Babamın arkadaşı ve eşi bize yemeğe geldi, adamın eşi kapalı. Hoş geldiniz dedim elimi uzattım kadın elini uzatmadı ve 'ben erkeklerle tokalaşmıyorum' dedi. Ben çok fena bozuldum. Neden tokalaşmazlar?
Cevabın nedir?
Soru: Bir bayan ile bir erkeğin tokalaşması caiz mi?
Cevap: Bir erkeğin kendisine nikâhı düşebilen yabancı bir kadınla; bir kadının da baba, kardeş ve amcaları gibi mahremleri sayılan erkeklerin dışında diğer erkeklerle tokalaşması caiz görülmemektedir. Bu hususta Resul-i Ekrem Efendimizin (s. a. s.) nasıl hareket ettiği bizim için biricik ölçüdür. Efendimiz, kendisine biat için gelen Sahabî hanımlara şöyle buyurmuşlardır:
“Ben kadınlarla tokalaşmam. Benim yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim söz gibidir.” (Neseî, Biat 18; İbni Mâce, Cihad 43)
Hz. Âişe Validemiz (r. a.) ise Efendimizin (s. a. s.) bu hususiyetine dair şöyle demektedir: “Allah Resulü’nün (s. a. s.) mübarek eli hiçbir yabancı kadının eline kesinlikle değmedi.” (Buharî, Ahkâm, 49; İbni Mâce, Cihad 43) Hadislerdeki ölçü bu şekilde belirtilmektedir. Bundan dolayı gerek iş hayatında, gerekse ailevî münasebetlerde ve bazı merasimlerde erkeğin kendisine yabancı bir kadınla veya bir kadının yabancı bir erkekle tokalaşması hususunda bir ruhsat bulunmamaktadır. Ayrıca bu bir zaruret de değildir. Bunlarla birlikte Batıdan gelen bu yanlış âdet, yaygın bir şekilde toplumumuzda da yerleşmiş durumdadır. Bunun için nasıl hareket etmeli? Hem inancımıza bir halel getirmeyip mesuliyetli bir duruma düşmeden; hem de bunun dinen bir mahzur teşkil ettiğini tam olarak bilmeyen muhatabımızı kırmadan, incitmeden nasıl davranmalıyız? Bir kere siz bu hali bir haram olarak biliyor ve inanıyorsanız, ki öyledir; o zaman bu mahzurlu duruma düşmemek için bir gayret sarf edecek, onu işlemeye meydan vermeyecek, yerine göre hareket etmeye çalışacaksınız. Böyle hassas davrandığınızda, inşallah Allah sizi zor durumlarda bırakmayacaktır.11 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılo komşuna söyle teyze abla ne dersen artık yüzünü gördüm cehennemlik olacan de :) ya bu günah haramı katanlara sövüyorum sadece :)) Dini yanlışbilinçlendirmeden başka birşey degil bu..
03 Yorumla
Soran+1 yılAile dostuymuş :) ben söylemem artık bro banane :D
- +1 yıl
:)) dini her yöne sürüklüyolarya ona hayret ediyorum özellikle kulaktan duyma sözlerle.
Soran+1 yılBir insanın kalbini kırmaya değermi yaw
erkekler kadın elini uzatmadan tokalaşmaya yeltenmezler bu bir görgü kuralıdır öğrenmiş oldun :) soruna gelince kadın-erkek en ufak bir ten temasının olması islamda haramdır hatta bazı mezheplerde abdest bozulmuş sayılır yani tamamen inançsal bir konu saygı duymak gerek...
24 Yorumla
Soran+1 yılDers verme kısmı hoş olmamış
Soran+1 yılAlttaki arkadaş aynı şeyi yazdı ama üslup var üslup var işte
+1 yılKadınlar uzatmadıkça erkek el uzatmamalı. Hem karşı tarafın zor durumda kalmaması için hemde senin şekil A daki gibi bozulmaman için :D
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın galiba
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
21Cevap
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Yorumların hepsi birbirinden saçma. O yobaz dediğiniz kadından daha yobazsınız çünkü. Kendi inancına göre haram olduğu için tokalaşmaz. Siz inanmıyosunuz, ya da inanıyosunuz da nefsinize ağır geliyor diye kabullenmek istemediklerinizi başkaları yaşıyor diye yobaz diyemezsiniz. İslam dininde yabancı kadın erkeğe mahremdir, ister kabul edin ister etmeyin. Sorunun sahibi arkadaş kusura bakma sinirlendim, açıklama da budur.
41 Yorumla
Soran+1 yılEstağfurullah arkadaşım. Cevap için teşekkürler aydınlatıcı
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrda biraz daha nazik usturuplu bir dille anlatabilirdi derdini seni bozmadan neyse olmuş artık, haram kadının helalindrn başkasına elini vermesi yani tutması. Eğer ki kıymet verip araştırırsan sahih kaynaklardan anlayabilirsin o zaman durumu önyargılı olmadan araştır bir öyle karar ver ;)
03 Yorumla
Soran+1 yılBen ön yargıda bulunmadım ki. Teşekkürler cevap için
Cevap sahibi+1 yılHayır yanlış anlattım galiba önyargıda bulunmuş olsan burada sormaz direk eleştirirdin, tebrik ederim bu davranışın için dini açıdan araştırmanı kasdettim orda. Rica ederim.
Soran+1 yılŞimdi anladım tamam :)
Ne kadar cahilce bisey kueanda boyle bisey yazmasi beni supheye düşürdü bir tokalasma ne olabilir ki baska? Arastiricam bu konuyu ama insanlarla tokalasmamak cahilliktir yani bizim sulalede yanak yanaga opusulmeden selamlasma olmaz bir kere
03 Yorumla
Soran+1 yılBende anlamadım beo
Soran+1 yılGöğüs ölçün ne kuzum senin
- 00 Yorumla
+1 yılBen de tokalaşmıyorum. İslam inancına göre kadınların nikahlanabileceği erkeklere dokunması haramdır. Yani günahtır
31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler cevap için
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDin, kadınları hep 2. sınıf olarak değersiz olarak görür ve o da bunun kurbanıdır. Ama buna ses çıkarmaz din böyle istedi diyip hayatını mahveder. Nedeni bu.
111 Yorumla
Soran+1 yılBu değildir bro ya
- +1 yıl
Evet doğru cevap bu. Din kadınların erkeklerle tokalaşmasını falan yasaklar. Kadınlar neden kapanmak zorunda? Erkekler görmesin diye. Tokalaşmamasının nedeni tamamiyle din. Ateist olduğum için biliyorum böyle şeyleri.
- +1 yıl
İslam kadar kadına değer veren bir din olmamıştır. Ben din böyle istedi demiyorum din iyi ki böyle istemiş diyorum
Soran+1 yılHa bu olabilir :)
- +1 yıl
Kadınları recm ettiren de islam, erkek 4 eş alırken kadınlara böyle bir hak tanımayan da islam, kadın erkek eşitliği olmayan da islam. Kadını bir obje olarak kullanan da islam. Kadına değer vermeyen de islam. Onların birçok haklarını ellerinden alan da islam. Kadın ve erkek aynı yerde bulunamaz. Evde erkek ne derse odur kadın karışamaz. Kadın mirasın yarısını alabilir anca ve şahitlikte 2 kadın 1 erkeğe eşittir. Erkeğin yanında yürüyemez. Başka erkeklerle konuşamaz. Her tarafını kapatmak zorundadır yoksa erkekler tahrik olur.(O kadar sapıklar) Kocası ölürse kocasının arkadaşları onu nikahına alır. Mesela bu ayet muhammedin arkadaşlarının eşlerini alabilmesi için yazılmıştır. Kurandaki birçok ayeti kendi keyfine göre yazmıştır zaten. Artık şu gözünüzdeki perdeyi kaldırın. Peygamberiniz sayısız kadınla cinsel ilişkiye giren bir sübyancıdır. 9 yaşındaki kızla falan evlenir. Onla cinsel ilişkiye falan girer. Bunu da bilin.
Soran+1 yılTartışmayın arkadaşlar
- +1 yıl
Hayır bana amip diyen bu cahil yobazın cevabını duymak istiyorum.
- +1 yıl
@tahral cevap versene l*n
- +1 yıl
l*n amip öncelikle nöbet çıkışı uyurum cevap yazmamın sebebi bu senin 9 yaşında ilişkiye girilen kız kim kaynak, hz muhammed 11 kez evlenmiştir senin dediğin gibi değildir ulan o dönemde kız çocukları diri diri mezara gömülür du buna da dayı ya gitmek denilirdi bunu bu yüce din bitirdi kadınlar seks annesi yapan ıslam değildir neden her tanıtımda bikinili kadınlar var o zaman bunlara gelince sıkıntı yok kadın ortununcemi sıkıntı var ıslami ISID gibi örgütlerle birleştirmeyin önümüzden otlayin
+1 yılNikah düşen erkeklerle temas içinde bulunmak haram. Tepkisini daha yumuşak verebilirmiş ama hareketi doğru.
21 Yorumla
Soran+1 yılSorun verdiği tepki zaten
+1 yılZaten bir erkeğin kadından evvel el uzatmasi ahlak kurallarına aykiridir. Kadim el uzatir. Başka bir erkeğin eline teni temas etsin istemiyordur. anlayisli olmalisin
20 Yorumla
+1 yılMüslüman birinin haram bir kişiyle tokalaşması günahtr.. bence bozulmaman gerekir karşıdakinin görüşü bu.. bence de doğrı görüş..
16 Yorumla
Soran+1 yılTavrına bozuldum aslında
- +1 yıl
Eksileyen bayan arkadaşım sebebini bir söyler misin (:?
- +1 yıl
Tahmin edebiliyorum dostum bozulmanı ancak karşıdaki o sınırı koymazsa bidaha geldiğinde bir daha tokalaşmak için el ızatacaksın bu böle devam edip gidecek
Soran+1 yılBir daha erkeklerle bile tokalaşmam bro çak yaparım fazla fazla :)
- +1 yıl
Ooo sen hayattan soğumuşsun :P
Soran+1 yılO kadar da değil :D
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHaram bu kadar basit. Artniyet olarak görmeyin. Sonuçta bundan bile hoşlanabilecek abazalar var.
33 Yorumla
Soran+1 yılMuhakkak vardır
- +1 yıl
Yani. İslamda insan ilişkilerine veya doğrudan insana zarar verebilecek şeyler yasak kılınmıştır :) Ben mesela el uzatıldığında tokalaşırım kırmamak için. Annesinin babasının yanında elini uzatan öpüşen oluyo ben utanıyorum valla. Ama artniyetli insanlarda olabileceği için yasaktır.
Soran+1 yılBende tokalaşırım da hiç farklı duygulara girmemiştim. şimdi burada ki yorumlardan sonra kendimden korkar oldum :D
+1 yılben tokalaşıyorum. bunun sorun olduğunu hiç duymadım
18 Yorumla
Soran+1 yılKapalısın dimi
- +1 yıl
profil resmimden de anlaşılacağı gibi :)) evet
- +1 yıl
Bu kapalılıkmı şimdi?
Soran+1 yılKapalı işte
- +1 yıl
kapalılıkla ilgili şüphen mi var?
- +1 yıl
Biraz araştırmanı tavsiye ederim.. bir bayanın veya bir erkeğin nikah düşen biriyle tensel teması haramdır..
- +1 yıl
uyardığın için teşekkür ederim ve araştırıcam bilmiyodum.
Soran+1 yılAraştırdıktan sonra kendi yorumunu burada paylaşmanı rica edicem
Diğer konusunda 838 cevap paylaştı. Aslinda sasirmaman lazim dinimizde boyle olmasi gerek. Ama artik kimse uygulamadigi icin sana tuhaf gelmiş olabilir. Saygisizlik değil yani..
211 Yorumla
Soran+1 yılKuran da geçermi
Soran+1 yılEvli olmayan kasın ve erketen bahsediyorsun dimi
Soran+1 yılEvli olmayan neyse de evliler neden bakmasın çok saçma
Soran+1 yılOluyor mu :)
Soran+1 yılSen dalga geçiyor :D adam kadın evlenmiş afedersin ilişkiye girmişler ama neymiş efendim birbirlerine bakamazlar. Yok artık DEVEEEE :)
Soran+1 yılGörende sen çok iyi anlattın da nem anlamadım sanacak :) işin yoksa dön bir bak yazışmalarımıza da utan :)
+1 yılTokalaşmazlar mı? Ulan benim kapalı arkadaşlarım erkeklerin üzerine çıkıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılAhahaahaaa
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılNe denir ki şimdi , saygı bekliyolar. Saygı duyalım bakalım , onların yaptığı saygısızlıklara.
11 Yorumla
Soran+1 yıl:-)
Diğer konusunda 952 cevap paylaştı. Bnde cogu zaman tokalasmiyorum ve acigim bunun kapali olmakla alakasi yok
112 Yorumla
Soran+1 yılAma o erkeklerle dedi ayrım yaptı
Soran+1 yılO zaman öyle yaz kardeş
Soran+1 yılNasıl bir ortamın var senin anlamadım ki ya da senin için fesat
Soran+1 yılYok göğüslerim yapışıyor yok öpüyor uzak dur bu yorumlardan ve düşüncelerden
Soran+1 yılYa sen özele gelsene
Soran+1 yılTamam mesaj atarsın
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında tüm kapalı kadınlar bu kadar dikkatli değil malesef. doğru olanı yapmış kadın çünkü dinimizde bayanlarla erkeklerin tokalaşması günahtır.
26 Yorumla
Soran+1 yılYaw tarzı hoşuma gitmedi
- +1 yıl
Dini kitabınızın neresinde yazıyoracaba?
Soran+1 yılYazmıyor mu @firatbalkan
- +1 yıl
Yazmıyor
- +1 yıl
Eğer el sıkışmak size "zinaya yanaşmak" olarak görünüyorsa o başka tabi
Soran+1 yılBana öyle görünmüyor şahsen
+1 yılHerkesle doğru da biri elini uzatsa ben öyle diyrmezdim kesin
02 Yorumla
Soran+1 yılya da daha uygun bir dille söylerdin
- +1 yıl
Yok yaa elini uZatsan bişi olmaz kalp kırmakdan sa elini ızatıp tokolaşırsın ne var bunda
Diğer konusunda 646 cevap paylaştı. Var öyleleri ya nezahat hanım teyzeye burdan selamlar çok giciksin Moruk
Tamamdır :d09 Yorumla
Soran+1 yılHayırdır tokalaşmadımı seninle
Soran+1 yılNeeeey regl diye tokalaşmadı mı :/ şaka de
Soran+1 yılAhahaa ya kusura bakma ama sesli güldüm. Sebep neymiş peki
Soran+1 yılYaw regl olan o senden kötü huy niye geçsin :) onun mantığıyla gidersek ondan sana geçmesi lazım değilmi
Soran+1 yılDolu dolu diyorsun
+1 yılÖzgür olmak böyle bisey işte sen niye dert ettin ki bu kadar
11 Yorumla
Soran+1 yılSöyleyiş tarzına bro yoksa saygım sonsuz
sana bir abi tafsiyesi bir kadın elini uzatmadan asla elini sen uzatma ozamn elin hiç havada kalmaz...
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam abi :D
+1 yılBende tokalasmiyorum cogu zaman günah bazen dalgin olabiliyorum..
