Saçma sapan yorum yapanlarlada muhattap olmak istemedim açıkcasi. Sonuçta ne demiş mevlana: edepli edebinden susar, edepszde ben susturdum sanar.
Vesselam ;)
arkadas ne olursa olsun bu isnanlarımız yüzünden kaynaklanıyor sürekli gerici bir zihniyet kadın azcık süslense adını orosbuya cıkarıyolar olmadık laflar unutma hiç bir baba kendinden canından olana zarar gelmesini istemez heleki kız ile baba arası sevgili gibi dir kıskanır sürekli çevresinden zarar gelmesini istemez emin ol farkında olmadan zarar veriyor ama unutma anne baba can dır dünyada onların eşi benzeri değerinde yoktur sağken kıymetini bilelim baban seni gözünden bile sakınır bir köpeğin bile yavrusuna dokunurken korumak için sağa sola çeker tasır saklar en sonunda ne olursa olsun saldırır babanda öyle sakınıyo seni herkesten
Sonrada bu genç kızlar neden evden kaçtı diyorlar. İnan çok üzüldüm. Bunları okuduktan sonra babandan nefret eden tek kişi sen değilsin. İnşallah karşına iyi biri çıkarda babandan kurtulursun baban bulursa kendi gibi bulur o zaman hayat boyu çekersin.
Ya çok teşekkür ederim bu yorumu okuduktan sonra çok duygulandim ve ağlıyorum yani. :( amin ınşallah öyle olur. Böyle içten yorum yapan insanlarda varmış demekki :( canım zaten burnumda buna rağmen baban seni biraksa o... Olursun diyenler var çünkü
Rica ederim ağlaman için yazmadım. Çevremde benzeri durumları görüyorum üzülüyorum. Dalga geçen yorumları boşver, çoğu öyle düşündüğü için yazmamıştır eminim. Okulunu bitirip ekmeğine eline alınca işler biraz daha değişir. Hep şanslısın üniversiteye gidiyorsun. Senin gibi babaya sahip olupta ilkokulu daha okuyamayan, babasından sonra kocasından baskı gören, işi meslegi tutunacak dalı olmayan insanlar var. Senin en azından eğitimin var.
benmkide bunun bir üst modeli canm ;D bu kadar baskıcı değil Allah var ama bazi dedklerin cok benziyo ayni şeyleri yasiyorm bazn ama bizim iyiliğimiz içinmiş napalm katlanicaz. bazen boyun eğmemek kafa tutmak gelsede içimden yapamiyorm çnkü onlar herseyi bizden iyi biliyolar
Bazi babalar baskiyi disiplin saniyor iste. Görüldüğü gibi o kadar baski yapmasına rağmen sen hicde babanin olmani istediği gibi bir evlat değilsin. İnsan yaptigi şeyi niye yaptigini bilmedikten sonra istediği kadar yapsin. Al iste dişin kapalı ama beynin acik.
Belki beni öyle bir yurda yollamasaydi böyle olmazdim. Zorla yaptirilinca insan soğuyor ama cidden
Cevap
25Cevap
Durumunu çok iyi anlıyorum.. Öncelikle sabırlı olup okulu bitirmenizi ve iyi bir diploma almanızı öneririm. bu arada size hitap edebilecek bir sevgiliniz olursa aileniz vermese bile emri vaki yapıp ona kaçabilirsiniz. önemli size uygun düzgün biri olmalıdır bu erkek. Yoksa ömür boyu eziyet çekmeye devam edersiniz. Aileniz sizi zorla istemediğiniz biriyle evlendiremez. Çok eziyet yapar, şiddet uygularlarsa savcılığa gidin ve devletten yardım isteyin. Şiddeti hastane raporuyla belgeleyin. Böylece devlet sizi korumaya alacaktır. Sabırlı ve akıllı davranırsanız mutlu olmamanız için hiç bir neden yok.
Belki babanın seni bu kadar korumaya çalışması, yaşadığın ülkenin müslüman bir ülke olmamasından kaynaklanıyordur. Ama bu kadar zorlaması yanlış. Terste tepebilir. Baban ipleri elinden kaçırmamak istiyor. Evlenme konusuna gelince elinde sonunda kızısın. Seni sevmediğin bir adamla evlenmeni ve onunla birlikte olmanı istemez emin olabilirsin. Allah sabır versin.
Kardeş emin ol babanın bulduğu koca da baban gibi olacak sana tavsiyem notunu yükselt ve onlardan izin almadan başka bir şehire al kaydını. Orda çalışır okursun en azından kafan rahat olur.
Bu teklifi ona bulunmuştum ama tabiki istemedi. Zaten istediğim herşeyin zıttını yapiyo
Başlığa yorum.
Bak kiminin babası öyle kimisinin ki arkadaş gibi mesela benim olduğu gibi ben babamla içerim gezerim herşey yaparım bu durum ablam içinde geçerli ablamda babamla gayet rahat bu durum senin babanın katı karakteri olması ile ilgili.
Çok güzel bişey. Karakter meselesi işte. Senin adına sevindim :)
Bence baban senin iyiligini istiyr ama biraz abartmis konuyu sana zarar gelmesndn korkuyor demekki benim kardeşimde hafzlik yapiyo ama babam her istedigini yapıyo kendi kapandi kardeşim zorlama olmadan telefonuylada takilir istedigi gıbı çünkü biz ona guveniriz zaten kız arkadslariyla konuşur hep sen bence geçmişte bir yanlış yaptıysan onların güvenini sarsicak ondan olabilir bu sıkıntın daha korumaci olmustur onkarda
kpssyle bı yere atan en mantıklı o gelıyor yoksa işini de bulunduğun sehırden bulurlar bak
Yollamaz hayatta
Ben Almanyada yaşıyorum. burada kpss diye bişey yok. Istediğin yerde işe basliyabiliyon
Doğma büyüme burdayim
Anca evlenince işte
Canım senin hayatın en iyisi. O özendiğin hayat çirkinliklerle dolu. Keşke benim seçim hakkım olsaydı da senin yerinde olsaydım en baştan. Böyle bir baban olduğu için şükret
Canım ben sürekli dışarlarda gezeyim demiyorum. Ama aradada arkadaşlarimla benimde eglenmek hakkim değilmi. Tatildeyim, ve sürekli evdeyim. Çok bunaldim
Babana anlat durumunu. Kaçıncı sınıftasın?
Ikinci
İnşallah evlendiğin kişi istediğin gibi olur.
Inşallah canım
Haklısın sende ne diyim yapabileceğin birşey yok bence sevmesende yani saygısızlık da edilmez yani şimdi babaya. Katlanıcan biraz belki biraz daha sözünü dinlememezlik yapabilirsin hani o ne derse tersini gibi falan
Nasil ya kocan olacak kisiyide mi o sececek istemedigin biseyi asla yapma !!!
Döve döve verir hemde
Ne demek dove dove verir o zaman polise gidersin dovdugu icin ;)
Hayatımı zindan eder ondan sonra
Ya zaten sevmedigin biriyle evlensen daha kotu olur babam seni doverse polise git ve boylelikle ondan kurtulursun
Hakaretler hariç , babanı destekliyorum tamam kişilik karakter meselessi ama ağaç yaş iken eğilir ailesi'nin saldım çayıra mevlam kayıra diye bıraktıgı çocukların en kötü internetteki abuk subuk pozlarını görebiliyoruz beni beğen karşılıklı takipleşelim yok oram güzel mi buram güzel mi , anlaşılan ve görülen o ki sende küçüksün ilerde babana dua bile edersin hiç merak etme
Ya anlatamiyorum size. Ben sürekli gezeyim demiyorum ama hepmi sap gibi yaşıcam? Kırkta yılda bir çıkıyim dışarı en azından dimi? Ya zaten içimde olmadiktan sonra , kafaya koyduğumu hertürlü yaparım yani. Bunu anlamiyo işte bu. Yaşım 20 bu arada. Küçük olduğumu düşünmuyorum
:) senin ruhun kararmış babası dini bir, ilim yıvasına gönderiyor die babasını sevmeyip kızıyorsa sorun babada değil sendedir neyse başına gelir bişi :) baba dersin pra dersin baba her şey babadır dikkt rt baba beddua ederse kesin tutarr :) bilmem anatanildmmş hayatını kaşara cevirmeye die uğraşıyor ama anlayan nerde
Mesele dini yurda gidip gitmemem değil. Istemediğim seyleri bana zorla yaptırıyor
Senin babanı sevmeme nedenin nasılsa yorumuda boylee :)
Zorlaa yaptırması gayey normal neden dersen devşr kotu yok olup gitmenş istemiyorr ondan
Tersine gitme babanın zaten ölse birsey olsa uzulen sen olcaksın evlenme konusu dısında sana karışmasına izin ver sorun olmaz buyutme bu kadar 1 2 sene içinde bu katı kurallar azalır merak etme
Bence kendi paranı kazanıp hemen git. Hangi bölüm _
Hiç yollarmi sence? Sağlık
Nereye yollamıyor ya :D soyadı kanunuda çıktı. Saglık ne ya. Adam gibi bir şey okusaydın ya. Sen hiç planyapmamışsın.
Yurtdışındayım ben ;) bölümum fizioterapistlik.
Yurtdışındasın ama tutsak yaşıyorsun. Ben olsam ohoooo.
Aynen :/
Senin zorlandigin seyler benim hayatimda cok rahat. Ama sevgi saygi hepsi eksik. 13 yasimdan beri plan yapiyorum. Universiteye baska sehire gidecegim para biriktirdim bankada. Gittigim an soyadimi degistirecegim her yerden vazgececegim kendimi komple soyutlayacagim ve cok mutluyum
Inşallah mutlu olursun canım ne diyim
Fazla baskı var. ama kapanmanı istemesi senin iyilign için canım
Yok ben zaten kendi isteğimle kapandim. Tesettürume dikkat ediyorum ama ona rağmen başka bişeyo zorla giydiriyor. Sirf bana işkence olsun diye
Annen napıyo peki?
Bişeye karışmiyo o
Sabret. buda senin imtihanın. Yanlış bir şey yapma olurmu?
Napabilirim ki zaten. Teşekkür ederim
Yanlış anlama. biz kızlar aşırı baskı görünce inadına tam tersini yaparız. bunu kastettim. rica ederim. allah kolaylık versin
Ne olursa olsun o snn baban atsn atilmaz satsn satilmaz tatlim
demekki babanın senin gelecekte ne olma ihtimlini bildiği için işi sıkı tutuyo. önünü bir bıraksa senin gidicen yolun sağlam bir tarafı yok gibi.
ben kız değilim, o dediğin başkasıyla karışmam gibi bir durumu yaşamam söz konusu olamaz. babam ortaokuldayken bile bana karşı her türlü konuda aşırı bir güveni vardı zaten. bu konumada hiç düşmedim. gocundun ne ayak?
Çok saçma söylediğin şey. Canım yapmak istese, su altından saman yürütemezmiyim saniyosun? Huyu öyle benle alakası yok. Erkek kardeşim var onada öyle
demekki adam çocuklarına güvenmiyo::):)
canım benim herzaman sabirli oll alttan all ama biyere kadarr dicem ama demiyorum :-)) ama yinede baban senin iliskiyi kess muhabbeti kess ama her dedinii yapp o sana iyi dawranirr
bu kadar baskı ve dindarlık sapıklık göstergesidir bence. yani kendisinin aklında olanlardan dolayı herkesinde aynı oldugunu düşünüyo ve baskı yapıyor.
bu işler nasip kısmet ama sana kendi gibi birini bulur kesin. okul bitince çalışmaya filan başla eline parayı sayınca yumuşar
Babamla. kavga bile ediyoz ama babam yani kimin icin ölursun deseler aile yani onlarida anlamaya calis az
bu adamı anlamak? Dağda ki ayı bundan iyidir
Böylemi sanki senin baban
Bukadar degilde ben 2letmem dediklerini ama istemedigim seyleride anlayis gosterirler
Allah yardim etsin. Bende babamla hic anlasamiyorum her hakareti etti bana pic bile dedi inan. Ben 20 yasima geldim bundan sonra benle iyi olsa ne olur almasa ne olur kucukken baba sevgisi gormedikten sonra umrumda degil artik.
Dindar değil o adam karıştırma her namaz kılan dindar değil
Keske baska bir sehirde okusaymissin katlanma bu adama.
Senin yerinde ben olsam yemin ederim evden kaçardım
Benimde bir puskevitim olsa...
Şaka bir yana Allah yardımcın olsun ya kardes
peki tam olarak sana niye böyle davranıyor sen üvey falanmısın.
baban senin cehennemde yanmanı istemiyor ne güzsel işte
Çok baskıcıymış gerçekten
Babanında seninde psikolojik yardım almanız lazım.
Öyle babanın ben yuh ya insan insana yapar mı bunu
Babanın numarasını versene bir
bir koca bul evlen. babandan uzaklaşmış olursun.
Kes sesini kiz babanin sözünü dinle
Kaç git
Kendine zarar ver
aynı bensin :D
Telef et
Kocaya kaç
Pıçakla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar