O gün inanan erkekleri ve inanan kadınları görürsün ki nurları, önlerinde ve sağlarında koşuyor. (Kendilerine) "Bugün müjdeniz altlarından ırmaklar akan, içlerinde ebedi kalacağınız cennetlerdir." (denilir) İşte büyük kurtuluş budur!
Hadid /12
O gün münafık erkekler ve münafık kadınlar o iman edenlere şöyle diyeceklerdir: "Bize bakın da sizin nurunuzdan alalım?" Onlara: "Arkanıza (Dünya'ya) dönün de nur arayın!" denilir. Aralarına kapılı bir sur çekilir ki, onun içinde rahmet, dışında da azap vardır.
Hadid /13
(Münafıklar) onlara: "Biz sizinle beraber değil miydik?" diye seslenirler. (Müminler) de derler ki: "Evet ama, siz kendi canlarınıza kötülük ettiniz, gözlediniz, şüpheye düştünüz ve kuruntular sizi aldattı. O çok aldatan (şeytan) sizi, ALLAH HAKKINDA BİLE ALDATTI. Nihayet ALLAH'IN emri gelip çattı.
Hadid /14
Bugün artık ne sizden ne de inkar edenlerden fidye kabul edilir, varacağınız yer ateştir. Size yaraşan odur. Orası ne kötü bir dönüş yeridir!
Hadid/15
Esselamun aleykum...
Hadid /12
O gün münafık erkekler ve münafık kadınlar o iman edenlere şöyle diyeceklerdir: "Bize bakın da sizin nurunuzdan alalım?" Onlara: "Arkanıza (Dünya'ya) dönün de nur arayın!" denilir. Aralarına kapılı bir sur çekilir ki, onun içinde rahmet, dışında da azap vardır.
Hadid /13
(Münafıklar) onlara: "Biz sizinle beraber değil miydik?" diye seslenirler. (Müminler) de derler ki: "Evet ama, siz kendi canlarınıza kötülük ettiniz, gözlediniz, şüpheye düştünüz ve kuruntular sizi aldattı. O çok aldatan (şeytan) sizi, ALLAH HAKKINDA BİLE ALDATTI. Nihayet ALLAH'IN emri gelip çattı.
Hadid /14
Bugün artık ne sizden ne de inkar edenlerden fidye kabul edilir, varacağınız yer ateştir. Size yaraşan odur. Orası ne kötü bir dönüş yeridir!
Hadid/15
Esselamun aleykum...
Güncellemeler
+1 yıl
Kur'an'dan bir ayet paylaşıyorum****
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Aleyküm selam, tartışmaya değer çok fazla ayet var.
Şaraplardan bahsedelim biraz da.
Cennette ki ise onlar Sarhoşluk vermeyen şaraplardır bilginiz olsun düşünürken şurda hataya düşüyor çoğu insan
Ahireti dünya aklıyla değerlendirme orası başka bir boyut olacak
Nereden biliyorsun?
Ayette geçiyor
Ayeti insanlar yazmadı mı?
Sen nerden biliyosun peki?
Ayetler Allah'ın sözüdür
Aksi mümkün değil, mantıklı gelmiyor.
Allah ile nasıl iletişim kurdular?
Cebrail aleyhisselam ile rüyalar aracılığıyla ve bazen Allah hayvanları bile konuşturmuştur Allah dilediği gibi iletişim kurabilir aslında ve bazen konuşmak yerine gazabıyla dualara cevap olarakta konuşur anlayabilene bunlar Hikmet ve mucizedir aslında
Pekiii, Allah'ın söylediklerinin tamamen aynısını, kendi yorumunu katmadan Kuran'a aktardığından emin misin?
Sana Dünya'da ki olanlar mantıksız geliyor cennetin varlığını nasıl mantığın yetsin ki
Sadece merak ediyorum.
Biz Kur'an'ın her harfine iman ettik ve Kur'an değişmeden günümüze kadar gelmiştir
Değişmeden geldiğine inanıyorsan Kuran'daki kadın-erkek ayrımcılığına olan yorumun nedir?
En basitinden, şahitlik konusu?
Allah erkeklere daha çok sorumluluk vermiştir ve bizlere bakmak korumakla yükümlüdür biz eşit olamayız zaten bunda bir sakınca yok bana göre peki sen farkında mısın eşitlik isteyen çağdaş kadınlar ortalığı nasıl da karıştırdı kadın ve erkek sorumluluğunu bilseydi düzen bozulmazdı gerçekten yaşadığın bu hayatı beğeniyor musun? Kadınların ve erkeklerin durumu konusunda diyorum
Kadınların durumundan memnun değilim.
Allah faiz yemeyin zina yapmayın diyor bize ama herkes bunu göstere göstere yapıyor bunun olması mı iyi olmaması mı iyi? Kur'an'da ne yazıyorsa inanın bence ve ona göre yaşayın merak etmeyin İslam hayatınızı kısıtlamaz daha güzelleştirir
Kadınlar konusunda, kadınlar özgürce yaşayabilecek mi İslam'a uyarak?
Şunu konuyu açabilir miyiz önce özgürlükten kastın nedir?
İman etmeyen bir kadın ben özgür derken neye göre özgür sen bana onları anlat bende sana İslam kadınının özgürlüğünü anlatayım bakalım hangimiz daha özür hangimiz hayatı kısıtlanmış
Mesela kadın, istediğini giyebilecek mi?
İstediği saatte tek başına veya istediği insanlarla dışarı çıkabilecek mi?
İstediği insanlarla konuşabilecek mi?
İstediği şekilde bir kariyer yapabilecek mi?
İstediği insanla evlenebilecek mi?
Durum yolunda gitmezse istediği zaman boşanabilecek mi?
Evlendiği zaman eşine karşı istediği gibi giyinebilir mümin bir kadın Allah yolunda olup sokakta rahat elbise giyemez zaten gerçek bir mümin kadın bu durumdan utanır bize göre bu zaten özgürlük anlayışı değildir neden sokakta kendimizi vücudumuzu gösterelim ki
Bekar bir kız istediği saatte dışarı çıkamaz ve erkeklerle buluşamaz evliyse yine geç saatte dışarda olamaz kız arkadaşıyla buluşacaksa gündüz vakti çıkabilir evliyse eşiyle birlikte istediği yerde istediği kadar dışarda kalabilir
İslam'da kadının çalışmasına sakınca görülmemiştir ama şartları vardır tabi ki yine bir erkekle birlikte baş başa çalışamaz onun gibi şartlar var işte
Evlenme konusunda zaten mümin bir kadın mümin bir erkekle evlenmek ister aksi halde zaten uyum sorunu kesinlikle olacaktır onun için evet istediği erkekle evlenmiş olur
Boşanma konusunda bir bilgim yok ama boşanmak kötü bir durum olacaktır doğru insanı bulduktan sonra neden boşansın ki insanlar bunun için mi evleniyor
Bu özgürlük değil işte.
Tam tersini erkekler istedikleri gibi yapabiliyorlar.
Mümin bir erkek kendisini sakınmalı zaten ben erkeğim diye herşeyi yaparsa o onu mümin yapmaz
Kadın evlenince kocasıyla zaten özgürdür
Evlenmeden önce özgür değil midir?
İşte sizin yanlış zihniyetiniz bu
Kadın evli ya da bekar istediği gibi gezebilir istediğini giyebilir sonra kadın diyo ki bana dokundu bana laf attı taciz etti benimle birlikte oldu bana vaad etti sonra beni engelledi ona ulaşamıyorum sonra benim kendi paramı kazanmam lazım kendimi erkeğe ezdirmem biz erkeğin kölesi değiliz diyip te bu karmaşık dünyada kendisini yıpratmalar sonra psikolojim bozuldu psikologa git meditasyon yap zihnini arındır vs.. yani daha aklıma gelmeyen bir sürü şey sizin yaşam özgürlüğü dediğiniz şey tam bir kaos ve sonu karanlık
Sizin özgürlüğünüz buysa yani buyrun yaşayın
Ben inat olsun diye yazmıyorum siz gerçekten buna özgürlük mü diyorsunuz?
İslam kadını bu kaostan kurtarmıştır siz farkında değilsiniz
Kadının tacize uğraması kendi suçu mudur kısaca?
Edebinle gezebilirsin gündüz vakti daha neden sabaha kadar gezmek istiyorsunuz ki gece ne var nereye gidilir nedir bu yaa kurtarın kendinizi bu hayattan
Düşünce yapımız çok farklı kadının suçu olmaması neyi değiştirir ki sonuçta ne yaparsan yap bunları yaşamıyorlar mı?
Gece vakti bir kadının dışarıda olması onu tacize açık hale mi getirir?
Allah geceyi dinlenme vakti kılmıştır ama insanlar her fırsatta nasıl aksini yaparız dediği için sizin tarzınızda kiler gezip alko içer sonra özgür bir kız görürler ve ona taciz ederler işte hayal gücüm bu kadar kusura bakmayın
Benim tarzımı yorumlamak ne haddine?
Geceleri evde yatmak zorunda değiliz ki, şu an da uyku vakti olabilir neden hala şeytan icadı olan internette geziniyorsun?
Namazı bekliyorum kılıp uyuyacağım zaten ve sorularına cevap veriyorum
Dışarı çıkıp akşam yürüyüşü yapmak, yediğin yemekleri yakmak, sonrasında duş alıp namazını kılıp yatmak çok mu ekstrem?
Tavrın neden sertleşti senin hani merak ediyodun sadece
Beni geceleri alkol alıp sonra kızları taciz eden insanlara benzetmen hoşuma gitmedi.
Peygamberimiz doymadan sofradan kalkın der ölçülü yersen gece yürümeye ihtiyacın olmaz ayrıca gece yürüyüşüne karşı değilim ama Bir kız için tehlikeli işte
Sohbet için teşekkür ederim artık çıksam iyi olur umarım faydalı olmuşumdur
Ben teşekkür ederim, iyi geceler dilerim.
Aleyküm selam, hatırlatma için teşekkür ederim.
şüphesiz ALLAH doğruyu söyledi
Anlamadım şimdi, soru nedir?
Sonra okurum tatlım.
Allah razı olsun