Günah çünkü110 Yorumla
Soran+1 yılKapalımısın peki
- +1 yıl
Evet ama iki senedir. Acikkende boyleydim
Soran+1 yılNeden kapandın özel değilse
- +1 yıl
Imana geldim:)
Soran+1 yılAçıkken imanda değilsin yani :)
- +1 yıl
Yok ateisttim. Neden tokalasmiyordumu sorarsanız ailemde öyle gördüm
Soran+1 yılAteisttin imana geldin :) bu süreci dinlemek için ne istersen yaparım :)
- +1 yıl
Uzunnnnn hikaye. D
- +1 yıl
Valla bende dinlemek isterim :D
Soran+1 yılYa isterse roman olsun :) illa bugün demiyorum ne zaman istersen ve çok ciddiyim :|
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek kadina, kadin da erkege haram kilinmis. Tokalasmak gunahmis. Inanmiyorum ben ayri konu
011 Yorumla
Soran+1 yılMış miş yazmandan anlaşılıyor inanmadığın ;)
Cevap sahibi+1 yılBana onur kirici bir durummus gibi geliyor. Elim havada kalinca huzursuz oluyorum
Soran+1 yılValla ben çok bozuldum ve hala etkisindeyim
Cevap sahibi+1 yılHele bir de kalabalik ortamsa.. cok kotu cok
- +1 yıl
Bunu bilen birisi elini uzatmaz zaten. Böylece elinde havada kalmamış olur :)
Soran+1 yılKalabalık tabii. Domates kırmızısı oldu yüzüm utandım
Cevap sahibi+1 yılBen karsimdaki insan elini uzatmadan elimi uzatmam. En mantiklisi bu gibi gorunuyor :D
Soran+1 yıl@sosyetedelikanlısı bilmediğim için uzattım zaten. Kız gizli Hadi uzttım elimi sende havada bırakırsan ne olacak
Cevap sahibi+1 yılUzanan eli havada birakmam :)
Soran+1 yılBak buna sevindim moralim yerine geldi :)
Soran+1 yılBu arada ben Volkan :)
Diğer konusunda 911 cevap paylaştı. benim bir tanıdığım aynı odada bile oturmuyo geçenlrde bir yerde aynı ortamda bulunmk zorunda kaldık acaba günahmı :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldini yönden doğru bir hareket ama ülkemizde aynı kapalılar neler neler yapıyo o ayrı :)
01 Yorumla
Soran+1 yılBoş ver orasını ;-)
Beyinleri de kapalı oldugu için selâmlaşmaz selam verip almak sünnettir
00 Yorumla
+1 yılTokalasınca hamile kalacagindan korkuyodur.
27 Yorumla
Soran+1 yılYuh bu nasıl yorum yaw
- +1 yıl
Dediğim doğru cidden kapalı kadınların çoğu erkeklerin hepsi sanki onla iliskiye girmek icin cıldırıyormus gibi goruyo
Soran+1 yılHa ona bişey diyemem
Soran+1 yılAma o hoşuna gitmediği için tokalaşmıyor başka bir amaç var
Soran+1 yılHarammış
Abdestleri bozulur... sghdgs
111 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi kız
- +1 yıl
Eğer mezhebi şafiiyse namaz abdesti bozulur
Soran+1 yıl@birkumralkiz Hanefi ise?
- +1 yıl
Hanefi ise herhangi bir abdesti bozulmaz, ama haramdır
Soran+1 yılÇok garip ya. İslam dini kendi içinde bölünmüş mü ki birinin abdesti bozulurken diğerinin ki bozulmuyor @birkumralkiz
- +1 yıl
Şu şekilde izah edeyim. Peygamberimiz zamanında yaşayan alimler peygamber efendimizin hareketlerini takip ederlermiş. Peygamberimiz abdestini tazelemiş. Hanefi mezhebinin imamı peygamberimizin biyerinin kanadıgını görmüs ve o yüzden abdestini yenilediğini düsünmüs. Şafii mezhebinin imamı da hanımına el sürdüğü için abdestini yenilediğini düşünmüş. Hangi imama tabi olursanız ikisi de uygundur. 4 hak mezheb vardır islamda dördünden birini seçip ona uyabilirsiniz. İsterseniz sadece hadislerden de hareket edebilirsiniz fakat mezhebe uymanın daha doğru oldugu söyleniyor
Soran+1 yılİyide kurana göre yaşamıyor muyuz dini biz? Mezhepin amacı ne ve neden çoğu şeyde fikir ayrılığı var kafam almıyor
Soran+1 yılOlması lazım olması lazım
Ten temasu haramdir buyuk iht
05 Yorumla
Soran+1 yılHaram mı günah mı
Soran+1 yılGünahsa sıçmamış mı oluyorsun :)
Soran+1 yılİlginç bir yaklaşım. Seni incelemek lazım :)
*burda Absolutely Haram capsinin olduğunu düşünün*
11 Yorumla
Soran+1 yılHımmm
+1 yılKlasik MüslüMAL fazla takma kafaya
04 Yorumla
Soran+1 yılSen necisin bro
- +1 yıl
Deist
Soran+1 yılNe demek Deist
- +1 yıl
Allah var gerisi yalan
+1 yılCehennem kokuları alıyor olabilirler :)
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim elim cennet kokar be :)
- +1 yıl
Yakından kokar ama onlar uzaktan bakar :)
Soran+1 yılBurnuna kadar soktum elini daha ne yapiim
+1 yılAbdest vardır veya haramdır
01 Yorumla
Soran+1 yılHaram çok çıktı cevaplarda
+1 yılEl ele değince günah cunku
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcünüp olmamak için :D
02 Yorumla
Soran+1 yılO nasıl cevap ya
Cevap sahibi+1 yıleyw haklısın
+1 yılmezhep farkı olabılır
01 Yorumla
Soran+1 yılFark ediyor evet
Gizli Üye(30-35)+1 yılNikah düşen herkes haramdır kocan hariç o yüzden
119 Yorumla
Soran+1 yılDiyelim ki amcasının çocuğu?
Cevap sahibi+1 yılYine de haram kuzen felan farketmiyo kuzene de nikah geçtiği için
- +1 yıl
Şaka mı bı
Cevap sahibi+1 yılHayır
Soran+1 yılÜvey erkek kardeş?
Cevap sahibi+1 yılO da haramdır. Annesi veya babası bir olmadığı için
- +1 yıl
ya dini bir yerlerinizden uydurarak nasıl bu hale getiriyorsanız yuh artık hangi kitapta yazıyor haram oldugu ya gizli kullanıcı?
Cevap sahibi+1 yılAraştırın buyrun
Soran+1 yılYok artık abarttın ha
- +1 yıl
neyini araştırayım sen hiç hatim indirmedin sanırım veya Kuran-ı kerimin mealini okumadın kualktan duyma haberlerle bilinçsiz yere sıkmayın canları
Cevap sahibi+1 yılBenim dediğim olay tamamen şu annesi başka bir adamla evlenmiş ve babası başka adamla evlenmiş olan insanların çocukları evlenebilir bu da nikah geçtiğine göre haramdır demek biraz araştır sonra bana laf söyle güzel kardeşim
Cevap sahibi+1 yılBabası başka kadınla*
- +1 yıl
bu soruda evlilikmi var sadece toklaşmak var ne alaka ne lahana anlamıyorum sizleri soruda nikah düşmesiyle haramlıgın ne alakası var bu cevabın?
Cevap sahibi+1 yılTamam kardeşim haklısın o kadın da dinimizce günah oldugundan elini sıkmamış iyi sabahlar :)
Cevap sahibi+1 yılSoran arkadasın sordugu şeyi görmedin sanırım
- +1 yıl
tövbe yarabbi dinimizce günah demezmi halen ya :) allah akıl fikir versin bak boyle bilinçisizce dini alet edip yorumlar yaparak gnah işlediginin farkınada var bilmedigin şeye amin deme güzel kardeşim.
Cevap sahibi+1 yılPeki kendinize iyi bakın:)
Soran+1 yılGizli biraz saçmaladın gibi geliyor bana kızma ama
Soran+1 yılEvet benim, sorum buraya getirdi konuyu kabul ediyorum da abarttın adaşım ya
+1 yılHaram?
07 Yorumla
Soran+1 yılVe günahmış
- +1 yıl
Haram zaten bir nevi günah :D:D
Soran+1 yılNe alakası var canım
- +1 yıl
Çok alakası var :D
Soran+1 yılAnlatsana ne olur :)
- +1 yıl
www.sorularlaislamiyet.com/.../...lir-misiniz.html
İlk cümle. Hadi iyi geceler - +1 yıl
en birinci haram veya günah oldugunu söylüyorsun ya hangi ayette Kuran-ı kerimde nerede yazmakta bu kadınla erkegin tokalaşması günahtır diye? bir söylermisin?
+1 yılHaram
01 Yorumla
Soran+1 yılVe günahmış
Gizli Üye(36-45)+1 yılCunki sen haramsin ona
00 Yorumla
+1 yılKarşı cinsle temas hharamdor kardeşim ondam
00 Yorumla
+1 yılHaram. s. s. s. s. s
19 Yorumla
Soran+1 yıls. s ne oluyor
- +1 yıl
:D.
Soran+1 yılAnlamadım cevap vereceğinde yok :)
- +1 yıl
sövmiyecem sövdürtceniz hangi ayette hangi kitapta yazıyor haram oldugu? din ögretmeninzi daga kaldırayım emi :)
Soran+1 yılKüfürsüz kardeşim sakin
- +1 yıl
bu kulaktan duyma din hocalarına sövmemek günah aslında biliyormusun
Soran+1 yıl:D sen günah işle boş ver hacım :D
- +1 yıl
@dermantürk ateistim, dalga geçiyordum ciddiye almayınız :D:D:D
- +1 yıl
@Seksivehavalııı dalga geçme inancına saygı duyarım ama boşver dalga geçmeniz gereksiz.)
+1 yılGünah çünkü
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyleymiş bro
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. Hem dinci hem yobaz.
19 Yorumla
Soran+1 yılAçarmısın
Soran+1 yılMedeni bir şekilde yaparsan yorumunu almazsın
- +1 yıl
Zaten hep medeni bir şekilde yaparım asıl medeni olmayan o elini sıkmayan kadın oluyo bir erkeğin elini sıkmayarak namusunu koruduğunu sanıyo sanki tokalaşınca erkekte kötü duygular oluşucakmış gibi bu hem erkeğe hakarettir hem de Türk toplumunun yapısına uymaz bu köktendinciliktir.
Soran+1 yıl@Nurum98 kimde?
- +1 yıl
Yahu niye yobaz arkadaşım? bir insan dininin gereğini yaşadı diye niye yobaz? arkadaşım bizce haram ve asıl sen el uzatarak müslümanlığını yaşayan birine hakaret etmiş oluyorsun o zaman.. niye yani uzatmayan hakaret ediyor da uzatan etmemiş oluyor.. senin gibiler gerçekten garipsiniz @redhead_
Soran+1 yılEksi vermeyin arkadaşlar oda sizin gibi düşüncelerini yazıyor
+1 yılGERİ KAFALILIK.
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Boyle bir zihniyet sence 21. yuzyıla mı ayit yoksa 1400 sene oncesine mi?
Soran+1 yılYüzyılın ne önemi var ki
- +1 yıl
Nasıl ne onemi var yahu, nasıl önemi olmasın arkadaşım sen 1400 yıl öncekiyle aynı yaşamayı normal mi görüyorsun bilim her gün farklı bişey sunuyo sana, yüzyılın ne önemi var diye düşünüyorsan telefon bilgisayar internet böyle şeylerden de uzak dur o zaman. Gelişen bir dünyada insanoğlu uzayı fethederken sen kalkmış yüzyılın ne önemi var diyordun insaf ya. siz oy veriyorsunuz falan ona üzülüyorum. tamamen cahillik.
Soran+1 yılYa kardeşim birşey günahsa günahtır. Bu 1400 yıl öncede böyleydi şimdide böyle. Ben o yüzden ne önemi var diyorum. Ben oy falan da kullanmıyorum her partinin başında zihniyet siz insanlar olduğu için
- +1 yıl
Yanlış bende cahille tartışmaya girmeyeceksin demişler
Soran+1 yılYaw bir git ya bana cahil diyene bak :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılgunah la gunah * o yuzden :)
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam la :)
Saygı duy boşver
01 Yorumla
Soran+1 yılBişey demedim bro. Neden tokalaşmıyorlar
günahtır da ondan.
00 YorumlaDiğer konusunda 481 cevap paylaştı. haram.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle imiş
+1 yılMallar mk
03 Yorumla
Soran+1 yılKim
- +1 yıl
Böyle düşünenler akılları fikirleri artniyet.
Soran+1 yılKimden bahsediyorsun anlamadım ki
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem