huzur veriyor insana benim billdiğim kötü cinler ezanı sevmezler :)
11 Yorumla- +1 yıl
Teallam
+1 yılUyan ki namaz kıl hoca boş yere bağırmıyor.. ama haklısın uyku daha tatlı daha sonrada sen bagırcaksın :)
01 Yorumla- +1 yıl
Ben ne diyorum şu cevaba bak. Yanacaksın diyen bir boş insan daha sizin yerinize utanıyorum
+1 yılGercek bir müslümansan sana rahatsizlik değil huzur verir. Hatta kalkip namaz kilma ihtiyaci duyarsin.
32 Yorumla- +1 yıl
O halde sus ve saygi duy.
+1 yılRahatsız olmaktansa bu ezan neden okunuyo acaba diye bir düşünsen ya?
03 Yorumla- +1 yıl
Konu bu değil
- +1 yıl
Tamam geldim imana. Of of
Napsın fısıldasın mı müslümanların kulağına, ben deistim ama ister istemez alıştık artık ne yapalım
21 Yorumla- +1 yıl
Alışmak değil 4 5 saat uyuyoruz zaten
+1 yılBen ezan sesini özledim adamın dediğine bak arkadasın dediği gibi Tolga Müslüman degil galiba boyle dediğe gore
12 Yorumla- +1 yıl
Tolganın mına koyim konu bu değil
- +1 yıl
Konu ne
+1 yılyani caminin az olduğu bir yerde hoca muhtemelen bağırıyordur ki cami olmayan yerlere de ulassın diye bence bir sıkıntı yok ama cami fazlaysa fazla sesli olması gerekmez yani bana göre yine de herşeyi bilen Allahtır.
00 YorumlaEzan sesine hasretim sende Boyle diyince gercekden sasirdim
00 YorumlaDiğer konusunda 952 cevap paylaştı. uyandırmak için :) birde gece daha sessiz olduğu için ses daha çok geliyor korkacak birşey yok :)
02 Yorumla- +1 yıl
Korkuyorum demedim
3 harfliler etrafınımı sarmışlar ne bir kovala onları :D
22 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
Herkese huzur veriyor galiba o huzura bitek ben kavusamadim huzur falan vermiyo hatta bazen kalkmak zorunda kaldigim icin rahatsiz oluyorum…………
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEzan oyle bir ses tirr ki adamın içine huzur verir hele ki sabah namazı namaz uykudan hayırlıdır der
51 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
+1 yılya arkadaş o ses geldiğinde sinirlerim geriliyor ya istemiyorum yani
00 YorumlaAdamın amacı senı uyandırmak zaten ;) ama fazla bağırıyorsa yırtınarak git bir konuş derim
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın çağrısından rahatsız oluyorsan sıkıntı vardır dostum :)
20 Yorumla
+1 yılEzan okununca pencereleri kapattıran hocalardan ancak sizin gibi bir nesil çıkar işte
33 Yorumla- +1 yıl
Alakasız cevap?
- +1 yıl
Çok yerinde bir cevap tebrik ediyorum.
- +1 yıl
Alakasız değil okursan anlarsın -1 gerekmiyodu :)
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. Bazen tam uykuya dalarken uyandırıyo ya da film izlerken müzik dinlerken filan sesi rahatsız ediyo
03 Yorumla- +1 yıl
E yani
+1 yılbana huzur verir aksine ezan sesi bagırma yok hopörlör o
02 Yorumla- +1 yıl
Kişiye göre değişir tabi
- +1 yıl
tabi degişirde dünyanın her yerındede var camiler kaçmak imkansız gıbı bana göre huzur verıcı sana göre işkence
Bu ülkede yaşıyorsan saygı duymalısın. Fakat sende haklısın bir bakıma küçükken az korkmamıştım :D
10 Yorumlapamuk tıka kulaklarına imamdan isteyebilirsin hatta:d
11 Yorumla- +1 yıl
Hahahah güzel mizah
Ezan sesi gerçekten guzeldir ama bizim burada camilerde ses karmaşası oluyor o ruhani hazzı gidiyor malesef
10 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt