Mesela dusun orada yasıyorsun 8 9 ay sonra gelirsin Türkiye ye ahkam kesersin vay söyle güzel vay böyle güzel
Kardeş o ki o kadar güzel neden hala gurbetcisin 😏
Kardeş o ki o kadar güzel neden hala gurbetcisin 😏
la gurbetçileri niye eleştiriyorsunuz onlarda bizim ülkemizin insanı bu kadar on yargılı davranmayın yani bir iki kişi türk ekonomisi süper dedi diye cephe almayın bırakın adamlar gelsin ülkesinde eğlensin gezsin tozsun kimene adamın cebindeki 3 kuruşu siz ödemiyorsunuz Allah nasip etmiski kazanmış e yemesin mi
ya bak görgüsüz insan heryerde var ama asla genelleme bişey olmaz hepimiz aynıyız coğrafya kaderdir
sen gidebiliyon mu ona bak 🤣🤣🇪🇺
durduğun kabahat 🤣🤣
Ben mehter marşıyla gelenleri karşılayacam reis 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Cidden yurt dışından türkiyeye gidince yurt dışı konusu açılıyor mu. Hadi orası mı burası mı diye sorarlar tamamda bu konuyu genel konuşmak ne bileyim.
Sormayan olmadı bu güne kadar
Sefa sürdürmek için vaktin olacak mı
Ben sormuyorum Türkiyedekiler soruyor
Aynenn
Niye çekinelim cevap verirken.
Iyimiş
İnsanları genellememek lazım. Bende yurtdışında yaşayıp türkiyeye çok iyi diyenlere katılmıyorum. Burası daha iyi ve bunu kimse inkar edemez zaten. Ama zorluk heryerde var.
Valla sen karşıma çıksan bende Türkiye iyi felan derim
Cevap
1Cevap
Almanyada yaşayan Türkleri genelemeye bırakmayın, herkes bir değil. Ve ayrıca Türkiyeye gelindiğinde konuyu hep hep Türkiyedekiler açıyor, mazoşist misali başka konu hakkında konuşamayan birçok kişiler var.
Psikolojik olarak zorluklari olabilir. Dışlanmış hissediyor olabilirler. Her sey parayla satın alınmıyor. Ben istemem sahsen gurbetci olmak.
Ellerine sağlık
Olay sadece paranın getirdiği refah değil. Evet bu önemli hem de cok onemli ama yaşadıkları sosyal cevreye kendilerini oldukları gibi kabul ettiremiyor olabilirler. Almanyada yaşayıp hiç Alman arkadaşı olmayan birsürü Türk var. Bunların eksikliği seni aç susuz evsiz hissettirmez ama yalnız ve "öteki" hissettir. Psikolojik refah da önemlidir. Deneyimlemedigimiz hisler hakkinda cok kesin konuşmamalıyız.
Yalniz hissetmekten kastım Almanlarla icice gecememek. Yani öteki hissetmek. Ait olamamak. Almanya her yönden dünyanın en gelişmiş ülkeleri listesinde başlarda gelir ama kendini oraya atmayı düşünmek yerine ait olduğun ülkeyi geliştirmek için uğraşmak daha iyi geliyor bana. Orada yaşayanlara saygım var ama ben temelli kalmak istemezdim
Dolar Euro 1 TL olsa Türkiye’nin önünden geçmezler
Kesin öyledir
Öyle zaten
Kaldığım yerin %90 nüfusu Belçika Almanya Fransa’da
herkes isterdii :)
Gel yer değişelim 😒
Ben farkına varmadım 🤷🏻♀️
Olur değişelim
Amaç hava atmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?