İslamı bilen biriyim ama kafam karisti Şu an bos bos duvara bakiyorum ve isin garip tarafi bunları söyleyen kisinin dedikleri çok mantıklı geldi penguenler kutuplar sunlar bunlar ve aynı dönemde Kur an a benzer bir kitaptan bahsetti ebu cehil in sözünun eri yargıç derecesinde biri oldugundan vs vs ve baya dini kitap okumama ragmen allak bullak oldum hayatinin amacini yitiren insanlar gibiyim tadım kaçtı işin garip yanı haklı gibi durması eski külturlerdeki mitler ve benzerlikler vs vs söyleyen kisiye sorun demeyin sorabilecegim surekli gorustugum biri degil ve benden yasca baya buyuk biri o an da sohbete dahil olamadim ama aklim karisti kendisi inanmayan biri
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
burada bu tarz soru yazarak basta hata yaptin zaten, böyle seyleri internette bizzat arastiracaksin, burada boş insan çok, youtube da da böyle islama elestirilere cevap veren kanallar var onlari izle ,(böyle son liman, sözler kosku tarzi kanallardan asla bahsetmiyorum)
Makale oku, bunlar hakkinda elbet var, instagramda islam elestirilerine cevap veren tonla sayfa var, eminim oralarda bulacaksin cevabini,
Islami adam aklilli ogrenmezsen, ogrenmedigin dini sana bos bir insan ogretir, sonra dersin ki bu din böylemi imiş.
Telegram da da islam-felsefe-bilim-siyer tarzi kitap-pdf paylasan kanallar var onlarada bak, isine elbet ki yarar duzgub arastirirsan, istersen veririm kanal isimlerini014 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda bilgi sahibiyim zaten ama ben internette bir kac sey disinda digerlerinin cevabini bulamadim buraya da her konusulani yazmadim zaten kanallar su bu var ben de biliyorum ama guvenilir bir kaynak önerin ozaman cunku o sayfalarin cogu kafamda olan soeulara cevap verebilecek nitalikte degil daha bilimsel bir kaynaga ihtiyacim var
- +1 yıl
Telegram--- https://t.me/pdfdinikitaplar
https://t.me/crayzboy61
https://t.me/sorgulayanmuslimpdf
https://t.me/DAVET56
Islami PDF Kitaplar ara kisminda arayabilirsin.
https://t.me/selefkitabxana
https://t.me/tevhid_sayfasii
https://t.me/sahihimaymond
https://t.me/Darulkitap
Websiteler---kuraniperspektif, bilimveyaratilisagaci, Islamicevap. com, teizmnin99cevabi. blogspot. com, ateistlerecevap. org, sufizmveinsan. com, islamilimleri. com, islamicrophone, yek1blog. blogspot. com, islamiyontem. net, antikyalanlar. blogspot. com, kurandaceliskiyoktur. com, kusursuzkitap. blogspot. com, sorgulayanmuslim. blogspot. com, isvicredekiisik. blogspot. com, habilademoglu1453blogspot com,
Youtube--altaycemmeric, habil ademoglu, kuraniperspektif, fatih atar, sohbet akademi, Blogging theology (ingilizcen varsa izle), hüseyin kemal gürger, arayış felsefe, Bilim-felsefe-din, enis doko, güncel kelam:din-felsefe-bilim <zerine tartismalar, bülent sahin erdeğer, zafer coşar (playlist e bak), murat kökten, hubeyb öndes, hakikatin izinde,
Soran+1 yılTakildigim nokta adamin söyledigi seylerde dini ayetlerde vs degil
Soran+1 yılKabe hakkindaki bir kazı (tesadufen bulunmus bir sey hakkinda yoksa kazi yasak diye biliyorum) hakkinda ve mitlerdeki ve kurandaki benzerlikler hakkinda ve ebu cehil hakkinda özellikle bir derin arastirma yapilmis bir kitaba ihtiyacim var kabe mevzusunu cözdum mitler mevzusunu da cozdum ama ebu cehil hakkinda guzel bir kitaba ihtiyacim var ayrica bir de sey demisti kutuplardan niye bahsedilmiyor ve orada yasayan insnalarin nasil namaz kilacagi filan ve kutup hayvanlarindan niye bahsetmemis gibi (ama bu sorunun da cevabininin evdeki bir kitapta yazdigini dun dusunurken buldum ) ama dedigim gibi önerebileceginiz bir kitap var mi
Soran+1 yılPenguen olayini çözdüm zaten hakem isminden ziyade o insanın döneminin en büyük yargici oldugunu falan savundu ve cahil anlaminda peygamberimizin ona bu ismi taktigini falan savundu meslegi olarak yani ticaretle ugrasmiyor muydu bu bilgiyi ben hic okumadim yani zaten cogu kitapta kisacik anlatiliyor zaten direkt de o insan hakkinda bir kitap okumadim ve bir de kuranin tipatip benzeri bir kitaptan bahsetti ben adami cok ciddiye alarak dinlememistim eve gelince kafami bir seyler kurcalamaya basladi hakkinda bilgi sahibi olmadigim emin olmadigim ve kafami kurcalayan seyler bir de kuranin sürekli bilime uyarlandigini falan söyledi (ama bu dedigine pek inanmadim cunku yoksa neden bir cok bilim adami muslumanligi secsin ki bunlar alelade insnlar degil yani) yani bir kac gunku kafa karisikligim pek kalmadı
- +1 yıl
sorularlaislamiyet.com/ebu-cehil-peygamber-efendimizin-asm-amcasi-midir
sorularlaislamiyet.com/ebu-cehile-neden-hakem-ismi-verilmistir-ve-kurana-eskilerin-masallari-demis-midir
Ebu cehille alakali seyler ile Kuran ı ilgilendiren ne?
Ortada itiraz varsa, acikcasi ben göremedim,
Kitap derken, the true furqan dan bahsetmis olabilir (Kuranla uzaktan yakindan alakasi yok)
Kuran in bilime uyarlandigi da cürük bir iddia, adam delil getirdi mi bilmiyorum ama, zariyat 47 ile iddia curur,
Az Zadul Mesir tefsirinde ibn zeydin göğü genişletiyoruz dedigi nakledilir, ki bilimsel bir fenomendir.
Bilim gelismemisken niye böyle bir yorum var o zamanlarda?
Soran+1 yılBahsettigjniz kitap mi bilmiyorum sahsen ama adamin iddiası nerdeyse tamamen aynı olduğu kitap ismi vermedi sadece kuran ile aynı tarihlerde yazılmış baska bir yerde bulunmus bir kitap dedi adamin kendinden asiri eminliginden etkilenmis olabilirim adam benden en az 20 yaş buyuk bilgi birikimimiz bir degil ama sizinle konusmak cidden çok iyi geldi internetten bakın demisler de daha önce ben de bu islerle ugrastim genellikle herkes bilgiyi tek bir kaç kaynaktan alir nerdeyse aynı bilgileri yazar o nedenle aslinda burada sormustum internette bilgi kirliligi fazlaca oldugu icin
- +1 yıl
Kuranla ayni tarihlerde ise varakanin incilin bazi kisimlarini arapcaya cevirdigi rivayeti var, bi ihtimal, gerci o dönemde incilin arapca cevirisinin var oldugu da acik sekilde bilinmiyor, bundan baska bir sey gelmiyor aklima.
Hadi dogru kabul edelim, eger böyle kitap varsa, hadis-siyer kaynaklarinda buna rastlamaliyiz yani kaynak gösterip delil sunmalı.(ki ben rastlamadim hic)
Ayriyeten herkes hz. muhammed i taniyor, peygamberin bu kitabi nasil sakladi, okudu, bunlar da düşünülmeli.
Altı temelsiz bomboş iddia, kaynak gösterirse o zaman arastiririz.
Ortaya yem at yiyen yesin. Size iddiaları çöpe atın demiyorum tabi ama iddiayi temiz kafayla düşününce boş oldugunu anlarsiniz.
Ben de 1 yildir islami arastiriyorum, öğrendigim en güzel sey bu sanirim.
Soran+1 yılEvet ama o an çok mantikli gelmisti iyi ki sormusum soruyu valla internette kafam daha da karisacakti tesekkurler
En İyi Cevaplar
+1 yılMetafizikçilerle de dalga geçen var inanmayan var. Umurum da değil.
Esasında her şey çoktan yaşandı ve bitti. Biz bilmiyoruz. Kur-an indirilmedi. Hala indirilmeye devam ediyor. Bunu keşfetmek bazen senelerini alır.
Bak bu dediklerime de inanmayan olabilir.
İnandığımız şeyler yalan ya da yanlış olabilir.
Diyelim ki haşa tabi Allah yok. Dini kitabımız da uydurma. Buna inanmak ve iyi bir insan olmanın ne zararı var? Bıraksınlar isteyen istediğine inansın. Yeter ki o insan iyi yolda , hiç bir varlığa zararı olmayan bir insan olsun. Önemli olan bu.
Kapalı bir kızı açınca ne oluyor onu da anlamadım.
Erkeklerin göz zevki bozuluyor sanırım kapalı olunca kadınlar.
İsterse çıplak dolaşsın isterse her yeri kapalı olsun. Umrumda mı?
Esasında dini konularda tartışmaya girmeyi sevmem. Bu arada namazında niyazında bir insan da değilim.12 Yorumla
Soran+1 yılBen de aynisini dusunuyorum ama karsimdaki insan insanlarin inanclarını degistirmis birisi ve bundan gurur duyuyor yani bu konuda gayet de mantiklk cevaplar vererek kafa karistiran birisi ve benim tartisabilecegim birisi degil hem o yakinlik yok hem yasca buyuk o an güldum gectim ama adamin bahsedip de benim bilmedigim 3 5 sey vardı onlar cok kafami karistirdi burada da sunlari arastir vs diyor bu adam benim hocam ve bizim meslegimizin üzerinden anlatti bazi seyleri ve bazi seyler de dogru ama su kuranin tipatip aynisi kitap mevzusunu cozemedim yazinca sacma sapan seyler cikti internet bunun icin yeterli bir kaynak degil kopyala yapistir bilgi cogu ben gercek bir kaynak soruyorum insanlara onlar da suna bak buna bak vs diyor kafamdaki soeularin hepsini de yazmadim buraya insanlar adami mantikli bulup onlarin da kafasi karismasin diye cogi soruma cevap buldum ama kafami kurcalayan bir seyler var hala ayrica ben belli bir dönem ilahiyatla ilgilenmis birisiyim de son sinifta biraktim ama bu konuda baya bilgim var
- +1 yıl
Dini konuları tartışmıyorum kimseyle, isteyen istediği tez ile gelsin ıspatlasın. Çok önemi yok benim için. Kur-an da yazan şeylerin çoğu mitolojik olaylarda da geçiyor, diğer dini inanışlarda da geçiyor. Çalıntı gibi neredeyse değil mi? Her şey dediğim gibi çoktan yaşandı ve bitti. Bazı hadislerde anlatılır mesela cennete gitti, o oldu bu oldu diye. Şimdi düşününce saçma. Daha kıyamet bile kopmadı ne cenneti? Olaylara nereden baktığınla alakalı. Bir sureyi okursun bir şey anlamazsın, 10 sene sonra okuduğunda aynı sureyi aydınlanırsın. Şimdiki günümüz şartlarına göre yazılsaydı o zamandaki insanlar hiç anlamayacaklardı. Anlatılan olayları birebir bağdaştırmamak lazım. Cehennem ateşi dedikleri tasvir de olabilir. Aklımıza hemen gerçek ateş geliyor.
Daha çok farklı tezlerle gelen, saçmalığını ispat etmeye çalışan olacak. Yazanların anlamı bile olmasa başka bir şifresi var. Her şey frekansların gücüne bağlı. Okunma tarzı ses tınısı falan.
Bende şimdi öyle bir yazıyoum ki gören namazında niyazında cumaları kaçırmayan bi çocuk sancak beni. İşim olmadı hiç. 4 dörtlük bir müslüman değilim ve ölene kadar büyük ihtimalle de olamayacağım ama bu inancımı sarsmaz. A pta l dincilerin yaptığı yanlışlar sarsmaz.
Önemli olan dinci değil , dindar olabilmek. Sonuçta dönüp dolaşıyor inanca bağlanıyor. Eğer kalbin bu konulara kapalıysa zaten kimse seni inandıramaz, geçmiş olsun.
Bırak isteyen istediğine inansın, herkes kendi seçimlerinden meshuldür.
Önemli olan iyi birer insan olmak değil mi sonuçta.
- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlay aslında şu. Sadece İslami kitaplar okursan doğal olarak onlar doğru mantıklı gelmeye başlar. Ama farklı görüşler ilim bilim vs de araştırır öğrenirsen hangisi doğru hangisi yanlış anlamaya başlarsın. Dünyada müslümanların yüzde 95 i öğretilen dine inanıyor. Yani doğuştan dayatılıyor öğretiliyor ve başka tercihin olmuyor. Oysa aklı kemale eren bir insan araştırıp öğrenince dinlerin ne kadar yalan yanlış olduğunu anlıyor. Ve dinlerin tamamen o dönem şartlarına göre belirlenen ahlak kuralları ile bezenmiş olduğunu iyice kavrıyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen farkli kitaplar da okuyorum ama çokca da kitap okuyan biriyim her konuda insanin bir seyler okumasi gerektigini dusunen biriyim ama anlattigi seylere okudugum hic bir kitapta rastlamadim sizin önerdiginiz bir kitap varsa okuyabilirim kafamda soru isaretlerini tam anlamiyla giderebilirim ozaman
- +1 yıl
Kitap olarak düşünme sadece bilimsel onlarca dergi var. Araştırma makale var. Hepsini geçtim. Okuduğun dini kitabı anladıktan sonra içerikleri sana mantıklı geliyor mu? Mesela islam dostluk kardeşlik iyilik eşitlik hak adalet dinidir deniyor. Ama mesela kuranda geçen kölelik ile ilgili ayetleri okuduğunda sana tutarlı geliyor mu?
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle kişilerin sadece Allah 1 dediklerine inan o da gerçek oldugu için. O yüzden takılma bizim iş yerinde de var inanmayan biri islamı kötüleyici o da yok namaz 3 vakit fa lan saçma sapan yok kurban diye bir şey yokmuş vs. bunlara inanırsan olan imanından da olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılAdam valla gayet de bilim üzerinden anlatti böyle boş beles seyler diyenleri susturuyorum zayen ama bahsettigi sey hakkknda bir sey bulamadim sanirim adamin docent vs kendi aralarinda konustuklari seylerdi ama dune göre daha iyoyim sahsen 3 5 soeumun crvabini buldum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
10Cevap
+1 yılhayatın odak noktası din değildir sen tüm hayatını dine odaklamışsan zaten yıkılmaya mahkum kalmış demektir. dine inanırsın ama inancın senin yaşantın olamaz. inancını yerine getirirsin fakat önünde bir hayat var yaşamak zorundasın çalışmak zorundasın kendini mutlu etmek zorundasın.
12 Yorumla
Soran+1 yılZaten tek odak noktam degil ama ben kapali biriyim bosu bosuna yazin sicaginda kapali olmak dusuncesi cok da hos degil acikcasi ben bunu dinim icin yapiyorum sonucta oruc tutuyorsun ac kaliyorsun namaz kiliyorsun kim bosuna bir seyler yapmak istesin ki
- +1 yıl
bundan emin olamayız o yüzden adı inanç zaten. istemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin kötü biri olmadığın sürece eğer din gerçekse bile ebedi bir zulüm görmeyeceksin.
+1 yılÇok araştıran çok sorgulayan hep bi açık aradığı için isyan 'a düşüyor inkar ediyor.. halbuki insan olmayan bir şeyi sorgulayamaz
18 Yorumla
Soran+1 yılKafam cok karisti kapali biriyim ve okuyan biri olmama ragmen adamin bahsettigi cogu seyden haberim yok internetten de yeterli bir bilgiye ulasabilecegimi sanmiyorum o an konusmaya önem vermemistim gulup gecmistim ama 2 3 gundur bunu dusunuyorum sandigimdan daha fazla etkilemis beni
- +1 yıl
Etkilemesin allahın var olduğunu oda biliyor ama inkar ediyor allah doğru yoldan saptırmasın
Soran+1 yılBir de öglen namazimi kilacaktim o kadar etkilendim ki namazi da kilasim gelmedi ama buradaki bazi insanlarla konusmak iyi geldi cidden
- +1 yıl
Adamın biri hz ömer 'e gelip ya ömer ben namaz kılmıyorum ama senin allahın bana ceza vermiyor ne diyorsun diye sormuş.. hz ömer Çok güzel bi cevap verir.. allah seni namazından , ona ibadet etmenden uzak tutuyor bundan büyük ceza mi olur.. .. o ateist dün düşmanı ne kadar ınandıklarının arkasında duruyorsa bizim de ınandıklarımızın arkasında olmamız lazım
Soran+1 yılValla baya buyuk bir kafa karisikligi olmustu ama daha tam durulmadim
- +1 yıl
🙄 durulursun inşallah
Soran+1 yılAmin sıkintı ayet vs aratirmakta degil adam kendi meslegi uzerinden anlatiyor parcalari birlestirme sekli o adamin anlattigi seyleri o kadar iyi bilmedigim icin de kafam karisti adam ateist ama ayetleri ezbere biliyor bu konuda baya kafa yormus belli ve bir kaç pardesölü vs kizin açılmasina sebep oldugunu anlatiyor adam bununla övunuyor insanlari bilim mantik cercevesine yaklastiriyormus acaba dusuncesine kapilinca buyuk bir boslukta hissettim kendimi cunku benim ailem dindar bir aile dogdugumdan beri var olan inancimi sorgulatti bana
- +1 yıl
https://youtu.be/_S9X3VXm3mc dinlemeni tavsiye ederim
Onlara inanma hepsi ifitracı şerefsizler altay cem meriç izle bir de hakikatin izinde
13 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim bir bakarim insallah kafamdaki bazi sorulara crvap olur
Soran+1 yılTeşekkurler
+1 yılBak kardesim aklin filan karismasin, zaten yapmak istedikleride bu akli ve mantigi karistirmak icinden cikilmaz bi duruma sokmak, sonrada yavas yavas inancini kirmak, butur oyunlara gelme tekrar kelimei sahadet getir inancina ve dinine sahip cik.
11 Yorumla
Soran+1 yılZaten Şu an dine daha yakinim bazi sorularimin cevabini buldum
+1 yılE tabi o kitap kayıp mu kıtasından kalma ta islama ulasana kadar çok şekil değiştirmiş tüm din kitaplarının kaynağı, aslında kitap değilde parça parça bulunup koruma altına alınmış yazılar.
10 Yorumla
+1 yılönce karışır olmadığını kabul edince düzelirsin. çünkü yanlış bir düşüncenin doğrusunu bulmadan sürekli şüphe ve karışıklık yaşarsın. sapiens kitabını okumanı öneririm insanlık tarihini bilimsel olarak anlatıyor
11 Yorumla
Soran+1 yılO kitabin birazin i okudum da almak nasip olmadı uygulamadan okuyordum ama bu konuda yardimci olur mu bilmiyorum
- Diğer konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılkitap ineli 1400 sene oldu , hala sorguluyoruz yahu .
10 Yorumla Sorunun cevabıni aramamıs bir sye yapma
16 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim
Soran+1 yılİmamlarin bu konuda cevap verebilmesi zor gibi cunku ben ilahiyat konusunda baya bilgili birisiyim adamin dedigi seyleri mantikli buldurmasi meslegiyle alakali adamin meslegi uzerinden arastirma yapmak daha mantikli adam bildigim kadariyla ateist ama ayetleri bile ezbere biliyor kendi meslegiyle harmanlayip anlatiyor ki bilen insanlarin bile kafasi karisiyor
Soran+1 yılBakicam iste dueumlara bir kac sorum kaldi onlara da bakicam
+1 yılTam olarak ne anlattı ki
17 Yorumla
Soran+1 yılKurandan önceki insanlarin inaclari ile kuranin benzerligini kuranda gecmeyen bazi hayvanları kabenin 5 defa yakildigini söyledi (ben bunu bilmiyordum ) daha bir suru sey o an guldum gectim ama sonrasinda bu konusmanin beni ne kadar derinden etkiledigini anladim
- +1 yıl
Kurandan önce Hristiyanlık yahudilk vardı ki bunlara da kitap gönderildi, belirli ibadetler vs şartları konuldu, kuran bu dinlerin bozulması üzerine gönderildi ayrıca kabe yakılmışsa ne olmuş Mescid-i Aksa ya kaç kere saldırıda bulundular hala günümüzde bile ne işlere alet ettiler yaratıcı hemen çarpacak falan sanıyorlar ama buna gerek yok hesap günü onun için var
- +1 yıl
Yakılmışsa ne olmuş derken basite almıyorum ama zaten kabe ilk yapıldığında böyle siyah örtüsü vs yoktu diye biliyorum
Soran+1 yılBu dediklerinizi biliyorum ben tam aciklayamadim sanirim ya da söylediklerini sindiremeyip hala dusundugum icin söyleyemiyorum ebu cehil in çok buyuk bir adam oldugundan vs adil bir yargic oldugundn vs bahsetti ama ben bu konusmayi yapan kisi disinda okudugum hic bir seyde böyle bir sey okumadim hz isadan falan baya baya öncesini anlatti baya bir konustu anlayacagin kutuplardan bahsetti kutuplar ile alakali bir sey hic yok diyor kurani ezbere bilmiyorum kafami en çok karistiran kuran ile nerdeyse ayni ayni dönemde yazilmis bir kitaptan bahsetti vs ya atiyor ya da bahsettigi seyleri kendinden baska bilen yok baya seyler konustu iste
- +1 yıl
Dediğin gibi ilk Defa duyuyorsun daha önce duymamışsın uydurma da olabilir çok etkisinde kalmamaya çalış ve araştırmaya devam et bence
Soran+1 yılAdamin dediklerinde hem tutarsizlik hem mantik var söyledigi seyler konusunda çok emin sekilde bilgim olmadigi icin sanirim sarsildim konusmak iyi geldi kafam cok karismisti tesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim..
Sorularını bir aileme sorsan
13 Yorumla
Soran+1 yılKime soracagim ki bunları soyleyen kisi de ilahiyatcilara danismis demesine göre kafam allak bullak
Soran+1 yılDini bilgim kuvvetli de adamin bahsettigi seyleri hic bir yerde okumadim haliyle aklim bulandi ve internette de istedigim seyleri bulamayacahimi dusunuyorum bu konusmayi yapan kisi kac kizin açılmasina dinden sogumasina vesile olmis övunerek de anlatiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah seni büyük sınamış, kaybedersen geçmiş olsun
14 Yorumla
Soran+1 yılKafamcok karisik ve ustelik de babam imam ama ona bu konuyu acmakta cekiniyorum cunku buyuk ihtimal o da bu konuda benim bilmedigim kisimlar hakkinda bocalayacak veya brnim icin endiselenecek diye dusunuyorum kafam karisik kime danisabilecegimi bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılAslında kimseye danışmana gerek yok bu senin içinde kalbinde biten bir şey, sana atacağım bu linkteki videolara vakit ayırıp izlersen inancını tazeleyebilirsin, sıkıcı din videolarından değil, bunlar aklını başına getirebilecek tarzdan iki video ve izlemesi çok keyifli
www.youtube.com/watch
www.youtube.com/watch
Cevap sahibi+1 yılözellikle cennet videosunu izleyerek kafanı toparlayabilirsin
Soran+1 yılTesekkurler izleyecegim
+1 yılNe söyledi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok safsin her söylenene inanıyorsun yazık sana
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi