AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
172Cevap
Birinci sorunun cevabı önce Kuranı oku orada diyor biz onları tertrmiz yarattık diye bütün insanlar islam fıtratı üzerine yaratılmıştır ve Allah o insanlara da İslamı yollamıştır o insanlar Allahın dediğinden uzaklaştıysa neden adaletsizlik olsun
kardeş kuranı okumadığımı nerden biliyorsun vahşy mi geldi sana..
Okusaydın bunu bilirdin
okudum kardeşim bu bilmemekle alakalı birşey değil sende mantık yürütebilsen bunu bilirdin...
Yazacaklarım sanırım buraya sığmaz. Ben şimdi hepsinin cevabını bir word sayfasında cevaplıyorum istediğin yere atabilirim. Ordan rahat rahat okursun.
Evet cevapların hazır. Nereye yazim.
1-Kim nerde doğarsa doğsun buluğ çağına erene kadar müslümandır. Neden İslamiyet mekkeye geldi diye sorarsan Mekke dünyanın altın oran merkezidir çünkü. Bununla ilgili sana daha detaylı bilgi olsun diye kısa bir belgesel vereceğim izlersin ne olduğunu çözersin. Ayrıca dünyanın her yerine peygamber efendimiz elçiler göndermiş islamı anlattırmıştır. Habersizler diye bir şey yoktur.
3-El ayak kesme olayları bildiğimiz gibi değildir. Hırsızlık yapanın direk eli kesilmez. İslam önce sözüne sadık güvenilir 3 tane şahit ister. Şahitler yemin ederek bunu doğrular. Sözüne güvenilmeyen kimselerin şahitliğini de kabul etmez. Sonrasında suçun neden işlendiği araştırılır. Eğer gerçekten ihtiyacı varsa ve çalmışsa ona ceza verilmez iş verilir para kazanacak imkan sağlanır. Malı çalınan kişinin mağduriyeti de devlet tarafından giderilir. Eğer iş verilmezse imkan tanınmazsa o zaman devlet başkanının eli kesilir. Bu gayette caydırıcı bir cezadır. Bugün dünyada hırsızlıklar bitmiyor neden. Hırsızlık yapanlar 32 ay yatıp çıkıyor sonra işine devam ediyor.
4-Ayetler kaybolmadı. Peygamber efendimizin katipleri vardır. Her ayet indiğinde onlar hemen not alınırdı. Peygamber efendimiz vefat ettiği zaman toplandı. Öyle ağaçlara taşlara değil deri parçalarına yazılırdı. Ve katipler tarafından çok iyi şekilde korunuyordu.
5-Kadına 3/1 erkeğe 3/2 miras payı verilmiştir. Kadın 3/1 kocası da 3/2 alınca yine toplamda 3/3 olmuş olur. Erkeğin 4 kadın alma şansı yoktur. Bunun için belli şartlar vardır. Bu şartların yerine getirilmesi gereklidir. Örneğin kadının çocuğu olmuyordur ve adamın soyu devam etmeyecektir. Bu durumda ikinci bir eş ile evlenebilir. Veya kadın hastadır kendine bile bakacak durumda değildir. Yine evlenebilir. Fakat ne olursa olsun eşinin rızasını alarak evlenmelidir. Aksi takdirde nikah geçersiz sayılır.
6-Kuranı kerimde bazı şeyler esnektir. Kuranı kerimde namaz kılmamızı söyler ama hiçbir ayette kaç vakit ve kaç rekat olduğu yazmaz. Bu durumda Efendimizin yaptığı gibi yapılmalıdır. Onunda bazı yaptığı şeyler vardır. Bazen esnek olmuştur bazen dikkatlice riayet etmiştir. Örneğin ikindi namazının sünnetini bazen kılmış bazen kılmamıştır. Kimi mezhepler illa kılınacak der kimi mezheplerde Efendimizin yaptığı gibi kılınmasa da olur denmiştir. Mezhepler bu noktada doğar.
7-Örtünme ile iligli ayet vardır. Ve gayet açıktır
"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal) lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız." Mümin suresi 31
8-İslam dininde de değiştirmeye kalkışılmıştır. Yalancı peygamberler türemiştir. Ancak insanlar bunu müsaade etmemiştir. İslam dininden önceki dinlerde ise bu böyle olmamıştır. İnsanların kesin bir teslimiyeti söz konusu değildir. O yüzden her gelen dönemin papazı ya da dini lideri kendi işine geldiği gibi değiştirmiştir. Zaten o dönemlerde kitap çoğaltılmamış her gelen kafasına göre değiştirmiştir. Allahın buna müsaade etmesi de onların imtihanıdır. İnananlarda olmuştur inanmayıp halis şekliyle yaşamaya devam edenlerde olmuştur. Bugün bile İslam dinini kendi çıkarlarına kullananlar yok mudur vardır. Bu da imtihandır.
9) Allahın bizim ibadetlerimize ihtiyacı yoksa neden imtihan etme gereği duyuyor?
Eğer Allah bizi imtihan etmese herkesi cennete ya da cehenneme gönderse o zaman sen demez misin ben ne yaptımda beni cehenneme gönderdin. Oysa imtihan ettiği zaman yaptıklarından mesul olduğun için ve yaptıklarını da bildiğin için itiraz hakkın doğmayacaktır. Düşün ki okulda sınava girmeden hoca sana sıfır verdi. Sen demez misin hocam beni sınav bile etmediniz neye göre sıfır veriyorsunuz. Ama sınava girsen sorular belli verdiğin cevaplar belli aldığın puana itiraz etme hakkın olur mu. Elbette olmaz.
Kusura bakma biraz uzun oldu. Umarım sorularına cevap verebilmişimdir.
çok sağoıl kardeşim uzun olmuş ama önemli değil ben tek tek okurum
Teşekkür ederim kardeşim. Yardımcı olabilmişsem ne mutlu.
Ayrıca şunu da izlemeni tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=8edwnYZaE0E
Kendini saklamasan alnından öpücektimde , her zamanki gibi gizli kullanıcı.
kardeş bana kalsa gizli kullanıcı yapmam ama millet abaza soru sordum ömrümde yemediğim bedduayı küfürü işittim bide gizli yapmasaydım mesaj kutumu düşün.. açıkçası kendimi fişletmek de istemiyorum.. internet ortamı sonuçta bu geleceğimin etkilenmesini istemiyorum .. türkiyenin nasıl bir yer olduğunu en az sende benim kadar iyi biliyorsun halden anlarsın diye düşünüyorum
Anlarım anlarımda kabullenmeleri saygı göstermeleri içinde kendimizi saklamamalıyız. Sakladıkcada olmaz haksızmıyım? Şu yöndende haklısın. Sen bir kızsın ve sana laf söylemeleri küfür etmeleri v. s tabiki daha kolay. Daha kolay fişlenip laflara maruz kalabilirsin. Ben her konuda çekinmeden bunu dile getirdim 1 mesaj dahi gelmedi henüz. Sen bilirsin saygı duyuyorum.
türkiyenin normslleşmesi için biraz daha süreye ihtiyacı var ancak o zaman gizlenmeyeceğiz sanırım :: ama yinede haklısın saklandıkçada olmaz :
Merhaba siz de mi yeni ateist adayısınız :) aramıza hoşgeldiniz :)
merhaba peygamber
bana cahil diyen daha inancımı bilmeden direk saldırıyor asıl cahil sensin. ne kadar kendini geliştirdiğini veya nasıl biri olduğunu bilmiyorum ama önryargılarından kurtul ;)
şurda yazılanları gördükten sonra aday bile olamam tam bir ateistim..:)
Ateizme giden yol. Hristiyan sempatizanlıpı (baba-opul-kutsal ruh 3lemesinden ALLAH (haşa) doğurganlık sıfatı), sınra deizm ile bilimsel olmayan evrim fikri prıpagandasıwww.kizlarsoruyor.com/.../q1662881-evrimci-olmanin-zorluklari, sonra ateizm:)))
SEN TAM BİR ÖZÜRLÜSÜN ÇAĞDAN DÖL İSRAFISIN YEMİN EDİYORUM
arkadasım bende sana çok güzel açıklayıcı bişey yazmak isterdim ama uzun konu çok uykum var yarın unutmazsam sacmalıgını kabul ettirtcem sana :)
saçmalık diye önyargılı davranıp küçümseyeceksen almayayım kardeş yazma sen bişey...
yok küçümsemiycem çok sorun var hangine cevap vereceğimi şaşırdım uykusuzum işime gelmedi valla :) hani düşünmekte haklısın ama her sorunun mantıklıda bir cevabı var yarın yazmaya çalışıcam unutmaz girersem. allah bizi yaratırken torpil geçmedi bütün peygamberler bütün kutsal kitaplar hak olarak gönderildi sadece insanlar şaşırttı kuranı kabul edip sahiplenenler olarak evet çok şanslıyız çünkü diğer kıtaplarda yazanlar tamamen degiştirilmiş uydurulmuş oldugunu anlıycaksın sonuçta bunu soran sen oldugun gibi bunu diğer ülkelerdekilerdeki insanlarda sorsa kendıne zaten en mantıklı hayırlı olan kuranımızın farkına varıcaklardır varanlarda zaten müslüman oluyo az bir gayretle araştırmak gerekiyo geçimişini neden varoldugunu nereye gideceğini acaba ben dogrumu yapıyorum dogru yoldamıyım diye sence kuranda yazan bir şaçmalık çirkinlik ve terbiyesizce bir uslup gördünmü göremezsin kuran sadece terbiye etmek için bir yol bir ısıktır aksını göremezsın
2. soruna cevap verme geregı duymuyorum anlarsan birde zaten anlarsın
kuranda yaşanan saçmalık demeyeyim de tutarsız ve mantıksız şeyler görmesem bunları yazmazdım araştırıp okuyarak yazdım.. ayrıca saçmalığını kabul ettirecem yazarak zaten küçümsedin kardeş cidden almayayım zahmet de etme yani..
ne zorluklarla yazmaya çalışıyorum saygı göster kusuruma bakma cahillik ettim uykusuzluk işte :)
kaç yasındasın ne kadar gezdin okudun bilmiyorum söyle söyleyim hemen cevap ver lütfen gidicem diger kutsal kitapları arastırdınmı amaçlarını anladınmı?
incil tevrat zebur kuran okudum hadisleri okudum dini kitaplardan okuyabişldiğim kadarını ateizmi araştırdım en çok sordukları soruları metafizikle ilgili olan çürütecek düşünceleri mesela ruhun var olmadığı gibi evrimle ilgili araştırma yapamadım pek bu yüzden evrime inanıyorum diyemem.. 22 yaşındayım bunları da uzun zamandır araştırıyorum birden bire inanmamaya başlamadım ben hiçbirşeye körü körüne inanmam da kabul de etmem.. benim derdim bu yüzden mantıklı cevap.. inanmasam bile hala araştırıyorum soruyorum.. mantıklı cevaplar bulabilirsem islamla ilgili tövbe de eder müslüman olurum..
kardeşim ugrasıcam boşlamazsan beni :) ama bunun için burada iki kelime yazmakla senın arastırman ve kendine göre gördüklerine okuduklarına bazı bişeylerin zihninde kalıplaşmasıyla bu bu kadar kolay olmuycak ama sana yardımcı olmaya çalışıcam inş. bunu bu sitede sormakla hata yaptın ve kendınle birlikte burada cogu kişi konuya hakim degilken saçmalamasına bir öncü oldun sen arastırmış bir insan olarak bu kanıdaysan ben sana sadece sunu söyleyim dogruyu gördükten sonra işin çok zor senın için dua edicem ama benım sana olan yaklaşımım islam ve kuran üzerine degil senınle empati kurarak gidicem bana mesaj atarsan sevinirim yeni aç veya eski baskasının nickinden mesaj at ama at lütfen rica ediyorum durumun hiç hoş değil...
kardeş benim düşüncelerim kalıplaşmış olsaydı müslümanken bu olmazmıydı.. ben durduk yere araştırmaya başlamadım kimse cevap veremedi birkaç soruma sonra ben kendim araştırmaya başladım.. kalıplaşmış düşüncem olsaydı bende cevap bulamazdım ama dinden de çıkmazdım.. ulaşacam sana kardeşim mutlaka ulaşacam
ulaş kardesim ben herzman hazırım seviyeli bir şekilde olucaz kimse kimseye muhalefet olmuycak sadece dogru olan mantıklı olan kazansın dedin ya biri benim benim düşüncelerimi değiştirsin tekrar tövbe edip müslüman olucam çok arastırmış birisi olarak eger ben seni bastıramazsam aksi sen beni bastirirsan sana mantıklı cevap bulamazsam sen hangi yoldaysan beraber yürürüz okiş :)
kardeş benim amacım ateizmi yaymak değil.. ayrıca sen zaten bana cevap yazmak yerine yoprum yaptın bu sayfadaki herkez ya soruma soruyla karşılık veriyor ya da var olmadığına inandığım şeyi kanıtla diyor olmayan şeyi kanıtlayamazsın.. kusura bakma ama ben bunlara doydum.. burada boş laf yapmaktan başka hiçbir işe yaramadılar.. o yüzden sağol yinede ama yemin ederim bu kadar cahillik karşısında yoruldum..
güzel kardesim özel konusmaya kabul etmiyorsan yapacak bişeyim yok cenabi rabbül alemin bizlere kendisini tanıtmak için yaratmıştır varligindan haberdar olmamız için yaratmıştır dıyebilirsin kendini tanıtmak için yarattıysa çileye ne gerek var evet çileye gerek olmasaydı hastalık dert musibet olmasaydı sende bunu çok ıyı biliyorsun kimse ama kimse allahın varlıgını anlayamazdı açlıkla sınamasaydı kimse birine ihtiyac duymazdı en basidinden sen evlat yetiştirirken hiç bişeyden mahrum edilmeyen evlatla sıfırdan kendı mücadelesiyle bir yerlere gelen evlat aynımıdır degerini anlayabilirmi hayatın içindeki zorlukları yasadıgı hayatın aslında bir tuzaklar dolu bir hayat oldugunu anlayabilirmiydi?
kardeşim güzel konuşuyorsun iyi konuşuyorsun ama dediğim gibi ben doydum cidden doydum.. buraya soru yazdığıma da pişman oldum kimseden cevap istemiyorum artık.. namusuma varana kadar küfredenler aşağılayanlar beddualar yağdıranların neresi müslüman islama göre zaten hakıma giriyorlar .. yok kardeş sen bana istediğin açıklamayı yapıp kanıtları sunsan bile farklılıklara bu kadar at gözlüğüyle bakan bu kadar münafıkların olduğu dini kabul etmiyorum bunları hakaret veya aşağılama amacıyla da söylemiyorum çünkü birçok insana böyle düşündürüyorlar.. .. ateist olarak mutluyum ben.. hristiyanlık yahudilik islamiyet dünyadaki diğer dinler marjinal yaşayış tarzları farklı cinsel tercihler ne olursa olsun hepsine saygım sonsuz...
işte aslında at gözlüğü sende güzel kardesim herkes müslümandır ama mümin olamaz öyleki her müslüman cennetede giremez sadece müminler girecek yani kardesim burada konuya hakim olmayıp küfür edenler zaten senden günlük yaşantıda farkı olmayıp alkol kumar zina vs. yapanlardırki insan ancak kendı gibi yaralı birini bulursa onu delik deşik edermiş :) şimdi elhamdulıllah müslümanız senı öyle boş biyerde degılde realde tanısaydım işte senin hissetmek istediğin müslümanın diger müslüman kardesine yardımı saygısı sevgisi allah rızası için yapılan fedakarliğin ne oldgunu sana göstermeye çalışırdım allah sevgisini ve korkusunu herkes bunyesinde hissedemez ve yasayamaz karsındakine yasatamaz senin takıldıgın nokta allah neden ozaman söle böle degil? insanlar neden itaat etmıyo işte gözlük çıkarmadan şeytanla baglantını koparmadan ve hayatta zor olan itaati uygulamayıp kolay olan rahatlıgı secmek senın tek suçun buda ne anlama geliyo iradesiz insan oldugun anlamına geliyo:(
bence bu soruları vurdan sorman çok mantıksız herkez kendi ipiyle asılır.. en mantıklısı kaynağından öğren ;)
mantıksız olan kimsenin açıklama yapamaması.. kaynakları okudum kuran hadisler dini kitaplar..
peki madem okudnuz neden hala soruyorsunuz?
arkadaşım bu tarz konular tarışma ortamında açılcak konular değil demek isteğim herkes farklı yorumlar aklın karşıabilir anlışa sürüklenebilir.. bunları yapmayasın diye o kitabın yazarı sana bir özellik vermiş dmi irade bunu kullanarak oku çok kafan karşıyor ise özelden mesaj atarsın tek tek sorarsın 1 sonuca varırısın bu şekilde bir sonuca varamasın
kardeş islam akıl diniyse bu çelişkiler ve farklı yorumlar olmaması lazım.. böyle düşünen tek ben olsam sonuna kadar haklısın ama bu ülkede ve dünyada tek ateist olan ben değilim.. not: islam zaten yeterince karıştırdı kafamı..
soru ararsan çok bunların cevabını alim derecesinde bir insan mantıklı bir şekilde açıklar ben anlatırım sana anlamazsın tartışma çıkar
alim olan müslüman sende müslümansın.. bilgi açısından farkınız olmamalı..
1ve 9. soruları cevaplıyorum
Allah birdir herşey apaçık ortada
İsteyen inanır isteyen inanmaz kıyamet günü gelince herşey bitmiştir
Not. Ölünce anlarsın ve zaten bu sorulara orada cevap verecekler
kuran apaçık indirildiyse ayetler mezhepler ve din adamları tarafından dol lastiği gibi istenilen tarafa çekilp farklı yorumlar yapılıyor?
Allah akıl vermiş oku yorumla ama değiştirmeden oku kafana göre bir sayfa aç ne diyor sa o nu yap ne değişecek bakalım
yahu zaten millet istediği gibi at oynatıyor yorumlarken :) merak etme ben öncesinde müslümandım kuranda nasıl ibadet edeceğimiz mi yazıyor bunu mu kastediyorsun aç oku yap derken
alak suresi 2. ayet : allah insanı bir kan pıhtısından yarattı!
nur suresi 45 ayet : allah bütün canlıları sudan yarattı. işte bunlardan bir kısmı karnı üzerinde sürünür, kimi iki ayak üzerinde yürür, kimisi dört ayak üzerinde yürür. allah dilediğini yaratır. çünkü allah her şeye hakkıyla gücü yetendir
hicr suresi 26. ayet : andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık
birde bu çelişkilerin nedenini söylersen çok iyi olacak
Müslüman din ve çıktın haa ve o kadar mucize varken buradaki cenabet insanlardan açıklama bekliyorsun vay haline senin şeytan seni gerçekten kandırmış alay ediyor şu an senin le
sureleri oku ve çelişkiyi açıkla bana..
neye şaşırdın ki geçiştirmek için bahane arama ayetleri oku ve cevap yaz bu kadar çelişki saçmalık deilde ne?
senle konuşmama bile günah bana Allah muhafaza Allah yardım etsin sana iyi günler
nasıl bir zihniyet ya konuşmöanın neyi günah zina mı yapıyorsun benimle .. allaha şirk koştuğunu düşünüyorsan senin gözünde onu yapan benim. sen ne yapıyorsun şu an da günah işliyorsun.. ayet mi var ateistle konuşursan zina sayılır günah olur diye. gerçekten acıyorum ya kurduğunuz cümlelerle cehaletinizi nasılda döküyorsunuz
Allaha inanmayanlarla dost olunmaz bunları konuştukça şirke düşersin Allah muhafaza
ister inan ister inanma
Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.
Araf 179
bu sorunun sahibini göre bir ayet
Aynen kardesim o yuzdem cok bahsetmis bu ayetten hosuna gitmis ;-)
sagol kardeş cevap yazmana gerek yok senin gibilerden cevap istemiyorum artık..
ya tamam hadi git işine mendefur
Hepsinin cevabını o kadar çok verdim ki bıktım artık yazamayacağım anlamamakta o kadar çok diretiyorsunuz ki hatanızı kabul etmek zor geliyor.
ariyat 56: ''ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.''
araf/ 179: ''andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.''
açık çelişkinin yanında, dikkat edilmesi gereken bir de zariyatta ben, arafta biz yarattık denilmesi.
zariyat 56: ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
araf/ 179: andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.
bana bu ayetlerdeki çelişkinin nedenini de açıklarsan çok sevinirimm.. evreni yaratan mükemmel yaratıcı bu hataları kutsal kitabında nasıl yaptı? sizin de bunu kabul etmeniz zor geliyor
Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir. Ayet boyle
@Muhammed yordular bizi, haklisin. +1
Bu ayetlerin devamları var biliyorsun demi :D hatayı bir parçasına bakarak yapıyorsunuz. Bütüne bakın devamına bakın
https://www.youtube.com/watch?v=qQLwmGYGKPw
https://www.youtube.com/watch?v=kithJTvctm4
https://www.youtube.com/watch?v=ukjhA_TD2Ug
https://www.youtube.com/watch?v=4CC4qeAJ5Fw
https://www.youtube.com/watch?v=cL_ixRz8tg4
https://www.youtube.com/watch?v=5qJDIiKRhIU
bu adamın bütün konuşmalarını dinle. Zor olacak tabi inandığın şeylerin daha doğrusu inanmadığın şeylerin hakikatin ta kendisi olduğunu görmek.
@bluegirll her sorularına cevabım var ama anlamayacaklarını bildiğim için uğraşmıyorum artık. Amaçları boş tartışmalar. Bir sonuca varmak veya gerçeğin ne olduğunu öğrenmek değil ki.
@Muhammed onlarin huyu bu. sorarlar sorarlar fakat dinlemezler sonra da engellerler. boyleleri imani haketmiyor, Allah'in adaleti.
@bluegirll attığım videolardan 2-3 tanesinde adam ateistlerle kapışıyor 1 i müslüman oluyor :D
@Muhammed adam gibi dinleseler hepsi imana gelir. buna eminim xd
@bluegirll yanlış kişiyi etiketlediğinin farkında mısn canım benim :) yoksa başkasıyla mı konuşuyorsun :D
@MuhammedEksıoglu ismin çok uzun olunca kısa yazdım, sorry xd diğeri üstüne alınmaz inşallah. :)
:D girince alınır :D
@MuhammedEksıoglu arkadaşım senden video istemedim zaten ben bunların çoğunu izledim.. bunları izleyen imana gelecek diye bir şart yok zaten benim sorularıma cevap vermiyorsun bilimsel ve mantıksal kanıtların yok o yüzden lütfen yazma ve bayan arkadaşla da konuşacaksan özeline yaz.. buradaki hoşgörüsüzlükten gına geldi.. yemediğim küfür kalmadı.. @bluegirll aynı şekilde senden lütfen arkadaşın özeline yaz buraya değil..
hep diyorum havada kalan çok mevzu var, son bir peygamber daha lazım : /
Hristiyan ve Müslümanlık arasında çok fark yok. Hepsi peygamberlere ve Allah a inanıyor. 4 kitap var Zebur Tevrat İncil ve Kuran Kuran hepsini içeriyor yani fazla fark yok
fark yok mu... yohanna nın yazdığı incili okumanı tavsiye ederim...
uzmanın yorumu neden en üstte? en basiti burada adalet yok uzman yazması yeterli mesela grüyoruz. sorularına mantıklı cevaplar veremeyeceğim. cevapları okumaya geldim
mantıklı cevap veremezsin zaten veren çıkmadı çıkmayacakta
Sorular O kadar Cahilce Sorularkı. Okudukça Ben Utanıyorum Abi ya
cahil demek yerine keşke anlamaya çalışsan utanılacak bir durum varsa bu kadar müslüman geçinenin dini savunanların dinlerini bilddiklerini zannedenlerin bir tane mantıklı açıklama yapamayıp beni utandıramaması tövbe ettirememesidir..
Bak bu yazarak anlatılcak şey degil benim 10 yıl boyunca bunları araştırdım. Verıyım sana numaramı Özelden ara İstediklerini cevapplıcam konuştuklarımızıda kayıda alıp burada yayınlıcam ama senın düşüncen Degişmicek o yüzden Ugraşmak istemıyorum.
benim için yazmak daha iyi olur kardeş söz uçar yazı kalır derler.. vaktin olursa buraya yaz yazmazsan da canın sağolsun..
Bu cevapları insanlara sorma önce kendin ara. Bende başladım 2-3 gün önce cevapları aramaya.
kendimde aramasam buraya nasıl yazabilirim söylermisin?
Yüz yüze olsak sohbet eder tartışırdık. Yanlız senin yazdıklarından çıkardığım şudur:MAL birisin kısa ve net
tanışmamaıza gerek yok önyargılı küçük beyinli gerzeklerle muhattap olmamaya dikkat ediyorum.. bana hakaret edeceğine aç kitap oku..
Ulan kuranı okudum diyorsun kağıttan yazıdan bahsediyorsun değişmişmidir diye şüphedesin. Lavuk ALLAH ı yargılıyorsun farkında değilsin. Cahili babası sensin.
bana kuranın peygamberin tarafından yazılmadığını kanıtla.. peygamberinin rüyasına mı girdin de gördün? madem bu kadar eminsin neden kuran ayetler halinde indi ve insanların aklında soru bıraktı neden mushaf şekilde değil.. ban ezberlenip öğrenilsin diye gibi bir cevap vereceksen.. peygamberin allahın elçisi olup kuranı en iyi blen kişiylen neden mushaf haline getirilmedi de ebubekirin zamanında getirildi?
Yukarıda da yazmıştım hayır-şer ikilemini yine bir örnek. Peygamberin yazmadığının uspatı. Peygamberimizin kendisi "ümmi" idi. Umarım anlamını biliyorsundur.
Yani sen kitapları peygamberlermi yazdı diyorsun?
ümminin ne olduğunu biliyorum bunu da kanıtla.. okuma yazmasına gireceksen hiç girme kimse daha önceden bilmediğine emin olamaz.. sen peygamber kabul edebilirsin ama ben etmiyorum.. kutsal kitap kabul ettiğiniz kitabı peygamber kabul ettiğiniz muhammed yazmıştır.. benim kanıtımı istersen ayetlerin peygamberin başından geçen olaylardan hemen sonra inmesi.. mushaf yerine ayetler şeklinde inmesi tıpkı bir yazarın kitabını satır satır yazması gibi.. vede peygamberiniz hayattayken değilde ölünce kitap haline dönüştürülmesi.. yazmadığını iddia edeceksen kanıtla bana
Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.
Araf 179
Sen dinden çıkmışsın bu bir gerçek. Bütün peygamberler 1 yaratıcıdan bahseder.13:38 - Andolsun ki, biz senden önce de peygamberler gönderdik. Onlara da eşler ve çocuklar verdik. Allah'ın izni olmadan herhangi bir âyet getirmek ise hiçbir peygamberin haddi değildir. Her ecel için bir yazı vardır. Bu sana yeter eminim
yorum istemiyorum öneride istemiyorum cevap istiyorum bilimsel ve mantıklı
l*n sana ayet gösteriyoruz hala yavşak yavşak konuşuyorsun. Yavşama dinden çıkmışsın kafirleşmişsin. Hala ayetlere çelişki getiriyorsun milletin kafasını bulandırıp dinden çıkartmaya zorluyorsun belliki ateistsin. İbnoş işine gelen ayet oldumu yayınlarsın. Senin gibi dinsiz ALLAH sızlarla çok uğraştım ben. Sana bir teklifim var.. Ayetleri inkar ALLAH ı inkardır. ALLAH ın var olmadığını ispat et. ANKARA/ULUS ta heykelin ortasında kafama sıkacam. Söz namus sözüü. İspat edemezsen sen ne yapacan yavşaaaakkk?
senin gibisine cevap bile verilmez
Sen müslüman ol gel bütün sorularını cewaplayacam tmm. Şu anda bile günah işliyosun. Allah a şirk koşarak
şu an ikna et kardeşim ben müslüman olmam demedim zaten.. mantıklı cevap ver ama önce su sayfayı tamamen oku yorumları falan hepsini.. ona göre bilgi falan değil mantıklı cevap yaz bana ben tövbe ederim zaten.. araştırmadan sormadan ikna olmadan hiçbirşeye de körü körüne inanmam...
Canim sen bunları merak ettiğin için sormamissinki cirkefligine sormussun
o senin fikrin bilip bilmeden yargılayamazsın..
Hud suresi 2. Ayette Muhammed'in sözü geçiyor mesela, kuranı Muhammedin yazdığı ortada ve hatta kuranda bazı matematiksel yanlışlar da var
Bu cevap verenlere takma kardeşim bence yerinde sorular olmuş. Her türlü kivirmayi bilir bunlar
kıvırmayıp doğru cevap veren çıkmadı kardeş.. islam akıl diniyse mantıklı cevapların çıkması lazım.. :)
süper soru hoşgörü dinine mensup olanlar cevaplasın şimdiii 😄😄😄👏👏👏👍👍👍
teşekkür ederim:)
Bu soruların hepsıne cevap yazardım ama sen kafada bıtırmıssın cevap yazmaya deger bulmadım:)
yaz kardeşim ama sayfayı baştan sona oku yorumlara verdiğim cevapları da.. gerçekten mantıklısını açıklayacaksan ben tövbe edip müslüman olurum zaten..
1 sorunun cevabı cok uzun arastır degıl herkez gelecegı zamana kadar kendı ıstedı sımdı ben burada yazsam sabah olur:) bız bu dunyada hayata gelmedık ruhlar alemını bılırsın heralde
2 1 cının cevabnı okudugunda adeletı gorceksın zaten
3 islamda el ayak kesmeyi sole dusun insanlara zarar veren ınsanlara bu tur cezalar uygulanır kısaca kısasa kısastır senın hakkını korumak ıcın yapılır
4 sorun zate ole bişey yoktur İlk halife Hz. Ebubekir kuranı kıtaplastırmıstır detaylı ıstersen arastırabılırsın o zaman deri gıbı nesnelere yazılıyodu sen bunu demek ıstedın heralde
5 kadına mırastan daha az pay verılır ama kadın bu konuda daha sanslıdır farklı haklarıda vardır
2 nıkah ıcın 1 esin ıznı sartır evet kuranda 4 ese kadar ızın vardır
6 mezhep farklılıgı sudur yorum farkları vardır bunlar kucuk farklardır cesıtlılıktır aslı aynıdır
7 kuranın bır yerınde degıl bı kac yerınde basortusu emrı vardır nur suresı 31 ayetı ornek verebılırım hadisde vardır
8 sorunun cevabını ona musade eden bılır benım haddıme dusmez onu yarglamak:D
9 sen gidiyon para verıyosun bı telefon alıyosun sabahtan aksama oynuyosun verdıgın paranın hakkını almaya calısıyosun. Yaradan senı yaratmıs bırak ımtıhan etsin :D bu gayet normal bişey
peki ınancın hiç yoksa benim sana bir sorum bu dunya bu gezegenler nasıl olustu bu kadar duzenlı hersey yerlı yerınde
1) araştırdığım için bu soruyu soruyorum zaten
2) yine araştırdığım için bunu soruyorum
3) her insana zarar verilenin eli ayağı kesilmesi ne kadar mantıklı ayrıca insan haklarına uymayan bu cezaları hala mantıklı bulmuyorum.. mantığı da yok zaten ceza verilir ama sakat bırakmak insanlık dışı..
4) böykle birşey nasıl yok? peygamber öldükten sonra kitap haline getirilen kurana nasıl güvenecez sonuçta onu en iyi bilen allahın elçisi zaten ölmüş..
5) kadına mirastan daha az pay verilmesinin mantığı nedir ) in cevabı bu değil..
nikah iiçin eşin izni şart değildir çok yanlış biliyorsun kuranda böyle bir ayet yok.. peygamberde allahın kuranda belirtmediği hiçbirşeyi yapamaz.. bu ayetlerle sabittir ama peygamber bu durumda nasıl çok eşe nikah kıyıp birliktelik yaşayabiliyor? bu durumda where is the mantık
diyorum?
6) hac suresi 16 ayet e bak derim apaçık demek de kesin net ortada olan ve tartışılmaz demektir..
7) nur suresi 31. ayet İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan, görünenlerden başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini, göğüslerini örtecek bir tarzda omuzlarından aşağıya doğru salsınlar; kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babasından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut Müslüman kadınlardan, yahut kendi malları olan kölelerden, yahut erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan erkek hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların gizli hallerine vâkıf olmayan erkek çocuklardan başka erkeklere ziynetlerini göstermesinler; gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar ve tövbe edin hepiniz Allah'a ey inananlar da kurtulun, erin murâdınıza.
Ey Peygamber, eşlerine ve kızlarına ve inananların kadınlarına söyle; dışarı çıkacakları vakit dışarıya mahsus elbiselerini giysinler; bu, onların tanınıp incinmemelerini daha iyi sağlar ve Allah, suçları örter, rahîmdir
8) en mantıksız cevap oldu
9) he zamamn aldığım klasik cevaplardan biri
bu arada 7. sorudaki cevaba iyi bak basörtüü nerede geçiyor ?
Neye istiyosan ona inan sen basta dedigim gibi kafada bitirmissin herkez istegini inanmakta veya inanmamakta ozgur
Son iki soru haric diğerleri çok basit çok zavallı sorular. ben inançlı değilim ama çoğu sorunun çok basit açıklamaları var. eleştirecem diye cahillik yapmaya gerek yok
İslam dünyanın her yerine dağılmış tır ve afrikanın %80 muslumandır
Sen kimsinki allahın adaleti sorguluyorsun
sen kendınle çelişkide kalmışın hadi işine bak sen
Bu nasıl bir kafa üşenmeyip soru hazırlamışsın, ilk sorunun başını okuyup bıraktım ne olduğunu belli ettin.
ariyat 56: ''ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.''
araf/ 179: ''andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.''
açık çelişkinin yanında, dikkat edilmesi gereken bir de zariyatta ben, arafta biz yarattık denilmesi.
araf/ 179: andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.
bana bu ayetlerdeki çelişkinin nedenini de açıklarsan çok sevinirimm.. evreni yaratan mükemmel yaratıcı bu hataları kutsal kitabında nasıl yaptı?
Ben açıklıyayam bu kadar bilgim yok, ama sana bunu detayıyla açıklıyacak birçok uzman vardır, sen şu an en kötü durumdasın bir yaratıcıya bile inanmıyorsun.
ben gayet iyi durumdayım o uzman dediğinde gelsin bulsun beni de herkez rahatlasın artık..
ALLAH islah etsin seni.
Araf 179
nede anlatsak arkadaşa boş :/
anlatma zorlayan yok zaten bilgisi olandan cevapm istedim ben bir zahmet yazmayın
allah seni islah etsin hidayet eylesin bu 2 cümleyle açıklanmaz uzun uzadıya burada sana teker teker anlatamam saatler alır.
bu çelişkilerle allah ne anlatmaya çalışıyor zaman?
insanı ve cinleri yaratan allah olduğu için ben der, başkası yaratmadı ki? Biz demesinin nedenide allahın yaratıcı olmasına rağmen kulları ve yarattıkları ile kendini kibir göstermemesi delilidir. Yani ben yarattımda yaratanın kendi olduğu bizde ise kullarla bir onların yanında olduğunu anlatır ayet. Daha detaylı anlatmak isterim ama dediğim gibi çok uzun olur.
sen suna anlatamıyorum çelişkileri açıklayamıyorum desen ayrıca ben veya biz yazmasını kastetmediğimi çok iyi biliyorsun.. boşuna salağa yatma çelişki diyorum çelişki
Araf 179
cem bişey yama artık belli oldu bir halta yaramayacağın
Sen ilk önce bir hafta yaradığını kanıtla bize ama elle tutulsun hee :) siz öyle yapiyonuz ya elle tutcaksiniz:)
la bir yürü git ya adamı günaha sokarsın salağa yatıyomuşum senle mi uğraşcam ben ne desem inanmıcan sen kafanda öyle kurmuşsun hadi eyvallah.
o zaman önyargılarını bir kenara bırakarak anlamak için oku; sadece göz gezdirme... gerçekten cevap arıyorsan Kur'anda yazıyor.
göz gezdirme amacım yoktu zaten.. oyle olsaydı kuranı okuduktan sonra hadis ya da din kitaplarına gerek duymazdım.. göz gezdirseydim zaten bu soruları soramazdım çünkü bilgim olmazdı..
klasik müslüman cevabı.. bu tarz cevap verenlerin hiçbiri ne türkçe meal hatmetmiştir, ne tevsir okumuştur :)
burdakiler bırak meali hatimi arapçasını bile okumamışlar anlaşılan..
sıkıntımız hep ön yargılı olmamız değil mi? önyargılarını bırakmadan hiçbir zaman bir arşın yol alamazsın. ben okudum, okuyorum. "Klasik müslüman cevabı", dinini öğrenmek istiyorsan ki dinin olduğu konusunda da şuphelerim var tekrar söylüyorum oku. her çağın kendine has özellikleri var, bu zamanda müslüman ülkede doğduğu için çokk eziyet çeken insanlar da var, öldürülüyor, tecavüz ediliyor kimlikleri tanınmıyor. türkiyedekilere gelince münafıklarlar müslümanlar bir kefeye konuyor, yani buraya bakarak bir yorum yapma. herkes bildiği kadar ve elindeki olanaklar nispetinde sorumludur.
Gerçekten inanıyor olsaydın 2nci soruyu da sormazdın... Sırf ukalalık olsun diye sorular sormak açık açık niyetini dile getir insanlarda ona göre cevaplarını yazsınlar.
ukalalık mı? neyin ukalalığını yapacam soylermisin islamın mı ateizmin mi.. bak benim aklımda birkaç sorun vardı ve ben diğer soruları okuyup araştırıp analiz ettikten sonra yazdım buraya.. ben birbirinden çok farklı kaybnakları okuyup araştırmışken neyin önyargısı olabilir madem haklıydınız neden bu önyargıyı kıramadınız.. ben buradakilere bakıp da kafamda birşeyler şekillendirmiyorum eğer öyle olsaydı o kadar küfür ve hakaretin üzerine islama küfrederdim ama ağzımdan tek kötü kelime çıkmadı.. çünkü insanların davranışları yüzünden onların inançlarına önyargılı olmama kadar salakça birşey olamaz..
kardeşim dosdoğru ne iddia ediyorsan dile getir. İmalı konuşma.
hiçbirşey iddia etmiyorum kasrdeşim aklımdan ne geçtiyse aynen yazdım gayet açık ve net..
1- herkes kendi bildiğinden mesuldur, bilmediğin şeyden sorumlu olmazsın.
2- şans kavramı göreceli neye göre şans?
3- toplumun geneli için hayırlı, bireyler için kötü olabilir. bu arada aç kaldığı için çalmak çalmak olmuyor. böyle yorumlar yapma.
4- cumhuriyetin başlarında bile kağıt kalem bulamayan insanlar vardı biraz daha geniş düşün.
5- Duygusalsınız, erkek nüfusu genel olarak her zaman kadınlardan daha az olur. özellikle savaş gibi durumlarda. Ayrıca bir erkeğin 4 karsı olsada çocukların babası bellidir tersi geçerli değil.
6- herkes doğruyu anlıyor ama işine gelmiyor, kendince çakallık yapıyor.
7- elbiseye ile örtünülür, nerelerin kapatılacağı belli, nasıl değil... açıkça belli bunu anlayamayacak kadar aptal olanlar zaten mesul tutulmuyor.
8- insanda hür irade vardır. değiştirmeleri doğal, son din olması nedeniyle değiştirilmesine müsade etmiyor. bu sebepten 6ncı sorunu soruyorsun.
9- imtahan gerekli, yoksa adaletten söz edemezsin. ibadete ihtiyaç duyan kullar o değil
1 o zaman allahın varlığı dda kesin değil nede olsa 5 duyu organımızla algılayamıyoruz kuranı muhammedin yazıp yazmadığından da emin değiliz
2 sorum gayet açıkken neye göre şans diye sorman saçmalık.
3 aç kaldığı için demek aklıma gelmedi zaten.. ben insan hakkından bahsettim.. sonuçta hızsızlık yapar ama sakat bırakmak zulümdür..
4 sorumu anlamamışsın taşa ağaca deriye yazmaları konusunu sormadım neden bunlar ortada değil sonuçta allahın değerli ayetleri onlar kitap haline getirilirklen kanıt olarak saklanmalıydılar..
5 saçmalık ve sadece 4 eş almak için bahane ve kuranda böyle birşey geçmiyor .. peygamber allahın buyrukları dışına çıkamaz buna dair ayetler var ama muhammen nasış birden fazla evlilik ve birliktelik yapabiliyor.. allah buna izin verseydi ayet olarak geçerdi zaten..
6 o zaman bu din tamamen değiştirilmiş ve isteyen istediği gibi at oynatıyor ayetler üzerinde
7 baş yüz sırt omuz kol bacak ayak el bel kalça.. vs kelimeler veçmiyor nur suresi 31. ayet
8. bu sorunun cevabı 6 da verildi zaten ayrıca anlamamışsın bile..
9. yine anlamamışsın kulların aratılmasına ne gerek vardı bana bunu açıkla.. allah zaten yüzeyse büyükse yaratıcıysa bizi neden yaratsın?
yaw birader sen kendini tatmin et, vicdanın var orada sen ne kadar inkar etsende derinlerde her zaman Allahın olduğunu bileceksin, sen ne dersen de, ne yaparsan yap ölene kadar bu duygudan kurtulamayacaksın çünkü inkar etsende onun yarattığısın. ondan dedim, şartlamışsın kendi inanmayacağım diye, inanmamak senin seçimin, kolay gelsin ama kalbindeki o boşluğu hiçbir zaman dolduramazsın. sen burada vicdanını rahatlatmaya çalış başaramazsın, kalbin çarptıkça o vicdanın sana rahat vermez.
tamam ben salağım hiç bir sorunu anlamadım, sen çok zekisin... bu kafayla yaşa ne yaparsan yap.
zeki bey bu çelişikileri açıkla o zaman ne ayak bunlar?
Araf 179
hadılserın cogu uydurma
salt kuran ı oku ondan sonra gel konusalım ^.^
sen benim yazdığımın sonuna kadar oku ondan sonra konuş.. kuranı okuymuş.. okumadık bşi tarafımızdan uyduruyoruz canımız sıkılıyor zaten ondan yazıyoruz soruyıoruz böyle...
o zmn bı daha oku ama yavas yavas ^.^
sonra da kendıne ılk olarak su soruyu sor...
bunu bır ınsan yazabılır mı?
neden yazamasın ne engel var?
bunları mükemmel olan yaratıcın yazdıysa o zaman çelişkili anlamlar niye?
sen olaya cok duz mantık bakıyorsun...
dan brown un kıtabından bahsetmıoruz bı defa da okuyup anlayabılelım... ztn bır defada okunup uzerıne tartısılmayacak olsaydı o zmn hıkmetı kalmazdı... dıkkat et, her okuyusunda farklı anlamlar cıkarmaya baslıcaksın... o yuzden tekrar tekrar oku ve ozellıkle de anlayarak yanı yavas yavas oku. arapcasını okumuyorsun sonucta turkceye cevrılmıs halını okuosun... o yuzden ınce nuansları kacırmamak ıcın her bır cumleyı genıs anlamlarıyla ele almaya calıs...
bahaneler bahanelşer bahaneler.. cümleleri geniş anlamlara yayamıyorum bir zahmet yardımcı ol
eger bır ınsan yazmıs olsaydı neml suresını nıye yazmıs olurdu sence?
Araf 179Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.
sorular sorular.. ateist olan benim arkadaş sen kanıtlayacaksın bana allahın varlığını ben yok diyorum sen ısrarla olduğunu iddia ediyorsun.. bu durumda kalkıp bana soru soramazsın.. neyse ne soru sor ne cevap ver gerek kalmadı artık..
neye ınandıgın benı ılgılendırmez kı... sen bana ınanmama gerekenı soyledın ben de yanlıs dusundugunu ve genıs perspektıften bakman gerektıgını soyledım. haa okumak zor gelıosa onu acıkca soyle... ama bızzat sen okumadan olmaz bu ıs... kuran hıssıyattır, okursun ve sana hakettıgın kadarını verır...
son bır sey daha... yıne benim ınandıgım o kuran anlayısına gore.. emın ol sen dogru olanı yapıyorsun... dogar dogmaz kımlıgıne musluman yazılıp da omru boyunca hıc kuran ı sorgulamamıs bırı olarak olmektense ona daır sorular sorup cevap aramak daha makbul olanıdır... cunku bızzat kuranın kendı ıfadesıdır... düşüne düşüne okuyun beni der ^.^
okumak zor gelseydi bu soruları sormaz araştırma yapmazdım.. değim gibi kardeşim sorulara cevabı ben arıyorum..
pekı soyle dıyelım... madem kı bır ınsan yazdı
bırbırıne karısmayan denızlerı, yuzyıllarca uyuyan ınsanları, karıncalarla konusulmasını, zamanda yolculuk hıkayelerını, yıldızlara yuklenen anlamı, demır elementını, vb daha bırcok bılımsel verıyı nıye ıcersın?
yıne soru sordun dıceksın ama bu yolda aslolan dogru soruları sormaktır
kardeş o zaman sana şunu da soruyorum kuranın bilimsel değil dini kitap olduğunu herkez biliyor.. o zaman bilimsel şeyler neden yazıyor bu nasıl bir çelişki hadi insanlığa öğretmek için yazıldı oraya neden bilim değilde din kitabı o zaman? ayrıca sorduğun soruya cevap vermesi gereken ben değilim.. kurana inanmıyorum ki yazdığı bilimsel olduğu iddia edilen şeye inanayım.. hatırlatırım hayal gücü diye birşey var hafife almayın bunu.. ayrıca 1400 yıl öncesinde bunların keşfedilmediğini ve günümüzden farklı şekilde ifade eilmediğini nereden biliyorsun? demir demişsin yahu kılıç yapıyorlar.. yıldızlar demişsin mısırlılar ve yunanlılar bilimin atası resmen ve müslümanlıktan çok çok önce bu medeniyetler vardı.. vs vs vs...
kardesım sen ınsanlıgın kıtaba yukledıgı anlamı kıtabın mıs gıbı soyluosun... ona bakarsan ınsanlar dın hakkında neler neler soylemıyorlar.. ben de dıyorum kı temel ıbadet namaz deıldır, kuran okumak ve hayırlı ısler yapmaktır dıyorum... ınsanların soyledıgı anlamda ben de musluman deılım o zmn.. napcaz sımdı ^.^
sen dıerlerının kuran a yukledıgı anlama aldırma... o yuzden dıyorum oku ve adını sen koy... asıl olması gereken neymıs sen anla.. ınsanlardan duyduklarınla deıl ama.. okuduklarından cıkararak...
demıre yıldızlara zamanda yolculuga gelınce hayvanlarla konusmaya gelınce...
dedıklerımle dedıklerın arasında alaka bıle yok... eger onyargılarından kurtulup okursan anlarsın demek ıstedıgımı
kuranın bilimsel değil dini kitap olduğunu herkez biliyor... bu yazıma takılmışsın anlaşılan herkez derken müslümanları kastettim ben müslüman değilim.. ben diğerlerinin kurana yüklediği anlamlara da takılmıyorum.. kuranı zaten çelişkili ve anlamsız bulduğum için var bu sorularım.. demıre yıldızlara zamanda yolculuga gelınce hayvanlarla konusmaya bunların tamamına cevap yazmadım özet olsun diye ama demir olayına yıldızlara yazdım... kuran indiğinde bunlar zaten bilinen şeylerdi.. mesela demirin yapısını kimyasal olarak bilemezsen kaç derecede eridiğini de bilemezsin yani kılıç da yapamazsın.. umarım bu örneğimle daha iyi anlamışsındır demek istediğmi... emin ol önyargım olsaydı şu 9 soruyu yazmak yerine kulaktan dolma bilgilerle inanmıyorum ben ya allah yok işte der geçerdim..
vala bır bılım adamı okuyorsa bence bılımsel bır kıtap gıbı yaklasır.. sıradan bırı okursa dınsel bır kıtap der.. bu bıraz bakıs acısıyla alakalı bısıy... kuranın celıskılı ve anlamsız yonlerını konusalım o zmn.. cunku allahı bulabılecegın tek yer orası...
bız ve ben ornegı mı yanı sadece olay?
İslamı beğenmiyorsam s*ktirip gidebilirsin seni zorla tutan yok
islamı beğenmediğimi söylemedim inanmadığım birşeyi beğenmemem gibi birşey söz konusu olamaz siktirip gitmesi gereken ben değil sensin
Senle uğraşamıcam hala gitmemişsin
gitmesi gereken sensin soru benim sorum farkındaysan..
Sen kimsin de müslümanları aşağılıyorsun haddini bil
burada aşağılanan benim farkındaysan.. aşağılamayı küdretmeyi yargılamayı müslümanlar daha iyi biliyor yorum istemiyorum ben bilimsel kanıt ve mantık istiyorm 9 sorumun açıklaması olarak cevap veremeyeceksen harbiden * git
Mantıklı cevabı olmayanlar seni cahillikle suçluyorlar
cahil değilim hava atmak için ateistim inanmıyorum gibi ergen hareketler yapmıyorum bir günde ya da birkaç günde ateist olmadım okudum araştırdım sordum ama anlayana işte..
Haklısın
Harbinden böyle dusunuyorsan üzüldüm. Ne yazsam anlamamak için kendini kapatacaksin gerceklere.. İyi araştır demekten başka elimden ne gelir
emin ol çok iyi araştırdım ayetleri tek tek okudum hadislere baktım ben birden bire inanmamayı seçmedim.. süpe ettiğim ne varsa cevabını bulmaya çalıştım birden bire ateist olmadım..
Eksilemeseydin olmazdı dimi
eksilemedim ki
Allah yok din yalan , hazır böyle uzun yazı varken kaynim arada.
Senin şu an yaptığın şey isyana girer ne oldunda sorgulyosun böle şeyleri
ne mi oldu söyleyeyim kardeş benim aklımda sorular vardı ama ateizmi falan bilmiyordum müslümanken vardı.. sonra bana kıyafet konusunda yapılan baskılar hoşgörü dini olduğu iddia edilen islam dinine inanan müslümanların adepsiz ahlaksız olmaları iftira yalan dolandırıcılık cinayet tecavüz şekilcilik gibi şeyleri çok kolay yapması ( herkez yapıyor demiyorum yanlış anlaşılmasın ) ama mini etek giyen kızın o* ilan edilmesi kadınlarda dahil çoğu insanın vajina bekçiliği yapıp bakirelik önemlidir deyip her boku yemesi özellikle erkeklerin bunu yapması.. kadına verilmeyen değer.. islamın hoşgörüden uzak olması ( sayfada yapılan hakaretler de kanıtı ) farklılıklara karşı olumsuz yaklaşım biçimleri dinlerini araştırmamaları ve bana müslümankende sorduğum sorulara elle kanıt sunamamları kafamı karıştıran en ufak birşeyde kafir ilan etmeleri.. kendi dinlerini hiç araştırmamaları.. tüm müslümanların IŞİD EL KAİDE gibi terör örgütlerine prim vermeleri..
haklısın bu konuda ark ama isyan etme bizden cevap bekleme araştır kuranı oku orda cevaplar var
bu teröristler islamın imajını lekeliyorsa nasıl izin veriyorlar buna? ayrıca yukarıda sorduğum 9 soru gibi daha binlercesi olması ve bu sayfada bile insanların bana yol göstermesi gerekirken küfürler hakaretler yağdırması akılsız cahil salak gerizekalı ve din düşmanı ilan edilmem... işte bazı sebepler bunlar sanna daha sayarım ama say say bitmez.. gözünü seveyim sende öğütte bulunma bana.. müslüman kardeşlerinin haline bir bak öğüt verilecek olanın onlqr olduğunu anlarsın..
kardeş senle tartışalım bu konu yu başka biyerde benimde sölemek istediğim çok şey var ama burada konuyu tartışmaya açmıyalım
su sayfadakileri oku kardeş önyargı hoşgörüsüzlük cehalet bilgisizlik küfür havada uçuşuyor yani yüzde doksanı bu şekilde ben okudum araştırdım cevap bulamadıklarımı yazdım kötü niyetim yoktu milletin aklını bulandırma derdim de yok ateizmi yayma derdim de yok.. ama okudduğum halde cahil ilan edildim.. küfür yedim.. benimle konuştuğu için kendşini günaha girdi sayan bile oldu zeka seviyemden şüpe edeni mi ararsın namusuma küfredeni mi ararsın.. erkeklerle yatmak içki içmek için bile inanmadığımı söyleyen çıktı.. şimdi sana sorarım.. ben ateist değilde aklı karışık biri olsaydım bunlar dinden çıkmama sebep vermezmiydi.. bence veriridi kardeş çünkü benim inanmama olayım da böyle başladı..
kardeş kuranı oku demişsin de ben 4 kutsal kitabı okudum zaten.. yeri geldiğinde açıp tekrar da bakıyorum.. dediğim gibi bu sorular kuranı okuduktan sonra dini araştırdıktan sonra oluştu kafamda
resmi görmek için bakma
savunmuş olmak için savunma..
Telefondan girmesem kendimce mantıklı cevaplar verirdim ama şarj az ve zpr oluyo telefondan. Eve gidince unutmazssm cevap vericem söz.
Islam akil dini evet o yuzden senin gibilerin ise yok ya.
kardeş hakarete gerek yoktu.. müslümansın ve benim hakkıma giriyorsun şu an inanmadığım için beni dışlaman küfretmen gerekmez.. dinin hoşgörü diniyse ona göre davran örnek ol
Yoo hosgoruluyum sana bulundugun durumu saygiyla ifade ettim.
iyi oku yazdığını
Bukadar soruyu sabaha kadar cevaplayamaz kimse. Senin için internetten kopyala yapiştir kolay
neten kopyala yapıştır yapmadım tek tek yazdım.. inanmak zorunda değilsin..
İnanmiyorum tabi "Ben görmediğim şeye inanmam" al buda sana kapak olsun
Çok uğraşmak istemiyorum senin gibilerle çünki ilim yok herşeyi bilimle anlamaya çalişiyorsunuz kafaniz felsefe yapiyor buyüzden. Neyse ilk sorunu cevaplayayim: öncelikle kimseye burada bir haksizlik yok, müslüman ülkesinde müslüman anne babadan doğan herkez müslümanmı yani bikere bakiniz siz mesela... Zaten müslümanlik ben müslümanim demekle kimliğinde müslüman yazmasiylada olmuyor. İslam; teslimiyet müslüman ise teslim olan demek. bügün kaçtane müslümanim diyen teslim? Günde beş vakit ezanlarin okunduğu sözde müslümanim geçinen ülkede müslümanliğini yaşamayan adamin durumu ameriladaki afrikadaki adamdan daha zor olacak. Diğer hususta diğer ülkelerde yaşayan gayrimüslimler nefislerine kolay geldiği için bu dinleri seçiyorlar niye çünki namaz yok, abdest yok, zekat yok, içki serbest, kumar serbest, zina serbest. Böyle dinmi olur? halbuki dinlerini araştirmaya kalksalar bir gariplik olduğunu anlayacaklar. Zaten islamı Akıl ile bulmak vacip.
Google "müslümanliği bulan Avusturalyali genç" yaz, kisa bir video var onu izle. Nasil bulunuyormuş müslümanlik ordan çok rahatlikla anlarsiniz. Zaten o adamin durumu birçoğumuzdan üstün olacak bu çabasindan ötürü. Not:Lütfen izleyin size birçok konuda ışık olacak...
İlk iki sorunun cevabini verdim. Üçuncü sorunuda cevaplayayim; 600 senelik Osmanli hakimiyetinde 36 hirsizlik hirsizlik vakasi olmuştur bunlardan sadece 2 si müslüman gerisi ise gayri müslimdir. Eğer sen hirsizin kolunu kesersen hirsizliği bitirmiş olursun kimse bu çirkin işe yanaşmaya cesaret etmez. Doğal olarak ne hirsizlik kalir nede hirsizliktan madur olmuş insanlar. Ne tecavüz olur nede tecavüzden hayati kararan kizlar. Şimdiki düzende atiyorsun hapise bu adamlari güzelce bakiyorsun, içeride de daha tecrübelilerle tanişiyor onlardan daha iyi taktikler öğreniyor dişari çikinca daha büyük bişey çaliyor. böyle hirsizlik bitermi bitmez. Birde hirsizlik yapanin kolu kesilseydi toplum tarafindanda bilinirdi hor görülürdü rahat rahat dolaşamazdi insan içinde, şimdi çok rahat dolaşabiliyor gezebiliyor senden benden bir farki yok sokakta
Dördüncü sorun çok saçma: kuran ayetleri hiçbirzaman kaybolmadi ya koybolursa endişesiyle musaf haline getirildi. Tabi ozaman matbaa gelişmiş bişey değildi bugünki gibi, kemik ve tahta üzerine yazmak daha kalici çözümdü ayetler ilk indiğinde. Kağittan mürekkep dağilir ama kemik üzerine yazilana bişey olmaz
Beşinci sorunun cevabı: kadina mitasta 3te 1 pay verilir. Çünki kadina kocasi bakmakla yükümlüdü kadin ise kimseye bakmakla yükümlü değildir. Erkeğe ise 3 te 2 pay verilir çünki bakmak mecburiyetinde olduğu karisi ve çocuklari vardir. zaten bir kadin evliyse babasindan da miras gelse 3 te1 kocasi da ona bakmakla yükümlu oldugundan miras ona kâr kalir paylaşmak zorunda değil. Birde kocasina miras kaldiğini duşünelim onuda karisiyla paylaşmak zorunda yani kadinin mirasi tamamlaniyor kocadan gelenle burada haksizlik yok hatta kadin baya iyi durumda
Beşinci sorunun devami: şahitlikte erkekten 1 şahit, kadindan ise 2 şahit istenir. Bunun nedeni ise kadinin korunmasi içindir. Şahitlik işlerı sıkıntılı işlerdir karşi tarafin tehditlerine mahsur kalinabilir buyüzden iki kadinla desteklenir ki kadin tek kalip korkup caymasin. Kadin narin yapilidir tehditler karşisinda bir başina dayanamayabilir. Diğer kadinla desteklenir dayanişma için.
Beşin devamı: Erkek 4 kadinla evlenebilir hükmü harp zamanları içindir. Savaş esnasinda erkekler kırıldığı için çoğu kadın dul kalmaktadir. Bu kadinlarin bakimi için 4 e kadar müsade edilmiştir bir erkeğe. Ayrica dul kadin sayisi çokca artarsa memlekette zina ve gayri meşru çocuk sayisida artar. Cünki o kadininda ihtiyaclari vardir (cinsel) islam burada zina ve gayri meşru çocuk olmasini önler. Zaten şu an harp yok doğal olarakta kimse 4 evlilik yapmiyor merak etmeyin. Zaten 4 evlilik ço büyük bir adalet ister diyelim birine 10 bin tl lik hediye aldin diğerine 9.5 bin tl aldin yandin. ya da birine biraz fazla ilgi gösterdin yandin kolay işmi öyle...
6. Sorun:Öncelikle Efendimiz s. a. v buyurdularki ümmetim 73 firkaya ayrilacak biri hariç 72 si ateştedir. Sahabe sordu kurtulan kimdi ya resulullah? Ehl-i sünnet vell cemaattir buyurdu. Busefer sahabe onlar kimdir ya resulullah buyurdu; benim ve sizin gibi inanan buyurdu efendimizde. böyle olacağini haber vermişti zaten efendimiz neyse..!
kuran-ı kerim hiçbir şekilde değiştirilemiyor. Bir kimse bir harfini çikarmaya kalksa tüm sayfa çöp oluyor yani saçma bir mana çikiyor. Bu nedenlede kimse bir harfine dokunamiyor (mucizelerinden)"şuphesiz onu (kuranı) biz ondirdik kiyamete kadarda korumasini biliriz" (ayet) ayetle desteklenmiş... işte kurani değiştiremeyen kötü zihniyetler şunu yapti farkli dillerde kısır çeviriler (meal) yazildi ve istedikleri gibi ayetlerle oynadilar. Tabi meal okuyanlarin bir çoğu tutarsizlik nedeniyle kaydi gitti. Halbuki tefsirden okunur kuran-ı kerim
Offf yoruldum keşke tek tek sordaydin şunlarida tam detayli anlatsaydim neyse olan oldu...
inanma mecburda değilsin zaten umrumda da değil senin bana inanmaman :) müslümanlar gibi inanacaksın diye ayak diretmiyorum ben .. islam akıl diniyse söyle bakalım bu çelişkilere ne cevap vereceksin
alak suresi 2. ayet : allah insanı bir kan pıhtısından yarattı!
nur suresi 45 ayet : allah bütün canlıları sudan yarattı. işte bunlardan bir kısmı karnı üzerinde sürünür, kimi iki ayak üzerinde yürür, kimisi dört ayak üzerinde yürür. allah dilediğini yaratır. çünkü allah her şeye hakkıyla gücü yetendir
hicr suresi 26. ayet : andolsun, biz insanı kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş bir balçıktan yarattık
7. sorun: kuranda cilbap ayetinde geçer: "resulüm söyle hanimlarina cilbaplarini üzerlerine örtsünler taninmayacak şekilde müminlerin hanimlarinada söyle onlarda öyle örtünsü ki taninip incinmelerinden böylece korunmuş olurlar" burada zaten ayet açik kadin öyle örtünmeliki yaşlimi gençmi zayifmi kilolumu belli olmayacak şekilde örtünecek ve tanidiklar sokakta görse tanimayacak.
Burdaki maksatta kadini korumaktir. Yoksa bukadar tecavüzler niye oluyor acaba dersiniz..!
6. soruyu detayli oku istersen hâla meal yaziyorsun bana. Şu sorularini bitirmeden yeni sorular sorma ayrica
Amacin üzüm yemekse devam edicem. Bağciyi dövmekse ki öyle görünüyor pazar günümü mahvetmek istemiyorum açikcasi
Sanırım Kuran okumamışsın bir oku derim belki kafandaki sorulara bir cevap bulursun zaten kuran bize rehberlik edildi diye gönderilmedi mi?
bunu kaç defa söylicem bilmiyorum ama kuranı hadisleri okuyabildiğim kadar dini kitabı okudum.. anlayarak araştırarak okudum..
o zaman bir sikinti yok bunları düşünüp mantıklı bir cevap bulman için gereken şeye sahipsin neden baskasına ihtiyac duyasın ki bunları yorumlayanlar senden benden daha zeki insanlar oldugunu dusunmuyorum yani sadece biraz kafa yorman lazım
kafamı yordum ve sonunda bur sorular ortaya çıktı ve kuran sorularıma mantıklı yanıt vermiyor aksine beni çelişkide bırakıyor.. başkalarına ihtiyaç duymuyorum gerçekten mantıklı açıklama yapacak birini arıyorum.. farklı cevaplara ihtiyacım var.. açıklamaya ya da kuranı yeniden okumaya değil.. zaten mantıklı bir cevap bulsaydım bunları soruyor olmazdım.. ibadetime bakardım
üniversitenin ilk senenin ilk senesi yurtta tek kişi kalıyodum ve düşünmek için oldukça zamanım vardı zira çelişkilerim oldu ama sorularımı mantık ve internet yoluyla çözdüm umarım sende kendi mantıgına uygun cevaplar bulursun ne güzel ki araştırıyosun bu tarz şeyleri körü körüne inanmaktansa
teşekkür ederim. bulmayı umuyordum ama sanmıyorum artık çünkü halk zaten dininden bihaber dini çok iyi bilen islam alimlerinin de ateist gençlerin var olduğunu bildiği halde neden mantıklı açıklamalar olan kitaplar yazmıyorlar anlamıyorum.. o kadar dini kitap var ve biz bu kadar çelişki de kalıyoruz ve bu hiç normal değil islam dini için hatta diğerleri içinde..
çeliştigin şeyler aslında içinden cıkılmıcak seyler degil bir çogunu kendimce cevaplayabilirim ama sana anlatabilicek kadar bilgiye sahip oldugumu dusunmuyorum. benim din hakkında icinden cikamadıgım hicbir zamanda cıkamıcam sey ise allahın (ve ya tanrının) nasıl varoldugudur ama bunu dusundukce icinden cikilmaz bir hal aldı ve sanki delircekmis gibi hissettim bende dusunmeyi biraktım
aksine düşünmelisin çünkü akıl ve mantık diye birşey var.. araştır oku izle sor fikir al herkezi dinle en sonunda düşünceni kendin şekillendirisin zaten..
@sıkıştımı an itibariyle cumhurbaşkanı ilan ediyorum Tüm sorunları cozucegine eminim 👊👏👏👏
Hic bir zaman inanmadim tanriya inanacak kanit yok cunku.
Her sorunun tek tek cevabı vardır da, şimdi yazsam kimsenin umrunda olmaz.
birkaç madde dinle alakalı değil yazdıklarından kulaktan duyma bilgilerle gelmişsin belliki pekte cevap verilesi yok not:müslüman değilim
kulaktan duyma hiçbirşey yok kardeşim hepsi okunup araştırıldıktan sonra oluşturulan sorular
belli :)
yaw he he :)
bunları düşünüyorsan kafir olma yolunda ilerliyorsun
inanmıyorum zaten kafir olamam çok biliyorsan açıkla yardımc ol kafir olmayayım diğerleri gibi klasik cevapları vereceksen once sayfayı komple oku kendine fark kat ve öyle yaz bilmiyorsan da hiçbirşey iddia edip savunmaya geçme
kuranı kerim gayet çok açık şekilde indirilmiş ama şifreler ile örneğin nur suresi 18.19. ayetler güneşin açı dereceleri olduğu gibi. bize torpil gecme gibi bir durum yok her yeni doğan kişi zaten musluman olarak yaratılıyor. yani bizlerle onlar aynı ama onlar inanmayanlar tarafından yetişriliyor. Kapanma konusu gayet açık yüzü ve elleri dışında başka bir tarafın görülmemesidir. Kitap konusu ise allah nasıl kafirlerede yaşama sansı verıyorsa onada ızın verıyor cunku cehennemi onlar için yarattı.
Rabbimzn yaptığı işler hiç kimsenin malına tecavüz deqıldır. Onun yaptığı işler için adalete uymuyor diyemessin Mülk onundur dilediği gibi kullanır. Kimsenin bir şey sormaya hakkı yoktur.
bulmaca kitabı mı bu apaçıksa neden şifreler ve sırlar var o zaman? bırak ya kendinle bile çelişiyorsun gerisini okumaya gerek bile görmem
acıyorum sana
anca onu yaparsın tabi..
bunlara ınanman ıcın mucızemı beklıyorsn?
bunu açıkla bakalım allah bu kadar hata ve çelişki, yapacak kadar akılsız mı
Vellezîne keferû ve kezzebû bir âyâtinâ ulâike ashâbul cahîm
arapça bilmiyorum kardeş ben kuranı türkçesinden okudum
ozele gelsene sen
Araf 179
Altın Oran ile ilgili bir belgesel var. Bulabilirsen izle.
izlemedim onu islamla mı ilgili ateizmle mi ya da başka bişeyle mi fikrim yok ama önerin için sağol
İslamla ilgili. Binlerce insanı müslüman yapan bir belgesel.
izlerim kardeş sorunn değil ateist olabilirim ama islam düşmanı değilim.
Teşekkür ederim saygı duyduğun için.
rica ederim saygısızlık yapmadığımı keşke senin gibi herkez anlayabilse
Bizim toplumumuz at gözlüğüyle bakmaya devam ettikçe zor.
kesinlikle öyle alt tarafı soru sordum küfür hakaret beddua ne varsa saydırdılar.. araştırmayı okumayı bilmiyorlar ki anlatsınlar.. işte böyle davranışlar yüzünden soğutuyorlar dinden.. çok sağlambi ateist gençlik geliyor ve bunun sebebide müslüman geçinen münafıklar..
bence burada bunları cevaplayacak kadar bilgili kişilerin olduğunu sanmıyorum.
işte bir ümit yazdım ama haklısın dinini bilen kimse yok ki
bunlar en temel sorular... daha sorulan ve sorulabilecek o kadar çok şey var ki.. burada değil dünyada cevap verebilen insan yok.
dünyadaki tüm insanları tanıdığı için iremi peygamber ilan ediyoruz
aynen öyle derine inip sorsam beyni yanar milletin...:)
üfff nasıl bir düz mantıksın sen ya. cahilliğin burdan belli zaten.
"tim insınlırı tınıdığı için irimi piygimbir ilin idiyiriz"
bugün bilimin bile cevap veremediği birçok soru varken, "varlığı veya yokluğu kanıtlanmamış" bir yaratıcıdan geldiği söylenen, tonlarca soyut kavram içeren bir inanış hakkında sorulanlara, kalkıp 1400 yıl önce arap alfabesiyle yazılmış bir kitaba dayanarak cevap veren insanlarsınız.
"öteki tarafta yanacaksınız" gidip gelen var mı?
bu bişey değil diğer yorumları oku.. tepkini merak ediyorum açıkçası..
benim mi?
sana söylemedim muhattabım CDiremaslan..
o zaman onun cevabına yorum yapabilirsiniz.
Bu kadar agresif olmanıza gerek yok. Ayrıca sen diye hitap edeceğiniz bir kişi olmadığımıda belirtmek isterim.
agresif değilim aksine bu kadar küfür hakaret yedim hemde dinde zorlama yoktur diyen bir dine inanan insanlar tarafından gayet sakinim.. sayfayı incele siz diye hitap ettiklerimi bul neden sen diye hitap ettiğimi anlarsın..
Ama herkes aynı değildir değil mi? Ben size en ufak bir saygısızlıkta bulunduğumu sanmıyorum. Hatta sizin bu söylediğinizi destekler nitelikte burada sizin sorunuzu cevaplayacak bilgili kişilerin olduğunu sanmıyorum dedim.
o zaman CDiremaslanın kişisel yorumunun altına yazdıklarını gözden geçir derim
o arkadaş saygıyı haketmeyen birisi. önyargılı insana asla saygı göstermem.
bak saygıyı hakedip haketmediğini düşünmen beni ilgilendirmez ama kız orda sana kişisel birşey yazdı sen ne yaptın? çok genel bir şekilde laf sokmaya çalıştın.. bu bir hata hedef alacağın kişi o kız olmalıydı tüm inanmayanlar değil..
tüm dünyadaki inanlara karşı konuştuğu için kişisel olarakda algılayabilirim. benim inanıp veya inanmadığımı hala bilmiyorsunuz. hiç belirtmedim.
algılayamazsın kardeşim ayrıca ben konuşmadım diğer arkadaş konuştu o zaman bende senin söylediklerini üstüme alınabilirim sende genelleme yapamazsın .. bu kadar basit.. neye inandığını merak etmiyorum zaten ya da inanmadığını.. mevzu senin uslubun.. başkasını eleştirirken dönüp bakacaksın kendi söylediklerine ..
Bence kuranda orjinal halinde değil o zamanki imamlar kafasına göre bişey yazıp çoğaltmışlar
Muslumanin da sana bir sorusu var. Neden dogum yasam ve olum var.
kur'an-ı okusaydın bu kadar boş sorgulamazdın tamam mı hanımefendi kafayı yersin bak demedi deme
yanlış düşünüyorsun birader, emin ol o senden çok daha fazla kuran okuyor ama işine gelmiyor
bende onu demeye çalıştım işte
Hepsinin cevabını biliyorumda şimdi açıklayamam ara bulurusun çok uzun
😊 guzel sorularr fakat bunların cevabını verdiğimde iman edicekmisin hakaretlerini kesicekmisin sen
ben hakaretb etmiyorum etmem de burada hakareti küfürü aşağılamayyı yiyen benim.. tersini yaptığımı düşünüyorsan da hiç cevap yazma kardeşim ben senin cevabını istemiyorum zaten bu yazdığından sonra gerek yok
K b ama yok torpil vs dalga gecmekdir yoksa bubsoruların cvbları basit, ama aklın alırmı yani adam gbi, inanıcanmı yoksa kufurunu veya zehrini millertin aklını karıştırmaya devam mı ediceksin
birdaha söylüyorum ben hakaretb etmiyorum etmem de burada hakareti küfürü aşağılamayyı yiyen benim.. tersini yaptığımı düşünüyorsan da hiç cevap yazma
l*n kuyruklu sığır Allah torpilmi geçiyor ne demek dalga ve hakaret değilmi
* git ya sen insan bile değilsin 5 yaşındaki çocuk bile anlar hakaret etmediğimi uğraşılmaz senle.. müslümanlığınız bu kadar işte.. işine gelmeyen yerde ver bedduayı bas küfürü..
Torpil ne demek haşa ve kella allajın torpilemş ihrşyacı var sıpır
bak cidden sen yazma ya senin anlama ve algılamanda bir sorun var sadece hakaret ettiğimi düşünüp duruyorsun.. son yorumunda bile böyle yanlış anlayıp duruyorsun.. allahın torpile ihtiyacı var la allah torpil mi yaptı aynı şey demek değildir.. bak gerçekten türkçe dersleri al biraz .. bu sözlerimdede küfür aşağılama vb bizey yok onu da belirteyim..
Muslumanim ama allaha taniyorum ama guvenmyorum pek dua eden insan degilim eskiden cok ederdim şu olsun oyle sahip oliyim diyorum buraya kadar geldim elimde bisey yok bana bisey vermedi artik dua etmeyecegim inanmyorum şans olacak ŞANSSSS
dur bakalim ne cevap verecekler sevgili muslimler
Zeka ozurluyle muhatap olacak kadar dusmedik..
abi pecete diyor hala ya ahaha ezberlenmis kufurleri gelip burada say sen kro :D yuruyun gidin ya ezik geri kafali muslumanlar gidin kurallarinizla yasayin bana ne ben sadece yorum yaptim size fikrinizi sormadim... yazip durmayin bakmayacagim cahiller...
kardeş küfretmenize laf yarıştırmanıza gerek yok ayrıca kahpe değilim miklletin kafasını karıştırmak gibi derdim yok .. inanmadığım şeyinn adını neden anayım ki?
mantıklı cevaplar verirdim sana ama bunları soruyorsan uğraşmaya deymezsin
ALLAH'a inanmayanlar ALLAH ıslah etsin sizin gibi kafirlerin elinden korusun.
sağol kardeş.. öcü değiliz biz adam kesmiyoruz yani.. korunmanıza gerek yok..
çok tuhafsın kız yazmış müslüman dediğin cevap verir
Sorularinin hepsine tatmin edici cevap versem bile sen inanmazsin
cevap vermek zorunda değilsin yinede sağol..
dinimizislam. com buraya bir bak aynı soruları oraya da sorabilirsin
Bu ülkede reform oluyor sanırım. Yaşasın dinsizlik!
anlaşılan bayağı zoruna giden şeyler olmuş. öfke patlaması yaşıyorsun. muhtemelen ataist sin.
zoruma giden durumlar bana edilen küfürler ve hakaretler kardeş evet ateistim ama islama düşmanlığım yok çünkü çok sevdiğim annem ve babamda müslüman.. öfke patlaması yaşadığımı nereden çıkardın anlamadım
bu yazdıkların içinden dışa doğru yakarış. Kabullenmediğin mantığına ers gelen şeylere insanların inanmasına kızıyorsun.
ters
bu senin fikrin kardeş yakarışım falan yok benim.. böyle gayet iyiyim.. sorgulamak da en doğal hakkım kimseye kızdığım yok kim neye inanırsa inansın.. fikirlerini kendine sakla ben sadece cevap istedim o kadar onu vermenede gerek kalmadı artık.. sağol..
öncelikle bana kardeş deme. sen vitaminken biz sokakta cirit atıyorduk. zoruna gitmesin hayatın gerçekleri. güle güle.
Sitede ateist çoğalıyor sanırsam :)
ateist çoğalmıyor türkiyede sandığınızdan kat kat daha fazla ateist var.. tabi gösteriş için ateistim diyenleri saymamak gerekiyorş..
Bende ateistim zaten ama aşırı bilgiliyim ilahiyat okudum :)
Tovbe de ya ımandan cıkacan
imandan çıkmana gerek yok bunun için yazmadım ama cidden bir araştır.. hatta araştırmana gerek yok ya şu sayfayı bir baştan aşağıya oku müslümanlığa mensup olanların nasıl olduğunu anlarsın
Çok şükür bugün de kafirim:dd
Yarın döncem sana söz ;)) Şuanda na mümkün..