sadece ne demeye çalışıyor onu açıklayın.
Atatürk'ün bu cümleleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
sadece ne demeye çalışıyor onu açıklayın.
Aklın sıra Atatürk dinsiz vurgusu yapyorsun tayyibin müslümanlığınıda biliyoruz ben Müslümanım diye geçinenleride biliyoruz nerden nereye geldiklerinide bliyoruz servetlerinide biliyoruz oğlunun 7 tane gemicik'inide biliyoruz. Biryerden kesilmiş bu video öncesinide dinlemek lazım
1. Atatürk, daha 7 yaşında annesi Zübeyde Hanım’ın isteği ile Kuran-ı Kerim’i hatmetmiştir. 8 Yaşında Kuran’ın tamamını ezbere okuyabilmektedir. (Atatürk bu gerçeği 1927 yılında Ankara'da ABD Büyükeçlisine açıklamıştır.)
1. Atatürk, daha çocukluk yıllarında Selanik’te Mevlevi-Bektaşi tekkelerine giderek ayinlere katılmıştır. (F. Rıfkı Atay "Çankaya"da bu konuda bilgi vermektedir).
1. Atatürk, Çanakkale Savaşı yıllarında yakın dostlarına, arkadaşlarına yazdığı mektuplarda Allah’a olan inancını dile getirmiş ve “Allah’ın inayeti sayesinde” bu savaşı kazanacaklarını belirtmiştir.
1. Atatürk, Kurtuluş Savaşı yıllarında camilere, cem evlerine gitmiş, cuma namazlarını kılmış, cami minberine çıkıp “Allah birdir, şanı büyüktür” diye başlayan Hz. Peygamber’den övgüyle söz eden bir hutbe vermiş, TBMM’yi tekbir ve dualarla açtırmıştır.
1. I. TBMM’de girişte hep bir hafıza Kuran okutmuştur. Aynı şekilde Cumhuriyet döneminde Topkapı Sarayı’nda Kuran okutma geleneğini sürdürmüştür.
1. Atatürk, özel hayatında fırsat buldukça Kuran okumuş veya Kuran okutup dinlemiştir. Özellikle özel hafızı Hafız Yaşar Okur’a Kuran okutmuştur. Atatürk zaman zaman da manevi kızlarından Nebile’ye ezan ve Kuran okutup dinlemiştir.
1. Atatürk’ün en yakın arkadaşı Fevzi Paşa ve annesi Zübeyde Hanım beş vakit namazlarını kılan, İsmet Paşa ise elinden geldiğince ibadetlerini aksatmayan insanlardır. Atatürk çevresinde namazlarını kılan ibadetlerini yapan herkese çok saygılı davranmıştır.
1. Atatürk Kurtuluş Savaşı sırasında tuttuğu özel notları arasında zaman zaman “Hafızı çağırıp Kuran okuttuğunu” yazmıştır. Yine özel notları arasında “TANRI BİRDİR VE BÜYÜKTÜR” notu göze çarpmaktadır.
Bu video konusmasinin sadece bir kismi. Tum konusmasini okuyunca ya da izleyince insan anlayabiliyor. Chpnin 6 oka dayanan prensiplerinin temelini soyluyor. Gokten indigi sanilan kitaplarin dogmalariyla bir tutulmamalidir diyor. Chpnin prensipleri kutsal degildir degistirilebilir ama chp bu prensipleri yasayarak hayattan almistir. Ama bu konusmasin sadece bir kismi internette yayinlanarak insanlar ataturkun dinsiz oldugu dusuncesine itiliyor. Ama senin kastettigin seye gelicek olursak osmanlinin hurafelerle dolu son donemine bakarsak insanlar haci hoca seyhlerin yazdigi eserleri de kutsal sayiyordu. Orn said nursi bir eserini kurandan daha aciklayici buluyordu. Bunun gibi seyler coktu ve bunlarinda gokten indigi allahtan geldigini dusunen insanlar vardi. Ancak haci hoca da olsa bir insan peygamber degil ki bu eserlere gore yol almak yerine hayattan ders aliyoruz demis. Meclisi bile kuran okutarak acan bir insan kendisi ya da degil dogrulari vardir yanlislarida bunlari tartisabiliriz ama bir insanin dinini sorgulamak, muslumanim diyen bir insanin yapicagi is degil ayip bize bukadar dusmemeliyiz.
kardeşim videoyu iyi dinle, videonun sonunda mustafa kemal seni yalanlıyor, diyorki bizim ilham kaynağımız gök ve gaip değildir. doğrudan doğruya hayattır (yani dünya hayatından bahsediyor). gaip, görünmeyen alem demek. mesela cennet ve cehennemde birer gaiptir. ve kur-anda gaip sözü geçer. burdan anlaşılıyorki atatürkün bahsettiği allah tarafından gönderilen kutsal kitaplar ve öteki alemler (gaip). ve diyorki bizim ilham kaynaklarımız bunlar değil, yüz yıllar boyunca allah allah diye savaşan bir ordudan bu noktaya gelmek ve en sonunda türk ordusunda namaz kılınmasının yasaklanması sizcede garip değil mi? biraz olsun sorgulayın lütfen.
nihayet mantıklı bir açıklama geldi ben bunu arıyordum işte. ama son cümlenize katılmıyorum çünkü ben yargılama yapmadım sadece soru sordum
@dovah çok iyi açıklamışsın tebrik ederim @yalanyokk halen anlamıyo yapacak bişey yok @yalanyokk Videonun sonunda demek istiyorki biz devleti dini kurallar ve kitaba göre yönetmiycez şu an Türkiyeyi yöntenler gibi müslüman görünümlü hırsız olmayacaz inanların dini duygularını sömürmeyeceğiz din ve devlet işleri birbirinden ayrı olacak demek istiyo
hırsızlık dediğin amerikan ambargosunun delinip iranla el altından ticaret yapılması ve ülkeye buradan yabancı kaynaklı bir para girişi olması. ne olacaktı ya adam acık acık biz ambargoyu deldik mi diyecekti. kendi ülkesinin çıkarlarını amerikan ambargosundan üstün görmüyorsan sana diyecek birşeyim yok. pensilvanyanın kullandığı ağıza esir olmuşsun zaten. daha dün inanmadığınız adamların bugün her dediğine inanıyorsunuz. başbakan çıktı mertçe yanıldıklarını, kandırıldıklarını belirtti ama siz bakın biz söylemiştik diyeceğiniz yerde. o çetenin söylediklerine inanmaya başladınız. allah akıl fikir versin. bir başka konu, inandığını düşündüğün kur-an dan bahsederken gökten indiği sanılan demek seni rahatsız etmiyorsa başkada diyecek bişey yok.
Evet yalanyok kardesim ataturk bizm ilham kaynagimiz gok ve gaip değil dedi. Kurtulus savasini tevekkulle baslatmadi cunku. Gaipten haber beklemedi biz savasi baslatalimda allah yardm eder demedi. İcraat yapti ve bu icraatini kuran okuyarak okutarak surdurdu ve zafere ulasti. Gercektende ilham kaynagi gayb ve gok degil. Once is sonra allah. Cogu geceler savas zamani kuran okuttugunu gayet iyi biliyoruz. O yasaklananlarida atatur yasaklamadi ama konuyu nerelere cekiyon anlicani sanmam
Gökten indiği sanılan kitapların dogmaları ne demek oluyor?
Şöyle; Kuran'ın gökten indiği sanılıyor ve dogmatiktir.
Gerçekçi yaklaşmış ve sömürenlere karşı çok da güzel tavrını ortaya koymuş. Halk onlardan çok çekti hala daha da çekiyor. Kuranda şu yazıyor bu yazıyor diye çağın gerisinde kalmış bir toplumu ileri taşımaya çalışmış ki din derslerini falan koyup Türkçe öğrenilsin diye çabalamış. Ama anlamayan anlamıyor işte.
Şimdi senin mesela haberin de yoktur Eskiden ''şüphe etmeyen hakikati bulamaz'' gibi cümleler kurup aynı zamanda inan müslüman bilim adamlarının olduğuna.
bu konuşma atatürk ün dinsiz olduğunun kanıtıdır bence sadece bu değil, ölümünden sonra silah arkadaşları cenaze namazının kılınmasını laikliğe aykırı diyerek istemediler ve kız kardeşinin ısrarıyla türkçe olarak kılındı cenaze namazı, selam verilirken " esenlikler üzerinizde olsun" dendi... neyse her ne kadar konuşmanın tamamı olmasa bile, kurduğu cümle yanlış ve başkasının yazdığı cümleler değil bunlar atanın kendi sözleri. haa müslümanmış hristiyanmış ya da ateistmiş felan filan bunlar bizi ilgilendirmez ama doğrusu da budur. en azından ben böyle inanıyorum.
Cevap
35Cevap
anlaşılan 100 yıl önce cok garip bir türkiye vardı.. görünen o ki hiç bir zaman müslüman olamayan hristiyanda olamayan değişik bir ülkeydik. ''gökten indiği sanılan'' sözü hiç yakışmıyor. inanan insanın aklına böyle tabir kullanmak nasıl gelsin? anlaşılan mustafa kemal kendi iç dünyasında kur-anı tartışmaya acmış. bazıları gökten indiği sanılan tabirini kullanırken kur-an dan bahsetmediğini çünkü kur-anın gökten inmediğini söylüyorlar. ama mustafa kemal adeta onlarıda yalanlarcasına hemen arkasından diyorki bizim ilham kaynağımız gök ve gaip değildir. doğrudan doğruya hayattır (yani dünya hayatından bahsediyor). gaip, görünmeyen alem demek. mesela cennet ve cehennemde birer gaiptir. ve kur-anda gaip sözü geçer. burdan anlaşılıyorki atatürkün bahsettiği allah tarafından gönderilen kutsal kitaplar ve öteki alemler (gaip). burdanda anlaşılıyor ki mustafa kemalin ülkede yapmaya çalıştığı şey batıdaki rönesansı türkiyede gerçekleştirmek. bunu yapmak isteyen bir kişi incille kur-an ı aynı kefeye koyuyor demektir. anlaşılan o ki kendisinde bir batı hayranlığı mevcut.
açıklamaiçin teşekkürler
Kuran: Gökten indiği sanılan kitapların doğmaları
Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır
Suçlu Allah'ın dinidir.
Kralların ve padişahların istibdadına (baskılı yönetim), dinler mesnet olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, s 30.)
Kuran'ın yasalarını Muhammed yazmıştır.
Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir. (Kaynak: Atatürkün emriyle liselerde okutulan tarih kitabı (1938), 2. cilt)
Din, körü körüne bağlanmaktır.
Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur, din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar (!)
Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
İnsanları Allah değil tabiat üretti
Natür (Tabiat) insanları üretti, onları kendisine taptırdı da M. Kemal (Kaynak: Atatürkten Düşünceler, Derleyen: Prof. Enver Ziya)
Çünkü malumdur ki, insan tabiatın mahlukudur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
Duanın faydası yoktur. M. Kemal
Ali Kılıç (İstiklal mahkemeleri savcısı, merhamet nedir bilmez) anlatıyor: Meclise geldik. Bir de müezzin geldi. Müezzin ezan okudu. Meclis kapısından içeri girdiğimiz zaman atatürkün önüne sırmalı elbiseler giyinmiş bir imam dikildi. Atatürk ne istediğini sordu. İmam ellerini kaldırarak: Dua etmeden girilmez! dedi. Atatürk, Bu yurt askerin süngüsü ile kurtarıldı ve bu meclis onun gayretiyle kuruldu. Yoksa senin duanla değil! Çekil oradan! dedi ve imamı eliyle iterek meclise girdi. (Kaynak: Kemal Arıburnu, Atatürkten Anekdotlar-Anılar)
Arapların dini Türkleri mahvetti
Türkler, Arapların dinini kabul etmeden evvel büyük bir milletti. Arap dinini kabul ettikten sonra Türk milletinin milli rabıtaları gevşedi; milli hisleri ve heyecanı uyuştu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde, bir arap milleti siyasetine müncer oluyordu. M. Kemal (Kaynak: Medeni bilgiler ve Atatürkün El Yazmaları, Afet İnan, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 1969, s 364-365)
Hocaları toptan kaldırmadıkça hiçbir iş yapamayız. Bugünkü kudret ve prestijimizle bugün bu inkilabı yapmazsak, başka hiçbir zaman yapamayız.
M. Kemal (Kaynak: Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası; Emre Yayınları, Aralık 1991, s 165.)
İnsanlar ilk devirlerinde pek acizdi. Kendilerini koruyamıyorlar, hiçbir hadisenin de sebebini bilmiyorlardı. Kendilerini koruyacak bir kuvvet aradılar. Nihayet insanlık vicdanında bir kuvvet yarattı. O da işte Allah'tır. Herşeyi ondan beklediler, ondan istediler. Hastalıktan, felaketten korunmayı hep Allah'larından istediler. Fakat modern çağlarda insan herşeyi Allah'tan beklemedi. Ancak toplumdan bekledi. Her şeyin koruyucusu insan cemiyetidir. Bizi koruyan, refah içinde yaşatan toplumdur.
M. Kemal (Kaynak: Enver Behnan Şapolyo, Atatürk ve Milli Mücadele Tarihi, 1932, s 305.)
Masum ve cahil insanları, yüzlerce Allah'a taptırmak veya Allah'ları muayyen gruplarda toplamak ve en nihayet bir Allah kabul ettirmek, siyasetin doğurduğu neticelerdir. M. Kemal (Kaynak: Türk Tarihinin Ana Hatları, 1930, Devlet Matbaası, s 220-221 )
İnsanlar, kurtçuklar gibi sulardan çıktılar en önce İlk ceddimiz balıktır. İşler daha daha ilerledikçe o insanlar, primat zümresinden türediler. Biz maymunlarız; düşüncelerimiz insandır. M. Kemal (Kaynak: Ruşen Eşraf Ünaydın, Atatürk Tarih ve Dil Kurumları, s 53.)
Muhammed, iptida Allah'ın resuluyüm diyerek ortaya çıkmamıştır, bunu düşünmemiştir. Bu düşünce, senelerce mücadele ettikten ve fikirlerini neşreyledikten sonra kendisinde hasıl olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Nokta Dergisi, 17 Kasım 1985)
Muhammed, iptida Allah'ın resuluyüm diyerek ortaya çıkmamıştır, bunu düşünmemiştir. Bu düşünce, senelerce mücadele ettikten ve fikirlerini neşreyledikten sonra kendisinde hasıl olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Nokta Dergisi, 17 Kasım 1985)
Muhammed'in peygamberliğinin başlangıcına dair birçok eski rivayetler vardır. Bunlar artık efsanelere karışmıştır. Hakikatte peygamberin ilk söylediği Kuran ayetinin ne olduğu malum ve belki de mazbut değildir. Kuran sureleri Muhammed'e açık semada peyda olmuş bir şimşek gibi günün birinde, birdenbire bir taraftan inmiş değillerdi. Muhammed'in söylediği sureler uzun bir devirde dini düşüncelerinin ürünü olmuştur. Muhammed, bu surelere birçok çalıştıktan ve incelemeler yaptıktan sonra edebi şeklini vermiştir.
Beyni sulanmış hafızlar
Türk milleti, bir kelimesinin manasını bilmediği halde, Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler. M. Kemal (Kaynak: Medeni Bilgiler, Afet İnan, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 1969, s 364-365.)
Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar. Onun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız.(Kaynak:İstanbul, Tekin Yayınevi, 1990, s 83-84.)
Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M. Kemal (Kaynak: Andrew Mango, Atatürk, s 447.)
Tartışmaya gerek yok herhalde artık. Ayrıca meclisi Kur'an okutarak açtırdı diyenler hiç gelmesin. Hani bir söz vardır ''Köprüyü geçene kadar ayıya dayı dersin.'' diye. İşte onunki de bu hesap. Köprüyü geçince gerçek yüzü ortaya çıktı. Siyasetin yalan işi olduğunu bir kez daha görüyoruz.
katılıyorum
keşke kendi saltanatını kursaydı. birde çocuk yapsaydı ve şu an diğer islam ülkelerinde olduğu gibi onun çocuğu yönetseydi bizi de siz böyle ağzınızı açamasaydınız.
Arkadasim orjinal kayit yok mu da hep birilerinin derlemelerini aktarmalarini kaynak gosteriyosun ki bunlari internette cokca gorebiliyoruz internete dagitan kisiler nedense hep ayni. Gene iyisin hani bu boyledir dedem anlatti diyenlerde var. Bende universitede arastirma dersini sacma bulurdum valla gerekliymis
Ders kitaplarına konuldu o dönemde. Ayrıca kendi el yazmasıyla yazdığı yazıları da mı inkar edeceksiniz? İyi ne güzel hoşunuza giden sözlerini benimseyin, hoşunuza gitmeyen sözleri inkar edin. Sizin akplilerden ne farkınız var? Yok montaj, yok sahte. Mustafa Kemal=Tayyip. İkisi de belli bir zamana gelene kadar, gücü ele geçirene kadar ayıya dayı demiştir ama gücü eline aldığında yanındakileri dışlamıştır. Bir İsmet kalmıştı oda yalaka olduğu için, Tayyibin yanında da yalaka olduğu için şu an Davut kaldı.
Sen bu milletin içine fesat sokmak, kin ve nefreti körüklemek için çalışan şeytanın uşağısın. Bir insan cennete de cehenneme de gidebilir, buna ancak ve ancak ALLAH karar verir. Sen burada insanların kaplerinde kara lekeler oluşturarak hayra degil şeytanın kendisine hizmet ediyorsun. Senin gibi şeytan uşaklarının peşinden mumin insanlar asla yürümez. Mümin insanlar yarın ahiretin olduğunu, din gününün olduğunu, hesap gününün olduğunu, ceza ve mükafat gününün olduğunu çok çok iyi bilir. Senin gibi şeytan uşakları ancak ve ancak Türk milleti düşmanlarının güdümüyle --- biz o düşmanları çok iyi biliriz --- yaşamaya çalışan aşağılık cehenem ehlidir.
Ey şeytanın uşağı, bu mesajınla sen ancak kendi ateşini yakarsın. Bu millet geçmişte ALLAH'ın seçtiği din İslama hizmet ettiği gibi gelecekte de hizmet edecektir...
Her şeyi tersten anlamaya o kadar alışmışsınız ki...
Gökten indiği sanılan deyince neden "Kuran" sanıyorsunuz acaba? Kendi kafanızda kurfuğunuz şeylerden kimse sorumlu değil.
Tersten anlamak istedikten sonra ne dese boş... Her şey sağa sola çekiliyor...
İslami biri konuşmuş olsa hemen "sahte peygamberler" bilmem ne dersiniz... Ama iş başkasına gelince bakış açısı farklı oluyor?
Niyeyse diye sormayacağım niyesi "ÖNYARGI"...
önyargılı olsam burada bunu sormazdım. hangi kitaptan bahsediyor onu açıklar mısın?
Böyle böyle saçma saçma sorular soruyorsunuz. M. Kemal Atatürk dinsiz değil ama olsa ne ya? Battı mı size dinsiz olup olmaması? Muhafazakar, radikal dincileri görüyoruz çok güzel para sıfırlıyorlar ;-)
Asırlık cevap hacı :)
o dinsizliğiyle belkide bu ülkenin dininnide bozdu sözde inklaplarıyla
farkındaysan eleştiri yapmadım neye inanıp inanmadığı beni ilgilendirmez. ben sadece bu videoda ne demeye çalıştığını açıklamanı istiyorum. bilgisizsem aydınlat yani. neden konuyu farklı taraflara çekiyorsun yarası olan gocunur.
sen de çok bilgilisin maşallah. söyleyecek bir şeyin olmadığı için hakarete başvuruyorsun. daha fazla seviyesizleştirme olayı
Ülkeyi dinsizleştirdi diyorsunuz. M. Kemal ATATÜRK bu cumhuriyeti kurmasaydı siz çok rahat dininizi yaşıyabileceğinizi ya da ibadet edebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Bu güzel insana siz dinsiz diyorsunuz ama o zamanın hacı hocaları "amerikan mandasına katılalım" derken ATATÜRK bu coğrafyanın insanlarına vatan toprağı kazandırdı. ATATÜRK'e keş dediniz ayyaş sarhoş dediniz dinsiz dediniz. Size göre bu kadar günahkar dinsiz ve inançsız bir insansa neden bu güzel insanın kurtardığı vatan toprağında yaşayıpta bize ahkam kesiyorsunuz?
YA SEV YA TERK ET!!! Burada laga luga edip laf kalabalığı yapmayın.
Eyvallah kardeşim :) Yılmak yok elbet bir gün bizim vatanımızda çağdaş medeniyet seviyesine yükselecek. ATATÜRk'ün emanetine Atatürkçü gençlikten başkası sahip çıkmaz. Her zaman başımız dik. #NeMutluTürk'ümDiyene
Peki sen Atatürk'ün tüm meclisi ayağa kaldırarak Fatiha okutması hakkında ne düşünüyorsun?
Bırakın artık şu adama saldırmayı...
Yaşar Nuri Öztürk, kendisinin orada ne demek istediğini açıklıyor...
Makara Bakara'dan iyidrir ;)
millet makaracılara tapıyor çünkü yedikleri makarnalar onlarda :D
Desteklediğiniz heriflerin açıklarını arayın atama dil uzatana kadar.
kimidesteklediğimi nerdden biliyorsun? atana dil uzattığım falan da yok atatürk düşmanı da değilim senin atan benim de atam. ben sadece kurduğu cümle hakkındaki düşüncenizi soruyorum
ben sana ne diyorum sen ne cevap veriyosun. konuyu neden ısrarla siyasete çekmeye çalışıyorsun?
onları da biliyorum. kuranı türkçeye çevirmesi falan da var onlar ayrı mesele bütün bunlara rağmen neden böyle bir cümle kurduğunu anlamaya çalışıyorum, bir mantık çerçevesine oturtmaya çalışıyorum sadece
Abi inandığı ya da inanmadığı önemli değil ben de müslümanım Atatürk isterse deist olsun ister başka bir şeye inanıyor olsun ben bugün üniversiteye gidiyorsam rahat rahat, bu Atatürk'ün sayesinde istediğimi giyiyorsam başkasının işgali altında köle ya da değersiz bir varlık gibi muamele görmüyorsam da Atatürk'ün sayesinde. ben neye inanıyorsa saygı duyarım. onun düşüncesi onun inancı onun hayatı kötü yorumlar haksız yere.
Gokten inildigi sanilan dogma kitaplarin aciklamasi;
dogma kelimesi uydurma anlamindadir.
Yani kutsal kitaplar Allah tarafindan. indirlmedi. diyor. bu demek oluyorki hep peygamberi yalanliyor hemde Dinlere inanmiyir. dinlere inanmayan Allahada inanmaz.
'' DEVLET İŞLERİ İLE DİN İŞLERİNİ KESİNLİKLE BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYIN. DEVLET DİN İLE YÖNETİLEMEZ. TEK YÖNETİM BİÇİMİ CUMHURİYETTİR '' demiş açık açık neresini anlamadın? Laikliği sert ve o zamanın insanlarının anlayacağı biçimde açıklamış sadece.
Gayet haklı , adam harbiden zekiymiş. Ama helal olsun inanç özgürlüğünü de savunmuş, çünkü her inanan olaya sadece kendi inancı penceresinden bakıyor diğer inanan ve inanmayanlar hoş karşılanmıyor şuan.
işine gelince koyun seviyesinde işine gelmeyince arşimet kıvamında ki halk parçağına Akp li denir
konunun siyasetle alakası yok, saptırma
öyle değil Atatürk ün konuşmasının bir kısmını kesip medyada spekülasyon yapıyorlar konuşmanın tamamını dinlerseniz sorun çözülmüş oluyor yapbozun parçaları oturuyor ki şu sözde bir sakınca yok nedemeye çalıştığını iyi anlamak lazım...
new demeye çalışmış bende birinin bana bunu açıklamasını istiyorum?
1. KISIM
Milli mücadele dönemlerinde yunan ordusunun çekilmiş olduğu bir fotoğrafta sarıklı cübbeli hocalar görülmekte bunların fotosu var yunan arşivinden alınma kim bunlar?
Bunlar o dönemdeki yobaz güruhlardır (grup) bunlar dini yozlaştıran aslında münafık kesimdir insanları milli mücadeleye karşı örgütlemiştir gerekçe ise bu mücadelenin osm yı yıkmaya yönelik olduğunu savunmalarıdır...
Tc kurulduktan sonra bu yobaz güruhlar baş kaldırarak isyan ederler yönetimin cumhuriyet olmasına karşı ancak daha sonra bu baş kaldıran hocalar ve şıhlar mahkemelerde yargılanıp teker teker asılırlar çünkü o zaman idam cezası vardı ve hainler asılıyordu...
Günümüzde Mustafa Kemal e hocaları astı diyenlerin ana dayanağı budur ancak onlar bu yunan arşivlerindeki fotoğraflardan bahsetmezler...
Gel gelelim yukarıdaki sözlere...
2. KISIM
Atatürk diyor ki biz bu ülkeyi yozlaşmış din adamlarının eline bırakamayız onların çarpıtma din algıları üzerine dayalı bir yönetim kabul edilemez biz cumhuriyet çatısı altında akıl ve bilimin ışığında daima ileriye koşacağız...
Osm lının yıkılmasının ana nedenlerinden birisi yozlaşmadır sebebi 1. kısımdaki gökten indiği sanılan kitaplara inanan yobaz kesimdir...
Halbuki kitap gökten inmemiştir cebrail as tarafından peygamberimize aşama aşama getirilmiştir...
Atatürk gökten indiği sanılan kitaplar derken dini yozlaşmadan bahsediyor dikkat et inanılan diyor yani insanlar tarafından inanılan yanlış bir algıdan bahsediyor...
Unutmuşum birde videoda diyor ki biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil diyor burada ise o yobaz güruhlar tarafından Atatürk e atılan haşa peygamber iftiralarına yönelik söylüyor...
Biz peygamber değiliz dolayısı ile ilhamımızı gaipten almıyoruz demek istiyor...
anlaşılan 100 yıl önce cok garip bir türkiye vardı.. görünen o ki hiç bir zaman müslüman olamayan hristiyanda olamayan değişik bir ülkeydik. ''gökten indiği sanılan'' sözü hiç yakışmıyor. inanan insanın aklına böyle tabir kullanmak nasıl gelsin? anlaşılan mustafa kemal kendi iç dünyasında kur-anı tartışmaya acmış. bazıları gökten indiği sanılan tabirini kullanırken kur-an dan bahsetmediğini çünkü kur-anın gökten inmediğini söylüyorlar. ama mustafa kemal adeta onlarıda yalanlarcasına hemen arkasından diyorki bizim ilham kaynağımız gök ve gaip değildir. doğrudan doğruya hayattır (yani dünya hayatından bahsediyor). gaip, görünmeyen alem demek. mesela cennet ve cehennemde birer gaiptir. ve kur-anda gaip sözü geçer. burdan anlaşılıyorki atatürkün bahsettiği allah tarafından gönderilen kutsal kitaplar ve öteki alemler (gaip). burdanda anlaşılıyor ki mustafa kemalin ülkede yapmaya çalıştığı şey batıdaki rönesansı türkiyede gerçekleştirmek.
bu açıklama hakkında ne düşünüyorsaun?
onu zaten @Dovah açıklamış ek olarak şunu söyleyim...
100 yıl önce savaştan yeni çıkmış toparlanmaya çalışan bir Türkiye vardı. Bu garip değil savaştan çıkmış bir devlet için gayet normal hatta aniden şaha kalkmış bir devlet sebebi ise rönesans...
o yazıyı hangi kaynaktan aldın bilmiyorum ama onu yazan vasıfsız neye dayanarak şu cümleyi söylüyor?
" görünen o ki hiç bir zaman müslüman olamayan hristiyanda olamayan değişik bir ülkeydik."
başka açıklık getireceğim bir nokta yok çünkü baştan sona komplo...
yorum üstte başka bir arkadasın yaptığı açıklamaydı
bu adamların savunduğu ideoloji şia ların hz alinin halifeliğinin bizzat hz ebubekir hz aişe hz osman ve hz ömer tarafından gasp edildiğini ve onların yani gasp edenlerin halifeliğinde gelişen bozuk sapkın dine inandıklarını söylemesine benziyor...
sözüm o ataya sövenlere madem böyle sapkın inanışlarınız var en temel noktasına gidin zira temeli şia ların savunduğu sapkın ideolojidir...
hz aliyi katledenlerin halifeliğinden şekillenip gelen dinin uzantısı emeviler makam için hz aliyi katlettiler aynı emeviler hz hüseyni katlettiler...
onun uzantısı osmanlı makam için kundaktaki bebekleri katletti...
atatürk bu dine dayalı bozuk inanışları yıktı enerjiyi mezhepsel mücadeleye değilde akıl ve bilimin ışığında gelişime adadı şimdi yine yozlaştık birileri makam için müslümanların kanını akıtıyor onlara zulmediyor neden acaba ne bu makam sevgisi nereden geliyor?
şiaları savunmam ancak sizi şialarla oyle bir vururum ki ne mal olduğunuzu anlarsınız...
Kuran: Gökten indiği sanılan kitapların doğmaları
Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır
Suçlu Allah'ın dinidir.
Kralların ve padişahların istibdadına (baskılı yönetim), dinler mesnet olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, s 30.)
Kuran'ın yasalarını Muhammed yazmıştır.
Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir. (Kaynak: Atatürkün emriyle liselerde okutulan tarih kitabı (1938), 2. cilt)
Din, körü körüne bağlanmaktır.
Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur, din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, Afet İnan)
Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar (!)
Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur.
bunları da inkar edebilecek misin?
Atatürk'ü hep dinsiz gösterir yobazlar. Çünkü Atatürk'ün müslüman olduğunu kabul etseler, kendi foyaları ortaya çıkacaktır. Bu kaçınılmazdır. Atatürk'ün, Türkiye'yi ilerletme yolundaki en büyük engel ise, yobazlık, yani dogmatik bakış açısı, gelenekçiliktir.
Nitekim gelenekçilik öyle bir raddeye varmıştır ki, artık bazı geleneklere ''İslam'ın emri'' denilmeye başlanılmış ve şirk işlenilmeye başlanmıştır büyük halk kitlelerince.
Yeni gelen her modernleştirme çabası (devrim), insanların gözüne ''Pis bir büyü'' ya da ''İslam düşmanlığı'' olarak gösterilmiş, isyana teşvikler yapılmıştır.
Hz. Muhammed Peygamberimiz'in o güzel ve doğru hadislerinin yanına, nedüğü belirsiz, safsata bir ton yalan hadis doldurulmuş ve ''Peygamber'in sözleri ! Yapmak zorundasın !'' denmiştir cahil halka. Halk Kur'an ile Hadis'lerin kimi zaman çeliştiği noktaları dillendirdiğinde ''Çarpılırsın tövbe et ve sorgulama !'' denmiştir. Ne ala değil mi?
Atatürk bunları engellemek için neler yapmıştır?
1) Din tüccarlarının kelleleri alınmıştır.
2) Din, dini satan şerefsizlerin elinden alınmış, (dogmatik olmayan) bir devlet kurumunun otoritesine bırakılmıştır ki, insanlar kandırılmasın.
3) Din, Hz. Muhammed zamanındaki özüne kavuşturulmaya çalışılmıştır.
4) Dinde ''aracı'' olmamasına ve ''yanlız Allah'tan medet umulmasına'' rağmen, ölü kemiklerden ve ağaçlardan medet umanlara karşı, bu tür mezar/anıt vb. yerlere gerekli yaptırımlar yapılmıştır.
''Laiklik'' gelmiştir. İslam'ın olmazsa olmazı ''Laik'' yaşamdır.
Yani, birinin bir başkasının inancını ''sorgulayamaması'' meselesidir. Çünkü İslam dininde hiçbir şekilde kişi ile Allah arasına 3. bir şahıs giremez.
Bu adım ile beraber İslam rayına oturmuş, birçok müslüman devlet de Atatürk'ün yolunu izlemeye başlamıştır.
Batı dünyası Atatürk'ün bu hamleleri karşısında neler düşünmüştür?
Kelime manası barış ve huzur olan İslam'ın, ılımlısı acaba neye hizmet ediyor? Batılı ve haçlı kurmaylar, Türkiye'yi İslam dünyasına ''model'' göstermek üzere ılımlı İslam ihanetini pazarlarken; dertleri Müslümanlar için model üretmek değil. İslam dünyasında Atatürk sayesinde farklı hale gelen Türkiye'nin farklılığını ortadan kaldırmaktır. Model göstermek adı altında yapılmak istenen, bizi model olmaktan çıkartmaktır.
Ilımlı İslam, İslam ülkelerini bulundukları yerden yukarı çıkarmanın değil, Türkiye'yi bulunduğu yerden aşağı çekmenin projesidir.
Batı, Atatütrk karşıtı dinci eğilimleri sürekli destekleyerek akılcı ve anti emperyalist Atatürk mirasını yıprtatmak ve Türkiye' yi öteki İslam ülkelerinden herhangi biri haline getirmek için çırpınıyor. Bu çografyada en azılı vatan hainleri, devamlı siyaset dinciliği yapan takkeli hainler ve Allah ile aldatan yobazlar, bu operasyonda da batılı haçlıların yanındadırlar...
kaynak : trmilitary. com
Son olarak doğruluğu kanıtlanmamış ve bir şaibe olduğu açıkça belli olan konular hakkında kesin bir şekilde hükme varmak küfürdür.
Hele ki bundan bir kişi, bir kul etkileniyorsa ve o kul masum ise sen münafık konumuna düşüyorsun...
Ve kişi söylediklerinden sorumludur yarın o atıp tuttuğunuz şahıslarla adalet dünyasında yüzleşeceksiniz..
Eee doğru söylemiş adam neresine takıldınız siz onu anlamadım ya da siz onu anlamadınız
doğru mu değil mi demiyorum açıklayın diyorum
Kuran ı islamı karıştırmamış ki o dönemlerde sahte hocalara kendini ulema gibi gosterenlere savaş açmış insanlar dinini anlasın diye turkçe mealler bastırmış ve insanlar onun dini koruma çabasını ilk ters duşunuyor ya ona bitiyorum adam keramet gösterip suyun üstünde yuruse yuzme bilmiyor diye kötüleyecekler azıcık vatanı kurtarıp turklere kul değil insan olduğunu oğreten adama saygı duymak lazım diye düşünüyorum
saygı duyuyorum. bana böyle seviyeli açıklamalar lazım
Ne güzel işte herkes o donemi bilip bilmeden konuşuyor her koşeden şeyh çıkmış kimse okuma yazma bilmediği için eline aldıkları kitaplarla sanki kutsal kitapmış gibi ahkam kesmişler ata onlardan kurtarmış bizi dini kotuye kullanan insanların beyinlerini yıkayan tarikatlardan kurtarmış tek bir kitap olmasına karşın çok fazla tarikat ve bunların birbirlerine zıt goruşte olması şeyhin ağzından çıkanın farz bilinmesine karşı durmaksa dinsizlik islamiyet duşmanlığı o zaman bende duşmanım hea kitabı anlayarak okumak hiç bir şeyi bilmesen bile islamın akıl ve mantık dini olduğunu bilmek bile atanın islama karşı değil onu kotuye kullananlara karşı savaştığını anlamayı sağlar
açıklama için teşekkürler
Allah Allah dedikten sonra milletin kamını emmeyeceğiz diyor, Türk Devleti Şeriatla değil Cumhuriyetle yöneteceğimizi söylüyor ne var bunda?
kuran a gökten indiği zannedilen kitap demek doğru mu sence?
helal
Cumhuriyetin oturuşması için Kemalist ideoloji Türk tarihi Ana hatlarında sadece akla dayalı bir metod kullanıldı. Atatürkün dine yaptığı katkıları da bilmek lazım Kuranı Türkçeleştirdi ve herkesin anlayarak inanmasını amaçladı
konuşmasında 47 saniyelik bir bölüm bu sadece konusmanın tamamını bul getir sonra konusalm
işte ben de bu cevabı istiyorum. mahalle kavgasına dönüştürüp hırçınlaşmaya gerek yok. videonun tamamında ne var bana bunu ana hatlarıyla anlat bende bilgilenmiş olurum
dini sevmiyorum ama aynı zamanda atatürkü de sevmiyorum ki atatürk gibi çok zeki denilen adeta tapılan bir lider bile mecliste kağıda bakarak konuşma yapıyorsa. sevmememin bir nedeni daha varmış demekki ^^
şu an kurallarını onun koyduğu bir dille yazıyorsun farkında mısın? :D
Benmi istedim onun dilinle yazmayi burada dogdugum icin mecburen bunlara katlaniyoruz turkceye bayildigimdan degil yani
Gayet tarafsız, yerinde, bilimsel. İnanç, kalpte olur. Kesin konuşmak olmaz bilimsel düzlemde. Tabi gel de anlat fanatiklere.
Sonuçta bir gazi olduğu için saygı duyarım ama İslam karşıtı olduğunu düşünüyorum.
sana katılıyorum aynı şekilde bende öyle düşünüyorum. ama atamdır saygı duyarım
https://www.youtube.com/watch?v=DkV23UXdr0A izle bakalım bunu
Şapka kanunu şalcı bacı olayını biliyomusunuz?
Dinsiz olduğunu biliyoruz ülkeye Cumhuriyet getiricem diyip saltanatı kaldırdı ve Cumhuriyet altında ölene kadar tek partiyle kendi saltanatını sürdürdü !!
Helal Olsun Atama var mı İtirazı Olan
Eksi Veren Vatan Hainlerine Sesleniyorum Topunuzun... Ha Bu Arada Paraları Sıfırladım Babacığım
helal l*n !!
Eyw Arkadaşlar Sizlerde Öylesiniz. Bizler Gibi İnsanlar Oldukça Atamıza Kimse Dil Uzatamaz
adam haklı diyorum var mı itirazı olan?
saygı duyarım. bu kişiden kişiye değişir sonuçta
Atatürk un non-teist olduğunu gösterir. Gurur duyarim.
birazcık felsefe bilen adam ve onun orada neyle alakalı konuştuğunu bilen adam bunun non teistlikle alakası olmadığını anlar.. https://www.youtube.com/watch?v=DkV23UXdr0A yaşar nuri öztürk bile diyor onun bu sözünü söyleyen din alimlerinden 100 kişinin listesini veririm size diye...
Atam ne derse benim kabulümdür. Bu milletin...'na koyacağız diyenler daha mi iyi sizler için?
her birşeyler içmemde aklıma geliyor ve ajan olduğunu düşünüyorum
düşünebilmen güzelmiş
sanırım
cahil olan sizlersiniz arkadaşım. sistemler ve işleyişleri hakkında ufacık bir bilgisi bile yok hiçbirinizin. eklemeden de geçmek istemedim bu arada koyu bir inançsızım. geçerli tezlerim ile birlikte. DEVLET terimini araştırıp, sorgulayıp anlayabilmenizi rica ediyorum hepinizden @yalbızbiradam
@yalnızbiradam
Türk Tarih Tezini, Güneş Dil Teorisini hiç bir ajan yapamaz. Saçmalamakta iyisin sadece. Madem o kadar iyisin bu işte atıl siyasete kardeş
sabahlara kadar konuşabilirim seninle istediğin her konuda. gözümde tüm insanlardan üstün kıldığım iki isim vardır sadece kardeşim. Castro ve Che'dir onlarda. onlar DEVLET paçavrasını milletine yedirmemiş, milletini soyup onları tepeden izlememiş ve oluşturduğu kocaman ayaklarla onları ezmemiştir. Atatürk dışında ki tüm DEVLET adamları ülkenin kanını emmiş fakat bu kahrolası sistemde Türk toplumuna Atatürk tarafından getirtilmiştir. hangi biriniz yaşayabildiğinizi dişünüyorsunuz lütfen söylermisiniz? sana cilt cilt kitap yazabilirim şu an arkadaşım. hayatı sorgulayarak yaşayan insanlardanız rahat ol sen. saygılarımla @yalnızbiradam
Che mi? en yakın korumasının anlattıkları yetti. Göstermelik liderleri atamla karşılaştırma
asıl atalar onlardır işte kardeşim. halkı sömüren sisteme karşı oldukları için karalanıp kötülendiler hep kapitalist hayvanlar tarafından. düşüncelerini kimselere benimsetmemek için çabalayıp durdular. Türk milletine nelerr yutturdular neler. nasıl uyuttularki halen uyanamamış bir nesil bıraktılar. ben 'farkındayım' herşeyin diyen herkeste uyurgezer pozisyonda olduğunun bile farkıbda değil şuan. açık konuşayım milletimimizden, sistemimizden, yönetim biçimimizden ve zihniyetimizden tiksiniyorum kardeşim. pek yakındada gidiyorum zaten ülkeden. hatta dünyanın uç noktalarına kendi emeğim ile yaptığım bir yaşam alanında kimselerin maşası ve kölesi olmadan yaşamayı düşünmüyorda değilim. sanırım en mantıklısıda bu ÖZGÜRCE yaşıyorum diyebilen bir şahıs adına. tekrardan saygılarımla @yalnızbiradam
bu video içerisinde tek söylenilen söz dine önem vermemesi inanmıyor yani kendi saltanatını anlatıyor
bonzai mi bu :D
gökten indiği sanılan diyor bak iyi kavra orayı milletimiz nasıl anlasın kutsal kitabın gökten indiğine inanmadığı acıkca belli buda benim düşüncem sizde bir bonzai kelimesi öğrendiniz aynı lafları sokuşturuyonuz birazcık gelişelim lütfen
sen benim cevabımı okuyup gelişmeye ne dersin?
sen ne dusunuyorsan onu demek ıstıyor arkadasım hersey acık ve net degılmı sence
montajdır hacı paralelin işi bunlar
iyi de bu cümleler bir ara ortaokul ders kitaplarında da vardı
yazıya montaj daha kolay
Islam karşıtı cok belli
saçma bir montaj doğruluğunu araştırdınmı
araştırıyorum
peki bu konuşma mecliste olmuş. doğrumu? mekan orası. tüm konuşmaları kayıt altına alınmış paşamın. incelemeni tavsiye ederim. neden montaj dedim biliyormusun. ses deformasyonu yok. bende atatürkle ilgi tüm kayıtlar var. anıt kabir müzesinden aldım. se aynı ama bu kadar net kaydı yok...
mantıklı. bunu araştıracağım
Atatürk ün çok iyi bir pragmatist olduğunu.
Bilim ve Akılcılık'ı anlatıyor.
yorumlayamadım tam :?
yorumla
Az bile söylemiş.
tayyip erdoğanın da dediği gibi montaj
Video her şeyi anlatıyor. Sıfır sıkıntı.
Ataturkun deist olduguna kanit
haklı
mesele haklı veya haklı olmaması değil bu kişiye göre değişir. mesela bir inanca ait kutsal kitaba yapılan yakıştırma
kitabın gökten indiği var sayılmıyo mu?
ayrıca bu inanca ait insanlar diğer inançlara nasıl yakıştırmalar yapıyolar ki daha fazla saygı görmeyi bekliyorlar?
sanılmıyor 'inanılıyor'
sıradan bir insan belki farklı dinlere farklı yakalabilir. bir liderin açıklaması çok sayıda kitleyi etkiler ikisini bir tutmak yanlış
eeee ne soruyosun o zaman sen burada?
adam diyo ki kısacası biz siyasete dini karıştırmıyoruz, yasalar doğrultusunda ülkeyi yönetiyoruz, ülke yönetilmesinde yasalar üstündür diyo.
yalan...
ses ve görüntü var. nasıl yalan?
yalan kızım öyle bişey yok atatürk kafir felan deyil açıklama yapamicam boşver.
mantıklı bir açıklama yapmadan beni ikna edemezsin :)
çok fazla yaptım da anlamıyorsunuz be siz devam edin böyle.
hı hı anlıyorum. hoşçakal
atatürk açıklamış zaten görüşünü. o onun fikri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar