+1 yılYeteri kadar okudum ve şok oldum.
YAHUDİVE HRİSTİYANLARIN ORTAK DİNİ KİTABI BOZUK"İNCİL"
İsa dediki, sanmayinki ben dünyaya huzur ve bariş getirdim ben dünyaya savaş ve kiliç getirdim ( methew 10.37)
Ne mutlu o senin cocuklarini senin gözünün önünde kayalara carparak öldürene (mezmurlar137:9)
Şimdi bütün erkek çocukları ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın. (Çölde Sayım: 31 /17-18
YAVRULARI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE PARÇALANACAK.
Evleri yağmalanacak,
KADINLARIN IRZINA GEÇİLECEK.”
(İşaya: 15-16)
“Hem yiğidi, hem kızı, emzikteki çocukla ak saçlı adamı, dışarıdan kılıç ve içeriden dehşet telef edecek.
Hasımlarından öç alacağım, Ve benden nefret edenlere ödeyeceğim.” (Tesniye, 32/25)
“Sen benim topuzum, cenk silahımsın,
seninle milletleri kıracağım, ülkeleri helak edeceğim… ve seninle erkeği ve kadını kıracağım, ve seninle kocamış adamı ve genci kıracağım; ve seninle genç adamı ve ere varmamış kızı kıracağım; ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracağım; ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracağım; ve seninle Valiyi ve kaymakamı kıracağım.” (Yeremya 51/20-23
Şimdi git, Amalekliler’e saldır. Onlara ait her şeyi tamamen yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Erkek, kadın, çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür.” Samuel, Bap: 15, Ayet: 3;
Samiriye halkı suçunun cezasını çekecek, çünkü Tanrısı’na başkaldırdı. Kılıçla yıkılacaklar, yere çalınıp parçalanacak yavruları, gebe kadınlarının karnı yarılacak.”Hoşea 13:16,
GERDEK GECESİ KAN GELMEYEN KIZIN ŞAHİTSİZ İSPATSIZ TAŞLANARAK ÖLDÜRÜLMESİ.
Eger kızın bakire olduguna kanıt bulunsmazsa, kızı baba evinin kapısına çıkaracaklar. Kent halkı taşlayarak kızı öldürecek. Çünki babasının evindeyken fuhuş yapmakla iğrençlik yapmıştır. (tesniye 22:20,21)
EŞCİNSELLERİN ÖLDÜRÜLMESİ
Bir erkek başka bir erkekle cinsel ilişki kurarsa, ikisi de iğrençlik etmiş olur. Kesinlikle öldürülecekler. Ölümü hak etmişlerdir.(Levililer 20:13)
Eğer bir adamın dikbaşlı, başkaldıran, annesinin ve babasının sözünü dinlemeyen, onların tedibine aldırmayan bir oğlu varsa, annesiyle babası onu tutup kent kapısında görev yapan kent ileri gelenlerine götürecekler. Onlara şöyle diyecekler: ‹Oğlumuz dikbaşlı, başkaldıran bir çocuktur. Sözümüzü dinlemiyor. Savurgan ve içkicidir.›Bunun üzerine kentin bütün erkekleri onu taşlayarak öldürecekler. Aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız. (Tesniye 21:18,21)
BOZUK İNCİLDE/TEVRATA KADIN
Eger bir kadın erkek degilde kız çocuk dogurursa temizlik süresi iki kat daha uzundur. Levililer 12:5
Kadınlar toplantılarda konuşmamalıdır.
Kadınlar toplantılarda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın belirttiği gibi, uysal olsunlar.(1. Korintliler 14/34)
Kadın toplantılarda öğrenmek istediklerini, ancak eve geldiklerinde kocasına sorabilir. 1. Korintliler 14 / 35 : «Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocasına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır. »
Kadın erkeğe egemen olmasın.
Kadın sükunet ve tam bir uysallık içinde öğrensin. Kadının öğretmesine, erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum. (1. Timoteos 2/11)
Kadın erkeğin altında ikinci derecededir. 1. Timoteos 2 / 13, 14 : « Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı. Aldatılan da Adem değildi, kadın aldatılıp suç işledi. Bu bakımdan yöneten, kadın değil erkek olmalıdır.» 1. Korintliler 11 / 9: «Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı. »
Kocalarınıza bağımlı olun.
Ey kadınlar Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. (Efesliler 5 / 22)
Tanrı'ya bağımlı olarak yasalarını, buyruklarını nasıl yerine getiriyorsak, kadın da kocasına bağımlı olarak isteklerini yerine getirmelidir. Efesliler 5 / 23,24: « Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. »
Kadın dua ederken başını örtsün.
Kadın başını açarsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçı kestirmesi, ya da traş etmesi ayıpsa, başını örtsün.(1. Korintliler 11/6)
1. Korintliler 11 / 8,10,13: « Çünkü erkek
kadından değil, kadın erkekten yaratıldı. Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı. Bu nedenle ve melekler uğruna kadının başı üzerinde yetkisi olmalıdır... Siz kendiniz karar verin. Kadının açık başla Tanrı'ya dua etmesi uygun mu?»
Daha neler var neler?25 Yorumla- +1 yıl
İncilde ve tevratta yer alan kıyamet alametlerini ve israil hakiminin savaşları ile milleti kandıran bir yalancısın..
Sen önce muhammed denen katilin yaptığı savaşları anlat - +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=luvHZEdI2B4
Biraz buradan yakalım - +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=sgIStQBzsC0
Birde burdan - +1 yıl
Bu şerefsiz, meymenetsiz pis herifin videoları ile neyi kanıtladıgını sanıyorsun?
En İyi Cevaplar
+1 yılevet. ufak tefek farklılıklar dışında o ve diğer kitaplar Hollywood filmleri gibi hep aynı formatta. Doğaüstü fantastik olaylar, bir yandan acıyla korkutup diğer yandan zevk vaadini ateşleme, ve özellikle hristiyanlıkta ruhban sınıfı denen Allahçıların bir toplumsal tabaka oluşturup Allahı kullanarak kendi insanlarını ve sömürge topraklardaki insanları aristokrasiyle beraber çağlar boyu bi güzel soymaları. çünkü bilgi onlardaydı, güç onlardaydı. Krallara taç giydirirlerdi. Ama 300 yıl önce Avrupa halkları uyandı ve fil dişi kulelerini başlarına başlarına yıktı ve allahçıları ve adına soylu denen asalak pislikleri üzerinden attı, toplumsal reformlarla büyük bir aydınlanma, rönesans geçirdi. Oysa biz hala... bu çağda, cinayet işleyen bir kişinin asılması gerektiğini ifade ederken lafını şeriat şart diye bitirerek bunu meşrulaştıran insanlarla birlikte yaşıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılBen okudum , zaten Müsluman olduğunu iddia eden herkesin okuması gerekir , çünkü İslamda imanin şartlarından biri kitaplara imandır , yanı Kuran , Tevrat , Zebur , İncil …Bilmediğin bir şeye iman edemeyeceğine göre her Muslumanin okuması da şarttır , ama bu şekilde düşünen insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez
20 Yorumla
+1 yılOkumadım ama okumayı düşünüyorum.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Diğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. Protestan incili okudum az buçuk.. Malûm altı tane incil var 5 havarilerin yazdığı, ortodoks, anglikan, katolik gibi bir de Akman Martin Luterin yazdı protestan incili.. Birinci sınıf hikaye çoğunlukla.. Tevratta okudum oda çoğunlukla sacmalik ve barbarlık.
10 Yorumla
+1 yılokumadım okumak isterdim başlıcam... bu arada ilahileriniz mütiş dinlediyimde huzurlu oluyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Bazı ilahiler var favorim atamadım seviem yetmedi
+1 yılEger dinler gerçekse 3 kitap da Allahin kelamı sonuç olarak Kurandaki çelişkiler bana yetti ben dini kitaplara pencere gözüyle bakıyorum imanın yoksa daha çok zedeler varsa daha cok pekiştirir
30 Yorumla
+1 yılOkumadım ancak yıllar önce, bir rüya görmüştüm. Rüyamda İsa peygamber olduğunu söyleyen biri bana incil okutuyordu. Bu rüyamdan çok etkilenmiştim hep aklımdaydı bi okumak ama hiç fırsat olmadı.
25 Yorumla- +1 yıl
Rüyalara kaldık..🙂
- +1 yıl
@dark_night_judge ne alaka, sadece neden okumayı düşündüğümü açıkladım
- +1 yıl
Sen oku..
- +1 yıl
@dark_night_judge çok şükür dinimin bir çok şartını yerine getiren iyi bir müslüman olduğumu düşünüyorum. Ancak diğer dinleri de merak ediyorum, şükürler olsun ki bu hoşgörüye sahibim
- +1 yıl
Çok hoşgörü cilde zarar, ben okudum ve normal bir yazıdan farkını görmedim. Sende oku rahatlarsın. Senin şartları yerine getirmen seni ilgilendiriyor, ancak bir şaka bu noktaya getirmek çok ilginç oldu. Hayat herşeyin canına okumak değildir, soru sahibi zaten saçma soru sormuş sende tüy dikmişsin. Neyse yazmama gerek yok daha.
+1 yılOkudum. Ama senin bu soruların sıktı artık ya. İnancını sürekli olarak insanların gözüne sokmana, sürekli kendini ön plana atıp sonrada beni dışlıyorlar diye nidalar atmana gerek yok. Herkes inancını içinde yaşar kimse kimseye sergilemez.
30 YorumlaBen bir kere okudum ama hepsini değil öğrenmek isterim hristiyanlık dinini yardımcı olur musun zaten dinleri araştırma asamasindaydim normalden mesaj atarsan çok mutlu olurum
22 Yorumla- +1 yıl
Kapalı kutun
+1 yılPeki ya Tevrat okudunuz mu? O da ilginç bkz:
1. Bâbil*
Ve Yehova “Bunların hepsi tek kavim”
dedi. “Konuştukları dil aynı, giriştikleri
işi yarıda bırakacağa benzemiyorlar.
Gelin de toprağa inelim, dillerini ayıralım
şunların birbirlerini anlayamaz
olsunlar”. Ve âdemoğulları kentlerini
kuramadılar. Oraya Bâbil dendi. Bâbil,
yani karışıklık.
(Tevrat)11 Yorumla- +1 yıl
okuyorum evet
+1 yılOkudum semavi dinlerden pırıltılar var. Aşağı yukarı aynı olaylar. İsa peygamberin sözleri değil midir?
29 Yorumla- +1 yıl
Huzur Veren Nasihatler var
- +1 yıl
Evet isa'nın sözleri ancak hristiyanlık kitap dini değildir :)
- +1 yıl
Kitap adı sandım
- +1 yıl
İsa peygamber senin için nedir? Benim için diğer peygamberler gibi biri.
- +1 yıl
Dm yazdım ama bakmadım.
Rabdir mesihtir büyük bir öğretmendir - +1 yıl
Rab demek günah olmuyor mu sonuçta insan İsa peygamber. Benim bildiğim Rab Allah'tır yani tanrı.
- +1 yıl
Rab demek yol gösteren rehber demek
- +1 yıl
Sonuçta tanrı elçisi. Yinede Rab kelimesi sıkıntı bizde. Yanlış anlaşılıyor. İsa peygamberi severiz. Ama diğerleri gibi benim için.
- +1 yıl
Dini konuları artık konuşmak istemiyorum
- Diğer konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılEvimde 3 din hakkında bilgi alacağım kaynak var. Din konularını sevmiyorum fakat insanlığa ışık olmuş gerçek anlamda dini söylevleri dinlerim, saygı duyarım. İnsanoğlu tüm dinlere saygı duymalıdır.
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim, için de vicdanı olan herkesin aynı düşünceleri barındırdığına inanıyorum.
+1 yılhayır okumadım çünkü değiştirildi ve değişmiş bir kitabı okumaya gerek duymuyorum
31 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
Bir kere okumayı denedim. Ama odaklanmak zor. Bence Kuran-ı Kerim daha anlaşılır bir şekilde olayları anlatıyor
10 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. İncil okudum
Öğrenmek isteyene öğretmem asla
Ben Müslümanım istersen dini İslami ogretebilirim10 Yorumla
+1 yılOkudum detaylı bir kitap kur-an gibi kendini tekrarlayan bir dil yok ama semavi dinlere inanmıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Esasen bizim inandığımız tanrı islam ile aynı değil yanı.
- +1 yıl
Anlıyorum eğer semavi dinlere inanmak zorunda olsaydin bu hıristiyanlık olurdu ama onu da artık saçma bulmaya başladım
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Okumadım açıkçası gerek de duymuyorum bozulduğu gün gibi ortada
11 Yorumla- +1 yıl
Okumadan bozulduğunu ispat eden koca yürekli kitap kurdu
Okuduğum bir kitapta İncil ve tevrattan alıntılar vardı. Sadece orda okudum
20 YorumlaOkudum elbette , şeytancı satanistlerin ayetler ve gerçekler kitaplarını bile okudum
20 Yorumla
+1 yılHayır okumadım, tam olarak Kurani bile okumadım ben aslında okuyup öğrenmemiz lazım ama dili bana o kadar kitap okumama rağmen çok çok ağır geliyor
00 Yorumla
+1 yılOkudum kurandan daha saçma gelmişti. Çok dile getirilmese de kuralları islamdan daha ağır aslında.
10 Yorumla- Diğer konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılevet Meryem ana kutsaldır onunla ilgili şeyleri burada pek sorma cahil cok fazla burada
10 Yorumla Evet okudum. "My name is legion, because we are many!"
10 YorumlaDin dil ırk ayırmam lakin incile merakımda yok derdim geçim
10 Yorumla
+1 yılOkumadim. Bir dine inanmak gibi bir düşüncem yok böyle daha huzurluyum
03 Yorumla- +1 yıl
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayır okumadım, eksikliğini de hissetmedim. Zaten bir kısmını da biliyorum.
20 Yorumla
+1 yılİlgilenmiyorum sizin din dediğiniz şeylerle. Lütfen beni takip etmeyin ve sorularınıza davet etmeyin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumaya başlamıştım ama iş güç yüzünden yarım kaldı
10 Yorumla
+1 yılokudum, o kadar çok saçma şey var ki insanlar tarafından değiştirildiği çok belli. çünkü bir Tanrı bu kadar saçmalayamaz.
21 Yorumla- +1 yıl
Bende kur-an olduğum zaman geldi aynısı. O kadar belli ki bir insan tarafından yazıldığı yahudileri hristiyanları öldür cihad et erkek 4 kadın alır. Bunlara inanmak için sapık veya terörist olmak lazım ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır. Edinilmesi gerektiğini düşündüğünüz bilgilerden kısaca bahseder misiniz?
00 Yorumla
+1 yılOkumadım ama okunabilir tabii ki. Tüm dinler hakkında bilgi sahibi olup ona göre bir inanç belirlemek ya da belirlememek en doğrusu
10 YorumlaOkumadım, insanlar tarafından bozulmuş, değiştirilmiş bir kitabı okumaya gerek yok bence
20 Yorumla
+1 yılDinlerle alakm yk hiçbir kitabı okumadım
20 Yorumla
+1 yılEvet okudum Hz. muhammedin gelişine dair ayetleri okuduğum zaman imanımı arttırmaya yardımcı oldu.
24 Yorumla- +1 yıl
İncil değişti mı peki
- +1 yıl
Buna şüphe mi var? Incilin değiştiğini papazlar bile söylüyor. Herkes incilin değiştiğibi biliyor. Kaldı ki 4 tane incil var, zaten değiştiğinin kanıtı da var. Birde ilk 1000 tane incil yazılmıştı ve aralarından bu dördü kabul gördü. Bu bilinen birşey. Ama içinde Allahın sözleri de var tabi.
- +1 yıl
Hangi papazlar isimleri neler? Kaynaklarını verir misin? Bin tane incil yazıldığını neye dayanarak söyledin, hangilerini okudun inceledin
Birde değiştiğini söylediğin bir kitapta peygamberini nasıl gördün bu muhoya has birşey mı - +1 yıl
@34Ist_anbul3-4 eğer inancında başka inancın Peygamberini bu üslupta dile getirmek varsa ya da senin inancına sahip kişiler bu üsluptaysa hiç okumayayım daha iyi dedim şu an
+1 yılEvet okudum tamamını değil bir kısmını daha fazla bilgi almak istemiyorum incil hakkında yinede teşekkürler
00 YorumlaAşko zorla güzellik olsaydı inan bana ninenün saçları beyaz olmasına rağmen çekici olurdu 👁️👄👁️
00 Yorumla
+1 yılOkumadım. İstemem.
60 Yorumla
+1 yılİnsan sözleri olacak kadar basit geldi.
21 Yorumla- +1 yıl
bana da 😐
+1 yılOkumadım ama okumayı istiyorum.
20 Yorumla
+1 yılHayır ama okumayı isterdim
10 Yorumla
+1 yılMuho dediğin kişi kim?
10 Yorumlayok istemem... beni etkilemiyor...
10 Yorumla
+1 yılEvet tevrati da tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılOkumadım ama okuyacağım
10 YorumlaOkudum hemde ortodoks kilisesinden almıştım.
10 Yorumla
+1 yılokudum saçma geldi tevratıda okudum
10 Yorumla
+1 yılOkumadım ama fırsatım olduğunda okumak isterim.
00 Yorumla
+1 yılevet okudum ama hepsini değil tabi
00 Yorumlagöz gezdirdim biraz o kadar.
00 Yorumla
+1 yılOkumak isterdim
30 Yorumla
+1 yılİsterim tabii.
20 YorumlaDiğer konusunda 633 cevap paylaştı. Okumadım.
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenim kitabım Kur'an-ı Kerim
10 Yorumla
+1 yılEvet okudum
30 YorumlaYok okumadım sen kuran-ı kerim okudun mu?
12 Yorumla- +1 yıl
Evet okudum
Okudum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkudum, hristiyanım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumak isterim?
314 Yorumla- +1 yıl
Ücretsiz dağıtılıyor istersen
Cevap sahibi+1 yılSen Kur' an-ı Kerim okudun mu?
- +1 yıl
Evet
Cevap sahibi+1 yılİnancını değiştirmendeki sebep ne oldu?
- +1 yıl
İsa mesihin eşsizliği ve güzel öğretisi.
Cevap sahibi+1 yılBir karşılaştırma demiyorum. Yalnızca Kur' an okudun diyelim diğerlerini bilmiyorsun ki müslümandın galiba yani uzaklaştıran ne oldu?
- +1 yıl
İslam dininde yer alan gaza ve cihad politikası sürekli hristiyanları itaat altına almak isteği. İslamin yayılışı gibi konular
Cevap sahibi+1 yıl:) e sen de İslâm Peygamberinin ismini yanlış bir üslupla dile getiriyorsun fark?
- +1 yıl
Muho derken o bir tepki aslında karşı tarafa sürekli bizi eleştirenlere hitabe n
Cevap sahibi+1 yılOlsun. Sen de seni eleştirenler gibi olursun o zamaan... Yani biri farklı olmalı ki aa bu inancına göre yaşıyorsa daha güzel diyebilsinler bu sadece senin için de geçerli değil bazı Müslümanlar da yani direkt sataşma derdindeler kim kimi kötülediyse eğer bir inanç evrensel ise bu hoşgörüyü, güzelliği benimsetir.
İslâm' ın öyle olduğunu düşünüyorum insanlar yüzünden yanlış biliniyor.
Senin inancın da doğru ve ona göre yaşıyorsan bir kin durumu olmamalı diye düşünüyorum ama her sorunda bir gönderme var. Bu beni uzaklaştırdı meselâ konuşmaya çekindim.- +1 yıl
Bundan sonra dikkat ederim. Bazı insanlar tehdit ediyor hiç birşey demeden dahi direk engellemek en guzelib
Cevap sahibi+1 yıl
Boş ver insanları. Sen de yine de körü körüne bağlanma belki bu davranışlardır seni uzaklaştıran...
Başka zaman başka düşüncede de olabilirsin en azından geride pişmanlık olmaz.
Anlayışın için de teşekkür ederim.:)- +1 yıl
Ben İncil'in tanrı sözü olduğuna değişmedigine inanıyorum. İsa mesihi seviyorum.
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi neye inandığın benim için önemli değil kendi inancımızdakilerle yakınlık kurmak daha sağlıklı olsa da toplumda huzur bu şekilde sağlanabilecekse bizim için yeterlidir. Hesabını insanlara vermeyeceğiz.
Okumadım
10 Yorumla
+1 yılHayır
10 YorumlaBiraz baktım
10 Yorumla
+1 yılİnanmiyorum dinlere
03 Yorumla- +1 yıl
+1 yılHayır
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?