Çarşaf/Cübbe, Başörtü/Sarık takmak ister miydiniz?
Evet, isterdim.
Hayır, istemezdim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir ara TRT de Yunus Emre - Aşkın Yolculuğu vardı. Orada Derviş Hırkalarına özenmiştim. Bu tarz giyinmeyi hayal etmiştim. Günlük hayatta normal kıyafetler giyerim.
Gelecek yorumları tahmin ettiğim için şunları yazayım;
Bazı insanlar nedense kıyafetleri gelişmişlikle, çağdaşlıkla eş tutuyor maalesef. Kıyafet insanı ADAM etmez. Bugün O kadar okumuşu, üniversitelisi, doktoru, rektörü, avukatı, savcısı... Her haltı yerken, kadın cinayetlerine kadar, kötü alışkanlıklar, hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık, küfür, hayvan eziyetlerine kadar.
Makam, mevki, kıyafet ayrıcalık mı tanıyor. İnsanı başka bir insan mı yapıyor. Sen istediğin gibi giyinebilirsin de başkası giyinemez mi? Yani senin hoşuna gitmeyen, bizden değildir öyle mi?
Açık, çıplak olana eyvallah, çarşaflı olana eski kafa. Bu vatanı bazılarının sevmedikleri ŞERİFE BACILAR gibi kapalı, inançlı, imanlı insanlar canını hiçe sayarak kurtardı.
Çağdaşlık mini etekse, dekolteyle dolaşmaksa..., dar pantolonla dolaşmaksa, küfürlü eli tesbihle dolaşmaksa, değişik saç tipleriyle hava atmakla, başkasının sevgilisine yavşamakla, mahalle de caka satıp bacım deyip, dip köşelerde insanların namusuna göz dikmekle oluyorsa sizin olsun. Okuma, okur yazarlık arttıkça Türkçe de artık değişti. İnsanların artık ne konuştukları artık anlaşılmıyor. Çağdaşlık, insan olmak bunu mu gerektiriyor.
Şu yaşadığımız hayatta hayvanlara bile acımayan, onların alanını yok eden, neredeyse onları öldürmek isteyen bir kısım topluluk var. İnsan sanır ki; Bir can sadece bende var. Onlara bile tahammül edemeyenler diğer insanlara nasıl tahammül edecek, nasıl saygı gösterecek.
İster çıplak ol ister yorgana sarıl; İNSAN ol yeter.
Amenna. İnsanlar arasından, bir insan olabilmek mesele. Özü sözü doğru olsun yeter
İsterdim fakat cahiller öküz gibi sanki uzaylı görmüş gibi baktıklarından dolayı onlar gibi giyinip içlerinde kaybolmak istiyorum. Karanlığın içinde beyaz dikkat çeker, işte çarşaf ve cübbe böyledir. İnsanların o cahil ve anlamsız bakışlarından kurtulmak için maalesef giyemiyorum.
Giyenleri tebrik ederim. Umarım uygun bir zemin olur da biz de efendimiz gibi giyinebiliriz. Kafirlerin icat ettiği kotları değil... Gerçi böyle bile olsa bol giyinmeye dikkat ederim. Zaten islamdaki ölçü de budur. Evet bir erkek kot pantolon giyebilir fakat bol olması gereklidir ve vücut azalarını belli etmemelidir. Cübbe-sarık daha çok sünnet ve ona benzemek için tercih edilir tabi bu da otomatikmen islamî ölçüyü getiriyor, bol olması.
"Asla" diyenler ne kadar da kinli... Aman dikkat edin. Allah bir hastalık çıkarır çarşafa muhtaç kalırsınız, peçeyle dalga geçip maskeye muhtaç kaldığınız gibi.
Hayır istemezdim..
hayır asla
Cevap
23Cevap
Isteyen istediğini giyer tabi ama bana çağ dışı olarak geliyor özellikle de dinin fazlaca kullanılıp manipulasyon amaçlı kullanıldığı caaanım ülkemde yine bi alet olarak görüyorum. Her şeyin normali üretilmiş modern çarşaf feraca mesela. Bunun dışında kuran kurslarında yaşanan bu sakallıların yaptıklarından da internet sayesinde duyuyoruz. Buna imam hatip okulları da dahil. Ulu önder Atatürk'e karşı nefret oluşturma çabaları özellikle hat safhada.
Başta da dediğim gibi giyene bir sey demem saygı duyarım ama saçma buluyorum.
Nasıl durucak diye bir denemek isterdim. Bazı ülkelerde mesela şalvarları daha dekoratif hale getirip moda yapmaya çalışan modern ülkeler var. Bu modayı ben en son şarkıcı koray avcıda gördüm adamda hoş durdu.
Ancak dini bir simge olarak kullanırmıydınız derseniz sarık vs yöresel bir kıyafettir dinin simgesi olamaz bu sebeple dini bir vecibeymiş gibi günlük yaşamıma dahil etmem
Çarşaf değil ama tesettüre girsem feraceli olmak isterdim. Çarşaf daha ağır bir sorumluluk, kaldırabilir miyim bilmiyorum.
İstemem...
Geri kalmışlığın belirtilerinden başka bir şey değil.
Kim bir kavme benzerse onlardandır diye hadis var Yahudiler ve hristiyanlar da giyiyor bunu. Giyenler onlara mı özeniyor yani?
Evet isterdim ama onları giymek için onların hakkını vermek gerekiyor
Türbanlı fantezim var ölmeden önce gerceklestirecegim
Niye sordun, bu konulara egilimin mi var? Basit bir toplumsal merak mi? Giyen giysin bana ne?
isterdim tabi lakin bugün giysem herkes gösteriş yapıyor diyecek dışlayacaklar ve bunu yapacak olanda müslümanlar (!!!)
Eşimin doğru şekilde kapalı olmasını isterim, bende uygun giyinirim zaten
İsterdim
Hayır!
Hayır
Asla
Hayır
ben almayım
Hayir burasi arabistanmi
Asla
Hayır
İsterdim bı giymeyi
İstemem