9 senedir şişmanım 96.5 kiloyum bugün yine diyetteydim ancak 1 saat spor yapmak için yürüyüşteydim fakat ayak parmaklarım 3 ü birden su topluyor ayakkabı giysem de , terlik giysem de , çorap giysemde aynı hep su topluyor bohum bohum herhalde büyükleşmiş ayak parmaklar 3ü birden su topluyor üstüne basamıyorum diyetim ve sporum yarıda kaldı yine vazgeçtim şimdi lütfen yardım edin. zayıflamak istesem de zayıflayamıyorum izin vermiyor bir türlü
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bende 1 sene önce 98 kiloydum şu an 58 kiloyum ve spor yapmadan verdim aralıklı oruç diyeti yaptım yani şöyle günde tek öğün yiyordum ve isteidgimi çünkü tüm gün aç olduğum için tek ögünle beslemiyordum şeker ve ekmek hariç herşey yiyordum
Hm spor yapmadan ha. ben 9 senedir 96 buçuk kiloyum hayatta bir uğraşım yok diye eve tıkılıyorum sürekli hiç gezmedim midem de obezite gibi çok zorluyor feat food şeyler yemezse.. benim kilom 96 buçuk olmasına rağmen çok zorlanıyorum yer sarsıntısı yaşıyorum sabah kilo yüzünden kabuslar görüyorum... benim de yürüyüş yapmadan spor yapmadan bir şekilde zayıflamam gerek ama nasıl
Dedigim gibi sakın pes etme kendine güven kendine inan elbet zor olucak hiç kolay değil ama gerçekten yapa bilirsin sadece tek öğünle beslen ve ekmek şeker kola gibi gazlı içecekler yeme ve içme zaten idal kilona geldiğin zaman bunların hiç birini yemek bile istemiceksin can boğazdan geldiği gibide gider sen sadece kendine inan ben ilk günler ağlıyordum resmen ama 50 kilodan fazla verdim sende yapa bilirsin sakın ama sakın pes etme eğer pes edeceksen ne için başladığını asla unutma.
Valla bugün güya diyettteydim sabah öğlen uydum yürüyüşe çıkayım dedim tam 1 saat yürüyüşün ortasında ayaklarımın 3 ü de birden baktım acıyor su toplamış , üstüne üstük pişik de olmuşum yürüdüğüm yolu geri döndüm zaten midem de aç gittim yine hazır gıda aldım vazgeçtim hem yürüyüşe hem spora hem zayıflamaya böyle daha çok kilo alıyorum ama dayanamıyorum napim.. Diyetisyene gitmiştim zaten yeme listem var güzel uyarım ama spora gelince işte tıkanıyor... ama sporla olmadan zor ya yürüyüş yapamıyorum ayaklarım su topluyor üstüne basılmıyor , spor salonlarına gidemiyorum virüs var diye.. evde spor yapamıyorum yemekler elimin altında diye spor egzersiz yapacak ortam da geniş bir yerde de yok evde.. anca herşey yeme içmeye göre fazla fazla yapılmış gibi güya diyetteydim bugün sırf ayak parmaklarım su topladı yürüyüş olmayacak diye gittim dondurma , gazoz , döner aldım şekerli yiyecek ve içecekler midem de zaten anca bunları yerse rahat ediyor ama kilo veremiyoruz gördüğün gibi rahat uyuyamıyorum kabus görüyorum yaşadığımı bile hissetmiyorum böyle nasıl vericem.. sağlığım için ama sürekli evdeyim kendimi hazır gıdaya ve bu eve mahkum hissediyorum sağlığım bozulsada.
Ya yapa bilirsin inan ki yapa bilirsin sakın pes etme sakın sakın sakın !
Kaç yaşındasın ve ne işle meşgulsün
hep diyete başlıyorum ama uzun sürmüyor bu şekilde kilo verilmez yapabileceğim sporda yok. yine döndük başa kilo alımına devam hedefim 200 kilo.. sırf ayak parmaklarım su topladı yürünmüyor basılmıyor üstüne diye diyet ve spordan vazgeçtim bugün gittim yemekler aldım yedim şimdi şaka gibi.. 25 yaşındayım 9 yıldır depresyondayım okumuyor ve çalışmıyorum kendimi sevmiyor ve bakmıyorum.. sadece 2012 yılından bu yana bilgisayar başında oynayarak zaman geçiyorum hayatta bir amacım hedefim yok yaşamak için sebebim yok..
Kendini değerini bilmen lazım daha çok gençsin böyle şeyler düşünmen çok yanlış çık gez dolaş hayatı yaşa evet kilon ola bilir ama bu bunları yapmana engel değil ilk önce kendini sev lütfen kendine haksızlık edip kendini kötüleme olur mu
fiziksel kusurlarım var.. sadece kilo olsa neyse kişisel bakımlarımı hiç yapmadım lise mezunu bile değilim aklım almadı okulu bıraktığım gün 9 sene önce herşey bitti.. eve kapandım bilgisayarın ve rahat yaşamın kölesi oldum bağımlı oldum çıkamıyorum.. hiç saçım için kuaföre gitmedim tarz denemedim.. dişlerim çürük boyum kısa şişman obezim vücut çatlaklarım var okumuyorum çalışmıyorum böyle insan içine karışmama sosyalleşemem.. Ben insanlardan kaçıyorum hatta kendimden kaçıyorum sorumluluk sahibi olmakdn kendini birey hissetmekden.. hayata ve onun sunduklarına çok geri ve yabancıyım çoğu şeyin aktivite olsun bir şey olsun yapmasını bilemiyorum kendimi yönlendiremiyorum engelli kimliğim ve aylığım var bile bile çıkarttırdım bunu iş yapmayacağımı bildiğim için çok engelli değilim herşeyim sağlam ama işte sağ gözüm şaşı yüzde 20 görüyor bir kulağım işitme engelli ama sorun değil gerçekden 1 tanesi bana yetiyor görüyor ve duyuyorum ben ama işte kendime güvenim özgüvenim bir şeyim yok , kendimi yönlendirmesini bilemedim ömrüm boyunca.. içimden kendim için bir şey yapmak gelmiyor herşeyden kaçtım kaçıyorum. hiç sosyalleşmedim sen hiç gezmeden 9 sene bir odada kapanmak nedir bilir misin anca yemek için çıkarsın dışarı
Benimde vücudumda çatlaklar var hata baya baya kolumda ayağımda göbeğimde var ama ben kendimi her halimle çok seviyorum burnum uzun biliyormusun baya uzun ama asla estekik yapmam çünkü ben kendime aşığım kendimi olduğum gibi kabul ediyorum bu hayata 1 kere geliyorsun kendini sev ya sev hayat sevince güzeleşir
Herşey fizik ve kilo değil ayrıca
Herşeye pes ettim rahatlığın adamıyım , Herkes zaten tembelliği seçmişsin der suçlarlar beni eee haksız da sayılmazlar... sırf lisedeyken dersleri işlemleri yapamıyorum sınıfta kalacağım diye bıraktım liseyi evden başka gidecek yerim yoktu bilgisayara ve herşeyi izleyip herşeyi yemeye alıştım 9 sene oldu 16 yaşımdan 25 yaşıma kadar tüm gençliğim gezmem tozmam sosyalleşmem gençliğimi yaşayamam hepsi evde bir odada geçti yok yere.. ama öbür türlü de kendimi güvenemiyorum fiziksel kusurlarımı yok etmeden insan yüzü görmek istemiyorum ve ilkokul mezunuyum böyle insanlarla iletişim kuramam aktive yapamam kendine hobi edinmek bana yetersiz geliyor. zaten kendimi özgüvenli göremiyorum sen bunu yaparsın bak bunu şöyle yap diyemiyorum çoğu şeyin yerini bilmiyorum aklım yok hadi bugün hobi olsun bir yerlere takıl diyemem kendime boyumdan büyük işler gibi geliyor sosyalleşmek dolaşmak gezmez ilişki yaşamak arkadaş edinmek gününü gün etmek bana yabancı geliyor elim kolum yapamıyor bilemiyor olduğu yerde kalıyor.. kendimi yönlendirmesini bilmiyorum bir de şu var ben değişmekden sorumlu bir kişi olmakdan kendini birey özel görmekden korkuyorum 9 sene böyle yaşamışım zarar versede şimdi başka biri gibi olmak ne bileyim korkuyorum ben zaten sorumluluklardan kaçtığım için böyleyim herşeye boşverdim şimdi onun sıkınıtısını yaşıyorum bana tüm bu kötülükleri veren bilgisayarı 9 sene mi yiyen bilgisayarı bile çıkaramıyorum hayatımdan.. Aklımda hayatta iken iyi zaman geçirebileceğim mutlu olabileceğim tek bir şey bile yok , boyum uzamaz , dişlerim bakım istiyor para istiyor , vücut çatlaklarım her yerimde dövme gibi ve ben istemiyorum boyum en az 1.85 olsun istiyorum lise mezunu bile değilim yokta yok hiç bir şey yok, zaten bilgisayarı bırakıpda sosyalleşecek kafada yok bende.
Bana göre herşey fizik ve kilo kendine bakım özgüvenli olma herşeye sahip olma ondan sonra yapmayacağın şey yok.. ben böyle yaşarken amcamın oğlu benden 4 yaş küçük olmasına rağmen boyu 2 metre , kıbrısta üniversite okuyor , sevgilisi , arabası var , sesi kalın , dış görünüşü yakışıklı , eli herşeye uzanıyor gönlüne göre ne isterse onu yaşıyor yapıyor.. şiir seslendiriyor eee tabi zengin aldı yürüdü aklı herşeye yetiyor.. bir de bana bak bir hiçim yaşamıyorum bile hissediyorum kilo yüzünden her sabah kabus bana da işte onu instagramdan izlemek kalıyor.
Bana özelden yazarmısın
Peki
mesaj gönderilemiyor
Aaa neden
Kısıtlama gibi bir şey var sanki takip isteğiyle düzelir mi bilmem
Yine olmuyor sanırım ötesi hesapdan yazacağım
Tamam
Olmuyor yok
Sağlık olsun
Neyse.. ne yapacağımı bilmiyorum yine döndüm başa herşeyi ye iç bilgisayar oyna.. bir sonu yok 9 yıldır devam ediyor bende ne ararsan var fiziksel kusur , özgüven eksikliği , işsizlik , okumamışlık , a-sosyallik herşey tüm kötülükler bende tabi bir çoğunu ben yaptım istemeyerek de olsa , şimdi karakterimi de ortaya koyamıyorum zayıf bile olamıyorum en kötü rahat bile edemiyorum ne yapacağım bilmiyorum böyle.
Psikolojik destek al ya her hâline şükürler en azından yatalak değilsin kimseye muhtaç değilsin
Onu da alamıyorum nasıl alıcam devlet ilgilenmiyor ben özel tutamıyorum.. kendime yapabileceğim en büyük hediye zayıflık ama onu da 9 senedir yapamadım nasıl spor yapacağım hiç bir şey izin vermiyor keyfim iyi vakit geçiyor bilgisayarla her yerim sağlam ama işte şişmanlık hep evde olma durumu felan yeri geliyor sıkılıyorum.. ilk işim kiloya bir çözüm bulmak
Sen yapa bilirsin ben sana inanıyorum
Bir de ben kendime inansam
İnanırsın elbet
bilmiyorum şu an
Sabır 😊
9 yıllık bir sabır mı
Bak ben evde spor yaparak 95 kilodan 83 e kadar düştüm evde spor yapabilirsin ayrıca yürüyüşte yapmamıştım
Olmadı fitness a git
Önerin için sağol ama aksine evde daha çok kilo alıyorum okumuyorum çalışmıyorum ben dışarda uğraşacak bir işim yok bütün gün evdeyim bütün gün eve tıkındığım içinde herşey bütün yemekler elimin altında diye abartıyorum feast food şeyler yiyorum yani evde spor yapmam olanaksız o yüzden yürüşüye çıkmıştım ama ayak parmaklarım su topluyor basılmıyor üstüne pes ettim bende.. fitness spor salonlarına da gidemiyorum virüs var diye kuzenim orda yakalanmıştı.
Bak geröwktwn evde kilo verebilirsin olmadı ip al ip atla
Tuğçe Alpay'a bak youtube dan evde yapabileceğin sporlar var
zıplayamıyorum gerçekden bu kiloyla çok yoruluyorum.. boğazımı bir tutabilsem sürekli evdeyim neden kısıtlıyorum kendimi diyerek herşeyi yiyorum ama zayıf olmak istiyorsam tutucaz herhalde.. Yalnız bizim ev geniş de değil spor yapmak için yerde yok gecekonduda. spor salonları olmaz yürüyüş olmaz en iyisi sanırım evde spor yapmak ama olmuyor spor değil yemekler daha çok elimin altında diye habire yiyorum.
Bak sen bensin brn seni anlıyorum ben de 106 kiloydum önceden ama 15 dk da olsa evde yapmalısın bahane üretme ya da yürüyüş yaparken terlik giy yemene çok dikkat et diyetisyene de gidebilirsin boyun kaç acaba
Bahane değil gerçekler evde spordan daha çok yatkın yiyecekler içimdeki ses kendine eziyet etme git şoka bime istediğini ye iç diyor sıkıntı çekme diyor... zaten Terlik olduğu halde ayaklarım su topladı. diyetisyene gittim zaten yeme listesi verdi sabah öğlen uyuyorum ama akşam bozuluyor işte.. bir de spor yapamıyorum.. yürüyüş yapamıyorum ayaklarım su topluyor acıyor , spor salonlarına gidemiyorum virüs var , evde spor yapamıyorum egzersiz bilmiyorum ve geniş yapacağım bir yer yok.. ve evde yemekler daha ağır basıyor spordan egzersizden.. işte hayatta bir amacım yok diye bütün bu zorluklar okumuyor çalışmıyorum depresyondayım 9 yıldır.. boyum 1.68 ama hiç kendime bakmıyorum dış görünüşümle alay etseler bile hırs yapmıyorum kendimi sevmiyorum bakmıyorum
Bak asıl kilo vermezsen ilerde daha fazla sıkıntıların olur az iradeli ol ben de hep akşam bozuyorum bu herkestw olan bir şey sadece en azından 80 kilo ol
Bu ortamda bu mideyle çok zor