+1 yıl"Bölümü bırakacağım" kafasıyla ezbere geçtiysen ve buraya geldiysen, hiç sorun yok. Direk bölümü bırak, bitti gitti. Çünkü pardon ama bunu hak etmişsin. Şimdi dilersen tüm o zorlukları (ne kadarını görürsen a rtık) çekmeye hazır ol ve gerçek bir hemşireye dönüş bilgileri öğrenerek ya da dilersen başlamadan bitir ve hatanı bir daha tekrar etme.
112 Yorumla
Soran+1 yılArtık bırakmam imkansız :'( keşke öyle bir imkanım olsa ):
- +1 yıl
Öyleyse kendini olabildiğince geliştir. Umarım fazla zorluk çekmeden alışırsın.
Soran+1 yılTeşekkür ederim pek sanmıyorum ama :'(
- +1 yıl
Bırak artık teoride bunalım yaşamayı. Pratik dünya çok başkadır. Kendini yaşamadan öldürme. ;)
Soran+1 yılHaklisin ne diyeyim :)) sağol :D
- +1 yıl
Hadi bakalım sen de sağol hemşire hanım. :D
Soran+1 yıl)))))))):
- +1 yıl
O suratı var ya ben şimdi... Gülümse lan! :D
Soran+1 yılHatrını kırmamak için tamam (içten olmasa da (((((((((((((((((((:
:DDDDDDDDD- +1 yıl
İçten olsun o zaman. Yani oksijen tüpü olmadan suya dalınca zorlanman normal. Alıştıra alıştıra artık. Zaten kendine aşırı güven ya da kendini beğenmiş ol demiyorum. Sadece hatanın seni parçalamasına izin verme diyorum. Yoksa hastaya da yansır bu ve canını yakarsın hastanın. Acemilik etme. ;)
Soran+1 yılHaklisin yasaya yasaya ogrenicem sanırım başka turlu olmaz :))
- +1 yıl
Aynen öyle. Hadi kolay gelsin. :)
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 319 cevap paylaştı. anatomi ve fizyoloji bilgin iyi olsun geri kalanları öğrenirsin ama bunlar her zaman lazım olacak korkmana gerek yok ilk başta bende bende neyin ne olduğunu bilmiyordum ama şu an kendimi hala geliştirmek için uğraşıyorum damaryolu gibi pratik gerektiren şeyleri kendi üzerimizde deneye deneye öğrendik mesela :))
28 Yorumla
Soran+1 yılSen de hemsiresin galiba stajda ne yapılıyor genelde biraz anlatabilir misin?
Soran+1 yılTesekkur ediyorum anlattigin için uyguliycam hepsini :)
Soran+1 yılAma çok sakarim ya :'(
Soran+1 yılAllahımm inşallah bir hastayı öldürmem :'(
Sağol tavsiyeler için :)
Benim bu yıl bitti okulum, ilk önce heyecan yapma mesela iğne falan yapınca çok heyecanlanıcaksın sonra bir daha da brakmak istemeyeceksin resmen işine aşık olacaksın, insanlara bir faydan olacak o yüzden sakinleş ve mesleğine hakim, konsantre ol en iyisi :)
15 Yorumla
Soran+1 yılŞey çok tesekkur ederim cevaplardan birkaç soru sorabilir miyim :))
Soran+1 yılCevaplarsan :)
Soran+1 yılValla ayıp olabilir ama maaş hakkında bilgi almak istiyorum :)) kime sorsam çok abartı cevaplar alıyorum ): devlette olsan ne kadar alırsın su an ve özelde olsan?
Önümde iki yol var ya okulu bitirip bir yere atanıp isine bakicam ya da yuksek-doktora falan ilerleyecegim sence hangi yol?
Erasmus ve çap yapmak istiyorum zor olur mu hemşirelik te?
Hastaların ve doktorların size davranışları nasıl oluyor genelde eziyorlar mi :'(
Tesekkur ederim :))
Birde su an elinde bir imkan olsa meslek değiştirme gibi yine hemşirelik seçer miydin?- +1 yıl
Vallah canım doktorlar iyi davranıyorlar ama bazen de azarlayabiliyorlar ben üniversteye devam edeceğim için maaşla pek ilgilenmedim şu an hemşireyim Allah kısmet ederse bir de diş doktoru olmak istiyorum, sen öce okulunu bitir zaten son yılında taşlar yerine oturur ve aklında ne varsa onu yapmakta özgürsün ama ilk önce işini sevmeye çalış :)))
+1 yılşimdiden halledebildiğin konuları hallet bakalım, bilmediğin yerlerde de unutmuşum biran ama tekrar ediyorum filan dersin. benim de 2 yıl sonra başlayacak hayırlısıyla
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılHangi hastaneye düşersen adını ver de oraya gitmeyelim. Yanlış iğne yerin felç melç oluruz Allah muhafaza :D
01 Yorumla
Soran+1 yılSen ol problem yok.
Biz 1. sınıfın 2. döneminde görmeye başladık. Sizinkiler niye böyle yapmş anlamadım :))) Sana ne doktorlar nede mühendisler kızabilir. Bende Hemşirim ! Adamın g*tunden kan alırım kan kimse karışamaz !
25 Yorumla
Soran+1 yılStajda ne yapıyorsunuz tam olarak
- +1 yıl
Mesela şimdi büyük ihtimal dahiliye alcaksınız bizimle aynı müfredattaysanız. Dahiliye hocanız okulun 1 hafta öncesinden asar okula staj yerlerinizi. Gidip ordan staj yerini öğren. Sonra staj günlerin gelince o hastanenin hocanın verdiği bölüme gidiyorsun yanında bir kaç arkadaşın daha olur. Sonra sabah 8 de tedavi ilaçlarını hazırlamaya başlarsınız serviste çalışıyorsan eğer. Sonra 9 tedavisi var. Arada şeker ölçersin damar yolu açarsın kan alırsın iğne yaparsın kas içi ya da pushe. ya da bir polikliniğe verir kan alma gibi. 9da açılır orası sen yinede 8 de gidip imza atarsın. Sonra 9 da bir başlarsın akşam 3 e kadar kan alırsın oturup. Bir bakmışsın alışmışsın :) Kimse seni azarlayamaz. Kendini ezdirme. Sen stajyersin zaten.
Soran+1 yılŞöyle bir problem var ki biz bunların hiçbirini ogrenmedik ki diyorum ya hep teori gördük bu yılda hastanede staj değil uygulama olacak galiba :'( ne yapicam hic bilmiyorum :'(
- +1 yıl
ben 4 yıldır okuyorum. Zaten kimse okulda birşey öğrenmiyor. Stajda öğreniyor. Sana anatomiden soru sormayacaklar. Zaten uygulama normal hemşire gibi çalışacaksın. İlk 1-2 hafta zaten herkes tolerans gösterir. Gidince merak ettiğini hemşirelere sor. Onlar öğretir. Mesela kardiyolojiye verdi hoca seni. Gidip bir hasta alacaksın adını soyadını alerjisi var mı sosyal güvencesi daha önce geçirdiği hastalıklar yaşı hastalığı hastalığı hakkında bilgi neden geldiği nerden geldiği nasıl geldiği kaç çocuğu kimler oturduğu oturduğu evin yakıt türü. vesayre vesayre alırsın hocan gelince ona anlatırsın. Anlatmasanda olur başım ağrıyordu hasta almadım hocam diyebilirsin. Sana eksi verir. O kağıdıda yırtar sonra. Emin ol oturmaktan bunalacaksın bazen
Soran+1 yılGerçekten uzun uzun anlattığına için tesekkur ederim :)) içim az da olsa rahatladı biraz :D
1. sınıf bitince staj oluyormu ya kaç yıllık okuyorsunki sen
015 Yorumla
Soran+1 yıl4 zaten hemsireliklerin hepsi 4 yıllık eskiden di o 2 yilliklar
Soran+1 yılVardir herhalde bilmiyorum
Soran+1 yılBuradan sor sorun yok sorabilirsin
- +1 yıl
peki o zaman teşekkür ettim benim kız arkadaşımda bu sene 1. sınıf oldu hemşire olucak inşallah ama ben merak ediyorum bu stajlar nasıl oluyor neler oluyor bir çok şey duydum bu konularda duymayada devam ediyorum şerefsiz asistanlar çok sende duymuşsundur mutlaka nasıl bir ortam oluyor duydunmu hiç senin sorduğun soruyu şu an sana sormuş gibi oldum ama ben çevrende mutlaka bikaç kişiyle bunları konuşmussundur diye düşünüyorum
Soran+1 yılYa gerçekten bende bilmiyorum ki bu yıl hep teoriydi hastaneye gitmedik hic cevremdede hic sağlıkçı yok o yüzden yaşayıp gorucez :'(
Ama anladığım kadarıyla hic iyi bir ortam olmayacak kiz arkadaşın devlet üni. mi yoksa özel mi devletteki arkadaslarim ilk yıl başladılar staja
Soran+1 yılBiliyorsan anlatabilir misin biraz bende merak ediyorum da
- +1 yıl
devlette anladım ama sanırım ben çok adam dövcem gibime geliyor ben kendim hastanede çalışıyorum zaten ama pek hemşirelerle işim olmuyor ama asistan arkadaşlarım var onlardan duyuyorum hayır arkadaş felan dinlemicem gidip ağzını burnunu kırcam o olacak ya hayırlısı neyse teşekkür ettim bilgi için eksik olma
Soran+1 yılRica ederim senin bolum ne ki hastanedeysen bilmen lazim stajyer hemşireler ne yapar :'(
- +1 yıl
hemşire stajer arkadaşım olmadı genelde biyoloji ve fizik okuyan oldu ama kız arkadaşım hemşire olduğu için dikkatimi çeken şeyler oldu mesela bölüme göre gidiyorsun bir yere sen mi seçiyorsun yoksa tek tek hepsine mi gidiyorsun bilmiyoum neyse çalışma ortamın felan çok güzel oluyor gerçekten çünkü genelde çalışanlar iyi hemşire stajerleri felan yalnız bırakmıyolar hani sürekli eğitim altındasın sana bişiler öğretiyorlar bilgilendiriyorlar yaptıkları her işte yanında bulunduruyorlar ama beceremeyen hemşireler oluyor özellikle hastalar çok laf ediyor acil servisde yapanların sorumlulukları daha büyük onun dışında hemşire olmandan ötürü sana yakınlaşmaya çalışan biçok erkek tanıcaksın yapan konuşmaya çalışan bakış atan çıkmanı bekleyen birileri olcak mutlaka bu gib şeylere alışmalısın sonra çok memnun kalıcaksın aslında ama yaptığın staj ilerde olacağın hemşirelikten daha zor olucak bunu unutma çünkü hemen hemen bütün işleri stajerlere yaptırıryorlar
Soran+1 yılValla sen sordun ama benden daha iyi biliyormussun ortamı :)) tesekkur ederim baya dikkatli olmam gerek yani ama ne yazıkki o kadar dikkatsiz bir insanim ki ne yapicam hic bilmiyorum :'(
- +1 yıl
dikkat meselesi değil bu canım öyle düşünme sadece ortam kötü olabilirde olmayadabilir hastane ortamında zaten pek bişi olacağını sanmıyorum herkes gayet iyidir tabi bu hastaneden hastaneye değişebilir çevreni iyi seç adamına göre muameleni göster bide şunu unutma herşeyi öğren ama sakın gösterme bak sana bir arkadaş tavsiyesi
Canım yok öyle bisey emin ol hepsini gösteriyorlar sana ilk basta biseye dokundu ritmi yolar zaten zamanla ogreniyosun :) korkmana hic gerek yok
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah dediğin gibi olur tesekkur ederim :)) daha çok sakarligim yüzünden korkuyorum :'(
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılbebişim git staja rahat bir kafayla yapmaya çalış söylenenleri. baktın olmadı bırakırsın bu kadar stres yapma
02 Yorumla
Soran+1 yılBırakamam artık imkânsız :'(
- +1 yıl
inşallah başarılı olursun o zamn
Sen bu kafayla staja gitme sakın. Hastalar elinde kalır. Aklı havada olan kızlarıda staj yaparken neyse boş verrrrr
00 YorumlaYamuk yapan hasta olursa fişini çek, serumu kes yap bişeler işte
00 Yorumla7 yıldır hastanede acilde çalışan biri olarak söylüyorum hiç korkma o senin mesleğin artık yapman gereken iv. ım, pansuman vs müdahalede besmele çek içinden.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHastadan dayak yiyen stajer hemşireler biliyorum :d İğneyi falan düzgün vuramadığı için :d
114 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ileride bir kızın olur o da hemşire olur ve anlattigin durumu yaşar da başına gelince anlarsın belki
Cevap sahibi+1 yılGerizekali bana niye beddua ediyorsun mal mısın aptal şey. Ben senin başına gelir umarım mi dedim nerenden okuyon salak
Soran+1 yılSensin o salak adam ol da yazmayı öğren
Cevap sahibi+1 yılTam bir sorunlusun neyse sus bildirim gelmesin senin psikolojin bozuk :d
Soran+1 yılİnadına gelsin
Soran+1 yılBildirim
Soran+1 yılBanane
Soran+1 yılSen rahatsız ol
Cevap sahibi+1 yılSen hemşire falan olma çok dayak yersin :d haberlerde görüyorum dayak yedikleri kadar var bazen senin gibilerin. d
Soran+1 yılDua mı tekrar ediyorum sakinim sorun yok...
Cevap sahibi+1 yılSus la
Soran+1 yıl"La" nedir ya türkçeden yoksun insan sus yazacagina cevap verme
Cevap sahibi+1 yılSusar mısınız hanfendi
Soran+1 yılSustum
pısırık olma... kendine güven vee işi öğrenmeye çalış.. iiş teoride değil pratikle öğrenilir :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden korkuyon ki bizde sürekli stajcılar gelip gidiyor bişey olmaz
010 Yorumla
Soran+1 yılSakarin ve ilk yıl derslere hic girmedim bilgi olarak sıfırım
Cevap sahibi+1 yılişte ben buna kızarım sakarlık değilde derslere girmeniz gerekirdi sizler sağlıkcısınız sağlık aşakaya gelmez
Soran+1 yılİstemedigim için bu yıl bırakacaktım ama olmadı ):
Cevap sahibi+1 yıleh artık ufaktan ufaltan evde sıfırdan çalışacaksınız hemşire hanım İstanbul'da mısınız birde bizim hastaneye geliyor muşsunuz :D
Soran+1 yılEvet istanbuldayım :'( siz hangi hastahane?
Cevap sahibi+1 yılşimdi burdan yazmam doğru olmaz hastanemi
Soran+1 yılEvet ama yazmasanda problem yok :D
Cevap sahibi+1 yıl:D gelecek olan stajyerlere bakaram sakar biri var mı :D
Soran+1 yıl:))
Cevap sahibi+1 yıl:D...
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen herşeyi kolay sanıyorsun heralde bende 2 yıllık sağlık bölümüne gidiyorum bu sene:)
05 Yorumla
Soran+1 yılKolay sansam korkar miyim sence
Cevap sahibi+1 yılabim asistan doktor 2 seneye uzman oluyor kısmetse başında baş asistan birtane pç vardı neredeyse abim istifa dilekçesini verecektiki hastanedeki doç. dr uzmanlar v. s engel oldu ona çektiren başasistanda durumun ciddiyetini anlayınca gidip özür diledi.. sonra acil 2 ortopedi de açık olmuş abim o şrfszin grubundan kurtulup acil 2 ye geçti şu an rahatım diyor:D yani nereye gidersen git başındaki adamın insiyatifififififisine kalıyorsun malesef inşallah iyi insanlarla karşılaşırız her daim:D
Soran+1 yılAbin için üzüldüm ama nedense içimden bir his bende abın gibi isi bırakma raddesine gelicem diyor :'( i inşallah iyi insanlarla karşılaşırız da sanmıyorum :'(
Cevap sahibi+1 yılçalışacaksan mecbur katlanıyo insan yani kimse kimsenin içini bilemez bunun içinde okul bırakılmaz hayatın kayar.
Soran+1 yılOnun için bırakmak değilde zaten bolumu istemiyorum üstüne hic bilgim yok :'( bundan sonra birakamam mecburum :'(
+1 yılkorkuyomusun? dahada korkmalısın
05 Yorumla
SoranNeden :'(
- +1 yıl
hayatımda böyle saçma , böyle kötü , böyle haksızlık , böyle ezik , böyle boktan bişey görmedim , staj sayesinde 1 senede hepsini gördüm
Soran+1 yılSen de mi hemşirelik di ): anlatır misin biraz :'(
- +1 yıl
yok ya ne hemşeriliği ben sanayide yaptım stajımı , senin stajın getir götür işleri olucak geç getirdinmi veya uğraştınmı bağırıcaklar felan , iki üç tane usta diye geçinen çapulcular sürekli öğüt vercekler işte bu işi ya severek yapmazsan ilerde kocanın eline bakmak zorunda kalırsın felan diye hep aynı şeyler
Soran+1 yılBu devirde koca falan hikaye ya herkes paraya tapar olmuş ):
Bu yıl neler yadayacagim bakalım ): sanada kolay gelsin )':
+1 yılenjeksiyon yapmaktan mı korkuyon
04 Yorumla
Soran+1 yılYa hic bir şey bilmiyorum derslerin çoğuna girmedim ): iğne enjeksiyon falan hicbir şey bilmiyorum ):
- +1 yıl
enjeksiyonu ben yaptıysam sende yaparsın :D tabi elin titremiyecek
Soran+1 yılO nasıl bir şey ki ne yapıyorsun?
- +1 yıl
bir ara yapmıştım sıhhiyelik
+1 yılhemşirelere neden bu kadar ilgi duyuyorum
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılSimdi cok calisir telafi edersin
02 Yorumla
Soran+1 yılTemel almadim ama düz liseydim bir de :'(
- +1 yıl
Panpa coook calsman lazm be.
+1 yılcıs mı yapcan sen kız :)
00 YorumlaSağlığımız kimlerin elinde görünn
012 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibilerin sağlığı bizim elimizde olmasında mümkünse
Soran+1 yılÇünkü düz lise mezunuyum ve ilk yil hicbir şey göstermediler ne damaryolu ne kan alma hicbir şey sadece teori gördüm anlatabildim mi
Soran+1 yıl2 yıl değil sadece 1 yıl okudum ben mi anlatamiyorum okuldan cikmadik ne bekliyorsun ki
Soran+1 yılSen anlama problem değil
Soran+1 yılO insanlar senin gibiyse sorun yok
Soran+1 yılSenin gibi halden anlamayan tipler çıkmasında karşıma ne olursa olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevmiyorsan birak bölümü
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir imkanim yok olsa bir saniye beklemem :'(
+1 yılAllah hastalara sabir versin :)
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası