Üniden yeni mezun oldum işe girdim. ama hiç memnun değilimm. sabah 9 akşam 6-7 çıkış. otobüse bin eve git yemek ye uyu. günlerim hep böyle geçiyor. buna alışmam lazım artık. 2 hafta oldu alışamadm daha. çalışıp para kazanmak gerçekten çok zormuş arkadaşlar :( bir daha bişe alırken 10 kere düşünücem :( zengin olup parayı bulana kadar :( ki olamıcam ama o da züğürt tesellisi işte. siz de böyle düşündünüzmü hiç neler yaşadınz. s
Cevabın nedir?
Çok şükür belki yokluk çekmedim ama çocukken çikolata, cips alayım diye haftalık 20 TL için it gibi çalıştım. Bugün 20 TL benim 2 günlük motosikletin benzin parası. O da sadece evden işe kullandığım halde. :)
Çaycılık yaptım, elektrikçide çalıştım, çilingircide koca koca alet çantaları taşıdım. Binalara sesli, görüntülü diafon sistemleri döşedim. Ve bunları ilkokul 4. sınıfta yapmaya başladım. Uzun yıllar boyu yaptım.
Yetmedi üniversiteden geldikten sonra resmi bir kurumda işe başladım. 2 yıl bu kurumda çalıştım. Saat 8 de işyerinde olurdum, akşam saat 17:30'da çıkardım. İnternet - Telefon arıza ve bağlantılarına bakarım. Yaz kış demeden işim dışarıdadır benim. Direklere çıkarım, dışarıdaki yol kenarındaki saha dolaplarından arıza tespiti, kontrol yaparım, yetmedi tel çeker oradan oraya koştururum. Kışın istediğin kadar kalın giyin, kat kat giyinip hareket edemediğimi bilirim. Yinede tir tir sokakta titrediğimi bilirim. Yazın alnında güneşin derimi yakıp, derimin döküldüğünü bilirim. Ekmek parası kolay değil. Ve bunları üç kuruş maaş için yaptığımda en kötüsüdür. O maaşı da 2 ayda anca alıyordum zaten. Resmi kurum dediğime bakma, taşeron firmaya veriyorlar ihaleyi. :)
Özellikle iş yoğunluğundan ve çalıştığım insanlardan dolayı 1 yıl 5 ay boyunca aralıksız, hergün günde 2 - 2.5 saat fazladan mesai yaptım. Tek kuruş para almadım. Öğle tatilini dahi yapmadım, samimi konuşuyorum.
En son 1 ay önce oradan ayrıldım, abimin şirkete geçtim. Saat 9 da işyerinde oluyorum, akşam saat 10 a kadar oradayım. Akşam saat 10 da kendi geliyor ve gece yarım kalan işleri halletmeye gidiyoruz, gece saat 2 ye kadar. :) İnan bana şaka yapmıyorum.
Hayat kolay değil, ekmek elden su gölden yaşamıyor kimse.
Sorsan marketteki kasiyere, dıt dıt yapıyor anca oturuyorsun. Senin işin çok kolay desen, zor der. Her işin bir zorluğu vardır çünkü.
Şimdi liselilerde o parayı barda yiyerek, sokakta asgari ücretle 5 çocuk büyüten adamı aşağılarlar. Yarın görürüm hepinizi...018 Yorumla
Soran+1 yılhayran kaldım azmine.. kendimden utandm
- +1 yıl
Kendinden utanmana gerek yok.
Neyse, sen o ilk aylığını alınca paranın tadına bir var. Az maaşta alsan, o para eline geçtiğinde mutlu olacaksın. Çünkü çoğumuz ev geçindirmiyoruz, çocuğumuz yok, ev kiramız yok. Az çok eve harçlık verir geri kalanını cebine atar alışveriş yaparsın. :) O zaman neşen yerine gelir. :)
Soran+1 yılewt haklısn çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim. Ama yine bir söz daha söylemek istiyorum. Annenden, babandan, dedenden sana miras kalacak bir para, ev, arsa yoksa birikim yapmaya başlasan iyi olur. Bu söylediğimide ciddiye alsan iyi edersin. Zengin bir koca bulamazsan vay halime dersin. :)
Benim motosiklet hevesim vardı, gittim, çektim krediyi, bastım parayı, aldım bir motosiklet. Çok şükür kredi borcu az kaldı, 4-5 ay sonra bitiyor. Elimin altında bugün satsam en az 11 bin TL edecek bir malım var. Düğün param çıktı işte. Ama işin en güzel yanı nedir biliyor musun? Parayı boş şeyde biriktirmedim. Hem eğlendim, hem yıllardır istediğim tutkuma kavuştum, hem mal sahibi oldum. Sende yavaş yavaş o tarz şeylerde para biriktirmeye başla. ;)
Soran+1 yılama bn motosiklet sevmem neye yatırmak lazmki parayı? her ay maaşın yarısını biriktirsem misal
- +1 yıl
Orasına senin karar vermen gerek. Ayrıca çok maaş alsan biriktirirsin parayı ama az maaş ile birikmiyor. Bugün pantolon alayım, yarın ayakkabı alayım, şu gün ayda yılda bir eğlenmeye gideyim dersin biter o para.
Aylarca para biriktireyim dedim zar zor bir miktar biriktirdim. Ama kredi borcuna girince motosiklet alınca mecburen kıyafet almayı bırakıyorsun. :) Ara sıra geziyor, bir bara gidiyor, waffle yemeye çıkıyorsun. O da zar zor. :)
Çünkü mecburen o krediyi ödüyorsun. Ama biriktirdiğinde o paradan bugün biraz alayım, yarın biraz daha alayım dersin.
Bu konuları en iyi anneler bilir o zaman, sen annene danış. ;) Dünden kalan yemeğin içine irşeyler koyarak yarın başka bir yemek olarak önüne koyan, bayatlamış ekmeklerden sana köfte yapan bir annen vardır mutlaka diye bir söz var. Böyle bir anne sana üç kuruş para ile nasıl birikim yapılır, en iyisini gösterir. ;)
Soran+1 yılben para biriktrmeyi severim :) çok iradeliyim asla nefsimede uymam :) çalışmadığım halde 600 tl biriktirdm :))
Soran+1 yılevlencğim kişinin evi var diyelim. sence yinede yatırım için ev almak mantıklımıdr
- +1 yıl
Mantıklıdır. Henüz borcun harcın, çocuk derdin yokken yapabilirsin. İleride ek kira getirisi olacaktır. Herhangi acil bir durum olduğunda, hastalık veya daha lüks bir ihtiyaç gibi bir durumda o evi satarak ihtiyacını karşılayabilirsin. Belki ileride evini satarak eşin ile beraber güzel bir iş kurabilirsin. Herşey mümkün. :) Olmadı çocuğuna mir miras bırak, yarın birgün anneni, babanı daha rahat bir evde yaşat. Kira vermesinler, senin evinde otursunlar. Ne açıdan bakarsan bak ev dediğin iyidir. :)
Soran+1 yılartık 10 senelik daireler fazla ragbet görmüyor ama bakalım. banka ödemesi 500-600 tl olan bişe lazm ama bana.1000-1500 asla ödeyemem
- +1 yıl
Olabilir. Ancak onları çok iyi araştırman lazım kredi işini; örneğin ben maaş hesabımın olduğu bankadan 4 bin TL kredi çektim. Toplamda 4600 TL yakın bir para ödüyorum. 4 bin TL çekiyorsun ve 600 TL ye yakın bir meblağ sadece faizi. O yüzden öyle büyük bir kredi işine girmen için iyi bir işin ve kendine güvenmen gerekir. Belirttiğim gibi sen annene danış. :)
Soran+1 yılannem bilmez zannetmiyorum. o 4600 tl yi bir sene içinde ödedin dmi
- +1 yıl
Evet 12 aylık. Toplamda aylık 382 TL ödüyorum. Motosikletim ayda 300 TL den fazla benzin yakıyor. Yağ değişimi ve diğer bakımları falan filan dersek cebime kalan aylık çok ufak bir rakam. Neyse ki kredisi az kaldı. :) Ayrıldığım işten 1 aylık maaşım 7 aylık yol param ve tazminatımı alırsam krediyi kapatır rahatıma bakarım. :)
Soran+1 yılpeki o motosiklet nasıl 11 bin tl ediyor :)
Soran+1 yılhmm tmmdır hayırlı olsun :)
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılAdil olmayan şartlar altın da çalışmanın,
Alışılçak bir durumu söz konusu olamaz.
Sömürüye maruz kalıyor insanlar,
Zorla-Zorbaca yaşamları emiliyor.
Çalışma amaçı nedir?
Yaşam içi ihtiyaçlarını karşılamak, yaşamını sürdürmek için ödiyeçeği bedeli,
Emeği ile kazanmaktır.
Fakat amaçın dan saptırılmış bir çalıştırma şekli mevcutlanıyor.
Kişinin yaşamısadece çalışmaya endeksleniyor.
Ev-iş,
İş-ev.
Sosyal hayatı sıfır,
Sosyal ilişkileri sıfır,
Sağlıksız bir psikoloji,
Fiziksel sağlıksızlığa kapı aralanmış.
İnsan buna nasıl alışa bilir ki?
Anca bunu kabullenir.
Ben bunu kabullenmiyorum.
Benim amaçım sadece yaşamımı para üzerine kurmak değil,
Mevcut sistem için de para anca araç ola bilir amaçlar için.215 Yorumla
Soran+1 yılev kiranı nasıl ödüosn peki. hadi evinde var diyelim ne yiyip içiosn
- +1 yıl
Sn:Soran,
Söylemlerimi dikkatli okumadığınız için algılıyamamışsınız.
Öncelik ile sorduğunuz sorunun cevaplarını önemsiyerek samimiyet için de olmalısınız ki,
Anlıya bilesiniz.
Soran+1 yılsormak istedğim Benim amaçım sadece yaşamımı para üzerine kurmak değil, derken neyi kasteddin.
- +1 yıl
Sace para kazanmak değil,
Amaçımı gerçekleşdirmek için parayı araç olarak görmek.
Amaçım yaşamak,
Ama bu tersine dönüşüyor insanlar yaşam için değil sadece nefes alıp günlük ekmeği için çalıştırılıyor,
Ve bir süre sonra insanlar bunu alışmak değil,
Kabulenmekle sistemin içinde halka oluyor.
Dikkatli okuman algılaman için yardımcı ola bileçek,
İl cevab için.
Soran+1 yıltamam doğru anlamışım demekki. neler yaptın peki bunu gerçekleştirmek için?
- +1 yıl
Bu düşünçe ile yer buldum.
Sunulanı kabul etmeyerek,
Çalışdığım yerler de onların genel prensibini benim prensiblerim ile harmanlıyarak.
Ve iş aramıyorum,
Teklif getiriyorlar gelen teklifi değerlendiriyorum.
Bunu anlamak için kavrıya bilmek yeterli.
İlk başladığımda çalışma hayatın da ilk adımlarım da yaşadığım zorluklar ve mağduriyetler,
Çıkış noktama tecrübe oldu.
Mesela şu an iztirahatteyim,
7 ayrı yer den teklif geldi.
Şartlarını sundular,
Ben de kendi şartlarımı sundum,
öncelik ile olumsuz geldi.
Kendiniz bilirsiniz dedim ve şu an da tekrar dan ikisi dönüş yaptı.
Fakat bir süre daha iztirahat etmem gerekiyor.
Umarım anlamışındır dostum.
Soran+1 yılçok zor yetişen bir meslekmi yapıosn ya mesleğin ne
- +1 yıl
Turizm-Eğlence sektörü.
Soran+1 yılbnde turizmdeyim. pozisyonun ne orda
- +1 yıl
En son çalışdığım yer de personel şefi ve bar kısmın dan sorumluydum.
Bu sektör de alttan da yukar dan da görev aldım,
İşletme okuyordum bıraktım.
Önemli olan insanlar ile ilişki.
Bu sektörün püfnoktası bu.
En son dan bir önce de resepsiyon sorumlusuydum.
Soran+1 yıltecrüben kaç yıl?
- +1 yıl
Uzun zamandır.
Cv-Biyografimi hazırlıyayım mı?
Soran+1 yıl:)) gerek yok:)
- +1 yıl
Şaşırttın,
Otobiyografimi istersin sandırmışdın.
DipNot:Bu sektördeymişsin,
Eğer bu sektörü severek var isen,
Kendini geliştirmen ile daha ileriye götüreçekdir.
Teorinin bir anlamı yoktur önemli olan sektör de pratiğin tecrübeye yönelik olanıdır.
Bura da gelişimin noktası iletişim ve ilişkiler,
Dediğimgibipüf nokta bu.
Bu gelişim mevcut olduğun da bu sektörün her departmanın da yer bula bilir,
Aranan personel olabilirsin.
Başarılar diliyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir ara kafayı yiyecek duruma gelmiştim. O üst geçitten geçerken hep ayni dilenci üst geçitten inerim ayni yerinde aynı sözlerle selpak satan amca. Insanlarda hep aynı acele koşusturma.
Işe giderim yine hergun yaptığım ayni şeyler... ara ara çalıştığım yerden çikip gidesim gelirdi.
Ama ay sonu tum olanları unutuyorsun hahha.10 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmayı sevdiğimden dediğin sorunları hiç yaşamadım.
Bence bu kadar işsiz insanın arasında işsiz kalmadığına ve bu haline şükretmelisin.
Sabah 7 de evden çıkıp akşam 10'da evine giren ve kıt kanaat geçinen insanlar da var..02 Yorumla
Soran+1 yılmoral verdğin için saol..
- +1 yıl
Bişey değil. Her zaman bekleriz..
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
65Cevap
İlk zaman öyle olur. Ben de o tarz duyguları yaşamıştım ilk 15-20 gün. Zamanla ortama alıştıkça ve işini sevdikçe o saatler umrunda olmayacak. Biraz sabretmen gerek açıkçası. Çok abartılı bir çalışma saatin yok zaten. 12-14 saat çalışanları bir düşün. :)
010 Yorumla
Sorantek tesellim o :) ama sabredicem başka yol yok. alışık olmadgmdan böle oluyorr.
Soran+1 yılewt hepsi bnde mvcut :) bn 1-2 gibi kalkardım snra dışarda dolaş gez arkdşlarla buluş. d sosyal hayat sıfır şimdi :)
Soran+1 yılhiç sanmıyorum biliomusn :)
Soran+1 yılbazıları robot gibi. ama patron çok iyi çok anlayışlı biri. patron mu elemanmı onu bile anlayamazsn o derece
Soran+1 yılturizm sektörü-muhasebe
+1 yılİş hayatı böyledir ben lisede başladım çalışmaya komilikle başladım otobüs muavinliği falan ünide yazları yine muavinlk yaptm şimdi ise inşaat mühendisiyim ben rahatım ya sorun yok şantiyede ben durmuyorum zaten arada gidiyorum mesai kavramım yok iyiyim yani ben şu an
010 Yorumla
Soran+1 yılkomilikten mühendisliğe. çok takdir ettim seni ya aferin
- +1 yıl
Hayat şartları rahata ermemin tek yolu buydu okumak okudum meyvesini yiyorum hayatta pes etmicen bunu öğrendim
Soran+1 yılzaten çalışana allah yardım ediyor. keşke lisede falan çalışsaydım bbam hiç izin vermedi lisede çalışmama keşke onu dinlemeseydm keşke.
- +1 yıl
Mesele lisede çalışmak değil ben eve katkım olsun okul masraflarım için çalıştm insanın içinde olması lazım benim lise sona kadar cep telefonum bile yoktu bunlar okumaya itikledi beni
Soran+1 yılya bnde zengin değildimki. ben yaz tatillderinde çalışmayı isterdim o zmanlar ama bizimkiler ne gerek var derlerdi hep. bende kızardım ama şimdi keşke kızmakla kalmayıp işe girp bn işe girdim deseymişim
- +1 yıl
Hmm anladım hangi bölümü okudun
Soran+1 yılişletme. muhasebe rakamlar falan derken sevdim. çok zevkli geldi bana. ama çalışma temposu yoğunmuş meğersem.
- +1 yıl
Evet yoğundir ama burada sana düşen azimle çalışmak ilerde rahatladığında iyiki yapmışım diyeceksin
Soran+1 yılewt çok çok çalışcam eğer o muhasebe uzmanı gderse beni uzman yaparlar kesin ki 1 seneye gidicek :)
- +1 yıl
Hadi bakalım :)
Para & Ekonomi konusunda 5,5b cevap paylaştı. Ben daha liseden mezun oldum. Önce kuruyemişçiye girdim ilk kez 18 yaşında çalışınca tabi adamın zoruna gidiyor patrona ben çıkıyorum yarın gelirsem sen benim elimde kalırsın dedim. (Zenginliğe bürünmüş artık fakirleri ezmek isteyen bir adam yani) Sonra inşaatta çalıştım. Aslında parası iyiydi zamanda geçiyordu ama ramazan olduğu için ağır geldi. :)
03 Yorumla
Soran+1 yılpatrona elimde kalırsnmı dedin :)
Soran+1 yılçoğu insna öyle. çok azı düzgün
- Para & Ekonomi konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılHep eğlenmek sevenler için çalışmak zordur ama benim için olmaz herhalde ama iş bulmam biraz zor benim daha okuyorum ama bir mesleğim olacağını sanmıyorum. Rütun hayat için iyidir çalışmak ama hayatıma renk gelsin şunu yapayım bunu yapayım diyorsan zengin koca bul, onun parasını kullan başka çaren yoktur
020 Yorumla
Soran+1 yılzengn adamın kolunda hergün bir sürü kız olur nie evlensn sence :)
- +1 yıl
Evlenmek isteyenler vardır.
Soran+1 yılakıllı erkek dmekki :)
- +1 yıl
Kızlar arkamdan konuşmayın bakiyim :) Size göre doğru nasılsa öyle yapın arkadaşlar, ben kız milletine tavsiye verince suçlu oluyom hep, saygılar :)
Soran+1 yılyok ne suçlusuu :)
- +1 yıl
Benim laf geçirebildiğim bir tane cinsiyeti kadın olan biri yok Allah seni inandırsın
Soran+1 yılsen nie mesleğin olucagnı dşünmüosn
- +1 yıl
Çünkü okuduğum bölüm Meteoroloji, beş para etmez bir bölüm :D
Soran+1 yılyarın hava nasıl olucak :))))
- +1 yıl
Sıcak :)
Soran+1 yılemre altuğ mu diyor :)
- +1 yıl
yok :)
Soran+1 yılsormak istiyorum neden o bölümü okuyosun peki.
- +1 yıl
Çok seviyordum o bölümü ama kariyer için yeterli olmadığını geç anladım
Soran+1 yılbaşka ne gerekiomş
- +1 yıl
Daha maaş getirecek bir bölüm
- +1 yıl
*daha fazla
Soran+1 yılnaısl yanii azmı maaş verirle meterolojiye
- +1 yıl
evet
Ben diyorum zaten hep kadin çalişirmi ya... Kadin narin dir, dişarda çaliştirilmaz. Dişarisi erkek işi çünki biz dişarinin şartlarina göre donanimliyiz. Bide bizim özel günlerimiz yok. bir kadin ya da kiz çalişirken hastalandi (özel gün) napacak yazik değilmi o vaziyette.
07 Yorumla
Soran+1 yılonu hiç sorma ya
Soran+1 yılkadın isterse çalışmayabilir tercihe bağlı. ama ısrar etme bnce
Soran+1 yılona bakarsan bnde kıskancım. çalışmasnı bnde istemezdm karı kız dolu ona bakarsan ofiste
Soran+1 yılzenginsem zaten asla ve katiyyen çalışmam kesnlikle !
Bende 1 ay oluyor çalışalı pilsa fabrikasında başladım kasımda asker olacam 3 aylığına bir işe girim dedim internetten başvurdum 3 vardiya çalışıyolar 8 saat gecede çalışıyoruz boru üretimi yapıyoruz sıcak bir yandan zorluğu var ama insanların sıcaklığı beni oraya bağladı hemen alıştım ve yemekleride çok güzel çıkıyo yoksa çoktan çıkmıştım tecrübe ve hayatı öğrenmek önemli aynı askerlik gibi oluyo birnevi hazırlanıyorum inş daha iyi işler buluruz
01 Yorumla
Soran+1 yılinş buluruz çalşırsak blucaz :)
Benim hayatımın iki yılı anlattığın gibi geçti, hatta daha yoğun. Sonradan durumu toparlamaya başlayınca rahatladım. Kendime gün içerisinde vakit ayırabildim. Şimdi çok daha rahatım.
15 Yorumla
Soran+1 yılmeseğin ne peki
Soran+1 yılbir galeri ne kadar yoğun olablirki
Soran+1 yılbilemem onun prsedürlerini. nyse kolay gelsn
hayat denilen uzun sürecin zorluklar kısmına hoşgeldiniz. Monoton, skıcı ve zordur çalışma hayatı. Ayrıca çeşit çeşit insanlarla da uğraşması cabası. Ama iyi tarafından düşün ekonomik açıdan kaznıyosun harcayabiliyosun. Boş durmak en kötü iş
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür edermm
Para & Ekonomi konusunda 437 cevap paylaştı. hayat bu arkadaş ya çalışmayana kim ekmek verir şükret şimdi işimiz gücümüz var belli bir maaşımız var inan ikimizin yerinde olmak isteyen yüzbinlerce insan var işsizler bak unutma bu lafımı hangi iş olursa olsun en iyi şekilde yap arkadaşım
01 Yorumla
Soran+1 yıltavsiyen için saoll
Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı. bende öyleydin kafayı yedim hatta bir gün saab işe giderke n6,15 gibi birden uyandım ne yapıyorum ben dedim vücudum işe kendi gidiyor ama beynim bunu istemiyodu
00 Yorumla
+1 yılİlk maaşı alıp cebine koy. O otobüs sana limuzin gibi gelicek. Sabah kalkışların öğlen kalkışları gibi gelicek. Merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO yüzden siz evinizde oturun evinizin işlerini yapın. Nedense kadınlar bunu kendilerine eziklik olarak görüyorlar. Hayat rollere ayrılmış işte, değiştirmenin ne gereği var. Böyle yazdıgım zaman kendinize köle arıyorsunuz dıyorlar. Ne alakası var?
15 Yorumla
Soran+1 yıl3-5 sene çalişıp işin kurdu olduktan sonra çalışmam zaten diye düşünüyorum ya tabi eğer param varsa. ama yoksa mecbur çalşırm
Cevap sahibi+1 yılPeki evlenince çalışır mısın?
Soran+1 yıl5000 kazanıosa eşim çalışmam 2000-3000 flansa yine 1-2 sene çalşırım dahada çalışmam
Cevap sahibi+1 yılAnladım. Öyle bir takıntın yoksa ne mutlu sana ve eşin olacak kişiye.
Soran+1 yılyok takıntım yok. zaten hamilelik falan derken baya yorgun halsiz olunur çocukta doğunca vay halime
- Para & Ekonomi konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılnormal nesi zorki saatinde gayet iyi işinmi yorucu senin?
012 Yorumla
Soranmuhasebe hesap kitap akşama kadar
- +1 yıl
tamam ne var bunda beden işi yapmıyorsun işçi olarak fabrikada da çalışmıyorsun gayet iyi işin var şükret bencee paranda iyiyse sorun yok zaetn 1-2 ay işe ver kendini öğrenmeye bak sonra rahatlarsın
Soran+1 yılalışmışım gezmeye evde oturmaya. canım istedğinde kalkıp dışarı çıkmaya. sanki hapse girmiş gibi hissediyorum hep. ama alışmam lazım. zorluklar karşsında kaçıp gitmekte istemiyorum
- +1 yıl
aynen sakın kaçma bak dışarıyı bir bilsen varya o işine sıkı sıkı tutunursun kendini geliştir daha iyi yerler bulacaksın sonra...
ne yapacaksın işten sonra yap işte ayarlayın kendinizi zaten şu sıcaklarda gündüz bir şey yapılmaz
Soran+1 yılewt evde oturunca kim sana para vericek diye kızıorm kendime. otur çalış bir işe yara diyorum. inş ben kazanıcam
- +1 yıl
ztaen kazanmışssın muhasebe işi iyidir dua et fabrikada çalşmıyorsun
Soran+1 yılöylemi dersin ya. ben hiç öyle düşünmüorm niyeyse
- +1 yıl
sen bana sor bu işleri aynen öyleee
kendini geliştirebileceğin güzel bir işin var
Soran+1 yılsaol içim rahatladı
- +1 yıl
sende benim içimi rahatlttın
Soran+1 yılnieki
- +1 yıl
sana umut oldum onun için :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılİş yerinde bulacaksın bir eğlence.. Abim mesela sabah 8 öğlen 3 'e kadar tabi arada 1 saatlik yemek molası var :D 6 saat çalışıyordu..5 sene önce günde 5 saatti :D İşten işe değişiyor..
03 Yorumla
Soran+1 yılne güzel iş ya sadece 5 saat. patronumuz çok iyi onunla laklak ederken zaman geçiyor arada ama işte akşam 7 olunca deli gibi yorgun oluyorum. alışırım dimiii ya
Cevap sahibi+1 yılAdamlar sabahtan akşama kadar hamallık yapıyor.. Masabaşı işte takıl gitsin.. bir kere de kendinizden alttaki insanlara bakarak şükredin lütfen
Soran+1 yılewt onuda düşündüm. insnalar inşaatta çalşıyor neler yapıyor sen masabaşında yoruluosn kızım die kızdım kendime hep
çalışmak zor değil.
ben 8 saat çalışırsam kendimede vakit ayırabilirim.
yurtdışında bir polis 6 saat çalışıp 2 gün tatil yapıyor.
bizde 12 13 saat çalışıyor 1 gün tatil yapıyor.03 Yorumla
Soran+1 yıldgrudur haklısn. bide mağazalrda insanlar çok çalştırılıyor. s
Soran+1 yılbenim zaten 8-9 saat. türkiyede 5 saat çalışılan yermi var
+1 yılalışacaksn.. ben 9 yaşmda çalşmaya başladm 20 yaşıma kadar çalştm. şimdi meyvesini yiyorm ama.. yapmadığm iş kalmadı haline şükret.. çalışacaksn çalşmadan bişey olmuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılhalime şükrediyorum allaha şükür. ama işte alışık olmadğımdan oluyor. inşallah alışıcam pes etmek istemiorm
Kendi işim olduğundan severek yapıyorum ama bununda vergisi algısı kafa üütülüyo rahat iş yokki
014 Yorumla
Soran+1 yılbnde kendi işimi kurmak istiyorum ya ama onun için para kazanmak lazm. ne işle meşgulsn sen
Soran+1 yıltekel market ayda iyi kazandırıomu mesela 5000 en az kazandırrmı
Soran+1 yılama sadece içki yokki markette var. önemliolan marketn kzandrması
Soran+1 yılpeki aylık karın güzelmi
Soran+1 yılne kadar kazanıosn peki dükkan kirası kaç :)
Soran+1 yılyaa sank devlet sırrı :)
+1 yılevde oturmaktan çok daha iyidir ve sabah 9 gayet güzel bir saat :)
07 Yorumla
Soran+1 yılcanım varya o evde oturduğun ve skıldığın anları bile deli gibi özlüyorsun.
- +1 yıl
ben çalışıyorum ve gayet memnunum. muhasebede çalışıyormuşsun. demek ki sevmiyorsun işini
Soran+1 yılolabilir aslında cnm. senin mesleğin ne.
- +1 yıl
hukukçuyum. hatırı sayılır bir para alıyorum muhasebecilik değil de mali müşavirlik yapabilirsin. o daha iyidir.
Soran+1 yılonun için 5-6 sene sınava gir çıkk çevre edin offff çok zmannnnnnnnnnnn
- +1 yıl
o zaman bu işe alışmaya bak :)
Soran+1 yılalışmaya bakıyorum bakalım
+1 yılİlk çalıştığım yer fabrikaydı. Aldığım parayı 1 hafta harcıyamamıştım. 1 hafta geçtikten sonra 1 gün içinde hepsini harcamıştım :D
14 Yorumla
Soran+1 yılne aldın peki :)
- +1 yıl
Telefon ve soğuk su :D
Soran+1 yılbütün paranı ona mı yatrdn :)
- +1 yıl
yok 15-20 lira artmıştı ona da sigara almışımdır büyük ihtimal :D
- Para & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılOh oh 20 iş günü staj yaptım, kendimden geçtim bu nasıl hayat diye. Ama düzen böyle, çekmezsen işin zor.
03 Yorumla
Soran+1 yılsendemi yorgun düştün
- +1 yıl
Yorgun düşmek değil de, sıkıldım. Eğlenceye hiç yer yoktu nerdeyse. Hafta içi 1-2 saat eğlenceye zaman ayırsam; bu da video oyunu oynamak hee, basit bir şey; öpüp başıma koyuyordum. Ama alışılır ya, düzen değişince tersime gitti sadece.
Soran+1 yılşu an bnde onları yaşıyorum işte aynen :) resmen düzenim değişti :)
+1 yılahh ahhh
hayat sartları ıste
zor malesef ^.^
ama sevdıgın bır ıs bulursan ve yaparsan o zmn daha keyıflı olur024 Yorumla
Soran+1 yılsevdiğim işi yapmam için tekrar okumam lazm. bu da zaman kaybı benim için
- +1 yıl
yasın 22 altıysa ve aılenın de senı okutacak gucu varsa denemelısın bence ^.^
suanda hangı ısı yapıosun bı de bakım
Soran+1 yılyaş taö üstüne bastın 22. okutucak gücü var ewt ama o sabır artık bnde yok işte.26 yaşımda tekrardan hayata atılmak istemiorm hiç. s
- +1 yıl
vala ben ıse gırdıgımde 26 yasındaydım :)
yanı ısı bır omur boyu yapacaksın unutma... sevgılınden bıle daha onemlı bu konu
hayatın boyunca her gun yapacagın ıs ıcın ver dort senenı daha oku...
hem ogrencılık zamanlarını tekrar yasamıs olursun... unıv hayatı her daım guzeldır
kaldı kı yasın daha cok ufak :)
Soran+1 yılufakmı sencde 40-50 yaşımda ölüp giderim ve benim yaşım koskoca 22 ya
- +1 yıl
dur yau naptın oyle 50 yasında gıdılır mı
hayatın kaymagını yıyecegın yaslar onlar ^.^
Soran+1 yılhiç sanmıyorum ya kesin 50 ime geldiğimde mefta olurum ben. o yüzden hızlı hızlı hayatımı yaşamak istiyorum:)
- +1 yıl
hayatını yasamaktan kastın ıs hayatına erken atılıp sevmedıgın bır ıs yapmaksa onu bılemem tabı :)
Soran+1 yılama para kazanmak var işte.
- +1 yıl
4 SENE DE KAZANAMAYIVER YAU :)
AILEM OKUTABILIR DIOSUN YA :P
Soran+1 yılama özel ünide okumam lazm. özelde para yetmez
- +1 yıl
devlette kontenjan mı kalmadı ^.^
ayrıca ozelde burslu oku :)
Soran+1 yıldevlette bizimkiler başka şehire göndermiyor :) ki gönderse ne olcak ki her ay en az 1000 tl yollması lazm bana. o yüzden özel lazm :) onun içinde para lazm :) yani bu iş yatar :)
- +1 yıl
ha devlet ha ozel dıosun ama
ozel dedıgın de baska sehırde olursa ^.^
Soran+1 yılparan varsa her kapı açık. param olsun acıbademe kayıt yaptırr mesela fzyoterapist okuyabilirm.
- +1 yıl
sen saglık sektorundemsn suanda?
Soran+1 yılhayır turizm. sadece onu okumak isterdim diorm
- +1 yıl
özel unıvlerın 2 yıllık saglıkla ılgılı az puanla alan tam burslu bolumlerı cok var dıe bılıorum :)
onları da bı arastır ıstersen...
Soran+1 yıltam burslu hımm araştırmak lazım tıbi sekreterlik 2 yıllıkmı oluyor :)
- +1 yıl
tıbbı sekreterlık ıkı yıllık mı oluyor...
valla arastırmak lazım :))
o turde ıkı yıllık cok var ama ve puanları da cok mutevazı puanlar :)
hem de ozel unıv yanı dusun ^.^
Soran+1 yılbakalım araştrıcam :)
- +1 yıl
bak bak :)
gel senı bı daha unıversıtelı yapalım
hem de en ozelınden.. hem de burslu okursun ^.^
Soran+1 yılburslumuu :)) inş burs kzanabilirm :D
- +1 yıl
yau dedım ya bunların puanları cok yuksek de deıl oyle ^.^
ben bıle hıc calısmadan gırdıgımde cankaya adalet ı kazanmıstım :p
ben tıp okuyorum daha çok var. yazları ne iş yapmadım ki en son bu sene muavinlik yaptım. kazandıgım parayıda çatır çatır yedim sıkıntı yok :D ne iş yapıyosun?
014 Yorumla
Soran+1 yılAccounting :PPP
Soran+1 yıltıpta okumak tabiki zoorr. hatta ben tıpta okuyanlara insna bile demiyorum onlar başka bişe :)
Soran+1 yıldaha bitmedi daha çooooookk okuckasn. d
Soran+1 yılal işte nasıl dayanıcaksn bunlara
Soran+1 yılo da hayatmı :D
Soran+1 yılmaaş başımı :D
Soran+1 yılmasa başını duydumda maaş başını hiç duymamıştım :)))
O çalışma saatlerine ş
kret ben 2 sene abuk subuk saatlerle çalıştım. gece 1 bucukta eve gittiğimi biliyorum :S00 Yorumla
+1 yıl:) 6 ayda alışcaksın :) bende aynısını hissettim şimdi 3 sene oldu monotonlarşıyosun merak etme :) meslek ne ben bankacıyım
024 Yorumla
Soran+1 yılbankacımıııııı :) bankacı olmaktan son anda kurtuldum ben :) muhasebe :)
- +1 yıl
allah kurtarmış şükret :)) banka berbat :) bende muhasebeci olmaktan direkten döndüm :) smmm staja başlatma sınavını kazandım 1 ay çalıştım bankaya geçtim :)
Soran+1 yılsınavı kazandn ve bankayamı girdn neden yaptın onu. s
- +1 yıl
muhasebe zor geldi kaçtık :) banka daha zormuş :) bide devlet bankasına girdigim için :)
Soran+1 yılaa 1 ay muhasebe çalştın ve zormu geldi neelr yaşadn mesela
- +1 yıl
ya stajer degil adeta temizlikçi çaycı fotokopici ayakcı muamlesi yaptılar :) sen kızsın neler yaşarsın bilemem ama ben sorun yaşadım :) bide ammaşı az geldi bana... tamam mali müsavir olunca çok kazanbilrisn ama 5 sene çile çekmek var :)
Soran+1 yılküçük bir şirkettemi çalıştın acaba nie temizlik yaptrdılar
- +1 yıl
küçüktü :) 5 kişi çalışıyoduk...2 si lise stajeri 2 smm stajeri bide mali müsavir :) adam 1000 tl köle tutmuş :)
Soran+1 yılhee sen mali müşavir bürosundamıydn :)
- +1 yıl
aynen :) firmaya girmedim :) daha dogrusu iş bulamadım sonradanda baka olunca araştımadım :) ma firmaya girsen daha güzel :) sen nerde çalışyosun
Soran+1 yılbüroda çalışılmaz delimsn sen. d sömürüler adamı. şirkette çalışmalıydın :)
- +1 yıl
aynen şirkette çalışmalıydım :) ama bir ay çalıştım zaten bankayı kazanında bıraktım :) banka olmsaydı bende bir firmayya geçerdim :) sen firmadasnın sanırım
Soran+1 yılewt firmadayım
- +1 yıl
şanlısın :)) bende bankadan pek menun degilim bakma işinin kıymetini bil :) muhasee daha iyi :) finans müdrü filan olursun :) 3-5 bin para alırsın
Soran+1 yılbankada naptırolar sana :D bn bir bnkaya giriodum az daha allahtan girmedim. iş sözleşmesiimzalatıolar tazminat olayı var bide geç çkıolar flan filan. karar deiştrdm hmen
- +1 yıl
ben devlet bankasındayım :) maaşım az ama iş garantis ivar :) ayrıca hedef baskısı çok müdür çok stres yarartır.. iş agır geç çıkıyoruz :) sorunlu bir meslek :) kpss ye hazırlanıyorum kurtulurum inş :)
Soran+1 yılkpss olmzsa muhasebde flan çalış bari
- +1 yıl
3 sene oldu :) muhasebeyide unttum inan :) alışabilirmiyim diye korkuyorum :)
Soran+1 yılçok olmuşş. ama sen çok yanlş yapmşsn ya. smmm yi kzanıosn ve bırkaıons oluck iş değil.:)
- +1 yıl
zor bir sınav degil :) kazanırsın merak etme :))
Soran+1 yıltest usuülümü. d
- +1 yıl
test ti ben girdigimde :) ama stajı bitirme sınavı yazılı :) 10 ayakınders var ve 70 ort olcak :) sen lisemi ünv mezunusun
Soran+1 yılmaalesef ünii
- +1 yıl
:) gerçekten zor bence şimdiden sınava hazırlanmaya başla :)
Ewt dogru diyon. Para harcanması kolay, bulmasıda ama kazanmasi zor. Simdi is zor gelebilir ama zamanlar eminim alisirsin. Iki hafta daha başlangıç, ilk maç az olur normalde ama sonradan yukselir :).
03 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum canım patron 3-4 ay sonra zam yapıcak zaten de. tempoya alışırım inşallah. herkeste böyle olmuşmudur merak ediorm
Soran+1 yılmoral verdiğin için çok saol :)
Para & Ekonomi konusunda 24,1b cevap paylaştı. Kendıne yapıyorsun. Ister calıs ıster calısma. Hem ne farkın var kı senın herkesten?
03 Yorumla
Soran+1 yılbenim farkım var mı dedim sana. benim farkım herkesten daha güçsüz olmak
Soran+1 yılsaol inş olucak.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsen daha ne gördün bebe haline şükret. bu bir zengin koca yan gel yat...
35 yasıma geldim ilk defa bu sene saat 7 de paydos etmenin nasıl bir duygu oldugunu ögrendim...01 Yorumla
Soran+1 yılbebe sensn be. seni boş yere çok çalştırmıolarmış dmekki
+1 yıl13 yıldır aktif bir şekilde calışıyorum ben :) daha emeklilğe 30 yıl var kendimi öldüresim geldi şimdi yazdıgımı okunca :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHey yavrum, hayat hep öyle güllük gülistanlık değil işte. Çok zormuş. Daha dur l*n bu hiç bişey, hiç bişey görmedin daha. Kaç yaşında zormuş zormuş, bekle ve asıl zorluğu o zaman gör.
08 Yorumla
Soran+1 yıldaha neyi görücem ya sudan çıkmış balık gibiyim şu an
Cevap sahibi+1 yılAhahahaha ergen kafası, sabret evladım sabret.
Soran+1 yılen fazla 24 yaşındasn ve bana ergenmi diosun?
Cevap sahibi+1 yılHer orda yazan yaş doğru olsaydı... Neyse.
Soran+1 yılben ergen değilim hem. asıl senin yorumun çocukca
Cevap sahibi+1 yılAhahahaha :D l*n çocuklarla uğraşılmaz ya valla hadi çocuğum sütünü iç de yat...
Soran+1 yılbeyin yaşın 5 nokta.
Cevap sahibi+1 yılAhahahah l*n ağır ergene çattık iyi mi ya ahahaha :D
Hayat şartları zor. Bakalım benide bekliyor iş hayatı
01 Yorumla
Soran+1 yılçok kötü ya
Para & Ekonomi konusunda 335 cevap paylaştı. Mesleğin neyki? Ve onu seçerken bilmiyomuydun öyle çalışacağını?
03 Yorumla
Soran+1 yılMeslek masa başı. onda sorun yok. muhasebedeyim. ama canım hep gezmek istiyor başka şeyler yapmak istiyor.
Soran+1 yılne yapabilirmki?
herşeyde haklısın, arada kaçamak yapmak takılmak en güzeli oluyor..
Tanısmak isterim...02 Yorumla
Soran+1 yıloff ne tanışması bir git ya !!!
Para & Ekonomi konusunda 522 cevap paylaştı. Ben herzaman kişinin mutlu olacağı bir ışte çalışmasından yanayim. İlerde sevdiğim işi yapmayı planlıyorum :)
03 Yorumla
Soran+1 yılinş yaparsınnnnnnnnnnnn
Soran+1 yılinş olurum amin :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılmaaş günü gelince görücem ben seni :) işini severek yapmıyor musun? bu arada ne iş ile meşgulsün?
07 Yorumla
Soran+1 yılMuhasebe :( maaş öyle güzel bişede değilki. güzel olsa hoplaya zıplaya gderim.
Cevap sahibi+1 yılbende muhasebeyim
Cevap sahibi+1 yıltam olarak ne yapıyorsun orda?
Soran+1 yılön muhasebe var bide mali müşavirle koordineli çalşıyoruz resmi muhasebeyi öğretmeye başlıcak bana. ikisinde yapmaya çalşıcm bakalım
Cevap sahibi+1 yılben lise öğrencisiyim ne biliyim seviyorum bu yıl staj yapıcam bir şirkette ama nereye verdiler bilmiyorum bakalam
Soran+1 yılhiçbi iş yapmazsn stajyeri otrtuolar akşama kadar. bnde muhasebe stajyeriydm :)
Cevap sahibi+1 yıleee o zaman ne yazcaz staj dosyasına pf ya :'(
+1 yıl24 saat çalışılan işlerde var dikkatini çekerim hanım kız
08 Yorumla
Soran+1 yılinsan çalışmıdor inş ondaaaaaaa
- +1 yıl
ben çalışıyorum ve insanım
Soran+1 yılne işi o :(
- +1 yıl
itfaiye eri
- +1 yıl
24 saat çalışırsın 48 saat dinlenirsin
Soran+1 yılallah yardmcn olsn
- +1 yıl
sağol küçük hanım işine sahip çık
Soran+1 yılsende saolllll
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yeni mi farkına vardın ben hem okuyup hem çalışıyordum
05 Yorumla
Soran+1 yılerkeklerin canı yoktur :PPPP
- +1 yıl
çalışan erkek candır arkadaşlar...
Soran+1 yıltebrik ederim seni
Zor gerçekten ilk başlarda. Ama alışıyor insan zamanla. Benim 4 sene oldu çalışmaya başlayalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılsenelik iznimi bekliorm şimdiden :)
+1 yıl3 yilda alistim
Ama ogrenciykenki gibi mutlu olamadim027 Yorumla
Soran+1 yılöğrenciyken çalışıomuydn
- +1 yıl
hayir ogrenciyken param yoktu ama daha mutluydum
Soran+1 yılewet kafamız rahattı sorumluluk azdı ne kadar güzelmiş.
- +1 yıl
Bos zaman coktu... disaridaki zamanini dolu gecirirsen yine de cok rahatsiz olmazsin.. ben yapamadim ev is yasiyoruz yasamak denirse
Soran+1 yılaslında tekk sorunum iş çıkışı otobüse biniorm ya tam 1 saat sürüyor ona çok sinir oluyorum. tam 1 saatim çöpe gidiyor. kendi arabam olsa eve 15 dkkada gelirdim. çöpe gitmezdi
- +1 yıl
İstanbul icin bir saat cok kotu degil :) eger istanbuldaysan...
Soran+1 yılewt istanbul. ama o yol 15 dk sürüyor yaa nie otobüsle 1 sa oluyoo deli oluyorum. sanki karşıda çalışıomuşm gibi
- +1 yıl
Hangi trafige giriyosun isin nerde?
Soran+1 yıltrafik olmuyor fazla. trafik olmadığı halde 1 saat :) beyazıtta iş yeri :)
- +1 yıl
Araban olsa park yeri varmiki?
Soran+1 yılya o sorunmu sence benim için :) çekerim aşağıdaki mahalleye :D durur orda:)
- +1 yıl
Park sorunu nedeniyle ben pek kullanmiyorum.. is icin mecbur tabi.. neyse alisirsin diyeyim
Soran+1 yılalışmam lazm kaçıp gitmek istemiorm
- +1 yıl
Ilerde biri beni kacirsa da gitsem diyceksin :))
benim hayalim o :)
Soran+1 yılnasıl yani :)))
- +1 yıl
Hayatin monotonlasacak sikilacaksin isten ve sehirden sonra zengin biri ciksa da gel gidelim buralardan dese herseyi birakip gitsem diyceksin :))
Soran+1 yılbu şehirden başka bir yere gitmek istemem :) şehrin sessiz sakin yerleride mevcut ama onlarda parayla :)
- +1 yıl
Ben bunaldim kesmekesten.. soyle duzgun bir avrupa sehri fena olmazdi :)
Soran+1 yılyabancı dilim yokki :) orda hayat benim için durur :)
- +1 yıl
Kuzenimi kizin biri almanyaya goturdu hic bilmiyodu simdi sakir sakir almanca konusuyo :) biri beni de goturse :)
Soran+1 yılalmanyada ne iş yapıolar onlar.)
- +1 yıl
Valla kiz orda yasiyomus zaten aldi bunu da goturdu ne is yaptigini tam bilmiyorum ama malikane gibi evleri varmis
Soran+1 yılvuu çok sverim o evleri ya süperler
- +1 yıl
sehir de sessiz insanlar egitimli daha ne istersin :) bizde sans yok
Soran+1 yılrefah seviyeleri yüksek. biizm gibi değiller.
- +1 yıl
sadece refah degil ya bu ulkenin herseyi bozuk kisaca medeniyet oralarda ve ben de yasamak isterdim
Soran+1 yılbnd eyaşamak isterdim. medeniyet görmeye çok ihtiyacm var
maaşı alınca geçer ayrıca ben ney yapayım 7 gün çalışıyorum 7:30 -22:00 arası?
011 Yorumla
Soranyaa nasıl dayanıosnnn buna
- +1 yıl
Amaç aileyi gecndrmek olunca mecbur dostum. Ordsn baknca erkeklern isi kolay geliyordu di mi?
Soran+1 yılama ctesi de 3 e kadar çalışıyoruz. sen ne iş yapıyorsun çok yoğun
Soran+1 yılne satıosn esnaf amca. d
Soran+1 yılöğrencimsn sen :)
Soran+1 yılo zman mesleğini yapsana
+1 yılarkadaş ben 22 yaşındayım 11 den gece 1 e bazen bir buçuğa kadar çalışıyorum zorlanmıyorum desem yalan olur ama başka çare yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılne iş yapıosn o kadar
- +1 yıl
şantiye gbi biyer de her işe koşuşturuyorum.
Ben hem okuyup hem çalışıyorum
ve meslek lisesindeyken çok zor konuşşalarda staj gördüm ben ne yapayım ://016 Yorumla
Soran+1 yılbnde gördüm o stajdan ayda 200 tl alıodum.:) süperdi valla akşama kadar kahve içioduk iş güç yoktuuu kıymetni bil
Soran+1 yılinşaatmıı inşaat mühendisliğimi okuosn anlamadmki
Soran+1 yıliilk kez duydum onu
Soran+1 yılne iş yapıyor o tam olarak :)
Soran+1 yılmühendisle arasndaki fark ne
Soran+1 yılmaaş için dmedim görev tanımını sormuştum
Soran+1 yılçok saçma ya :)
Soran+1 yılnie :))))
knka zengın olmak senın elınde başka mesleklere yonel :)
04 Yorumla
Soran+1 yılhangi meslek mesela :)
Soran+1 yılya yuhhhhhhhhhhhhhh !!!
aynen hayatın gerçekleri bunlar ben çoktan gördüm o zorlugu inş ilerde sıkıntı çıkmaz
06 Yorumla
Soran+1 yılbir an önce kıyamet kopsada kurtulsak :D
Soran+1 yılkimseye kötülüğüm olmadı olanlar düşünnsün. d
Soran+1 yılallah bana versin bnde veririm
ah ah ya bız erkekler napıyoruz ha hersabah kalk aynı ıs aynı sıfatlar ahbe dunya yuhsana yuh
014 Yorumla
Soran+1 yılneden sanki tek erkekler çalşıomş gibi knuşuosnuz :) artık okumayan bayanlar bile çalışıyor
Soran+1 yılartık banada hak vericekler o zmn :D
Soran+1 yılsaol. d
Soran+1 yılaccounting:) namı diğer muhasebe:)
Soran+1 yılkepçemi ne kepçesi yahu :)
Soran+1 yılsekretermi?
Soran+1 yılsonunda :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAhahahahh ben 18 yasimdan beri calisiyorum 15 yildir hayat zorr kolay degil :D
01 Yorumla
Soran+1 yılcidden zormuş hapishane gibi sanki:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılmasa başı işte çalışıyon daha ne istiyodun etrafında hizmetkarlar felanmı dönecekti?
07 Yorumla
Soran+1 yılsaçmlama istersen. ne alakası var.
Cevap sahibi+1 yılozaman ne felsefe yapıyon burada işi brak zor geliyosa sana hizmetkarlı iş verecek işverenler kapıda bekliyordur:D
Soran+1 yılsen benim hizmetkarım ol :PP
Cevap sahibi+1 yılişten atılmak mı istiyorsun bir telefonuma bakar:D
Soran+1 yıl:D:D atılmak da istemiyorum tabiki :)
Cevap sahibi+1 yılseni o işe alan insan kaynakları elemanın...:D
Soran+1 yılinsn kaynaklarımız yok bizim :) ayrıca bn seçilmedim seçtim :)
Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. çok seksten çok çocuk olmaz, duymadınmı bu lafı?
08 Yorumla
Soran+1 yılama çok seks yaparsanda çocuk olma ihtimali artar :)
Soran+1 yılyani çok çalışsanda parayı bulamazsn diosn
Soran+1 yılzaten amacım çalışarak zengin olmak değilki.. çalışarak kimse zengn olamaz. ya baba zengin oluck ya koca ya da miras kalıck. bu 3 üyle olunur. o yüzden amaç zengnlik değil şu an :)
Soran+1 yılamacım alışmak iş yaşantısına :)
valla gerçekten çok zor
00 Yorumla
+1 yılçok çalışarak çok para kazanılmaz.
015 Yorumla
Soran+1 yılewt ya peder ya kayınpeder lazm
- +1 yıl
para kazanmak için yine para gerekiyor en azından.
Soran+1 yılöylemi dersin. mesela bazen diyorumki 50 60 bin kredi çekip bir fast food cafe tarzı bişe açim ama ya kötüye gderse?
- +1 yıl
daha küçük düşünmeli bence. iyi bir şekilde de planlamalı.
Soran+1 yılama bundan az parayla ne yapılabilirki. s mesela 20 bin tl diyelim ne olur
- +1 yıl
internet geliyor aklıma sürekli.
en iyi örnek google.
mesela bu site kızlarsoruyor reklamlardan kazanıyor
Soran+1 yılne kadar kzanıyor ama. d 10 bin e site kurulurmu
- +1 yıl
10 bin çok tabi ya. belki 1000 tl-2000tl başlangıç için yeter.
Soran+1 yılsen yaptınmı bu işi
- +1 yıl
ben çok az kazandım. doğrudüzgün kazanamadım henüz. yine deneyeceğim.
onun dışında websitesi yaparak kazanıyorum bişiyler. youtube den de kazanan varmış gördüm.
Soran+1 yılyoutube danmı?
- +1 yıl
evet 200 tl falan kazanmış ayda ortalama. gerçi onun da onay aşaması varmış.
Soran+1 yılbu işlerden anlayan bir olması lazm ama
- +1 yıl
anlayan biri de kendi için çalışır bence.
Soran+1 yılbncde
Ne sanmıştın ki sen kolay mı sandın?
013 Yorumla
Soran+1 yılewt kolay sandm
Soran+1 yılMuhasebe.
Soran+1 yılneyin var :/
Soran+1 yılo ne işi öyle dağın başnda
Soran+1 yılkendine dikkat et o zmn
Soran+1 yıl:D:D:D ona kaldıysam ben yandım o zmn :D:D
Soran+1 yılzengin koca bulma olasılığım milyonda 1 çünkü :))
+1 yılErkeklerin halini iyi anlamşsndr
19 Yorumla
Soran+1 yılaynen anlıyorum.
- +1 yıl
Erkeklerinizi mutlu edin evimizin kadini olun kadın halinjzle erkek isine karsmayn :))
Soran+1 yıl:D:D:D erkekte bni mutlu etsin o zmn :)
- +1 yıl
-1 veren sensen tesuf ediyorum..
- +1 yıl
hayır ben verdim :D
- +1 yıl
Ne var ki yorumimda
- +1 yıl
On numara yorum. İsine gelmiyosa yol al..
- +1 yıl
erkeklerin işine karışma demişsin. çalışmak herkesin hakkı sonuna kadar haklıyım :)
- +1 yıl
Azimi bozmym isine bak
Daha dur bakalım bu ne ki
00 Yorumla
+1 yılhaftaya full 12 saat amirim :D
08 Yorumla
Soranhaftayamı :D
- +1 yıl
maalesef akşam 7 sabah 7 bir hafta sen düşün artık :)
Soran+1 yılpara ne kadar vericek peki.
- +1 yıl
normalde 8 saat kendi yevmiyemiz ama 4 saate 15 lira anca yeni sayıldıgımız için :(( bende kacmaya yer arıyom
Soran+1 yılsenin mesleğin neki
- +1 yıl
kendi mesleğimi yapmıyorum etide üretim
Soran+1 yılneden yapmıyorsun. azmı para veriolar
- +1 yıl
lise mezunuyum ve üstüne gidilmedi yapma imkanım olmadı yoksa az para olurmu hiç
+1 yılZamanla alışır çalışmadan duramaz hale gelirsin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılNe sen sor ne ben söylim :'(
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. para kazanıncada insan ne mutlu oluyor ama :)
00 Yorumlaher işin bir zorluğu bulunuyor...
00 Yorumla
+1 yılhangi bölüm bitirdin? nerde işegirdin?
013 Yorumla
Soran+1 yılişletme -muhasbe
- +1 yıl
ikt mezunuyum özele hiç girmedim. kpss denedim olmadı su an bankayı zorluyorum. cok zorda kalıram senin gibi özele basvurcam ama tavsiyem dişini sık kpss calıs
Soran+1 yılben yaşadığım şehirde istiyorum işide. başka şehirlerdegdemem. bankada çalışma bnce kimse tavsiye etmez bnde etmiorm. bn son anda vazgeçtm
- +1 yıl
ya bırak milletin lafına ne bakıon.. herkes tuttur, mus banka zor banka zor.. e maliye bakanlıgına girecek toton varsa gir madem mk. elimize imkan verdilerde bizmi girmedik iş işleri bakanlıgı müfettis yardımcılıgna. ya da sayıstaya mk
Soran+1 yılbanakada satış baskısı var. ama özel sektörde öyle bişe yok. gir insan kaynakları muhasebe orda çalış ondan bin kat daha iyi.
- +1 yıl
maasın kac gayme?
Soran+1 yıl1200 yeni giriş.
- +1 yıl
ohoooo nittin bacı sen banka 1950 tl veriyor.. 3 ayda ikramiye veriyor temettu veriyor. şube görevlisine kadar yukselıyon sonra.. özelde hangileri olabilir ki? sirket senindegil ki. hisse paylara bölüğnmüş yürüyüp gidiyor kimse seni şirkette basa cıkartmaz. kendı cabanlarında yukselırsın. sen 2. haftada sıkılmıssın baksana..
- +1 yıl
pardon sube müdürü dicektim :)
- +1 yıl
ha bide bankada müfettis yardımcısı olarak girersen aboo yemede yannda yat aylık 5000 7000 arası maas dil tazminatı harcırah vs vs altında araba..
Soran+1 yılhangi bnka 1950 veriyor? allah aşkına söleyede dinleyelim?
- +1 yıl
ziraat servis görevlisi arastır istedigin yere sor. halk vakıf ziraat a bakcan.. ben halk sonuclarını beklıom su an..
Soran+1 yılöyle bişey yok allah aşkına hayal dünyasnda yaşamayın onlar brüt maaşlar. benim brütümde 1600 ona bakarsan. ki ilk giriş için hiçte kötü değil. şirket küçük olduğu için yükselmekte kolay. bankacı arkadaşm 1000 tl alıyor cteside çalşıyor. akşam 8 de çıkıyor işte. işten çıkarsa tazminat ödücek
zengin birini bul evlen o zaman
07 Yorumla
Soran+1 yılhem zengin hem aptal biri varsa yolla o zmn :)
Soran+1 yılakıllı zenginler evlenmezki.:)
Soran+1 yılonlar sevmiolarki birbirlerini ama. aldatma olmucak hiçççççççç
Soran+1 yılya fakir bile cebindeki 20lirayla aldatabilio. zengn cebindeki 20 binlemi aldatamıcak allahaşkına
Kira geliri var mı varsa kurtulursun bu hayatta
06 Yorumla
Sorankira gelirimi kira geliri en fazla 700-800 olur kim geçinir onla
Soran+1 yılevim yok sadece otruğumz ev var daha yok
Soran+1 yılbbanla kirayımı paylaşıosn
- Devamını Gör (11)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi