Simdi bende bir müslüman olarak, Kurânı Kerim'e uygun yasiyorum dersem yalan olur. Bu konuda eksiklerim cok. Ama içten gelen bir duygu olsa gerek. Hem Allah'a hemde onun elcisi peygamberimiz Muhammet Mustafa'ya (s. a. v) ve ondan önce gelen peygamberlere gönülden inaniyorum ve iman ediyorum.
Az biraz okumuşluğum vardır fakat gerçekten bazı şeyler bana tamamen ters geliyor ve bu yüzden kuransız yaşamak bence daha güzel ayrıca islama yönelmedende iyi birisi olabilirsin az önce bir yorumu okudum islamdan kaçıp şeytana yöneldin mutlusundur şimdi derken? Sen ne hakla adamın inancını sorguluyorsun herşeyden önce kendini sorgulaman gerekir sırf sizin gibiler yüzünden iyice soğuyorum dinlerden
Hiç boş yapma. Şeytanın verdiği vesvseyle yaşıyorsunuz. Bizi bahane edip dinden soğuma şovu yapamazsın. Ben sizin için üzülüyorum. Ben mükemmel değilim ama araştırıp konuşmak hoşuma gidiyor. Bilip bilgilendirmek hoşuma gidiyor. Hiçbir şeyi bilmiyorsunuz. Toprağa döneceksiniz, buna rağmen ayete kafa tutuyorsunuz. Neyin kafasını yaşıyorsunuz? Şeytan sizi kandırmak için bekliyor ve bunu basite alıyorsunuz. Sinir bozucu.
Dinin bile gerçek olup olmadığı kesin değil. Hatta şeytanın bile gerçek olup olmadığı kesin değil. İnançlı olman gayet güzel fakat diğer insanların inançlarını yargılamak sana düşmez. Dinden soğuma sebebimde bir tek inananlar değil. Dinin kendisi beni soğutuyor. Ayrıca benim için üzülmene gerek yok. Şeytan eğer beni kandırmışsa ona minnettarım çünkü şu anki halimden oldukça memnunum.
Şeytana minnettar olmak mı? Sapkınlık yapıyorsun farkında mısın? Dünyada en fazla 100 yıl yaşayacaksın. Dünya hevesleri için Öbür dünyanı satıyorsun.. Siz gerçekten yanlış yoldasınız. Bilimin arkasında ki Allahın gücünü göremiyor olmanız nasıl bi zihniyete sahip olduğunuzu gösterir. Şeytan seni yoldan çıkartmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
Şeytana minnet duyanına ilk kez denk geliyorum. Bir insan neden inanmaz içindeki boşluğu inşallah kıyamet gününde yaşamazsın. O kadar üzücü haldesiiniz ki saygı duyuyorun ama lütfen biraz daha iyi araştır, lütfen
Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah ile peygamberlerini birbirinden ayırmak isteyenler, “Bir kısmına inanırız ama bir kısmına inanmayız” diyenler ve bunlar arasında bir yol tutmak isteyenler yok mu, işte gerçek kâfirler bunlardır ve biz kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır. ﴾152﴿ Allah’a ve peygamberlerine iman edip onlardan hiçbirini diğerlerinden ayırmayanlara gelince, işte Allah onlara mükâfatlarını verecektir. Allah çok bağışlayıcıdır ve sonsuz rahmet sahibidir. Allah affetsin seni, inşallah tez vakitte doğru yolu bulursun
@nedesa kuranda nelerin sana ters geldiğini sormak istiyorum Bizim yaptığımız en büyük yanlış 21. Yüzyılın bakışıyla kuranı anlamaya çalışmamız birkaç örnek vermek istiyorum kuranın kadına değer vermediğinden kadını kısıtladığından bahsederler ama bu çok yanlış kuran o zamanın cahillinde kadınlara devrim niteliğinde değer vermiştir. Kız çocuğunun utanç kaynağı görülen bir denemeden bahsediyoruz kız çocuğunu diri diri gömüldüğü, zengin erkeklerin sınırsız sayıda kadınla birden evlilik yapabildiği (adeta zenginliğine kadın satın aldığı) , kadına miras ve boşanma hakkının olmadığı bir dönemden bahsediyoruz. Kuranın gelmesiyle kadına iyi davranmak hakkında sürekli tavsiyeler verir. Kız çocuğu olan kişiye cennetle müjdeler (kız çocuğuna değer verilmek için bir çok hadis vardır). Çok sayıda evliliğe ilk aşamada sınır getirir ve sonrasında tek eşlilik Allah katında en hayırlısıdır der. Kadına miras hakkı verilir. Kadına boşanma hakkı verir. Yani kuranı o zamanın sosyolojisiyle bakmak lazım birde kulaktan duyma bilgiyle bakmamak lazım kuranın evrensel bir dili vardır her zamanda insanlar kendi zamanın algısında anlarlar bu yüzden sen yıllar önceki bir hocanın kuran kadını dövün der cümlesini o hocanın bakış hatası olarak görmelisin çünkü şimdiki tefsir araştırmalarını bir kelimenin anlamını için tüm kuranda o kelimenin hangi anlamda kullanıldığına bakıyorlar. Kelime anlamı kadını döv kelimesinin tüm kurandaki kullanılan anlamı "yürü git, uzaklaş" iken o zamani çeviri yapan hocalar döv diye çevirmesi kuranın suçu değildir.
Soruya kesinlikle katılıyorum. Araştıran, merak eden olduğunu sanmıyorum. Tabiki istisnalar olabilir ama din dendi mi herkesin dilinde tek cümle "dinde zorlama yoktur" 😔 halimiz içler acısı
Kuranı baştan sonuna kadar okumayan mealini sadece kulaktan dolmayla araştırmadan soruşturmadan Kuran saçmalıklarla diyip dinsiz oluyorlar ya gülüyorum sadece onlara Allah akıl fikir versin
Sen bu dini meselelerde buralardakilere kıyasla iyi duruyorsun inşallah değismezsin yolundan saşmazsın hala dini muhabbetler yapabilen gençleri görmek güzel
Wowwww bunu diyen acaba Kaç kere okudu kuran-i. Kutubussittenin hangi kitabına hakim acaba.
O kuran-i ac oku. Seriat kanunlarıyla yaşasak, yolda biri sana tecavüz etse. Senin sahitligin yarım tecavüzcünün şahitliği 1 sayıldığı için tecavüz edildiğinde kalırsın. Bana cahil diyene bak. Kadını sürülecek tarla ilan eden (ayetle sabit) yani mal ilan eden kitabı savunuyor bana
Ya birtek ayet gstersene kuranda kadın erkek eşitliği olan. Kuranda kadın köelden farksızdır. İki kadının şahitliği bir erkeğe eşittir. Kuranda kadını dövmek emredilir. Sen hangi dinden bahsediyorsun çok merak ettim. Kadın erkek eşitşiğine dair bana birtek ayet göster. Müslüman olacam. Hadi varsa göster.
bakara 223 kadınlarınız sizin için tarladır. o halde tarlanıza nasıl dilerseniz öyle yaklaşın (Erkeklerin mallarıdır nasıl istiyorsanız öyle kullanın diyor.)
bakara suresi 228. ayet kadınların, yükümlülükleri kadar meşru hakları vardır. yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır. (Kadınlarında hakları vardır ama erkekler daha üstündür diyor.)
bakara suresi 282. ayet
şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.
(1 erkek iki kadına eşittir diyor.)
nisa suresi 3. ayet eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. (4. e kadar nikalı kadın sınırsız cariye (seks kölesi) sahibi olabilirsiniz diyor.)
nisa suresi 34. ayet erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. çünkü allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. bir de erkekler kendi mallarından harcamaktadırlar. iyi kadınlar, itaatkârdırlar. allah’ın koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. onları dövün. eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. şüphesiz allah çok yücedir, çok büyüktür
(Bu ayete açıklama bile yazmıyorum azıcık beynin varsa)
nisa suresi 24. ayet (savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı.
Senin gibi kafirler bunları kafanıza göre yorumlayabiliyorsunuz zaten bu yüzden helak olmaya yakınsınız. Buradan herkese farklı anlam çıkar, Dinsiz olmak isteyene çok kolaydır mesela.
Ben sana bizzat islamın kaynağı kurandan örnek getiriyorum. Sen bana dandirik bir haber sitesinde yazılan yazıyı örnek gösteriyorsun. Cahillik diz boyu. Aç inandığını söylediğin kitabı oku. Sonra gel bana kitabından örnek ver.
Ayet bükmede üstlerine olmayan sitelerden araştırmakla dinini öğrenemezsin. Ben ateist iken açıp kuranını okuyorum. Sen kitabını okumaya üşenip dandirik sitelerden dinini öğreniyorsun. Aramıdaki fark bu işte. Ateistler sizden daha iyi biliyor kuranıda da hadisleride. Sizler cahilsiniz. Kendi inancınıza bile saygınız yok. Öğreniyorsunun adam akıllı birinci kaynaktan öğrenin kurandan yani
İkinci ben müslüman değlim. İki yüzlü anlamlar çıkarmak benim işim değil. Ben tefsiride kelamıda hadisi de çok çok iyi bilirim. Bir ateist kolay mı yetişiyor zannediyorsun. Yılların araştırması yılların öğrenimi var ardında. Senin yüzüne bakmadığın duvarda asılı duran kitabı onlarca kez okudum ben. Dinler tarihi bilmezsiniz, hadis bilmezsiniz, fıkıh kelam tefsir bilmezsiniz. İki dandirik siteye tamah edersiniz. Kafanıza işinize geldiği gibi yorumlayan sizlersiniz.
Okuyarak cahil olmak. Bilip uygulamamak, iki kat günah demek. Ben bilmem gerekeni biliyorum. Siz gerçekten sapkınsınız ki koskoca evrende bit gibi kalıp Ayete Allaha kafa tutuyorsunuz haşa. İnsan nasıl geldi dünyaya? Füzeyle mi? Ya da sizin klasik inançlarınızdan Maymunla mı? Ya da şey bilimle mi? Ya bırak koskoca evrenin mükemmel bi yöneticisi olduğunu benim küçücük kardeşim bile biliyor. hiçbir dini eğitim almadığı halde. Siz kendinizi üstün görecek kadar yükseliyorsunuz ama tartıda çok hafif kalacaksınız. Lütfen ama lütfen yüzsüz gibi araştırdım ateist oldum deme Bir insan denize girse en dibe boğulma korkusundan asla giremez. Bilmem gerekeni bilirim çok şükür gerisi Allaha kalmış. Araştırırım ki kimse vuramaz, sende vurduğunu sanıyorsun o ufacık aklınla ama alakası yok baya komik durumdasın, yazık Ben inanıyorum ve Hiçbir şey kaybetmem. Ama sen çok şey kaybedersin.
Çok isterim seni gerçekten çok sağlam bir inan olarak görmek. Hiçbir şey kaybetmezsin. Taşı yerden kaldırsan sevap kazanacağın bir din düşün. Allah İçkiyi neden yasaklıyor çünkü kötülüklerin anası o. Töbe haşa içsen nolmuş içmesen nolmuş Allah için ama o kullarını düşünen mükemmel bi yaradan internetten araştır bak içkiden dolayı kaç insan taciz edilmiş kaç kişi kaza yapmış kaç kişinin ölümüne sebep olmuşlar. Bir şey yasak değilse boşuna değildir emin ol. İliklerimize kadar tanıyor bizi bizim için her şeyin en iyisini o bilir