chp ye din karşıtı bir partimi?
https://www.youtube.com/watch?v=YP34X7K-ZMw
https://www.youtube.com/watch?v=YP34X7K-ZMw
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Solcuysan dinsizsin, imansızsın, alkoliksin, zina yaparsın vs vs diye bir algı var. Bırakın şu at gözlüklerini Chp kaç yıldır iktidar değil ama Atatürk'e onun eserlerine b. k atmak için önce Chp'yi kullanırlar. Yahi madem muhalefet olmak bu kadar güçlü o zaman iktidar bıraksın muhalefet olsun ama işine gelince hemencecik kanun geçiyor. Bu iki yüzlülüktür yapmayın. bir 70lerde iran nasıldı bakın sonra da şeriat isteyenlere kulak verin ne kadar hevesliler. Bayanlar bakın suudi arabistana evden çıkamıyorlar. Geleceğiniz bu mu olsun? Ya beyler? Kız kardeşiniz başkasını sevse ona kaçsa taşlanarak öldürülsün ister misiniz? Veya sevdiğiniz ailesine karşı geldi diye taşlansa? Belki farkındasınız belki değilsiniz gidişat bu yönde üstelik ülkenin doğusunda hakimiyet azalıyor. Hadi bu da Chp'nin suçu deyin? Daha bir yıl önce destanlar yazan polis o dikilen heykele niye ses çıkartamıyor? Yıllarca bu ülke din elden gidecek vatan elden gidecek diyerek korkuya sürüklendi. Din yerinde duruyor ve azıtanlar fazlasıyla mevcut. Ya vatan? Önceden nah daha alırlar diyen büyüklerimiz şimdi alsınlar da sussunlar gitsinler diyor. Uğruna savaşılan topraklar öylece verilecek. Ve burada Chp islam karşıtı mı? Karşı değilse yıllarca beslediğiniz bu öfke ne olacak? Ya daha kötüsü yıllardır iktidar olanların bunca yıldır kendini acındırması? Üstelik suçu kaç yıllardır iktidar olmayan bir partiye atmaları? Bir düşünün hata nerede? Kim kimi kullanıyor? Kullanılıyor musunuz?
çok duygusal davranıyorsun ama bilmiyorsunki rejim cezasıyla o zina yapan insan hakkında verilen ceza olan o taşlamanın milyon kat kat daha ağır bir ceza olan cehennem azabından kurtulduğunu... size kalsa dünyada yaşadıktan sonra diğer taraf diye birşey yok sen ona merhamet ediyorsun farkında değilsin ama o olayı vahşet olarak gösterebiliyorsun anlatırken. Aslında Allah ın emirlerini çiğnemenin dünyanın düzenini bozmanın ne kadar kötü sonuçlara yol açtığını hiç düşünmüyorsun bu zina denen meletin musallat olduğu yerlerde nesillerin tükendiği anlına bile gelmiyor bize diyorsunuzda asıl at gözülüğünü bırakın takmayı yapıştırmışsıız kafanıza keske gerçekler ap açık gösterilse sizede bizde rahatlasak laf etmek zorunda kalmasak.
insanların koyduğu kurallarla insanlar bu kadar rahat farklı dinleri yaşıyabiliyorsa Allah ın koyduğu kurallarala daha güzel yaşar sen dert etme Allah kural koyduğunda sadece inananlara göre koymaz inanmayanlar her ne kadar inanmasalarda onun kuludur onların hesabını dünyada değil Ahirette vereceklerdir onlarıda düşünür ve kural koyar.
CHP kadar boktan bir parti görmedim. Daha neyi savunduğunu bile bilmiyor.
bir çıkıyor çağdaş olun diyor başörtüsünü kaldırma peşine düşünüyor sonrada seçim zamanı gelince gözümün önünde bizim mahalledeki teyzelere seçim arabarıyla baş örtüsü dağıttığını gördüm. Oy için napcaını şaşırdılar.
Berkin Elvan, Ali İsmail korkmaz gibi insanlar vehat ettiğinde ortalığı yıkıyorlardı ama seçim bittikten sonra kimsenin azından Berkin Elvan lafı duyamaz oldum. Hepsi oy için.
Yine aralarından en en iyisi MHP, en azından şehitlerimize sahip çıkıyolar. Geçen Niğde'de 3 tane şehit verdik ama hiç bir partiden veya sosyal medyadan kimsenin konuştuğunu görmedim. Daha sonra bizim askerlerimizi şehit eden teroristlerden 2, 3 tanesı yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılmış ve Niğde'deki MHP'li insanlar gidip o askerleri şehit eden teroristleri hastanede linç etmişler. Az bile yapmışlar helal olsun.
Yanlış anlamayın Akp'li, Chp'li veya Mhp'li değilim bunları tamamen tarafsız yazdım.
Kişisel olarakta hiç bir siyasi partiyi desteklemiyorum zaten.
Sevda Türküsev değil mi bu ya? :) ben bu bayanın konferansına katılmıştım. O gün bugündür yıldızım barışmadı malesef. tabi onun da gittiği bir yol var, bir dünya görüşü var benim de buna bir saygım var.. Videonun sonunda adam lafı ağzımdan aldı. Niye bağırıyo ki yani :D Neyse... Yorumuma geçeyim ben. Ben genellemelerden nefret ediyorum. CHPyeher oy atan dinsiz olamayacağı gibi her AKPli de hakiki Müslüman'dır diyemeyiz. Kişinin imanı ancak yaradanla kendisi arasındadır. Sevda Hanım da bağıra çağıra konuşmuş da başörtüsüyle ilgili falan. Ben artık kadının kıyafetinin siyasette tartışılıyor olmasından çok sıkıldım. Artık kadınlrın başörtüsünden, kürtajından , kahkahasındaan, oturuşundan kalkışından ellerini çekse siyasetçilerimiz keşke. Kadın istiyorsa taksın başörtüsünü diğer kadın istiyorsa giysin mini eteğini. Laikliğin tanımında din devlet işlerini ayırma olduğu kadar din ve vicdan özgürlüğünü sağlaması da var. Bir de en gıcık olduğum bir cümle : Ya laik olursun ya Müslüman derler veya ben Müslümanım laik olamam derler.
Var mı kardeşim laikim de Müslümanım da.
Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması? Dünya imtahan için yaratıldı herşeyiyle ve insanları ve cinleri yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım diyen bir yaradanın dünyasında din işleri nasıl devletten ayrı tutulur. peygamberimiz ayrımı tuttu? herşeyde ölçü kuran ve Allahın emir ve yasklarıdır. öteside beriside yoktur bunu idrak etmeni umarım.. Devletten dini ayırır
sak ne olur cevab : dinsiz devlet olur !!! hrıstiyanlar dinle devlet işlerini ayırıyormu? örtünme Allah emri köşkte mecliste ve okulda yasaklanmasına tepki vermeyen merve kavakçı halkın oyuyla gelince kovan zihniyet alkış tutan parti ve zihniyeti kimdi? meclise çarşaflı okula başörtülü köşkede girmesine izin veren Atatürktü şimdi ne oldu akp dışı yasaktı hala şimdi serbest ne oldu ülke battımı şeriatçımı oldu Madem atamızın partisi atamıza göre gerekenleri yapsın sağ kesimle uğraşmasın.
evet!
Cevap
26Cevap
Kesinlikle öyle. Adamlar zamanında ezanı türkçe okuttu yetmedi başörtü yasağı geldi yarı çıplakları gezerken başörtülü okula giremedi sonra özgürlük adalet dediler. Yetmedi subay eşlerinin evlerinde kuranı kerim bile bulundurulmadı raflarda durması yasaktı benim inandığım dinin kitabı rafda dursa ne zararı olacaktı? Özgürlük dediler adalet dediler ama CHPnin özgürlük ve adalet anlayışında dini yaşamak yoktu. Başörtü yasağını koyup ardından başörtüler kardeşımız dediler. Ya herşey geçin bir subay karısı evinde kuranı kerim bulundursa bunun kime zararı olabilir şimdi gelip din için özgürlük sağlayan bir parti diyebilir misiniz?
CHP dilini dinini unutturmaya çalışan bir topluluğun adıdır.
Necip Fazıl Kısakürek.
Doğruları söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Biri gelip başörtü yasağı yoktu ezan türkçe okutulmadı subayların eşleri kuranı kerimi evlerinde saklamadı kuranı kerim evde yasak değildi diyemiyor anca eksi veriyor :)
Bos bos konusursan eksiyi yersin sence akp cok mu dindar
Bos konusuyorum oyle mı dedıklerımden hangı bırıne hayır olmadı dıyebılırsın?
Hayır değil.
Beyni algılayamayan sabit fikirli insanlar öyle sanıyor.
Dini kullanarak devleti yönetenleri, yani din ve devlet işlerini birbirinden ayıramayanları destekliyorlar.
Milletimizin büyük kesimi çok cahil.
Laikliği savunan partide, dinin yeri çok ayrıdır. Bunun aksini söyleyenlere acıyorum.
Cahil olduğunuzu kabul etmeniz iyi birşey.
Atatürk olmasa sen şuraya bunu bile yazamazdın anlatabiliyor muyum?
bir metro yol yaptı diye taptığınız kişiye bakın birde aynaya.
İnsanlarımız çok nankör.
birincisi ben birtek Allah a taparım sizin gibi insanlara değil ki örnek verdiğinize göre siz tapıyorsunuz
ikincisi ben orada kendimi cahil görerek sizin ne kadar basit düşündüğünüzü anlatmak istemiştim gerçi cümleyi idrak edemediğiniz için şaşmamak lazım
üçüncüsü Atatürk beşerdir ilah değildir ben yaşamımı ve rızkımı Allah a bağlarım bir insana değil.
Bizdede Allah kavramı var merak etme sen.
Atatürk'e minnet duyuyoruz bu vatanı kurduğu kurtardığı için.
Bizimkisi tapmak değil sevmek.
İkisini ayırt edebilseydin şunu açıklamam gerek kalmazdı zaten.
Kes be dönek kimmiş aynaya bak görürsün.
Atatürk ayrı Allah ayrı. Bu ikisini kıyaslayacak kadar acizsin işte. Beyniniz anca buna çalışıyor örümcek beyinliler.
Sen dönek derken çok seviyeliydin dimi. Anca suçlarsınız cahiller sizi
İslam karşıtı falan değil. İslam ile yobazlaştırılma karşıtı, islam ile yönetilmeyi desteklemiyor o kadar. Dininiz islam olabilir ama yönetim biçiminizle bir alakası olmamalı bence. Din dediğin insanla onun tanrısı arasındadır. Devleti karıştırmak ise sadece çıkar sağlamak için yapılan bir oyundur
chp din karşıtı mı derseniz benim buna cevabım hayır
neden diye soracak olursanız ülkede yanlış anlaşılan laiklik kavramı ile gelen bir algıdır bu muhafazakar liberal düşüncede olanların yıllardır bıkmadan söylediği tek cümlede budur. Elitizm, jakobenlik, tepeden inmeci gibi kelimeleri de araya sıkıştırıp yıllardır ülkeye anlattılar. ülkenin %99 müslüman iken islam karşıtı olmak saçma bir düşünce olur. Mantıklı düşünürseniz türklerin kökeninde islam yoktur şamanizim vardır. sonradan müslüman olan bir topluluktan bahsediyoruz
Atatürkün bir sözü vardır. laikliği dinsizlik olarak göstermek isteyen fesatçılara fırsat vermeyiniz diye. chp yalnızca laikliği savunur.
bir ülkenin dine göre yönetilmesi yanlıştır çünkü inanan var inanmayan var. kimseye zorla din yaşatılamaz.
hiç mi haha güldürme beni. farklı kanunlar uygulanması düpedüz toplumu bölmektir. ayrıca isteyen istediği gibi ibadet yapsın namazını kılsın orucunu tutsun. niye illa dinle devlet karışacak.
kesinlikle. bir insan Müslüman olsa o inanca inansa bile dinin tüm gereklerini yapmaya zorlayamayız. herkesin kendi aklı iradesi var.
en iyi cevap +1
bence sizin derdiniz din değil. bu ülkede isteyen istediği dine inanmakta özgür. daha ne istiyorsunuz. tüm ülke Müslüman bile olsa dine ne kadar uyacağına karışamazsınız.
sorun çok alakasızdı. siz chp yi dine hakaret eden parti olarak kabul etmişsiniz olay bitmiş. kims her şeyin en iyisini bildiğini iddia etmiyor. ancak dine dayalı bir yönetim olamaz. herkesin kendi inancı. yaşayış biçimi farklıdır. kimse kimseye dini inancı empoze edemez illa ki ona göre yaşayacaksın diyemez. devletlerin dini değil insanların dini vardır. devlet herkese nötr bir kurum olmalıdır.
herkes dine inanmıyor ki herkese hitab etsin onu napıcaz inananların çoğu da dine göre yönetilmek istemiyor.
Meclise çarşaflı sokan atamız okula başörtülü okuyanı sokan atamız köşkede o zaman chp neden meclise köşke okula başörtüsüyle girilmesine.. kamuda çalışan başörtülelere karşı çıkıyor? chp sağ görüş yani dini görüş ile arasında bariz setlerin olduğu parti atamızı örnek alsalardı bu hale gelmezdi iktidar olamayan atamızın adıyla kurduğu parti ismiyle siyasette tutunan olmazlardı..
tek yanlış bu. baş örtüsü artık serbest iyi oldu. ben kapalı değilim ama bunu destekliyorum.
eger sen allahın kuluysan müslümansan allahın dediklerini uygulaman lazım atatürk sırf kılık kıyafet kanunu getirdi diye sen türbanlıları kısıtlayamazsın resmen atatürke tapılacak bir durum var ortada ve bu bence cok sacma. atatürkü resmen bir tanrı yaptılar. ayrıca suanki chp kesinlikle eski chp ile ölçüp biçilemez. suanki chp oldukca gereksiz bir parti
Atamız sağken yönettiği dışındaki chp, şu an için sadece atamızın kurduğu parti olduğu için ve atamızın adını dillerinden düşürmedikleri için var. atamız, meclise köşke çarşaflı sokuyordu okulada başörtülü sokuyordu cemaat olarak askerlerle namaz kılıyordu din işinide devlet işinide beraber yapıyordu. şuanki chp, köşke meclise okula girmelerini istemiyor kamuda çalışmalarınada karşı çıkıyor Ve Allahın emri olmasına rağmen Atamızla %100 çelişiyorlar başörtüsü konusunda. ayrıca : Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması sonucu şu çıkıyor : Devlet işinden dini çıkarırsak o devletin ismi ne olur cevab : Dinsiz devlet olur..
İslam karşıtı değildir. Her zaman CHP solcu bir parti olduğu için dinsiz alkolik algılanır birşey bilmeyenler tarafından. Önemli olan laiklik ilkesi. Ne yazikki AKP hükümeti dini kullanarak kandırıyor bu insanları
-1 verenim sebebinide yazayım : Atatürk meclise çarşaflı soktu okuldada örtülü okunabiliyordu. şimdiki chp seçim öncesi kadın kolları başörtüsü dağıtıp sonrası çarşafı yırtıp ayaklar altında ezdi haberlere çıktı.. kamuda okulda mecliste köşkte başörtü serbesliğine karşı çıktı.. ama seçim öncesi halkı kucaklıyan olacağız deniyor. başörtüsünü akp serbest kıldı dini kullansa uğraşıyoruz der uzatır süreci şu bu engelledi ama uğraşıcaz der oy alır ama yapmadı. sol görüşlülerle uğraşmadı okula meclise başörtü takarak gireceksiniz demedi girmeye çalışanı polisle dışarı atmadı imamhatiptekileri attıkları gibi. askeriye kapısında evlat ziyaretine gelen anaya başını şöyle örtte gel yoksa giremessin diyen zihniyete iktidar biziz açık olana şöyle örtünde gel demedi.. örtünmek Allah emri kurandada var sen meclise kamuya okula köşke giremessin de karşı çıkki Allahın bir ayetini inkar dinden çıkarır chp'nin bu yaklaşımına ne denir o zaman?
Ben Laikim diyen Müslümanım demesin. Kim ki Allah'ın koyduğu kuralları bir başka beşerin koyduğu kurallardan aşağı tutar ise o insan vallahi de müslüman değildir. Ayrıca herkes müslüman mı diyenler çıkabilir, herkese kendi dinince ceza verilir. İsteyenler Peygamber Efendimiz (s. a. v)'in hayatını okuyup bakabilirler.
Ayrıca Laiklik adı altında anamın taktığı başörtüsüne göz dikenler de gene aynı zihniyettir...
laiklik günümüz şartlarında islamiyetin güvencesidir. Uygulamada eksikleri tartışırsın ama laiklik olmadan islamiyetin ortadoğu bataklığında olduğu gibi emperyalist oyuncağı haline gelmesine engel olamazsınız. Böyle 50 tane örgüt, tarikat çıkar birbirine düşer.
kuranda yazan islama karşıdır dolaysıyla islama da karşıdır ama mustafa kemal diyanet işlerini kurdurarak islamı kendi işine gelecek şekilde yorumlatıp islam düşmanı değilmiş gibi bir izlenim yaratmaya çalışmıştır. cemevlerini cemaatleri falan kapatarak islamın başka yorumlarının yayılmasını önlemeye çalışmıştır ama yasakçı anlayış eninde sonunda çöküyor türkiyede ömrü 90 sene oldu
izle sen karar ver kardeşim :) bu soysuzlarda chp li ;)
Bağırmak = suçluluk psikolojisi
özgürlük 2007den sonra kısıtlanmadı diyo. saat akşam 10dan sonra içki yasağı, kapalı alanda sigara yasağı ve kürtaj yasağı kaç yılında yapıldı bir bakıversin.
Kapalı alanda sigara olayı evet sigara içtiğim halde iyi bişey, ama bu da abartılıyor, bazı açık alanlar kapalı alan olarak geçiyor. bunların hangisi 2007den önce yapıldı AKP döneminde yapılmadı mı?
chp yobazlık karşıtıdır, islam karşıtı değil! ama islam karşıtı olanlar da tutup chp ye oy verebilir tek tip insan barındıran bir parti değil bunu idrak etmek çok mu zor? yorumların çoğu, art niyet, yıkanmış ve algılarıyla oynanmış beyinlerden çıkmış.
yaa saçmalamayın lütfen, asıl başımızdaki parti dini kullanarak oy alıyor sizden b, iraz mantıklı düşünün
bu kadından bir kaç kişi daha olsun bu ülkede, türkiyeme bişey olmaz, helal sana
Aynen açık, ve doğruları gören.+1
Ne alakasi var ya hep boyle dusunenler yuzunden tayyip kazaniyo ya. Laiklik ve din ayri seylerdir karistirmayalim.
Ne alakasi var ben inanmiyorum inanan kisiye de saygim var ama chp din karsiti bir parti degil
laik olması gereken bir parti o partinin temeli bu. ama islam karşıtı davranıyorlar bu gayet bariz. laiklik islam karşıtlığı değil bana göre.
Laik olan İslam karşıtı demektir zaten. Bir türlü Müslümanlara anlatamadık.
Laiklik islam karsiti degildir zeki kardesim laiklik bir ulkede din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasidir bilmeden yorum yapma seriatle yonetilse gorurduk ulkenin halini
Din ile devlet işlerini ayırırsan o devlet ne olur? cevab : dinsiz devlet olur...
devletin dini mi olur hahahah a:D lafa bak dinsiz devlet. DD
Ateist devlet :DD hahahaha
CHP İslam karşıtı değil, İslam düşmanı bir partidir. İsteyene ispat verilecektir.
Bende chpliyim. Kemal Kılıçdaroğlu tarafı islam karşıtı değildirler. Paralel Chp dediğimiz Chp nin sağcılarla asla işbirliği yapmamasını isteyen (şimdi Kurultay talep edenler) Koyu İslam karşıtıdır.
kamuda başörtüsü serbestliği için anayasa mahkemesine dava açan bir partiyi destekleyen Allah korusun münafıklık alameti göstermiş olur
Seküler bir parti normal şartlar altında. Günümüzde ise neydüğü belirsiz...
Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Cumhuriyet Halk Partisinin meclis açılış konusmasini ve dini konularda yapilan yaptirimlari araştırıp bulursanız din karşıtı olup olmadığına karar verirsiniz.
buyrun buna siz karar verin
ne oldu?
chp laiklik kelimseni islama karşı savaş olarak algılamış. chp islamı yobazlık olarak görüyor. kesinlikle islam karşıtı
Helal olsun :) İnşallah bu kadın kendini daha çok geliştirir :)
Gereksiz bir parti 😄
evet
+1 verdim,-1 verenlerde sebebini yazmalıydı ve yorum sahibide cevabını verridi böyle ver -'yi kaç olmuyor..
beynimi ütülememeleri daha iyi oldu. boş polemikleri sevmem
Evet öyle. Hayir diyenler bir komik olmasin.
Öyle. Bunu İzmirde bizzat görüyorum.
Chp nin ne olduğu belirsiz
akp kadar değil.
kendi içinde çatışan rezil bir parti
sanmam. ole olsa. boyle. davranmaz
CHP bunun tersini mi söylüyo kanıtın var mı
Tamamda neye göre soruyosun bu soruyu nerden çıktı yani böyle düşünmenin nedeni ne
İzledimde kim ne dediyse ona inanıyosan işin var demktir
Ya sana dicek laf bulamıyorum gerçekten bana inanmanı gerektirecek bir şey söylemedim zaten bir götüşte savunmadım tezin ne bunu nerden çıkardın dedim
İzledim
Pek açıklığa kavuştu denemez 3. Videonun 1. si uzun zaman önce olan bir olay ayrıca merve kavakçıyı biraz araştır derim 2. sinde adamın hadsizliği ve tekrar izlersen KENDİ PARTİSİNDENDE TEPKİ ALDIĞINI BELİRTİYOR yani her akpli dinine bağlı olmadığı gibi her CHP lise dinsiz değil 3. video ise oldukça yandaş bir bültenin haberi dır abartı var ama gerçek düşünceleri bu haklısın en azından göründükleri gibiler ama Allah ın adını siyasete karıştırmıyolar
Laflarımı çarpıtma ben inancı olan bir insanım Allah denilerek siyaset yapılmasına karşıyım Allah dediğinde adamın tüm yaptıklarının unutulmasına karşıyım
Demek istediğin hayırlısıyla yönetmeseydi Allah izin vermezdi mi
Temelde sıkıntı olduğu konusunda haklısın ama bu dünyada adalet ya da doğru bekleme diğer tarafta cehennem boşuna yok
Ne alaka
başörtüsünü yasakladığına göre öyle tabi.
o zaman hırsızlığı meşrulaştırdığına ve rte Allah la bir tutulduğuna göre akp de şirke düşmüşlerin partisidir
rte allah la bir tutulmuyo bir yerlerinden uydurma..
Bence evet iyice araştır sende görüceksin bunu
Bu nasıl bir düşünce yapisi
Evet vakti zamanında hocaları asan parti
evet islam karşıtı. laikçi bir parti.
laiklik din karşıtlığı değildir kardeşim.
Evet din düşmani bir parti.
kesınlıkle deıl.
yoo :))
chp ye oy verın
Seviyorum bu kadını
Allah Allah :D
öyle bir şey yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar