Herkese iyi akşamlar. Sorum dinle, inançla ilgili bir durum değil sadece çok merak edip düşündüm ama çıkış yolu bulamadım. Kader değiştirilebilir mi? Örneğin bir kişiye fal baktırıyorsunuz diyor ki sevgilin senin evleneceğin kişi değil. Bu kişinin her dediğinin doğru çıktığını farz edelim. Tabi inanca ters bir durum ama eğer değişmeyecekse neden kişi çabalasın? Küllî kader değişmiyorsa neden çabalamalıyım? Dua ile kader değişir mi? Ayrıca verdiğim örnekteki kişi nasıl bu kadar bilebilir eğer gayb bildirilmiyorsa bu kişiler nasıl nokta atışı bilebiliyor? Kader konusunda yaptığım araştırmalarda beni etkileyen ayetlerin, sözlerin, yazıların bir kısmını aşağıya yazacağım. Açıklama yapıp yardım ederseniz sevinirim. Lütfen dalga geçecek, eleştirecek kişiler sorumda görüş paylaşmasın.
"Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir.!!
Öyleyse, ne hayatın hakimisin, ne de hayat karşısında çaresiz ! Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir."
"Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır; başkası onları bilemez. Karada ve denizde ne varsa hepsini O bilir. O’nun bilgisi dışında dalından bir yaprak bile düşmez. O, yerin karanlıkları içindeki bir tek dâneyi, yaş ve kuru ne varsa her şeyi bilir. Bütün bunlar, gerçeği tüm netliği ile gösteren apaçık bir kitapta yer almaktadır."
De ki: “Allah bizim için ne yazdıysa, başımıza gelecek ancak odur. O bizim Mevlâmız’dır. Mü’minler, yalnızca Allah’a güvenip dayansınlar.”
"Kader ilahi ilmin varlığın hür iradesiyle tercihlerini bilmesinden ibarettir. Kader geçmiş ve geleceği bilir. Yani kaderin bildiği değişmez. Çünkü onun bildiği bizlerin irademizle kesin yapacağımız veya yapmayacağımız şeylerdir."
"Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir.!!
Öyleyse, ne hayatın hakimisin, ne de hayat karşısında çaresiz ! Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir."
"Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır; başkası onları bilemez. Karada ve denizde ne varsa hepsini O bilir. O’nun bilgisi dışında dalından bir yaprak bile düşmez. O, yerin karanlıkları içindeki bir tek dâneyi, yaş ve kuru ne varsa her şeyi bilir. Bütün bunlar, gerçeği tüm netliği ile gösteren apaçık bir kitapta yer almaktadır."
De ki: “Allah bizim için ne yazdıysa, başımıza gelecek ancak odur. O bizim Mevlâmız’dır. Mü’minler, yalnızca Allah’a güvenip dayansınlar.”
"Kader ilahi ilmin varlığın hür iradesiyle tercihlerini bilmesinden ibarettir. Kader geçmiş ve geleceği bilir. Yani kaderin bildiği değişmez. Çünkü onun bildiği bizlerin irademizle kesin yapacağımız veya yapmayacağımız şeylerdir."
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer